Jedna dvě kočky od sousedů vám takovou apokalypsu na zahradě nezpůsobí, pokud jich tam máte tolik, že ani nemůžete pustit děti na zahradu, tak to nejspíš bude kolonie bezprizorních koček a to je zodpovědnost obecního úřadu, tak se obraťte na ně.
Jedna dvě kočky od sousedů vám takovou apokalypsu na zahradě nezpůsobí, pokud jich tam máte tolik, že ani nemůžete pustit děti na zahradu, tak to nejspíš bude kolonie bezprizorních koček a to je zodpovědnost obecního úřadu, tak se obraťte na ně.
Za psy 5 let, když za dvojnásobnou vraždu je 9? Nějak se mi tomu nechce věřit, to bude max podmínka.
Sarah01:Netuším, jestli už to tady náhodou neproběhlo, ale jak je možný, že zdr. pojišťovny tvrdí, že jsou letos v mínusu? Znamená to teda, že na zdravotní péči vydají víc, než se vybere od pojištěnců. Jak je to možný, co se stalo?
https://www.novinky.cz/clanek/domaci-rezervy-pojistoven-na-dranc-valek-stedre-rozdelil-penize-podporil-nemocnice-i-lekare-40544329
Plus myslím psali, že snížil úhrady za státní pojištěnce.
Tak AI tvrdí, že to byli hlavně kříženci andaluského a berberského koně, kteří se vytvářeli primárně na ty lodě a pak zaniklé plemeno jennet, což byl menší šlechtický kůň. Zajímavý.
No já si prostě myslím, že v létě v centru města nemůže mít žádný kůň welfare, welfare není jen dost žrádla a vody. Osobně bych tam venku na ulici v tom sálavým vedru nenechala celý den ani svého psa. By mě zajímalo kolik těch lidí, kteří to obhajujou, by bylo ochotných tam na tom samém místě nechat celý den tahat vozejček svýho psa.
Já to nikdy nikde nehledala, ale vždycky jsem si myslela, že na lodě vzali spíš menší koně kvůli prostoru a menší spotřebě žrádla, a proto že jsou mustangové menší.
Vy prostě obhajujete kvalitní šlechtění, jenže problém je v tom, že tu kvalitu vidí každý jinde. Je kvalitní šlechtění slepice, která je nucená snést každý den vejce a pak ještě řve jak protržená, takže v přírodě by se nerozmnožila ani omylem? Je kvalitní šlechtění kůň, který je tak těžký, že v přìrodě by neměl šanci utéct predátorovi?
Prostě celá debata není o kvalitním šlechtění, ale o účelovém šlechtění, které může být kvalitní i nekvalitní a tu kvalitu posuzuje jen člověk jak jemu to upravené zvíře vyhovuje nebo ne.
Jenže do detailu vzato, on už ten chladnokrevný kůň je výsledkem šlechtění člověkem k určitému účelu, divoký kůň takto nevypadá a v přírodě by nejspíš nepřežil, protože by byl snadnější kořist než normální kůň.
No já znám lidi, kteří bydlí ve městech v bytě a kočku poustí ven a to už mi přijde přes čaru, kočky se fakt nepotřebují potulovat ve městě po ulicích.
hmn:koně (psi atd.) měli potřebu být chování a šlechtěni=geneticky měněni člověkem v prospěch člověka?
to je ta moje základní otázka etiky(samozřejmě jen řečnická)
No ale šlechtěni pro potřeby člověka jsou snad skoro všechna domestikovaná zvírata, ne? Jistě přírodní slepice nesnáší vajícko každý den, kráva nemá furt mlíko s vemenem až na zem, ovce nemá srst, že bez ostříhání se v ní zadusí atd.
Akorát že vůbec, protože Drábová s tím souhlasila. Ostatně ona byla hodně proti Rusku, to ví každý kdo slyšel pár jejích rozhovorů.
Každopádně je to bezpředmětná debata neb ta raketa se nejmenuje Drábová, ale Dana a asi těch Dan bude tady v rebuplice víc.
Za mě když kůň tahá klády v lese, je to pro něj přirozenější prostředí a v centru měst v rozpálených ulicích nemá vůbec být a už vůbec ne pracovat.
Že se Dana jmenuje třeba i nitroděložní tělísko vám nevadí? 😀
Tak já mám trošku stížnost, poslední dobou, tak týden nebo dva, se mi stává na mobilu, že nemám ukázané nové příspěvky ve sledovaných diskuzích. Není to pokaždé, jen občas. Prostě vidím seznam diskuzí jako by žádné nové příspěvky nikde nebyly a když vlezu do konkrétní diskuze, skočí mi to na poslední příspěvek a ne na ten poslední přečtený.
Snad je to srozumitelný. Mobil mám pořád stejný, takže tím by to být nemělo.
Nebylo teď někde, že to Praha zakázala?
Já viděla nabídku projížďky kočárem někde na venkově, zřejmě po těch venkovských silnicích, to mi přijde OK, v centru Prahy to vidím spíš jako týrání.
Ono je úplně jedno jak moc je ten jazyk příbuzný, je to prostě jiný jazyk.
A u nás se diskriminace neděje, no dle tohoto článku by teda Putin měl přijít i k nám ty Rusy zachránit, dle vás zcela legitimně.
https://www.novinky.cz/clanek/ekonomika-obchodnici-diskriminovali-romy-ale-i-rusy-a-dalsi-cizince-ukazaly-kontroly-281798
Btw, Putin byl prezidentem 2x, poprvý od roku 2000 a předtím byl vysokým důstojníkem KGB, času na přípravu toho co se teď děje měl fakt dost.
Jo jasně a tím, že už 2 měsíce předtím Rusko obsadilo Krym a na Donbase ruští separatisté likvidovali ukrajinské státní úřady, tím si to nebudeme kazit.
Propaganda je, když někdo tvrdí, že tam Ukrajinci vtrhli zničehonic a začli vraždit Rusy.
Otáčíte to úplně někam jinam, protože už nemáte argumenty nebo proč?
Je úplně jedno kdo koho nemá rád, jsou Ukrajinci, co nemají rádi rusky mluvící Ukrajince a jsou Češi, co nemají rádi romsky mluvící Čechy. O tom naše debata nebyla. Debata byla o tom, že ten prvopočátek na Donbase byl zrušením ruštiny jako úředního jazyka. V podstatě marginálie, která byla hned propagandisticky zveličena jako útok proti Rusům, což je naprostá blbost. V každém státě jsou jinak mluvící menšiny a kdyby každá udělala to co Rusové, tak to rovnou na týhle planetě můžeme zabalit.
Diskriminujeme Romy minimálně úplně stejně jako Ukrajinci Rusy, nemají rodný jazyk jako úřední. To je celé. Rusové na Ukrajině prostě jen udělali z komára velblouda.
Nejsou to žádný hrušky a jablka, je to úplně stejná situace.
To jsou právě ty děti, co to mají jen ze školy. Ti co ve věku 15+ mluví a rozumí skoro plynně, ti to mají proto, že jim rodiče platí soukromé lekce už od školky. Ono myslím je to hodně tím věkem kdy se začne.