Aktuálně: 2 379 inzerátů291 012 diskuzních příspěvků21 102 uživatelů

Slepice z klecového chovu - odprodej prosinec/listopad

Orionka (neregistrovaný) 24.07.2026, 15:52:23 xxx.xxx.226.32
Zrzavci:

že kdo se tu chce bavit, si tu drží nějakou “přezdívku”

jo, přesně. 

Jsem se trochu s tím “přitápěním” ztratila - takže myslíte, že když bude mrznout, tak ani tak to nezapínat, prostě nechat čistě jen teplotu v kurníku? Já měla na mysli, kdyby mrzlo, tak to po tu dobu, co tam budou zavřený, dát na nulu a jak se bude blížit vypuštění na tu zhruba třeba hodinku, tak to postupně snižovat. 

Já se vám do toho ještě jednou namíchám s kozama: měla jsem jednu kozičku že stáje s ústředním topením, když přišel drsný podhorský podzim, dostala kabátek po psovi. Měly pěkný zděný chlívek ( byly první zimu 3 ) a když přišly mrazy, měly před chlívkem sudy se žhavým uhlím.😉😃

kometa
kometa správce
24.07.2026, 16:44:18 xxx.xxx.147.163
»
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.07.2026, 15:52:23

A tak kozy, ovce, krávy, koně… snášejí zimu a mrazy mnohem lépe než horka. Zatopí si trávením vlákniny. Co vadí, je průvan. A vysoká vlhkost - což někteří chovatelé vyrobí v “utemovaných” stájích.

měla jsem jednu kozičku že stáje s ústředním topením, 

To byla nějaká hodně luxusní stáj. Jediné vytápění, které jsem kdy viděla, bylo u selat. A samozřejmě u kuřat a jiné podobné drobotiny.

assil
assil 24.07.2026, 17:18:55 xxx.xxx.121.3

Nějaký pobyt v kurníku jim určitě vadit nebude, co já mám zkušenost s koupenýma slepicema z velkochovu, vůbec neznají venek a i když vidí ostatní skepice vylejzat ven, tak samy ven nevylezou. Obvykle pak po týdnu je prostě natvrdo vyhodím, jinak by zůstaly v kurníku nadosmrti.

Varaxi
Varaxi 25.07.2026, 05:39:14 xxx.xxx.129.250

Moje rada je z jiného soudku:

Nedělejte si to složitější.

Za prvé, nemáte zkušenosti. Pokud chcete přebírat vynesenky, ujistěte se, že mají dost opeření. Pokud nemají, neberte si je v zimě. Ten kurník nemusí dostatečně dobře odvádět vlhkost. Neopeřená navlhlá slepice vyjde na mráz a umře. Získejte napřed zkušenosti se svým prostorem a svým zdrojem vynesenek. Ať víte, do čeho jdete. 

Za druhé, neřešte, odkud ta slepice pochází. Váš příměr k množkám chápu a respektuji, ale jak píšete, že kvůli produkci vajec slepice nepřestanou mít ve velkochovech špatné podmínky - ani množka nepřestane množit, když si z ní nekoupíte štěně, protože je koupí někdo jiný. Navíc mnoho klecí poskytuje slepicím lepší podmínky než haly. Vyberte si tedy slepice opeřené, a až pak řešte, odkud přišly. 

Za třetí, kupte jim krmnou směs a chvíli je krmte tím. Pak posrupně přecházejte na to, čím je krmit chcete. Zjistěte si, čím byly krmené (ne značku, profi směsi stejně neseženete, ale typ - granule nebo šrot). 

Za čtvrté, a v tomto nejsem úplně kovaná, tak se ujistěte, že Vám nekecám: slepice přepeřují podle roční doby. Když ji ostříháte nebo jí peří vypadá, samo nedoroste, ale organismus čeká na kompletní výměnu. I proto je lepší mít slepice alespoň základně opeřené, abyste nečekala s nárustem peří do Hromnic. 

Navíc opeřená slepice snižuje riziko toho, že se u nich vyvine kanibalismus. 

A konečně za páté, každou slepici vemte do ruky a pořádně si ji prohlédněte. Oči, zobák, běháky, rozhrňte peří a mrkněte na kůži. Jestli je ta slepice zdravá. Ať se jim nezanítí nějaký šrám nebo nerozjede nějaké zanedbané onemocnění. 

megi-the-pes (neregistrovaný) 25.07.2026, 11:09:25 xxx.xxx.120.109

a za páté bé: prohlédnout místo, odkud z toho padaj vajca, protože to je: přijde ke mně akorát tak do tří dnů umřít

assil
assil 25.07.2026, 11:49:30 xxx.xxx.121.3

Třeba by bylo řešení vzít si v zimě dvě opeřené a pak v létě k nim sehnat dvě holátka?

Orionka (neregistrovaný) 25.07.2026, 11:59:17 xxx:xxx.272d:7497

A což koupit celý kmen (říká se to tak?) s kohoutem? Třeba české zlaté kropenky ? Ke slepicím kohout patří. Nebo ne ?

Anonymní (neregistrovaný) 25.07.2026, 12:15:39 xxx:xxx.c8d2:e21c
Orionka:

A což koupit celý kmen (říká se to tak?) s kohoutem? Třeba české zlaté kropenky ? Ke slepicím kohout patří. Nebo ne ?

Jen to ne, to raději ať zachraňuje hybridy

Ladd
Ladd 25.07.2026, 22:15:55 xxx.xxx.53.182

Pokud je pero ulomené, tak se vymění až při  přepeřování. Pokud je vyškubnuté, roste nové ihned. Velkochovy vyskladňuji slepice po ukončení snáškového cyklu, před začátkem přepeřování. Jestli je tedy plán jít do klecovek, tak bych nečekal a ten sen si splnil. Tuším je tam i možnost přitápění. A ven pouštět, až budou opeřené. Pokud by byly velké mrazy, tak na noc dát do nějaké krabice, kde se zahřejí. 
Hybridky mají prodloužený snáškový cyklus, takže místo na podzim shodily peří v těch největších mrazech. Pak spaly namačkané pod snáškovými hnízdy a v pohodě přežily. Trávily tam čas i přes den, jen vylezly si naplnit volata. To ale byly odchované od jarních pětitýdenních kuřiček, takže otužilé.

Zrzavci (neregistrovaný) 27.07.2026, 11:53:36 xxx.xxx.226.6

Děkuju všem moc. No uvidíme, teď to vypadá, že se začnu víc zaučovat s těma prďolama malejma, co jim poskytneme ubytování pro sousedku, tak uvidíme, jak bude kurník fungovat. Si říkám, že co dělají ti ostatní, co si je v tomhle turnusu berou? Kurník je výrazně luxusnější, než jsou kurníky běžný, tak si myslím, že i tím, že jakou dobu nebudou chtít chodit ven - nutit je nebudu - tak to zvládneme.

Doporučenou kontrolu provedu. Já i počítám s tím, že třeba některá nedožije švestek, ale stejně jako se starým psem z útulku - aspoň chvíli zažije něco lepšího, což můj vybavenej kurník, proti kleci, kde  byla doposud, rozhodně bude. Určitě i počítám s tím, že pro začátek koupím krmení, na které byly zvyklé - stejný princip, jako u štěnda, aby aspoň tohle měly zachováno. Okénko tam je, stejně tak zavedené světlo, aby ho tam měly po dobu, kdy nebudou chtít jít ven. 

Zrzavci
Zrzavci 28.07.2026, 09:25:41 xxx.xxx.226.6

Kdybyste měl někdo povědomí o tom, kde by prodávali dříve, než na tu zimu, tak budu ráda, když byste mi dal vědět. 

Obvolávám si pochopitelně sama, ale třeba v Cítově, tam mají zase až leden únor. Takže taky ne ideální termín, ale mluvila jsem s majitelem, haly se nevytápí, ty slepice si to tam vytápí sami, stejně jako v kurníku, takže nějak teplota by mohla být stejná, jako v malým kurníku s odpovídajícím počtem slepic. A odsouhlasil mi, že kurnik lepší konzervy 😀 . Hodili jsme příjemnou řeč, byl unešen z mého plánu a souhlasil, že si to ta zvířata zaslouží, za to, co pro nás dělají. Nařídila jsem mu, aby se o svoje slepičky hezky starali 😀 Každopádně to je termín až po tom, co mám najité u nás. Takže nastejno.  

Hledám si pochopitelně sama, každopádně, kdyby někdo věděl o odprodeji vynesených slepic v lepším termínu někde ve středočeském kraji - ne že bychom nedojeli dál, ale zase mi připadá blbý ty nebožačky tahat nějakou dálku - tak budu ráda. Dík předem-

Zrzavci
Zrzavci 28.07.2026, 10:06:35 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.07.2026, 09:25:41

Hm, tak zatím nic, ještě jsem  nevolala do Nymburka, ale tam mají podle všeho bílé, do toho se mi moc nechce. Kosičky doprodaly minulý týden z volného chovu, tak tam taky nic. 

Anonymní (neregistrovaný) 28.07.2026, 11:37:08 xxx:xxx.c86d:f2a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.07.2026, 09:25:41

Je to člověk na svém místě. Ví že potřebuje lidi jako vy. Naivní blázny nebo neznalé hladovce co si myslí že ušetří. Realizace vynesených sliepic je mimo drobný prodej za 0 až 5 korun kus…

Zrzavci
Zrzavci 28.07.2026, 11:44:34 xxx.xxx.226.6

Do Kosiček jsem dneska volala, hned tak něco mít nebudou právě, říjen nezmiňovala. Jaks prišla na ten říjen?

Ze slepice v nouzi čerpám, to jsem právě tak nějak pozjišťovala, obvolala, nebo čekám na odpověď.

Vynesene-slepice - to jsou kšeftaři, ne ? to jsem si pro sebe vyloučila, zatím nemám možnost na jejich stránky kouknout, až doma musím.Ale přišlo my, že podle popisku oni asi ty slepice vykupují z hal a pak prodávají?

Ladd
Ladd 28.07.2026, 11:59:00 xxx.xxx.90.85

Co tady komu zas vadí, jestli někdo chce nechat pár zvířat dožít v lepších podmínkách. Drůbežárna na produkci vajec není kočečí nebo psí množka, kde kdyby doopravdy odbyt nebyl, tak zaniknou.

Zrzavci
Zrzavci 28.07.2026, 13:03:47 xxx.xxx.226.6
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 28.07.2026, 11:59:00

Kašlem na něj. 

Já si s tím majitelem dobře popovídala. Jemu může být úplně jedno, jestli si slepici koupím já a nebo ten, kdo ji dá do konzervy.  Prodá totiž vždy.Takže tenhle argument nějakého Anonyma padá. A jedno mu to není, sám říkal, že to je dobře,že budou mít slepice luxus.. Nemusel se se mnou vůbec bavit, ztrácet čas, nebyl to nějakej primitiv. Pro mě je přínosná i ta informace, že jim tam taky netopí, že si topí vlastním tělem.Což je pravda logický, ale nějak jsem si myslela, že to třeba temperujou nebo tak- ale ono proč , v budově, no.

megi-the-pes (neregistrovaný) 28.07.2026, 13:37:30 xxx.xxx.120.109

https://vejcekosicky.cz/prodej/prodej-slepic-a-kuric/

řikám, staré nebudou

tady možná https://farmakral.cz/prodej-vynesenych-nosnic-nejblizsi-termin/

hele, tady se to píše… klece končí v prosinci, ocaď jsou slepky vhodné na okamžité utracení, měli by je do konce roku prodat, nebudou je mít kam dát a likvidace je drahá
https://www.mavejicin.cz/aktuality/

jinak třeba sledovat fb slepice v nouzi a podobné 

Anonymní (neregistrovaný) 28.07.2026, 13:43:25 xxx:xxx.c86d:f2a
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 28.07.2026, 13:03:47

Kulový padá. Je to asi mimo vaše chápání, ale vynesené slepice jsou pro drůbežárnu odpad, kterého se musí zbavit. Za každou cenu, ve hře je tak i kafilerka ale ta stojí peníze. Odběratelé to samozřejmě vědí, proto téměř neplatí. Proto blahořečí lidi jako vy. Sponzorujete tak další kolotoč, podle vás týrání zviřat. Vaše prachy jsou čistý zisk, slepice jsou zaplaceny ve vejcích.

Ta informace není samozřejně pro vás, kašlu na vás, jenom považuji za správné vedle vašeho Á položit i BÉ…je na každém co kdo zvedne nebo překročí. Pa.

Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.