Přes 50 let krmím masem + různé přípohy všechny psy i štěňata,co jsme odchovali.Nic jsem nepřidávala a všichni psi vyrostli bez problémů.Maso mám buď co je doma nebo Falco nebo i pro lidi různé akce,končící záruka apod.
Přes 50 let krmím masem + různé přípohy všechny psy i štěňata,co jsme odchovali.Nic jsem nepřidávala a všichni psi vyrostli bez problémů.Maso mám buď co je doma nebo Falco nebo i pro lidi různé akce,končící záruka apod.
Nedávno dostala takovýto zánět oka maminka snach.Dokonce museli na pohotovost,že by s tím ani do rána nevydržela.I doma nosila tmavé brýle nesměla na nic koukat.Číst,tv,počítač,mobil nic.Říkala,že to nejhorší trvalo 3 dny a to koukala,jak sama říkala,jen do blba.Také měla několik mastiček,kapky,ale názvy nevím.
🙂
Jsem zvědavá,jak budete spokojen.U nás v organizaci je zkoušeli dva chovatelé,co líhnou a odchovávají hodně.Jeden už teď má má přes 90 kuřat.A po roce se vrátili k původním granulím.Říkali,že viděli rozdíl jen v nákladech.
glaukom - zelený zákal
NF jsem poznala několik.Jednoho měla známá spolu s čuvačem asi před 40 lety.Krásný černý medvěd,vycházel se psy i lidmi,ale paničku střežil jako oko v hlavě a dokázal by i zaútočit v případě potřeby.Jeden pak chodil na cvičák.Psů si moc nevšímal,ale taky si nenechal nic líbit .Pokud bylo chladno tak i rád cvičil.Pak měli 3 hnědé ve vesnici.Chodili s nimi k rybníku,feny pohodářky,ale to už nebyly velké hlídačky.Rozdíl asi 25 let mezi těmi prvními psy a jimi. Další byl černý pes ve vedlejší vesnici . Pořídili si ho po třech bernardýnech.No byli zklamaní.Pes jim utíkal potokem který protékal zahradou,neustále ho hledali po vsi.Jinak ale hodný,nekomfliktní.Poslední je roční hnědý pes známých,kteří kdysi mívali berńáky.Ti říkají,že oproti berňákovi je to úplný trouba.Nejlepší bylo,když jejich syn vozil děti do parku na takovým autě na dálkové ovládání a psa ve vozíku za tím autíčkem.To byl pohled.Jenže děti i pes už z auta a vozíčku vyrostli.Tak jsme zase u toho,že záleží na tom,co kdo od psa očekává a jak si ho vychová.
Leghornky máme asi 9 let,ale omrzlé hřebeny nikdy neměly. Ani ty,co nocovaly venky.Jenže mrazy u nás v posledních letech jsou tak do - 15°C.Ty doby kdy bylo i víc než -25 jsou pryč.
Vyřazené slepice z drůbežárny jsme mívali asi 20 let.Kamarádka v drůbežárně pracovala a to,co se neprodalo a zůstalo v halách,jsme si rozebírali.Vybrali jsme z nich 10-15 lepších a zbytek se zabíjel pro psy.Takže byly často opravdu nahaté.Do zimy vždy obrostly.Pokud se klobaly,tak jen k nastolení hietarchie na dvoře s domácími,pak už ne.Máme zděný kurník ve chlívě.Slepice mají k dispozici veliký dvůr a za plotem zahradu,pole.V kurníku nezůstávaly ani když bylo - 25°C.Pokud nebyl sníh byly venku jinak ve chlívě.Jenže teď žádné zimy nejsou,teď jsou slepice venku pořád a pokud opravdu leje,jsou pod králíkárnami. Dokonce občas slepice i nocovaly na ořešáku,ale omrzliny nikdy neměly.
To ale není o + - 40ti dnech,ale o KONDICI samice.V jakém stáří samici od mladých odstavujete? Pokud má samice hodně mladých,je hodně mlíčná,tak ji také připustím třeba až za měsíc po odstavu.Odstavuji od mladých + - ve dvou měsících.
Není na to jednoznačná odpověď. Záleží hlavně na kondici samice a také říji. Samice s menším počtem mladých často připouštím už 6-7 týdnů po porodu.
Mezi spoustou zvířat jsem celý život.Nikdy jsem nekrmila podle nějakých návodů,ale podle toho, co na daném zvířeti vidím.Jak roste,vypadá,projevuje se.Vidím, že každé zvíře,i stejného druhu,má různou potřebu krmiva.Ta se mění v závislosti na růstu,ale i počasí, zátěži.Pokud je zvíře zdravé, tak je ani do krmení nenutím.Myslím si, že zdravý jedinec ví, kolik krmení potřebuje.Nikdy jsem nekrmila jen granule,jelikož můj názor je, že čím různorodější krmení pes dostane tím pro jeho zažívání,imunitu,odolnost lepší.Neřešila jsem ani nijak množství.Jedno štěně je žravější,roste rychleji,jiné roste pomaleji a tím tolik krmení nepotřebuje,jeden jedinec je v půl roce vyrostlý a už tolik nežere. Další teprve dorůstá a žere více.Za ta léta u nás vyrostla řada štěňat velkých plemen a bez nějakých růstových,zažívacích problémů,alergie apod.
Pokud se někdo nechce zamyslet sám jestli je rada dobrá či nikoliv, tak je úplně jedno jestli tam bude hafo palců dolů nebo si přečte příspěvek s vysvětlením.
Když si Alan sedne doma kde je lino a vyfotím ho bude mít ty nohy stejně,jelikož se mu to klouže.Když ho vyfotím na dvoře bude mít nohy normálně.
hmn:kočku chytnu za kůži za hlavou lehce nadzvihnu (anebo taky ne, takového Bedříška nemusím), kočka automaticky otevře tlamu a já vrážím piluli do krku
Dělám to stejně a to kočky odčervuji 3 -4x ročně a za ta léta jich bylo desítky.Žádná se mě nikdy nebála.
Ono to je možná i o plemenu slepic.Máme leghornky a to jsou trochu plašani,ale na myši rychlé.
kometa:Tak ony můžou být i pastičky. Živou myš nevím, jestli slepice uloví. Zase takový tyranosaurus to není.
To byste koukala,jak umí slepice ulovit malou myš.Je rychlejší než kočka.Když si nějaký z těch našich kocourů přinese živou myš až na dvůr,tak o ní jisto jistě přijde.
Pro březí a kojící je vhodný,ale opět ne samotný,ale ve směsi s ovsem,který podporuje tvorbu mléka,je lépe stravitelný a obsahuje více vlákniny.Na výkrm ano.
Nejsem žádný znalec koček,ale singapurská kočka,si myslím,že není s proužky.Nemá být barva podobná pumě?
Tak já toho hodně věděla od dědy se kterým jsem krmila zvířectvo.Hlavně tedy to chlupaté,drůbež mě moc neříkala,ale měli jsme krávu,býky,kozy,ovce,prase,králíky.Slámu jsme měli na poli,pšenici,ječmen,jen oves jsme kupovali ve statku.Od nějakých 6-7 let jsem se o krmení králíků starala sama,tak jsem si toho řadu vyzkoušela.