Aktuálně: 2 184 inzerátů287 248 diskuzních příspěvků20 533 uživatelů

Slepice z klecového chovu - odprodej prosinec/listopad

Zrzavci
Zrzavci 24.07.2026, 07:56:06 xxx.xxx.226.6

Jdu se poradit, či srovnat si myšlenky. Pídila jsem se, kdy v mém okolí budou k odprodeji “striptýzky” tedy ty nebožačky oškubaný z klecových chovů.  Bylo mi řečeno listopad, prosinec. Což mě trošku překvapilo, že je v tuto dobu prodávají, páč holky asi budou vypadat dost divoce, peří asi nic moc……. to na zimu není ideální.  Ale asi je tedy prodávají.

A teď ten dotaz / dilema.

* Mám šanci jim nějak poskytnout bydlení tak aby nestrádaly? V létě je to jiný, ale v tuhle dobu? To by byly celou dobu než se zapeřej asi zavřený v kurníku?? /není problém v případě potřeby ho temperovat/.

* Jak dlouho to trvá, než jim to nový peří naroste? A vydržej to tam v tom kurníku ? Logika mi říká, že když byly do té doby v kleci, tak i malej kurníček není malej, jak ty prodávaný, ale je stavěnej tak, aby tam malému počtu slepic nebyla zima - je furt lepší, než předchozí klec, nebo … konzerva, že jo. 

* Dalo by se to zvládnout? Logika mi říká, že pro ty slepice asi všechno lepší, než ta konzerva???

Poradíte mi? Nebo nevíte třeba - máte větší přehled, o místě kolem Rakovníku, Kladna, Slaného o jiném výkupu, než je OVus, kde jsem se ptala a kde by měli prodej v lepším termínu ?? Chtěla bych opravdu jen z klecí, ne  z haly, nebo volného chovu, chci fakt ty z nejhorších podmínek. Počkám si, to není problém, na druhou stranu mám tu úvahu, že kdyby to šlo, tak byť by třeba trochu strádaly - nevím právě jak moc - tak i to by pro  ně bylo lepší. 

Co myslíte??

megi-the-pes (neregistrovaný) 24.07.2026, 08:32:46 xxx.xxx.120.109

Kdo ještě chová v kleci? Od ledna 2027 jsou kompletně zakázané. Ovus postavil nové haly a tam už klece nejsou ani obohacené, ne?
Vím jen o jednom “chovu” v Soběrazi (Jičín), kde tohle, co se ani chovem nazvat nedá, provozují. Nevím, jestli teď klece mají, ale “slepice”, když jsem je viděla, jsem chtěla okamžitě zastřelit.

Já po letech  dospěla k tomu, ať si za likvidaci takových kusů platí ta firma sama, a ne že já firmu zbavím starosti a ještě jim za to týrání zaplatím,
takže si v Kosičkách (kde ani vynesené kusy nejsou opelichané a zralé na utracení) koupím pár slepic, nikoli trosek, čímž říkám, že chovy, kde jsou zvířata týraná, nepodporuji. 

No jsem zvědavá, kde se takové, co se tu popisují, koupí, jak budou vypadat a tak.

megi-the-pes (neregistrovaný) 24.07.2026, 08:38:29 xxx.xxx.120.109

Opelichané musí mít vycházky řízené, nechat otevřenou cestu ven, ale hlídat, ona taky občas nějaká nemůže chodit, tak by se nemohla vrátit…jinak slepice není blbá, do tepla si zajde, nejhorší zmoknout. Jak dlouho jim rostlo peří, si přesně nepamatuji, rozhodně ne déle jak měsíc. Cpala jsem je bílkovinami ze zvířat, kukuřičným šrotem, a dyž mě napadlo jim pořídit svetry, zarostly, zarostly rychle, no. Byly tu mnoho let, nesly, teď jsem je darovala chudým lidem. 
Už bych takový nákup nikdy neudělala. Nevidím to jako záchranu.

Zrzavci
Zrzavci 24.07.2026, 08:47:34 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 24.07.2026, 08:32:46

Já rozumím. Ale kdyby moje rozhodnutí, kde kupovat vedlo k tomu, že takové nakládání se zvířaty zanikne, tak to dělat nebudu. Jenže tady jde o ty vajíčka, takže to bude furt a furt dokola bez ohledu na to, zda je lidi vykoupí, nebo ne. Pořád to bude koncentrák a pak konzerva.

Na tom seznamu, odkud jsem čerpala byl OVUS uváděný jako, že klecový.  Jdu se podívat, já právě vycházela z toho, že je to zakázané až od 27, takže to ještě někde jede, protože to  nechají až na poslední chvíli.??

No ale každopádně -  jsem schopná slepicím z velkochovu zajistit v tuhle dobu v takových podmínkách aklimatizaci bez velký újmy? Je to lepší než směr konzerva?

Zrzavci
Zrzavci 24.07.2026, 08:54:22 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele megi-the-pes z 24.07.2026, 08:38:29

Takže dovču si vzít? 🙂 abych mohla zajistit řízené procházky? Já s tím tak nějak asi i na pár dní počítám. Hodlám se jim po příjezdu celkem věnovat, nebude problém pak  nařídit třeba otvírání kurníčku až kolem poledne, do tý doby se můžou batolit po kurníku, i tam bude voda a zobání, nějaký prostor na pohyb tam taky mít budou. 

Mám v plánu je po příjezdu tak dva-tři dny nechat úplně zavřený - je tam okno, dvířka jsou z makrolonu, takže světlo taky pustí, navíc tam bude světlo, takže jim můžu svítit , aby měly dostatek světla a nebyly v přítmí. Tohle bude, bez ohledu na dobu, kdy přijdou, aby si zvykly dámy, že tady je zázemí a dlábes a věděly, kam se vracet. O svetrech jsem taky slyšela, ale tady narážím na své schopnosti, nic jim neušiju, neuháčkuju, leda bych objednala u Efe nějkaou 6x večerní pletenou róbu pro slepice, když umí tak luxusní kabelky, tak by pro ni havelok pro pipiny mohl být brnkačka 😀 . Měsíc, měsíc…. než zarostou………. no to je otázka v tuhle dobu….. člověk je nechce trápit, ale pak tam skočí ta konzerva…….. kdyby přežily to nejhorší, budou si pak užívat v luxusním resortu, výlety po okolí a tak.

Zrzavci
Zrzavci 24.07.2026, 09:02:25 xxx.xxx.226.6

tak jo, Ovus píše, že mají vlastní odchov nosnic v moderních halách.

edit tak nene, dál píšou - obohacený klece.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.