Na celé téhle debatě mne nejvíce mrzí to, že se zde hádají lidé, kteří se skrývají za anonymitu internetu. Pokud máte tak jasně vyhraněné názory a je jedno, jestli pozitivní či negativní, tak se k nim hlaste veřejně. Tudíž alespoň jako registrovaný uživatel.
A pokud se nemýlím, otázka zněla na výši výkupních cen. Nikoliv zda a jak je morální či nemorální prodávat ptactvo v inzerátech, na stole či do již zmíněného výkupu.
Odpověď na příspěvek uživatele Anonymní z 16.06.2025, 16:07:06
Před měsícem mi to pro změnu přišlo ještě brzy. Budky jsem jim dal kolem 12 dubna. Postupně mi ponasedalo 12 párů. Poslední začal snášet až 7.5. Je pravdou, že většina zasedla do 14 dnů.
U těch co nesedí je to různé.
V jednom případě je to mladá pára, kterou jsem dal dohromady až v únoru. Krmí se, samice leze do budky, ale nic. Každopádně zde letos žádná očekávání nemám.
Pak mám páru, kde mi samec vloni dal, ale letos je s koupenou samicí, která prý vyvedla.
Další pára je, kde je můj samec, který vloni nic a koupená samice, která prý ano.
Zdravím všechny, kdo by mi mohli poradit co s tím udělat.
Dnes při kroužkování jsem našel na jednom mladém asi otlak nebo strup. Viz. foto. Myslím, že to vzniká tím, jak mladí na sobě v budce leží. Mám tam jenom dvě a tohle je mladší.
Já osobně mám venkovní proletovou část voliéry dlouhou 3m. Z toho je 1m zakryt průhledným polykarbonátem, pod kterým je jedna řada bydel. Takže pokud prší, mohou být ptáci venku a přesto na ně neprší. Ale pokud chtějí promoknout, mát druhou řadu v nezastřešené části.
Bohužel je zlikvidovali rodiče. Občas se to stane. Jediný způsob ochrany je ihned mladé odebrat a ručně odchovat. Ale dokrmovat ihned od vylíhnutí, tak to je časově hodně náročný. Pokud nemáte někoho, kdo se tomu ze začátku může věnovat každé dvě hodiny, tak prakticky neřešitelné.