Nechápu, proč matka příroda zkřížila sekačku na trávu s šavlozubým tygrem. Proč má býložravec takové vybavení?
Nechápu, proč matka příroda zkřížila sekačku na trávu s šavlozubým tygrem. Proč má býložravec takové vybavení?
Myslím, že stále narážíme na jednu věc. Zákony budou dodržovat jen zodpovědní lidé. Ti kteří udělali velkým psům špatné jméno zákony nezajímají. Viz věční útěkáři, agresivní hafani za plotem, který drží jen silou vůle, neočkovaní, neočipovaní apod. Čeho dosáhnete změnou zákona? Ničeho. A propo netuším, proč by velký pes nemohl cestovat hromadnou dopravou, nebo nemohl být puštěn na místě k tomu určené (třeba psí hřiště).
Máme dvě kočky tak jako Vy. Patří všem a nikomu. Rozdíl je v tom, že když je pustíme dovnitř většinou to zabalí. Natáhnou se na nějakém pro ně pohodlném místě a spí. Občas mají tendence před zalehnutim škrábat nábytek, ale kocour poslechne na upozornění, že teda tohle ne. Kočka je tvrďák na tu musím trochu zhurta. Ač sourozenci tak, každý má úplně jinou povahu.
Jo to jsou takové ty rádoby vtipné poznámky typu to je smeták, paní si vede vlastní ledvinový pás, jedna chlupatá bačkora, krbová předložka a podobně.
Nás dnes vytáhlo ven krásné skoro jarní počasí. U lesa se mi potvrdilo to co jsem si myslela už na podzim. Ženy které tam mají koně mezi sady úplně rozjezdily polní cestu. Vůbec se tama nedá jít😐. Navíc jim zdrhl kůň, kterého honily po polích, protože se mu očividně zpátky moc nechtělo. Při cestě zpátky jsem potkala rodinku a ausikem. Jak jinak než blue merle. Pán měl nejapné poznámky k Bambuli, karma ho ale dostihla brzo. Ausik zmerčil zajíce a tradá přes pole pryč. Pan pískal, volal. Pes bez reakce. Nakonec se vrátil aspoň na dohled. Jsem si vzpomněla jak tam původně byla kukuřice a v ní pěkně bivakovala prasata.
Na chalupě vím o jednom takovém místě. Ve svahu kanál nebo je to stará skuž? Všude vysoká tráva. Díra v zemi je prostě neviditelná. Kdyby člověk nevěděl, že se má držet na pravé straně tak tam může skončit. Nerada tama vůbec chodím. Je to moc nebezpečné.
Hodně zajímavé, něco podobného používám. Před situací, kdy by mohla Bambule znejistit nebo být rozhozená, dávám “povel ” koukej na mě. Odměňuju to, že odpoutá pozornost do zneklidňující věci a zaměří se na mě. U nás je to většinou agresivně štekající pes za plotem. Od té doby co oslepla ji projití kolem takového plotu způsobí nejistotu a neochotu jít vpřed. Myslím, že je to přínosné pro každého psa, který může v určitých situacích projevovat neklid, nejistotu.
Líp jste tu reklamu zabalit nemohla?
Máte krásnou cestu domů….
Tak to je moc smutná zpráva. U nás hledají, už nějaký čas, taky jednu fenku. Mám obavy, že to také neodpadne dobře 😥.
Uvidím co napíšou z toho Spokopsa. Nikdy předtím jsem neměla se Zasilkovnou problém. Měla jsem balik na dobírku, takže to není žádná katastrofa.
Jo jinak mi Zásilkovna ztratila balík ze Spokojeného psa. Po velmi neuspokojivém hovoru s virtuální asistentkou jsem kontaktovala spokojeného psa ať si s nimi udělají pořádek😃. Paní mi slíbila, že ho zkusi dohledat a pokud ne tak mi odešlou objednávku znovu.
Dnes jsem po hodně dlouhé době viděla sluníčko. Krásně se venčilo. Terén nic moc, hodně mokro, ale určitě to stálo za to. Bambule po návratu vdechla večeři, usídlila se na svém oblíbeném místě a neskutečně nahlas chrápe 😂.
Tak já jim psala, že jim to nedělá pěknou reklamu. No asi jim je to jedno, takhle i kdyby někdo poptával názor na jejich granule, tak zrovna napíšu, že se zase vtírají s reklamou.
No zřejmě můj mail do Pučálky nepadl na úrodnou zem….
U nás na malém městě (cca 4tis.obyvatel) platím ročně 150 korun. Nestěžuju si, máme malé psí hřiště, koše a dokonce na nich sáčky, které teda nepoužívám, nosím rozložitelné. Košů bylo určitě víc, ale některé poničili vandalové. Jinak je ve městě dost směsných košů kam se dá popřípadě sáček vyhodit. Městské služby koše vyváží a doplňují sáčky každý týden.
Jsem ráda že to tak doma nemám sama. On je manžel skvělý, ale na některé věci mu prostě unikají…. Třeba s tím venčením je to úplně stejné, přitom ví , že když jsem doma jdeme ven každou chvíli, ale v okamžiku kdy je doma sám s Bambulí tak ho to vůbec nenapadne. A taky nechápe ten obrovský pocit zodpovědnosti, za to malé chlupaté stvoření, který cítím.
Bambule opět hlásí příchod….
Včera jsem měla plán, pěkný plán. Půjdeme k nám na přehradu. Pokochat se a podívat copak nám tam brázdí hladinu. Než jsem splnila domácí neodkladné věci bylo hodně hodin, nakonec jsme ale vyrazili. Hnus to byl, mlha, vlezla zima, nechutno na pravo, nechutno na levo. Vracela jsem se za tmy s výčitkami proč jsem tam vůbec lezla…. Dnes půjdeme jenom po městě. Začíná drobně mžít. To bude zase hnus.
Jinak Bambule je opět ok. Vše se stabilizovalo. Doktorka vtipkovala, že může s čistou myslí odjet na dovolenou. Jsem šťastná, doma se to taky uklidnilo s manželem jsme to přešli. On nepejskař nedokáže některé věci pochopit nebo se vžít do mých pocitů.
Skvělé zprávy!
Bohužel my se v tom patlame, motáme… Bambuli se úplně rozhodla glykémie. Měříme šílené hodnoty (30!), konzultováno s oběma vety. Máme vyčkat, možný probíhající nebo doznívající zánět může ovlivňovat vstřebávání inzulínu. Jsem na nervy. Doma jsme se hrozně pohadali, jinak je Bambů ok. Žere, chodí na vycházky jako by se nechumelilo😥
Doron, myslím na Vás. Hlavně ať už je dobře.
My se v tom taky motáme, Bambule začala předevčírem přivírat levé oko, takže fičák k vetovi, naštěstí jen podrážděné oko (vyfasovala jsem kapky, takže kapat) no a včera začala pčíkat. Moje nervy.
Dajo snad Vám to taky dopadne dobře.