Já na Ladu s láskou vzpomínám, vysokej podvozek, projelo to všude a vevnitř festovní koženka 🙂) a na podlaze guma🙂)),relativně velkej kufr v kombíku, pro děti a pro psy značka ideál. A každej vám to opravil, v Rumunsku, na dvorku 🙂)).
Ale možná si ji idealizuju.
Ekektro auto bych nechtěla ( nebo jen jako druhý auto) prijdě mi to krok vedle, neekologický, nebezpečný ,když to začne hořet, nedá se to uhasit🙂, ( co když se to stane v podzemních garážích), nepraktický ,když vypadne elektřina ( povodně, válka..), co budete dělat..
Jedno v rodině teda máme, tuším je to Honda?, a jo, je to takový šikovný a hbitý autíčko do města, místo zrcátek má kamery a různý takový vymyšlenosti.
Někdy jsou rodiče nedbalí nebo naprosto neznalí, ale je to spíš vyjimka.
Já většinou mluvím přímo s dětmi . Třeba batolatům, která chtějí psa bacat říkám “ Nene, je to mimi” a tak.
Jednou na mě paní s dítětem křičela, že nemám psy vodit do lesa, že její dítě má alergii , byli jsme tak pět metrů od nich a psi na vodítku, ale tam už si človek řekne, že je zbytečné nějak reagovat…
Moji psi chodí hodně navolno, nejsou infaltilní, tak po lidech neskáčou. V lese chodí navolno vždycky, proto tam chodíme.
Gučka chodí navolno i v Praze, v centru, je to městský floutek 🙂.
Problém je se štěňaty, ta bývají kontaktní a nebudu kecat, že Framík se k nikomu nehrnul a já se nemusela omlouvat “ Promiňte, on je ještě dítě.”
Ale jinak máme spíš opačný problém, lidi si kluky chtějí hladit a hladí, zvlášt cizinci se v Praze hlavně na Frama úplně vrhají a chtějí se sním fotit jako by nikdá neviděli velkýho chlupatýho pesana.
Odpověď na příspěvek uživatele Terven z 16.12.2024, 20:34:46
Teď jsem si vzpomněla, že mám v Náchodě kamarádku, ta myslím na cvičák chodila se svojí podvraťandou a cvičila s ní moc pěkně, rozhodně bez násilí a pozitivně.
Jen teď nevím, jestli měla trenéra nebo chodila na cvičák.. Zkusím se jí zeptat.
Operaci páteře bych se snažila vyhnout za každou cenu, když si dělám takovou soukromou statistiku, nějak mi z toho vychází, že je to hodně rizikové..;(.
Máme ve vsi Češku z emigrace do Holandska. Pendluje sem tam a netají se tím, že má strach, že jí nabídnou euthanasii, až se jim bude zdát, že už je stojí moc peněz. A v tom je ten háček. Násilné přestěhování občana, o kterém sociálka rozhodne, že nemůže zůstat v bydlišti, ale musí do domova, to se tam děje už teď. A když nechce ?Policie to jistí.
Toho se právě bojím.
Mluví se o tom, že v Kanadě eutanazie začíná nahrazovat zdravotní a sociální systém. Jedné Kanaďance nabídli během vyřizování žádosti o výtah pro invalidy eutanazii snad čtyřikrát 🙂))