To není pravda, oni chtějí v obou případech, akorát profíci za sebou umí zamést stopy, kdežto BFU majitel mobilu ne.
To není pravda, oni chtějí v obou případech, akorát profíci za sebou umí zamést stopy, kdežto BFU majitel mobilu ne.
No covidem už se začíná strašit.
A o těch výhrůžkách, nedávno jsem slyšela rozhovor, kde právě mluvili o tom, že když je to nějaký jouda, tak na toho přijdou hned, ale tyhle útoky z Ruska, Číny a spol. jsou fakt profi sofistikovaný, jsou prej machři v tom, takže dohledat je je skoro nemožný.
Tak to mě vůbec nenapadlo, když jinak jsou tam houby a já pořád přemejšlela jaký by to mohlo být maso scale nebo white 😀
Mě taky a stejně pořád nevím co má být šupinatá bílá 😀
😀
Tak tyhle cykly jsou známé už dlouho, však se každý učil už na základce o dobách ledových a jejich střídání a tak.
Akorát zastánci GD tvrdí, že ty přírodní změny jsou pomalé, zatímco ty způsobené člověkem jsou rychlé a vědci, kteří mluví o rychlých změnách i v minulosti, jsou pořád celkem ostrakozováni.
Takže pak tu vycházejí jakože “překvapivé” články o roztátém ledu v Gronsku před milionem let a zametá se pod koberec jak to tam bylo třeba v době jeho objevení v 9. stol. a proč jakože najednou se to změnilo.
Osobně si myslím, že planetě je jedno, jestli tu bude o pár stupňů víc nebo míň, však největší rozmach přírody tu byl za podmínek vyššího obsahu CO2 a vyšší teploty.
Akorát holt lidi chtějí zachovat status quo, na který jsou zvyklí, ale to nikdy nefungovalo a fungovat nebude.
Kdyby se ty prachy, co se vrážejí do GD vrazily do adaptace, možná by lidstvo vydrželo dýl.
To není úplně blbej nápad neb migrantům není moc co brát, takže jejich pozornost by se napřela jinam a po první přepadené jachtě nějakého miliardáře bychom měli Středozemní moře vyčištěné od všeho raz dva. 😀
To je ale úplně mimo mezinárodní smlouvy o mezinárodních a pobřežních vodách. Doporučuji nastudovat.
Takže bychom se měli vykašlat na mezinárodní smlouvy fungující desetiletí a začít je porušovat?
Nemyslím si, že je to dobrá cesta.
No mě by třeba zajímalo jak konkrétně si to vyhazování lidí do Afriky přestavujete. Já na to asi nemám dost velkou představivost. Letadlem by to nešlo, to by asi nenechali přistát, velkou lodí taky, určitě by už nejmíň druhou nepustili do přístavu, tak nějaký malý lodě a vyhazovat je někde na neobydleném pobřeží, jakože v zemích, které mají dost dobře vyzbrojené piráty, kteří už teď nám přepadají naše mega obr lodě?
Jako ty státy taky mají armády plus obvykle tyhle povstalce podporované vládou.
No spousta těch uprchlíků jsou z Afriky, Eritrea, Súdán a podobné země, ale jsou to obvykle taky muslimové a dost jich je i ze Sýrie.
Nemuseli si jí brát, mohli jí najít, taky se mi stalo, pravděpodobnost, že najdete bezprizorní kotě, je docela vysoká.
A jinak noname koťata se takhle nezákonně dávají, u psů už je to lepší neb tam proběhlo pár akcí na lidi, co prodali malá štěňata, asi u koček bude muset nastat něco podobného.
To je pravda. A já si myslím, že Evropa se k té nehumánnosti dokope až už bude pozdě.
No ale zas na druhou stranu, nebýt migrace, ani Čechy by tu nebyly. 😀
Vyložit v Africe? Na území cizího státu? Jak dlouho by si to ty tamní státy nechaly líbit?
Internační tábor? OK, ale kde tady v přelidněné Evropě uděláte tábor pro třeba půl milionu uprchlíků? To si můžou dovolit v Turecku, ale obávám se, že tady nejsou prostory. V Africe je nechtějí, tuším ta jednání s Libyí zkrachovala a vhodný ostrov taky nemáme.
Náramek z nohy jde samozřejmě sundat.
A hlídání hranice satelitama a dronama, no tak to bychom se akorát mohli na ně koukat a co jinak? Přejít do Schengenu jim drony ani satelity nezabrání.
S těma penězma a prací OK, tam je ale prostě problém, že těch lidí je hodně a úřady to nezvládají.
Jako aby nebyla mýlka, já s tím taky nesouhlasím jak se to vede a myslím, že by se mohlo dělat něco víc ,ale ono když se dá masa lidí do pohybu, tak je to hodně těžký to nějak ukočírovat.
Jo, problém je to naše dobroserství a levičáctví a ten důsledek, že se těmhle lidem přiznávají stejná, a možná i větší práva, než evropskému obyvatelstvu.
Pobřeží je dlouhý, když to někde budou hlídat, budou prostě lodky přistávat jinde, však to už se děje teď.
A co pak s těma lidma když už jsou na břehu? Naházet je zpátky do moře?
Pořádný flastr, jako jak? Zavřít ty statisíce lidí do vězení? Kam jako? Bohužel tu nemáme nějakou Austrálii, kam by se dali deportovat.
Zarazit dávky a nechat je tu pobíhat a obstarávat si peníze krádežema?
Ty vaše řeči jsou taky úplně na nic, protože v reálu by to nefungovalo.
Zkuste vymyslet něco reálného, jakože máte tu několik desítek tisíc lidí různě na pobřeží a co s nima.
Jako jo, může se samo něco dělat, domluvit se s někým a platit jim, že se vezmou deportovaný, ale to už myslím proběhlo a bez úspěchu a hlavně vytrubovat do světa Evropa jako celek, že tady pšenka nekvete, ale mám obavu, že to by moc nefungovalo, ti lidi už nemají moc co ztratit.
Kdyby kohokoliv napadlo zaútočit odkukoliv, tak jsme víte kde, to je asi všem jasný.
No a v tom to právě je, nikdo není ochoten si je vzít, takže není kam je vracet a jižní pobřeží Evropy je tak dlouhé, že zabránit jim ve vstupu je nemožný. Ono jako ty řeči co by se mělo dělat, jsou pěkné, ale reálně a do detailu o tom radši nikdo nemluví, protože prostě reálně se toho moc dělat nedá. Se podívejte na USA, stejnej problém a to to mají ještě jednodušší v tom, že vědí odkud ti lidi jsou a kam je vracet.
Tahle z půlky sežranou slepici jsem měla od psa, takže liška by to určitě svedla taky.
No nájezdům hord barbarů se neubránil nikdo a jak je vidět, ani Vondruška nemá žádné řešení takové situace. Kritizovat, ale nenabízet řešení, to pak není nic jiného než hospodské kecy.
Ono podobný pravomoce má i celní správa, akorát se o tom tak nemluví.
No jo, prej regionální suroviny, jsem netušila, že máme Atlantik a tak 😀
Kvalitní čerstvé regionální suroviny Polodivoké Iberské vepřové, ryby z Atlantského oceánu, hnědá rýže. Maso se zpracovává čerstvé!
Tak na cizí pozemek asi ne.