že kdo se tu chce bavit, si tu drží nějakou “přezdívku”
jo, přesně.
Jsem se trochu s tím “přitápěním” ztratila - takže myslíte, že když bude mrznout, tak ani tak to nezapínat, prostě nechat čistě jen teplotu v kurníku? Já měla na mysli, kdyby mrzlo, tak to po tu dobu, co tam budou zavřený, dát na nulu a jak se bude blížit vypuštění na tu zhruba třeba hodinku, tak to postupně snižovat.
Já se vám do toho ještě jednou namíchám s kozama: měla jsem jednu kozičku že stáje s ústředním topením, když přišel drsný podhorský podzim, dostala kabátek po psovi. Měly pěkný zděný chlívek ( byly první zimu 3 ) a když přišly mrazy, měly před chlívkem sudy se žhavým uhlím.😉😃
Odpověď na příspěvek uživatele Orionka z 24.07.2026, 15:52:23
A tak kozy, ovce, krávy, koně… snášejí zimu a mrazy mnohem lépe než horka. Zatopí si trávením vlákniny. Co vadí, je průvan. A vysoká vlhkost - což někteří chovatelé vyrobí v “utemovaných” stájích.
měla jsem jednu kozičku že stáje s ústředním topením,
To byla nějaká hodně luxusní stáj. Jediné vytápění, které jsem kdy viděla, bylo u selat. A samozřejmě u kuřat a jiné podobné drobotiny.
Nějaký pobyt v kurníku jim určitě vadit nebude, co já mám zkušenost s koupenýma slepicema z velkochovu, vůbec neznají venek a i když vidí ostatní skepice vylejzat ven, tak samy ven nevylezou. Obvykle pak po týdnu je prostě natvrdo vyhodím, jinak by zůstaly v kurníku nadosmrti.