Možné to je. Ale tvrdí, že je to Maďar pracující v Německu 🙈
Příspěvky uživatele
Poldaj
Dobrý den,
Chtěl jsem se zeptat přítomných, zda má někdo z vás zkušenost s maďarským chovatelem Perez David?
Díky
Před měsícem mi to pro změnu přišlo ještě brzy. Budky jsem jim dal kolem 12 dubna. Postupně mi ponasedalo 12 párů. Poslední začal snášet až 7.5. Je pravdou, že většina zasedla do 14 dnů.
U těch co nesedí je to různé.
V jednom případě je to mladá pára, kterou jsem dal dohromady až v únoru. Krmí se, samice leze do budky, ale nic. Každopádně zde letos žádná očekávání nemám.
Pak mám páru, kde mi samec vloni dal, ale letos je s koupenou samicí, která prý vyvedla.
Další pára je, kde je můj samec, který vloni nic a koupená samice, která prý ano.
Jedna pára kroužek 23 mi nezasedli ani vloni.
Říkám, je to různé
Zdravím všechny přítomné.
Chtěl jsem se zeptat, zda má ještě smysl přepárovat rozely.
Mám čtyři páry, které mi letos nezasedli. Většinou se jedná o starší ptáky (2 roky a víc). Tak si říkám, že bych je zkusil proházet.
Má s tím někdo zkušenost?
Díky
Zdravím všechny, kdo by mi mohli poradit co s tím udělat.
Dnes při kroužkování jsem našel na jednom mladém asi otlak nebo strup. Viz. foto. Myslím, že to vzniká tím, jak mladí na sobě v budce leží. Mám tam jenom dvě a tohle je mladší.
Doufám, že to není něco horšího.
zbynek:Dobrý den, psal jsem to o 4 příspěvky výš. Je tam i záznam z videa.
Díky a omlouvám se. Nepročítal jsem dřívější vzkaz .
zbynek:U amazoňanů 1.vejce.
Pěkná fotka. Co za kameru používáte?
Alex66:A cenová válka je tu. 🙂Exomed snížil cenu z 210 za vzorek na 180.
Tak to je pozitivní zpráva 👍
Snad Rosela Pestrá GG opalín pastel?
Tak jaký byl dnešní Přerov? A co výkup?
Hodně záleží, v jaké době vzorky posíláte. Podzim je pro ně vždy náročnější. Čekat 2 - 3 týdny není neobvyklé.
Po Novém roce bývají již mnohem pružnější.
Já osobně mám venkovní proletovou část voliéry dlouhou 3m. Z toho je 1m zakryt průhledným polykarbonátem, pod kterým je jedna řada bydel. Takže pokud prší, mohou být ptáci venku a přesto na ně neprší. Ale pokud chtějí promoknout, mát druhou řadu v nezastřešené části.
Mě paradoxně v prvním hnízdě dali jedno mladé až na bidlo a v druhém mám teď dvě
Mimochodem, někde jsem slyšel, že pokud se měří hluk, tak by to mělo být za zavřenými okny stěžovatele.
Bohužel je zlikvidovali rodiče. Občas se to stane. Jediný způsob ochrany je ihned mladé odebrat a ručně odchovat. Ale dokrmovat ihned od vylíhnutí, tak to je časově hodně náročný. Pokud nemáte někoho, kdo se tomu ze začátku může věnovat každé dvě hodiny, tak prakticky neřešitelné.
Počkal bych, co udělají při druhém hnízdění.
Pokud se jedná jen o trochu běžnější druh, bude to jak hledat jehlu v kupce sena.
Máte fotku toho papouška?