🙂
🙂
Tak to je přesný a Alan se ještě podívá pohledem: “Nejsem přece blbej,vím, co mám dělat a domů taky trefím.Ještě dřív než ty.”Zrovna dnes,z cesty zmizel k potoku.Nehrozilo,že by někam šel,do vody nejde a ještě je tam potok hodně hluboko.Řeknu Alan jdeme,nic,houknu znovu,nic,tak už zavolám nahlas Alan ke mně,kus za mnou se vynoří vysmátý pes,sedne si přede mě,hodí hlavu na stranu a přesně s tím výrazem.Co tady řveš,vím,kde seš,jen jsem to potřeboval dokontrolovat.
To jsme na tom stejně.Také v létě nepřipouštím.Nehodí se mně na výstavy.Letní mladý nemají tak kvalitní srst jako zimní a mají delší a slabší uši.
Myslela jsem si to samé,jelikož brkoslavy jsem u nás také viděla .
Zabývám se chovam výstaváků a mladý mám nejvíce v zimě už více jak 40 let.I teď mám troje mladé 14 a 10dní,jedna samice porodila dnes,další dvě mají mít mladé příští týden a 8 samic mám připuštěných teď na ledňáky.Dobrá samice s dostatatkem podestýlky, v kotci kde není průvan a vlhko,dobře živená,odchová i v -20.Samozřejmě se může stát,že samice o mladé přijde,ale zas to není žádná tragedie.Připustí se znovu.
bery25:može sa podavat aj kralikom,mam to prevažne pre hydinu,ale mam dve samicky nakryte,tak som myslel že im prilepsim
U nás znám jen tento,ale třeba u vás máte jiný.
https://veterinarni-pripravky.heureka.cz/propoul-plv-500-g/#specifikace
a pro králíky https://vitaminy-a-doplnky-stravy-pro-hlodavce.heureka.cz/ipc-prorabbit-0_5-kg/#prehled
ale jak už jsem psala,nepoužívám.Snažím se kvalitně krmit a pokud něco dávám navíc,tak spíš větvičky,borovice,smrku,dubu a kopřivy.Ty mám i nasušené.
Samicím po připuštění krmnou dávku vůbec neměním,pokud zabřeznou,tak jim po cca10 dnech zvýším dávku krmení,ale tak 3 dny před porodem opět snížím.Po porodu jim dávku krmení opět pomalu zvyšuji.
Evropa stojí za vidění,to tu nebývá často.Můžeme jen doufat,že se nám něco takto kvalitního znovu narodí.To je ale ve hvězdách.
🙂
bery25:dobry den,ako použivate propoul,stači nasypat na granule ,dakujem
Nevím,jestli je propoul určen pro králíky.Znám jen pro drůbež.Pro králíky znám Prorabit.Sama ale nepoužívám.
Děkuji🌼.Máme už tři vrhy,další 3 mají být během těchto dní a většinu samic už máme připuštěných na ledńáky.Mám tu jen tři mladé samice které bych chtěla připustit až v únoru.Vždyť příští rok má být 15.-17.11.2024 v Lysé evropská výstava.Pokud se n ic nestane.Tak se už musíme připravovat.
Dávala jsem na psy.
Nevíte recept a další úpravu?
A není to náhodou Massyla brojlerový králík
Já měla sáčkový do teď,jenže čím byl starší,tím víc slučovali sáčky pro víc typů a už ten sáček tak dobře netěnil a nečistoty se nasávaly až na filtry,který se musely čistit nebo měnit.Tak jsem si myslela,jestli ten bezsáčkový nebude lepší.Syn má Rowentu,je s ní moc spokejený,filtry se jen oplachují,ale už se tento typ nedělá.Tak jsem ráda za každou zkušenost a tip.
Dělala jsem závěsné květináče z vyškvařeného loje z koz.Syrový ho ptáci nechtěli,ale vyškvařený ano.
To je tyčový vysavač?
Nevím,kam zařadit,ale je to také maso.Zabili jsme starou kozu.Dřív si je bral známý do klobás a salámů,ale onemocněl a už nedělá.Neporadíte někdo nějaký recept jak zpracovat žebra,krk,nechce se mně všechno jen zkrmit psovi.Vykoštěné zadní a přední nohy jsem zdělala na svíčkovou a guláš,ale co s tím ostatním.Poradíte?
Prosím,prosím,samozřejmě se mně před vánoci odporoučel vysavač.Poraďte nějaký výkonný,bezsáčkvý na chlupy,ale i další bodel,co se přinese z venku,chlíva apod.
🙂
Rozvěsili jsme 3kg hovězího loje,2x, a teď i 3x denně, dáváme do krmítek slunečnici a proso. Strnadi a hrdličky létají na pšenici a vrabec sezobne i kukuřici,strakapoudi,žluny,sojky létají na ořešáky pro ořechy,co zde zůstaly.Sýkorky je naklovou,ostatní je dokáží odnést i celé.
Ráno brzičko jsme vyrazili na procházku,sněhu asi 15cm a hustě sněžilo.Pak jsme odjeli na speciálku králíků do Týniště,kde bylo méně sněhu než u nás v Polabí.Vrátili jsme se před chvílí a to,co jsme ráno prohrnuli už není vidět a pořád padá a padá..
A ptáčkům,kromě slunečnice a prosa, jsme rozvěsili 3kg hovězího loje.