Hezký povídání o tomto případu maji na trupce Stafordi.
Hezký povídání o tomto případu maji na trupce Stafordi.
Buď konec obtočíš kolem ucha, vytahneš, zastopneš na požadované vzdálenosti a normálně karabinou zacvakneš do toho oka a nebo odlehčená varianta pokud nemáš extra těžkou flexinu, tak ji jen zastopnes, obmotas kolem sebe a zacvaknes karabinu, tak to nosim já kolem pasu.
Tak jen položením se to neodře a neušpiní, to se tak akorát stane když to poskakuje za běžícím psem. 😀
A my s vhodnými psami odkládáme na ocásek. 😀
A připnout přes rameno to jde, já si to teda obvykle věším kolem pasu. Jde tím i připnout psa ke kolíku, stromu.
Tak to je fakt, že my do města moc nechodíme a když už, tak beru taky někdy propínací.
To jsme jak Máňa na Václaváku a to se i bojím, že by flexina nevydržela. 😀
Mě krabice nevadí, naopak se to líp drží, ale proto schválně vybírám šňůrku a radši na míň kilo, aby to bylo malý a lehký.
Chce to jen dobře vybrat. 😀
Teď jsem vyhazovala flexinu po 20 letech, zacvakávací tlačítko fungovalo furt a to mi xkrát upadla, ale šňůrka už byla ne jednom místě do půlky sedřená.
A nová flexina od stejného výrobce hvízdá a nepomohlo ani namazání mejdlem a teda nemám tucha, jak dlouho to hvízdání budu dávat. 😀
Na to žádný protokol nenastavíte, jedině, že byste platila obíhače vagonů, který by oběhl všechny dveře před výjezdem.
Holt se nedá ošetřit všechno a za svojí bezpečnost a osob a zvířat svěřeným je zodpovědný každý sám.
Flexina se dá zacvaknout a tím si člověk může udělat vodítko tak dlouhý jak právě potřebuje. Za mě je to lepší než klasický vodítko.
Já hlavně takhle někde v davu jsem nosila na ruce i Dorina a to měl 8 kg, jorka bych nesla určitě, bych se bála, že na něj někdo šlápne.
To myslím, že ne, píšou tam, že dvě třetiny dveří vidí, takže asi i dítě a to by asi zastavil, ale jork už visel na vodítku někde pode dveřma.
No a taky u bezpapíračky nevíte kolik té feně je, když řeknou, že desetileté feně je 8., tak je to z hlediska zákona OK.
Chovatel s PP musí dodržet maximální počet vrhů na feně a předepsaný min a max věk daný Zápisním řádem ČMKU a klubovým chovatelským řádem. To je prostě pravda.
Nemůže si nafrkat na feně xx vrhů kolik chce jako množírna, ani chovat na půlroční feně nebo třeba 12leté.
Většina fen hárá 2x ročně, tak klidně může mít přes 20 vrhů a je plodná do smrti a chovatel s PP je prostě ve využití feny omezen.
Není to na uvážení chovatele, to mají akorát množky, které kryjou každé hárání, tedy 2x ročně celý život feny. Vy máte povolený 1 vrh ročně, což je dokonce přísnější než zápisní řád ČMKU.
Ano můžete udělat 6 vrhů na feně, ale nějaká množka jich může střihnout klidně 20.
Že vám osobně 6 vrhů připadá moc je úplně jiná věc, o které tahle debata není.
Jde o to, že kdyby někdo chtěl ve vašem klubu udělat 20 vrhů na feně, tak s PP prostě nemůže.
Jo a stejně tak je omezen věk na minimální a maximální, takže nelze na PP chov krýt mladou nebo starou fenu, jak to normálně dělají množírny.
Fakt to není jen na uvážení chovatele.
Počet vrhů na fenu omezuje ČMKU na 3 vrhy za dva roky a dost klubů to omezuje i na jeden vrh za rok, takže minimálně nelze krýt fenu každé hárání roky jak to dělají množírny.
Já teď čtu tohle, další položka do mé sbírky starých knih o psech
https://www.databazeknih.cz/knihy/pes-chingo-roman-z-brazilske-divociny-299715
To je hezký
No a hlavně v chovu s PP musí dodržovat alespoň ty minimální zásady jako zdravotní testy nebo počet vrhů na feně. Bez toho PP nedostane.