U nás na krmítko a na dvůr létají vrabci,ale samý polní,sýkorky końadry,modřinky, sem tam babka,stehlíci,pěnkaváci,občas červenka,strakapoudů několik,hrdličky jen dvě,dnes mezi králíkárnami poskakovali strnadi a jikavci,na hnůj létá několik čížků a kosů,občas se ukáže sojka a žluna.Potvory straky vyháním a to už se naučil i pes je vyhánět.
Prohlížela jsem hlavně králíky,tam jsem nic neviděla,ale u králíků pokud jsou vidět třeba roupy,tak je vyřazují.Občas králík s podezřením na rýmu a zcela vyjímečně jsem se setkala se svrabem v uchu.To vše se vyřazuje.Slepice ani holuby jsem lístky nijak nestudovala.
Slepice nevystavuji,ale králíky ano a při posuzování jsem docela často.Zvířata jsou v kleci na výstavě už od středy,takže nějaké znečištění po 4 dnech je už i možné.Jaké parazity máte na mysli.Každé zvíře má v ruce posuzovatel a pokud by na něm viděl parazity,tak ho z výstavy vyřadí a musí do karantény.
Výstava byla pěkně udělaná.Líbila se mně.My jsme potřebovali koupit nového samce třísláka,jelikož ten, co jsme ho koupili na podzim, nechce skákat.Vybírali jsme nějakého temperamentního a když jsme ho vybrali,tak ejhle.Jeho matka je z našeho chovu.Alespoň že otec je cizí.
Tak až se potkáme,Standovi řeknu,že se kohout má dobře.
Odpověď na příspěvek uživatele JardaPecival z 11.01.2025, 09:54:16
Také jsme byli včera v Lysé.Holubi sice nejsou můj šálek kávy,ale nemáte na mysli Giganty? Na ty jsem tedy koukala .Bylo jich tam dost v různých barvách.To se, mimo speciálku, nevidí.
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 06.01.2025, 17:47:12
U nás dobrý jen hlavní.Chodníky - zámkovka na zabití a silnice mimo hlavní také.Ráno jsem do práce jela krokem a z parkoviště přes silnice jsem šla jak podes…
U vás se to neklouže? U nás strašně.Teď jsem byla se psem.Hlavní silnice nasolená,ale tam nechodíme,ale ostatní klouzačka.Jen místy,kde to sluníčko roztálo se to neklouzalo,ale o to horší chůze.Člověk neví na co šlápne.