Odpověď na příspěvek uživatele Dafi z 18.06.2025, 12:04:35
Dafi ani nevíte jak moc Vám rozumím. Občas si rikam proč já - duši tulák, který by se mohl dlouhé hodiny courat lesem bez cíle, jsem kápla na psa pro kterého je les nezajímavý, procházky občas za trest…Manžel tvrdí, že jsem se nechala ošálit srdcem a neposlouchala hlavu, náš veterinář zase, že to byl osud a tak to mělo být. Ať je to jak chce, občas je to s ní na palici. Chodit musí, takže občas to vypadá, že ji neskutečně týram, nutim ji jít. Snažím se trasy městem hodně obměňovat a do lesa i přes svoje touhy jít jen jednou za čtrnáct dní. Jednou až tu Bambule nebude si pořídím psa, který bude mé tulácké touhy chápat. Snad, pokud zase nebude podivná konstelace hvězd, měsíce v úplňku, zatmění něčeho nebo něco podobného.
Odpověď na příspěvek uživatele Natálie z 10.06.2025, 17:31:07
Bohužel, veterinární péče a potažmo léky ( ať už antibiotika či jiné) jsou drahé. Vyplatí se mít pojištění, kdy náklady částečně hradí pojišťovna. Já platím za inzulín pro psa 1700,- a má ho cca na dva měsíce, plus stříkačky a lancety do glukometru. Léčiva pro zvířata se u nás nedají koupit nikde v eshopu, na to máme přísnou legislativu a je to tak dobře.
Prosím Vás, nekrmte ani ty kačeny, u nás se zhruba před 13-ti lety nastěhovali na městský potok divoké kačeny v hojném počtu a lidí samo hrrr je krmit. Byla to docela kalamita, kačeny drzé, matky si stěžovali, že nalétávají do kočárků, drzé za vidinou nějakého žvance. Kačeny zastavovali dopravu, proháněli mini lidi a malé psy. Hodně se to fakt zvrhlo, město to řešilo s myslivci, ti samo ve městě odmítli cokoliv střílet. Nakonec pomohlo striktně dodržovat nekrmení. Trvalo to snad dva roky než se situace uklidnila.
Edit: Hele jsem matka, ale nechápu tu potřebu chodit s dětmi a krmit v okolí kde co.
Odpověď na příspěvek uživatele Ela z 07.06.2025, 09:32:29
O chování Vašich psů Vám moc nenapíšu ( nemám věšteckou kouli), jen to, že varle v břišní dutině může způsobit velkou neplechu. Můj názor je ten, že musí ven.
Edit: Chování psů ve smečce ovlivňuje i majitel, ostatní jej mohou chápat jako fenu, nebo ho nedokáží zařadit, od toho je majitel, aby nastavil mantinely. Mám kastrovanou fenu z útulku ostatní psi ji berou jako fenu se vším všudy.
Odpověď na příspěvek uživatele Aluška z 06.06.2025, 09:10:29
Jinak si myslím, že všichni, kteří se starají o nějaké zvíře žijí stereotypně. Prostě dodržují své návyky a návyky svých svěřenců. Přizpůsobujeme se jejich potřebám a snažíme se o co nejmenší výkyvy v denním pořádku.
Máme za sebou další gastritidu, naštěstí jen lehkou. Včera ráno zvracela, nežrala a nedostala inzulín. Dala jsem ji stříkačkou do tlamy zoosorb a tasectan duo (ten mám vyzkoušený a na její nevolnosti zabírá) a v práci se modlila, aby se to nějak nerozjelo. Nerozjelo. Odpo byla Bambule veselá, hladová…. Zblajzla jelení kýtu od Falca ( prostě ji neskutečně chutná) a spokojeně škemrala ještě o něco dobrého. Ráno si dala kuřecí prsa a dostala svou dávku inzulínu. Snad se nás bude štěstí ještě držet. Kdyby jste ji ráno viděli jak nadšeně tancovala při vycházce. Snažila se mi vylízat na nose díru 😃. Je vidět, že jí to prostě nijak moc nesebralo.
U nás je posledních pár dní jak v “prádelně”. Přijde bouřka, slejvaro, ale hned v zápětí vyleze sluníčko a to je pak žůžo venčit. Včera měl snahu trochu foukat větřík jinak se nepohne ni lístek. Děláme kratší vycházky (kolem 3 km), páč Bambule tohle počasí prostě nedává.
Odpověď na příspěvek uživatele Heduš14 z 02.06.2025, 06:27:55
Podávala jsem při diabetu a výsledky dobré, hlavně v začátku se nám nedařilo stabilizovat glykemickou křivku, fenka trpěla neuropatií a za mě určitě pomohl. Po přejití na jiný typ inzulínu, ho už nepotřebujeme.
Odpověď na příspěvek uživatele atamanka z 31.05.2025, 11:17:08
Jestli má někdo “ zbytečných” 45 klacků tak si je klidně koupí. Je mi to šumák, ale zajímalo by mne jak ty štěňata budou vypadat. F2 generace kříženců. Genetika je mrška….
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 30.05.2025, 14:40:14
V tom případě jsme úplně v perdeli. Pes nic neuloví ( pochybuju, že by mě chtěla sežrat) a s jeho 4 kg bych ho max mohla hodit do vývaru a luhovat ho jako pigi čaj. Naštěstí pro nás i pro ni máme plný mrazák i spíž 😃. Nějaký čas by jsme určitě přežili.
Dnes měla Bambule k večeři jelení kýtu od Falca( tu malou konzervu 120g). Chystala jsem jí to do lizací podložky ještě než jsme vyšli a bylo vidět její veliký zájem. Takže na vycházce krásných 5,5 km, poslední ulici domů úplně běžela jak se těšila. Tohle je úplně balzám pro mou dušičku, že ji tak chutná a má takový zájem o krmení. Snad jí to vydrží.