Já su původně Pražák a teďka severočech Sudeťák a u nás se (ani v Prahé), co vím, “v liši” taky nepoužívá 🙂
Já su původně Pražák a teďka severočech Sudeťák a u nás se (ani v Prahé), co vím, “v liši” taky nepoužívá 🙂
Dneska hotovo, dotlačeno, armagedon nenastal, jdu si něco přečíst.
O víkendu jsem tahala betonové dlaždice, úplně jsem cítila v jednom okamžiku, jak mi luplo v bedrech, říkám si “je to tady, mává ti plotýnka”, a vypadá to, že ne, sice večer bedra bolela jak magor, ale v neděli jsem to rozchodila, rozhýbala (docela jsme i balík sena nakulili) a včera jsem o tom už ani nevěděla. Ozvalo se to až na józe, kde jsem příslušné části namáhala, ale jak jsem to procvičila, tak na konci cvičení už úplně v pořádku - ona ta jóga má něco do sebe! 🙂
No samozřejmě modřence jsem nezasadila, jen cibuli do posledního nezaplněného zvýšeného záhonu. Modřence možná tento víkend 🙂
No, tak jsem přišla do práce, ráno u kafe jsem si přečetla asi čtyři příspěvky a makala jsem jak kuna až do téhle vteřiny. A to, co mělo být dnes hotovo, na to není ani šáhnuto! A já lítala jak hadr na holi, nevěděla, kde mi hlava stojí. Jak je to možné?! Achjo. To je tak, vždycky mi do kanclu přijde někdo s “já potřebuju JENOM” a nebo se 5 minut zabývám…
… zase pro mě někdo přišel s nějakým dotazem, a to už tu vlastně nejsem….
… nějakým nesmyslem, který přece nezabere skoro žádný čas. Nebo odběhnu něco s někým pořešit. Zavolá zákazník s poptávkou… no a tímhle v podstatě “nic” jsem zabila celý den.
Zítra musím dotlačit to, na co jsem dnes ani nešáhla, je mi jasné, že potenciál pro chyby vzrůstá v presu, ale zítra to musí být, a to prosím dopoledne, aby to odpoledne mohla hodit ze stolu i kolegyně. Jestli mě srazí auto, tak firma lehne zítra popelem, nastane armagedon, to je jasná věc.
Tak držte palce. Třeba vám zítra napíšu, jak to dopadlo.
Já jsem o víkendu nestihla dát do země cibulky modřenců… něco mi je vytahalo z toho kyblíku a požralo (asi koně…) a co zůstalo na zemi, zpracovali nějací hlodavci. Takže uvidíme, jestli z toho něco bude, až to nastrkám do země. Každopádně zbytky mají snahu klíčit 🙂 Ale naplnila jsem poslední prázdný vyvýšený záhon a nacpala do něj cibule, co se vešlo. Vymyslela jsem, že z jednoho vyvýšeného, kde je jahoda, přesadím a rozjednotím jahodníky na políčko na stranu, kam by se mohlo opírat sluníčko, do jednoho dlouhého řádku. A budu je muset udržovat (asi je dám do geotextilie a bude). A před ně že bych dala jeden dlouhý řádek té cibule. Mezi to asi chodníček. Abych mohla chodit k jahodám a po cestě byla nucena obstarávat i cibuli 🙂 A na odvrácené straně cibule budou brambory, vypadá to, že bych letos mohla dát jen 3 řádky místo loňských 6. Musím zkontrolovat na chatě ty uskladněné brambory, jestli přežily ty mínus patnáctky… jestli jo, kamarádka důchodka na vozejku už je zpravena, že bude podarována nižšími desítkami kil domácích brambor. Říkala, ať jí to dovezu v každém případě, že v nejhorším, když budou jeté, je zkrmí slepicím 🙂 Tak plány jsou velkolepé, teď ještě realizace… Do všech květináčů a truhlíků (a že jich je) musím nějak namrskat nějaké kvetoucí kytky, to asi budu muset nakoupit až v dubnu, snad budou levné macešky, ty jsou na začátek takové vděčné, než se chytí a pořádně rozkvetou ty různé petunie a begonie a další -ie.
Před pár dny mi kolegyně nasadila brouka do hlavy - že je nevhodné jíst ovesné vločky ráno. Protože jsou špatně stravitelné a zůstávají dlouho v trávicím traktu “ležet”. Což jsem doteď teda považovala právě za tu výhodu. Že jsou špatně stravitelné díky vláknině a tím pádem nenaskočí rychle glykemie a složitější sacharidy vydrží komplexní až do střev, kde se jimi nakrmí ti fajn mikrobi, kteří mi vyrobí vitaminy a tak, místo aby se vše nacpalo mně do krve a mlátilo mi to slinivkou ode zdi ke zdi 🙂 No, a teď baby raďte 😛 Co kdo slyšel nebo četl. Asi svoje stravovací návyky nezměním, všechny internetové “chytré” rady říkají, že vločky zejména ráno, možná teda nechat namočit, ale že jíst ráno. Nenamáčím, ale ráno je zaliju na pár minut, než je dlabu, to jim musí stačit. Jen mě zajímá, co kdo pochytil.
„Výhledy počasí a obavy ze začátku měsíce se naplňují a suchý únor máme nejen v některých domácnostech, ale bohužel i za okny. Od začátku měsíce spadla na našem území asi čtvrtina obvyklého množství srážek," napsali meteorologové. V Čechách spadlo v průměru asi dvakrát víc srážek než na Moravě. Zdroj: https://liberecka.drbna.cz/zpravy/spolecnost/38594-letosni-unor-bude-v-cesku-srazkove-nejchudsi-za-posledni-desetileti.html?utm_source=copy
Tohle bude ještě veselé.
Já mám nejraději tu bílou “čokoládu”, ta mi chutná nejvíc, asi že je tak umělá 😀 Ale čokoládu jako pití, to nedávám, to jsem schopná vypít jen v nejvyšší nouzi, když není jiná možnost. Je mi to nechutné. Takže já spíš tu tabulkovou nebo polevu a tak 🙂
Jo tak, vy tomu jen neříkáte přátelství, tak teď už rozumím.
Inu, když nevymluví, tak nevymluví, zvířatům to neublíží, tak co už 🙂
zvědavče, byla jste někdy v nějakém zanedbaném chovu slepic? A nebo klidně jen v drůbežárně. Když vezu slepice z drůbežárny v autě, tak pak to auto týden větrám. Když jsem vezla před lety vynesené slepice od nějaké dobrodějky z Jizerek, tak jsem musela jet v zimě s otevřeným okýnkem, jak ty chuděry štiplavě zapáchaly. Zahumusené, běháky nebyly pod vrstvou vidět, peří slepené, krky a zadky holé… no byly za levno, skoro zadarmo, odpovídalo to tomu. Když se daly dokupy, tak nesly obden… to byl zážitek. Državu téhle dámy bych fakt nechtěla mít za plotem. Mouchy se slétaly i v zimě ze všech stran…
Moje kripldůchodkyně měla bandážovaný žaludek a přežrala to 😀 Tu část, kterou mohla využívat, prostě během pár měsíců zase roztáhla tak, jako kdyby ho podvázaný neměla 😀 Ale jinak pokud to člověk nebere jako samospásné, by to mělo pomoct.
Otci sebrali kus jícnu a žaludek mu vytáhli nahoru, aby tu část nahradili, čímž se pracovní objem žaludku zmenšil, no a byl jak lunt. Ale taky zhubnul kvůli chemošce, kdy mu pak nic nechutnalo, chcíply chuťové buňky. Teď už je zase ve své kůži, tak pomalu nabral a pořád si musí hlídat porce, aby se mu nenavalovalo, ale už se může celkem normálně najíst. No ale raka bych samozřejmě nikomu nepřála, hlavně ta chemo je svinstvo, no. Ale i on je ukázka toho, že zmenšený žaludek se dá zase roztáhnout.
Právě jsem dostala od šéfa obří koblihu! Byl včera nakupovat v Polsku a prý tam měli něco, co se jmenuje “Tlustý čtvrtek”, tak mu k nákupu nabalili bednu koblih 😂 Tak podělil koho mohl a donesl zbytek do práce nám víajpí v kanclech. To by bylo, abych pohubla!
P.S. jů, ta kobliha je plněná nějakým karamelovým krémem! To je boží!
Moje kripldůchodkyně (důchodka na vozíku), bába praštěná, trénovala chození teď na podzim/před Vánocemi s francouzkami po zahradě, až si uhnala… a teď si na to vzpomenout. Myslím podkolenní cysta se to jmenuje. To je pěkná sviňárna! Brečela bolestí, když musela dokulhat na záchod. I přesun z postele do kolečkového křesla byl očistec. Takže pak dostala naordinováno dva měsíce převážně ležet s nohou nahoře, no to bylo něco pro ni, samozřejmě to nedodržovala, takže z toho byly měsíce skoro tři, než to poléčila. Teď se chlubila, že když jeli s dědkem na vyšetření do nemocnice, tak zvládla sama nastoupit i vystoupit ze sanitky, tam i zpět! No tak hlavně aby to zase nepřepískla. A ty taky ne, právě proto ☝️
Vrtalo mi to hlavou, tak jsem koukla na IP.
hmmm…. nepotřebuju to náhodou já?!
https://sport.bazos.cz/inzerat/198656299/elektrotrikolka-hanscraft-ii.php
Bobčo, kolo dej klidně dceři a nech si od dcérky koupit tříkolku. Ty tuna byly jednu dobu velmi oblíbené. Nosnost to má, můžeš se o to opřít, dělají i elektrické, že ti to pomůže a můžeš si troufnout vyjet dál na výlet. Já teď taky pár let neseděla na kole a až si pořídím to vysněné elektrické, určitě z něj taky párkrát spadnu, než se do toho zase dostanu…
Také bych ráda, abychom měli svobodu si o sobě rozhodovat jako země sami, ale na to jsme politicky a osobnostně slabí, tak se holt musíme spoléhat na jiné, vypadá to, že už to jinak s námi nebude. Mít tichomořský ostrov, tak to asi takový problém není, ale jsme plně závislí na svém okolí, tak musíme koukat, abychom šli na ruku těm “správným”.
Já bych tu ránu v kopytě hlavně chtěla vyřešit, jestli ten kůň kulhá hodně, proč k tomu nezavoláte veterináře… Ten vám pak může poradit, zda ten danilon má smysl…
Anonymní:Nejvíc máme takových co nejsou schopni sebereflexe, že.
Je to skutečně osobnostní posun, když si tohle člověk o sobě uvědomí. Blahopřeji a mnoho zdaru v dalším osobním rozvoji!
Děcka, já prostě s Rusákem nechci mít nic společného, fakt nechci. Nehledě na moje chabé argumenty, Rusák je roztahovačnej a páchal tady systematicky strašné věci a systematicky páchá dál.
Radši budu kámošit s jůesej, už jen kvůli tomu, že prostě tuhle zkušenost s nimi historicky v CZ nemáme.
Kdo z vás bude radši kamarádit s Rusem než s Emerikou? Jako fakt, komu se můj názor na to, že Amerika je lepší než Rusko, nelíbí, tak řekněte, proč je Rusko lepší než Amerika.
Ještě tak beru, že je třeba máte na roveň. Ale ok, tak proč máte problém s tím, že má někdo radši jednoho a ne druhého, když jsou oba na jedno brdo? Je nutné být pořád v opozici?