kometa:Tak nějak mi tento anonym připomíná toho z Krmení kuřat. Ale můžu se samozřejmě mýlit.
A? Máte pocit že moje rada byla špatná a vaše hodna génia?
kometa:Tak nějak mi tento anonym připomíná toho z Krmení kuřat. Ale můžu se samozřejmě mýlit.
A? Máte pocit že moje rada byla špatná a vaše hodna génia?
těch nebohých tvorů vystavením zimního období a to rovnou z klimatizovaných hal.
🙂 kdybyste četl pořádně, došlo by Vám, že se právě na toto ptám. A co jste udělal Vy? odpověděl jste mi? Nikoliv, optal jste se - s dovolením použiji Váš výraz - pomateně, neb zcela bez souvislostí, proč nepomáhat lidem s odkazem na mou reakci ze zcela jiného, naprosto nesouvisejícího fóra. . Z této Vaší reakce žádná rada nevyplynula a nevyplývá. Máte se mnou dozajista nějaký vnitřní problém. Chápu. Ponechte si ho, já ho respektuji, ale žádám Vás slušně, abyste nadále svými poznámkami na kohokoliv neplevelil toto téma. To co jste napsal výše, vezmu v potaz a děkuji. nashledanou.
Nechci Vám do toho kecat, ale tito anonymové jsou nepoužitelní, chodí sem jen vytvářet rozbroje, neporadí, nepomohou, ale na všechno mají připravenou pokud možno útočnou odpověď. Proto jsem na ně přestal úplně reagovat a prostě je ignoruju. Oni dají pokoj, když se jim nedostane pozornosti ;)
Já vím, ale to se kurnik nemůže ovládnout a nekazit téma, které může být přínosné nejen pro mě, ale i pro někoho dalšího, kdo bude třeba stát před podobnou otázkou?
Já jsem schopna jim zajistit teplotu stejnou, jakou by měli v hale a pak, až by šly ven, tak jim ji postupně snižovat, aby si zvykly . I proto se do kurníku zavedla elektřina, aby, když budou třeba náhodou extrémní mrazy, se mohlo lehounce zlepšit tepelný - ani ne komfort, protože vím, že nemůžou mít velký rozdíl mezi vnitřkem a vnějškem, ale prostě, aby se to malinko vylepšilo, když bude zapotřebí. A tím pádem bych jim mohla - po dobu, kdy budou muset být v kurníku zajistit to stejné, co měly ve slepičárně - ba naopak s větší možností se pohybovat.
Ohledně toho hádání - snažte se vzít z jedné klece, jsou tam po čtyřech. Nebo půl z jedné klece, půl z druhé. Aby každá měla aspoň jednu známou “kámošku”. Bude se cítit líp, i když na nějaké oklovávání a odhánění od ostatních podle mě nedojde. Ale jako u všeho - bude záležet na osobnosti té které slepice. 😊
Zrzavci:těch nebohých tvorů vystavením zimního období a to rovnou z klimatizovaných hal.
🙂 kdybyste četl pořádně, došlo by Vám, že se právě na toto ptám. A co jste udělal Vy? odpověděl jste mi? Nikoliv, optal jste se - s dovolením použiji Váš výraz - pomateně, neb zcela bez souvislostí, proč nepomáhat lidem s odkazem na mou reakci ze zcela jiného, naprosto nesouvisejícího fóra. . Z této Vaší reakce žádná rada nevyplynula a nevyplývá. Máte se mnou dozajista nějaký vnitřní problém. Chápu. Ponechte si ho, já ho respektuji, ale žádám Vás slušně, abyste nadále svými poznámkami na kohokoliv neplevelil toto téma. To co jste napsal výše, vezmu v potaz a děkuji. nashledanou.
Zas budu za černou ovci…. já vidím v té odpovědi docela srozumitelnou radu: nač prodlužovat tvorovi zbídačelému utrpení. Ne všechno, co trpí, je možné zachránit. A i ty konzervy se něčím naplnit musí. Zní to cynicky. Ale je to jen fakt.
Jestli se nepletu - megi má podobný názor.
Díky moc, já jich chci vzít šest, takže to vychází přesně, jak píšete. Děkuju moc. A praxe je taková, že si tam člověk do tý slepičárny dojede a řeknu jim, že chci šest kousků a jestli mi to můžou takhle, jak říkáte, vydat?
Zrzavci:Já vím, ale to se kurnik nemůže ovládnout a nekazit téma, které může být přínosné nejen pro mě, ale i pro někoho dalšího, kdo bude třeba stát před podobnou otázkou?
Já jsem schopna jim zajistit teplotu stejnou, jakou by měli v hale a pak, až by šly ven, tak jim ji postupně snižovat, aby si zvykly . I proto se do kurníku zavedla elektřina, aby, když budou třeba náhodou extrémní mrazy, se mohlo lehounce zlepšit tepelný - ani ne komfort, protože vím, že nemůžou mít velký rozdíl mezi vnitřkem a vnějškem, ale prostě, aby se to malinko vylepšilo, když bude zapotřebí. A tím pádem bych jim mohla - po dobu, kdy budou muset být v kurníku zajistit to stejné, co měly ve slepičárně - ba naopak s větší možností se pohybovat.
Ne nemůže. Čím korektněji budu psát lidem jako vy, tím míň to budou brát v potaz a výsledkem bude týrání zvířat v dobrém úmyslu. I pletený svetr se šálou a čepicí je stres. Teď to máte akespoň v hlavě. Co bych pro slepice neudělal. Má úcta, tak zase někdy…
Já jsem přesvědčený, že kdo se tu chce bavit, si tu drží nějakou “přezdívku” ať už s registrací nebo bez. Kdo se tu objeví jako anonym si tu plní nějaké své osobní tužby a nejde mu o diskuzi ani téma.
K tomu přitápění, jde o to slípky aklimatizovat, až je přivezete z té haly, pak už by jim přitápění mohlo spíš uškodit. Když je přivezete a bude opravdu chladno, řiďte jim “vycházky” a otužujte je, všechno pak bude v pořádku ;) A bude-li možno, poslechněte aldamaxe, bude to lepší pro Vás i pro ně ;)
že kdo se tu chce bavit, si tu drží nějakou “přezdívku”
jo, přesně.
Jsem se trochu s tím “přitápěním” ztratila - takže myslíte, že když bude mrznout, tak ani tak to nezapínat, prostě nechat čistě jen teplotu v kurníku? Já měla na mysli, kdyby mrzlo, tak to po tu dobu, co tam budou zavřený, dát na nulu a jak se bude blížit vypuštění na tu zhruba třeba hodinku, tak to postupně snižovat.
Já bych to moc nedělal, spíš bych se je snažil otužit. Kurník si zadýchají, pokud teda nebude pět slepic v kurníku pro padesát😉
Dobře, provedu, díky. Kurník právě nemají nějak velký, protože ten počet bude vždy takhle nízký, má to základy - podlaha v základu zateplená, je to v závětří, dole budou hobliny, to budu měnit asi každý den??. Taky bude jasně záležet na tom jaké bude konkrétní počasí, kdyby to byl listopad, nemusí to být ještě vyloženě divočina.