To je dobrý, mělo by to být i na spotify, tak si toho poslechnu víc.
To je dobrý, mělo by to být i na spotify, tak si toho poslechnu víc.
Třeba se někomu bude hodit, zvlášť z Prahy, jsou tam docela zajímavosti o pražském metru, který jsem ani nevěděla.
To je mi líto. ☹️ Určitě se mu vás líbilo.
No je to prostě klasika konspiračka, vezme se reálný základ jako osévání mraků a nabalí se na dalších xx nesmyslů.
Hele jako objíždění přes benzínku se před Prahou u Průhonic a jistě i jinde dělalo už před 20 lety, to není žádná novinka a ono jako zas ty benzínky nejsou všude a taky jak tam pak jich najede hafo, tak to stejně stojí i tam a nikdo si nijak nepomůže.
Buggyra:řízení počasí a osévání mraků
Proč to dělají?
Číňani občas dělají, aby jim na nějaké akce nepršelo a nějaké arabské státy zas osévají, aby jim pršelo na poušti.
Já nevím, já bych asi v případě napadení nemizela, to si fakt nedovedu představit a doma bez nějakých příprav vydržím klidně 3 měsíce, takže nějaký 3 dny mě nemusí trápit, to by fakt mělo zajímat primárně lidi ve městech, kteří nemají jinou možnost než tam zůstat. Jako v paneláku bych v takovém případě fakt být nechtěla.
Hele jako dneska jsem byla tankovat plnou a ač vládní cena je 44 Kč, cena byla 40, takže plná nádrž mě vyšla tak o 3 stovky víc než loni, takže schudnutí se zatím nekoná.
Mně se taky nelíbí, líbila se mi ta loňská.
Teď dávali Libosváry video vlci u domácích i divokých jaků a vlci normálně psa zahnali.
Tak aby bylo jasno o čem mluvím, tak jsem to i zpětně dohledala
Proč ne? Rusové tyhle věci kradou na Ukrajině tak není žádný důvod se domnívat, že jinde by to nedělali.
Ovšem mnou zmíněný článek byl o něčem jiném, asi nikdo si nemyslí, že by si sem šli jen pro pračky.
Co by Rusko hledalo v Evropě celkem dobře vysvětlil myslím Kučík na FB.
Je to všechno AI, tam si můžete dát nástroje jaký chcete.
Stačí se zeptat, vzorečky už sem kopírovat nebudu
Větrná elektrárna vytváří infrazvuk hlavně dvěma mechanismy:
Pohyb lopatek vzduchem
Když se dlouhé lopatky otáčejí, periodicky stlačují a rozrušují vzduch. Každý průchod lopatky kolem stožáru nebo změna proudění vytvoří malý tlakový pulz. Protože se rotor otáčí pomalu, opakování těchto pulzů má velmi nízkou frekvenci — často právě v oblasti infrazvuku (< 20 Hz).
Aerodynamická turbulence
Na koncích lopatek a při změnách větru vznikají víry a turbulence. Ty produkují široké spektrum zvuku, od slyšitelného „šumění“ až po nízkofrekvenční složky
Stručně řečeno, zrecykluje se pouze 50% kovů a to ještě tak, že buď ve vysoké peci a nebo kyselinami, prostě eko jak prase a ještě drahý, proto taky i nařízení EU počítá v nových bateriích pouze s 12% recyklovaného kobaltu a 4% ostatních kovů. Bude to jen kšeft pro vyvolené a ekologie akorát zapláče.
No je to přesně jak jsem psala že to bude. O našem státu fakt už nemám iluze a nedivím se, že stát a soud nezajímají nějací psi, když jsou ti samí představitelé vrchnosti schopní dát tříleté dítě feťáckému schizofrenikovi, aby si ho mohl pozabíjet.
Stačí 2 kliky na to, aby se člověk dozvěděl, že má slovenského tátu.
To se nebojte, já se do toho nemotám, ono to chce se taky podívat kdo a co jim dodával a nebylo to jen Německo a Švédsko. Odkaz jsem si vyžádala od anonyma a nějak se mi ho stále nedostává.
Já žádnou kolaboraci neomlouvám, kde to vidíte? A zaplatili za to a postavili se k tomu čelem, i reparace splatili jako první. Německo jim dodávalo zbraně už za Zimní války.