Odpověď na příspěvek uživatele N z 18.06.2026, 21:31:57
Je to jednoduché, tv placená z rozpočtu musí dělat co chce vláda, jinak se dočká rychlého snížení přísunu peněz, poplatky byly dané ze zákona a tak nějak rychle to měnit nešlo. Proto to skoro nikde v Evropě není, vždy jsou ty peníze odděleně a jasně dané, i když se platí formou daně, aby byla zaručena alespoň nějaká nezávislost tv na vládě.
Mně osobně vadí, že to bude jen zbytečná buzerace poctivých lidí a množky to nijak nezasáhne, stejně jako je dneska nezasahuje absence povinného očkování a čipování.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.06.2026, 11:17:10
To už si nepamatuju co jsem tady psala, ale kritikou Fialovy vlády ohledně daní jsem se nikdy netajila. Každopádně co se týká slibů, tak mám dojem, že na tom byli líp. Uvidíme za 3 roky, jestli se B. pochlapí, ovšem zatím to moc nevypadá. A to měl na těch změnách důchodů zpět na původní parametry v podstatě postavenou předvolební kampaň.
Já mám malou sbírku starých knih o psech, beletrie, tak 20. - 40. léta, nejvíc se mi líbila asi o turistice s pekinézem. Jinak mám radši fakta a spíš si občas čtu v Räberově encyklopedii o historii plemen.
Odpověď na příspěvek uživatele Sarah01 z 15.06.2026, 14:12:19
Tim je asi myškeno, že pro krytí feny starší 8 let musí být povolení vezerináře a klubu. Jinak tohleto Byli na mě v klubu zlí, je tak ohraná mantra množek, že je to už spíš jen k smíchu.
No po 20+ letech, co se motám kolem PP chovu, můj názor je, že většina chovek žádný záměr nemá, splní povinné minimum do chovu, kryjou dokola svým psem doma a nebo nakrejou šampionem, který už nakryl 150 fen, protože jsou po něm hezký štěňata. Prostě sázka na jistotu. Pak menší část dělá dělá alespoň nějaký nadstandard zdravotní testy. A ta úplně nejmenší část má chovatelský záměr, neváhají importovat, jezdit na krytí po celý Evropě a nebo alespoň u nás se snaží hledat nevyužívaný krycí psy byť pak ty odchovy jsou sázka do loterie.
Odpověď na příspěvek uživatele Ivus z 11.06.2026, 19:53:09
Množky si dost často čipujou samy, čipy se dají normálně koupit. A když vet, tak si najdou takového, kterému jde jen o prachy a čím víc štěňat, tím víc peněz samozřejmě.
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 11.06.2026, 13:19:26
Já se zas těm úředníkům moc nedivím, protože když pak přijdou ty náklady v milionech, nikdo to nechce mít na hrbu. Kdyby se těm zvířatům dal najít hned nový domov a tím naklady snížit na minimum, ochota k zabavování by byla určitě větší.
To že obecně se u nás přijímání zodpovědnosti moc nenosí, to už je jen třešnička na dortu.