Poslal by někdo kdo se učastnil výstavy fotečky drůbeže? Klidně i jiných zvířat, nemohl sem přijet ☹️
Také jsem se těšila,ale zánět průdušek mi to nedovolil 😥…tak už se pomalu těším na “Zemědělce”v březnu 😀..a snad vyjde něco během roku a na podzim CV drůbeže,atd..👍
Já byl, ale nefotil.. Přivez sem si kohoutka, huš je v karanténě 😍
..ale ten je krásný 😇😀!!!..a má takový krásný bydlení!!👍👍..tak Vám i kohoutovi držím palce,ať se kuřátka vydaří!!…já jsem byla na podzim na výstavě drůbeže v Kolíně,zajímali mě kohouti maransky,ale nevybrala bych si..každý měl nějakou vadu na kráse. letos ještě s výměnou nespěchám,kohouta mám pěkného, letos tříletého a je pořád velice vitální 😀kuřata po něm jsou krásná..
😀😀👍 vyřídím, díky 😊..tak jsem tedy o nic moc nepřišla,ale stejně mě to mrzí..mě ty výstavy vždycky tak nějak “nahodi😀"..popovídám s chovateli ,prohlédnu zvířata a chtěla bych si zase něco koupit..ale nemůžu!!!..😭
Výstava byla pěkně udělaná.Líbila se mně.My jsme potřebovali koupit nového samce třísláka,jelikož ten, co jsme ho koupili na podzim, nechce skákat.Vybírali jsme nějakého temperamentního a když jsme ho vybrali,tak ejhle.Jeho matka je z našeho chovu.Alespoň že otec je cizí.
Tak až se potkáme,Standovi řeknu,že se kohout má dobře.
Tak pižmovkám vyřiďte, že je pozdravuje jejich kámoš wyandoťák.. Vzkazuje, že prej výstava nic moc zážitek, ale teď už se prej má fajne 🐓
🤦😄..tak to jim vzkazuje kámoš wyandotak kohout😂😂👍..tak fajn,že už se má jak pan král 😄..je to vidět..v těch klecích,cizím prostředí a spoustu lidí (čumilů😂)je to pro zvířata stresující…já se chystám,jako každý rok,na první, malou místní výstavu kálíků a holubů v únoru..jako každý rok 😀..tak ať se kohoutovi dobře daří👍..a jak se jmenuje??…moje zvířata se jmenují po chovateli,od kterého pochází 😄
K panu královi má eště 14dní, pak teprve dostane výběr 4-5 slepiček k obhospodařování.. Méno nemá, sem srababa, takže zvířata co maj masitou budoucnost ména zásadně nedostávaj 😄
Jinak teda je to divnej kohout, když sem přišel k jeho kleci poprvý tak v tom výstavním maglajzu tvrdě chrápal a když pak jel v přepravce na místě spolujezdce tak místo aby byl rád, že je v klidu tak se rozčiloval a nadával 😄
Této výstavy se nám s partnerem podařilo zúčastnit bohužel až v sobotu okolo poledne. Jeli jsme s partnerem hlavně kvůli slepičkám. Slepiček a kohoutů už bylo k naší škodě velmi málo. To se i dalo čekat. Ale hodně mě překvapilo, že byly vystavování jedinci s hodnocením, že jsou velmi znečištění a velmi zaměřeni parazity. Chci se tedy zeptat, jestli je to běžné vystavovat takto zanedbaná zvířata a ohrožovat další v jejich okolí.
Slepice nevystavuji,ale králíky ano a při posuzování jsem docela často.Zvířata jsou v kleci na výstavě už od středy,takže nějaké znečištění po 4 dnech je už i možné.Jaké parazity máte na mysli.Každé zvíře má v ruce posuzovatel a pokud by na něm viděl parazity,tak ho z výstavy vyřadí a musí do karantény.
Znečištění a silné zamoření parazity bylo uvedené na cedulkách. Proto mě to hodně překvapilo a zarazilo. Bylo na nich pouze vidět, že jsou zanedbaní a opravdu znečištění.
Tak to je jasné. Jen nerozumím, že tato zvířata ponechají na “výstavě” vedle zdravých jedinců a vůbec , že je vystavují. Domnívala jsem se, že je to důvod k diskvalifikaci. Asi jsem se měla zeptat na místě.
Byl sem v sobotu asi od 11:00 a vůbec mi nepřišlo, že by zvířata byla zněčištěná.. Třeba loňská speciálka v Bydžově byla v tomhle o dost horší.. Info o parazitech na lístcích jsem taky nezaregistroval.. Bavím se ale jen o drůbeži a holubech.. U králíků netušim, těma jsem jen prošel k prodejnímu stánku..