Aktuálně: 4 318 inzerátů190 580 diskuzních příspěvků17 960 uživatelů

Maso

ančovička
ančovička (945 příspěvků) 21.11.2023, 19:55:50 xxx.xxx.243.249
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacek z 21.11.2023, 19:41:59

Moc pěkná jehňata, gratuluji..krásná stehna 👍..to bude dobrého masa 😉👍..už to vidím..na svíčkovou,na česneku..😇😊

ančovička
ančovička (945 příspěvků) 21.11.2023, 20:08:17 xxx.xxx.243.249
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacek z 21.11.2023, 19:58:18

Jestli si dobře vzpomínám,,jednou jste psal, že máte berana nějakého malého plemene  teď si nemůžu vzpomenout..🤔 …tak nam to prozraďte😀..ouessantský??..no ,nevím..ten se mi zdá mooc malý..

ančovička
ančovička (945 příspěvků) 21.11.2023, 20:47:31 xxx.xxx.124.46
Odpověď na příspěvek uživatele mastnacek z 21.11.2023, 20:15:52

Tak si to pamatuji😀.. protože to bylo tak nepravděpodobné,tak maličký beránek 🤔…a jde to😀👍

mastnacek
mastnacek (539 příspěvků) 22.11.2023, 12:36:02 xxx:xxx.9f54:52d3
Odpověď na příspěvek uživatele drvodelkafialova z 22.11.2023, 06:19:50

Ja mam ovce vesmes pokrizeny, ve stade jsou pouze dve ciste romney, zbytek krizenky se shetland v ruznych procentech. Beranci meli vlete kolem 30-35, jehnice ted v sobotu mely podobne, nejvetsi asi 36. Kdybych mel ciste masny ovce, tak by to bylo jeste lepsi. 

S beranem jak se to vezme, muj nebyl zlej, berany nemazlim, ale maly decka bych k nemu uz nepustil. Ale nenadelal by takovy skody jako 100kg hovada. Kazdopadne pokud si clovek chova sobe par ovci na maso, neni potreba mit u nich velkyho masnaka. Ted mam jurskyho berana, krasavce Juru, velikost akorat.

acher
acher (746 příspěvků) 10.12.2023, 11:52:59 xxx.xxx.222.196

Nevím,kam zařadit,ale je to také maso.Zabili jsme starou kozu.Dřív si je bral známý do klobás a salámů,ale onemocněl a už nedělá.Neporadíte někdo nějaký recept jak zpracovat žebra,krk,nechce se mně všechno jen zkrmit psovi.Vykoštěné zadní a přední nohy jsem zdělala na svíčkovou a guláš,ale co s tím ostatním.Poradíte?

nojo (neregistrovaný) 10.12.2023, 18:27:52 xxx.xxx.105.175

Stará koza není nic špatného, naopak to je maso poměrně vzácné. Krk i žebra jsou výborné pečené na česneku. Pořádně je potřete rozmačkaným česnekem, slabě poprašte pepřem, potřete olejem a v zavřeném pekáči s trochou vody duste, dokud nebude maso úplně měkké až rozpadavé. V průběhu dušení podlévejte a otáčejte. Když je měkké, oberte ho z kostí a dopečte v otevřeném pekáči. Když je dobře udělané, dá se s chutí jíst i zastudena, okolo masa se udělá rosol, který si můžete nabrat na chleba. 

ančovička
ančovička (945 příspěvků) 11.12.2023, 22:06:51 xxx.xxx.243.249
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 11.12.2023, 21:50:30

Zkoušela jste krk naložit do Halali s cibulí , mrkví,celerem?..a koření pepř, tymián,bobkový list,rozmarýn....tak jeden den v lednici.. krk můžete prošpikovat dobrým selským špekem..kupuji v Lidlu..a upéct……nebo česnek, špek,cibule,kmin.. klasika..

roklanka
roklanka (90 příspěvků) 11.12.2023, 23:05:36 xxx.xxx.44.45

Není lepšího masa ,než vystařené maso ze staré kozy. Když jsem to poprve ochutnala ,prohlásila jsem ,že  starou kozu  už nikomu nedám. Ve staré německé knize o chovu koz ,doporučují  vyudit ,to jsem ještě nezkoušela

Varaxi
Varaxi (570 příspěvků) 12.12.2023, 09:18:26 xxx.xxx.191.80
Odpověď na příspěvek uživatele acher z 11.12.2023, 21:50:30

To bohužel nevím. Bylo to prakticky stejné, jako se nakládá na uzení, ale maso bylo v láku 24 hodin. 
Zkusím se poptat, ale určitě se do vánoc k strýci nedostanu. 

nojo (neregistrovaný) 13.12.2023, 18:01:49 xxx.xxx.45.69

Můžu potvrdit, že uzené kozí maso je výborné. Já jsem ho nejdřív naložila, pak sušila asi dva nebo tři měsíce a pak se udilo.  Dalo se krájet jen na úplně tenounké plátky.

Také jsem ho nakládala s celerem a divokým kořením. Posolit, popepřit a posypat tymiánem, nahrubo nastouhat celer a do něho zamáčknout maso. Navrchu také přikrýt celerem tak, aby ani kousek nekoukal. Odleželo se to v chladnu asi po měsíci, pak jsem to dusila. Tam právě se skvěle hodí ještě nějaký kousek uzeného pro zvýraznění celerové chuti. Dušený celer není moc známý a je výtečný. Podává se to s houskovým knedlíkem.

acher
acher (746 příspěvků) 16.06.2024, 12:38:16 xxx.xxx.222.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele nojo z 10.12.2023, 18:27:52

Za váš recept 👍.Žebra jsem na 24 hod. naložila,pak dala přes noc péct na 100°C,ráno vytahala kosti,pokrákela,přidala na plátky mrkev a brambory a celé upekla do měkka.Výborný,všichni se jen olizovali a ještě se nedostalo.Ještě jednou díky.


Přispět do diskuze
neregistrovaný
Nepřihlášený uživatel
Jméno:
Text příspěvku:
Youtube video:
Vložte odkaz na Youtube video.
Fotografie:
Vkládejte maximálně 20 fotografií ve formátu JPG, PNG nebo GIF. Maximální velikost jedné fotografie je 20 MB.