Vůbec nic nechce ?😕
Příspěvky uživatele
Doron
Mě by zajímalo, jestli lidi tolik řeší svojí stolici tak, jako stolici svých psů.😂
Takový “" ajajaj, dneska sice nenám průjem ale ta forma by mohla být trochu lepší, pro jistotu si nasadím týden diety rohlík čaj”.🤣
Moji psi soudí, že do jejich exkrementů nikomu nic není, vykonávají potřebu v ústraní, takže co oči nevidí, srdce nebolí..
To jsou skvělé zprávy !❤️
Děkujeme ,holky, za pochvalu.🥰
Bobi, vyfotím ale jde mi to spíš když leží😅
Člověk dělá hodně pokryteckých věcí..
Já se třeba nezajímám o to, jak žijí kuřata, která moji psi žerou na kila. Nebo prasata.., co ta asi zažijí, při tom všem převážení, stres, strach, bolest..
Po době, kdy psi chodili po vsi volně se mi stýská, můj první ovčák za mnou dokonce chodil do školy a občas za mnou autobusem přijel i na gympl.
Já teda mezi nově příchozími a místními starousedlíky,myslím, rozdíly nedělám, ale zase.. je to přirozený. Náš řidič by tenkrát do autobusu asi cizího psa nepustil, ale když jel ten můj, tak to bylo: “ Dobrý den pane Sandy, dnes jedete sám?” a ještě mu dával kostku cukru. On se tam párkrát nenápadně vetřel a pak už tam byl zavedenej a pan Mašek k němu měl individuální přístup.🙂
Věřím, že někde může být situace zoufalá, u nás naštěstí ne.
A co se toho smradu ze slepic týče.., dcerka s rodinou si postavila domek, přímo za plotem u sousedů slepičí vývěh a holubník, takový ten na kůlu.. Paní sousedka tam uklízí, snad i dvakrát denně a před kurníkem má lino a to vytírá!, řeknu vám, to jsem ještě neviděla🙂.
Holubi tak spořádaně posedávají na tom holubníku..😅
Nikdy jsem kočičince v záhoncích nenacházela, já se v nich tak nehrabu 🙂. Moc to ani nechápu, kočky chodí tam, kde je sucho, záhony bývají zalité.
No nic, byť žiju téměř na venkově, o tohle jsem zůstala celý život ochuzena..
Všichni takové krásné výlety a akce a já jsem dnes totálně selhala ☹️.
Fatálně jsem zaspala a vzbudila se deset minut před tím než jsem měla být v práci, naštěstí teda musím jen sejít dolů. V práci do večera, Gučka chodí se mnou a mladí zevlovali na zahradě a hlídali, aspoň jsem jim napustila bazénky.
Fujky fuj panička, ostuda !
Vrcholem jejich dne bylo, že čekali, až přivezu mražený maso z Horbachu, když řeknu “ jedu pro masíčko”, tak se shromáždí u brány a čekají aby pak mohli provést důkladnou čichovou kontrolu tašek, stihla jsem to za za pět minut devět, jinak by byly jen granule. Prostě úpadek.😅
Přikládam fotku Framíka, zdá se mi, že už je z něj docela důstojnej pejsek. Leží se mnou na balkóně, zatímco si čtu, místo abych venčila, zítra se polepším.😇
Že zanevřel na paničku protože žárlí na malou (mimino).
Je otázka, co se s ním děje, ale třeba naši kocouři se vždycky drželi dál od koček s koťaty, třeba to vnímá podobně.
Zapomněl na ně. Odjela manželka a měl na statosti děti, asi na jednoho policajta moc složitá situace.
Něktetý chlapi jsou schopný v autě zapomenout i dítě ☹️.
K jaké anamnéze ?
Bylo by teda smutný, kdyby to veterinářka nezvážila..
V první řadě bych po bytě umístila víc kočičích záchůdků, to je strašně důležité a většinou to pomůže.
Zvětšila bych mu životní prostor ( police pod stropem), udělala mu bezpečná místa, kam nikdo jiný nemůže, nejlépe pod stropem. Umožnila bych výhled z okna nebo balkónu), jestli nemůže chodit ven. Víc škrabadel, ať si může vytyčovat prostor, fontánka s vodou, hodně kočičí trávy, tunel nebo papírová krabice, hračky. , prostě bych se mu snažila obohatit život.
Tipovala bych to na teritoriální chování, nové prostředí, nové mimino a s ním spojené nové pachy.., zařídila bych mu místa, kde může značkovat “ legálně”.
Někdy hláskuju, ale stejně to nepomáhá.😂
Psi jsou telepati, nechci to tady moc rozepisovat, aby jste si nemysleli, že jsem ezoterickej blázen, ale mám na to tvrdá empirická data.😅
Takže Netvůrek po kastraci ?
Tak zaplať pánbůh, že to máte za sebou ! Proběhlo to v klidu ?
Taky Tě obdivuju, jak to s ním dáváš, já bych to určitě nezvládla a ani by to u nás nešlo.
Když měl teď nedávno Dorouš zánět středního ucha a trochu na mě při ošetřování mručel, byla jsem z z toho celá špatná, vůbec to neznám, že by na mě byl můj pes agresivní. On teda nebyl, ani zoubky neukázal.
Ty majitele fenky celkem chápu, zkoušeli to dvacet měsíců, nepovedlo se, tohle chce fakt zkušenýho člověka a srdcaře, co má pro strach uděláno.
My dnes jen ubohou hodinovou procházku u řeky, když neplavu já, kluci jsou víceméně brodiči 😅 a mně se do studený Vltavy nechtělo. Šli jsme až v osm večer. Plavali by za aportem, ale to se zase bojím aby se nepobili. Když nás míjel parník s hlasitou techno muzikou, byl to fakt rachot, Doron a Framík se přiřadili ke mně 🤣 ne že by se báli, ale jistota je jistota🤣, zatímco Gučka se smál od ucha k uchu a div že jim neplaval v ústrety, mám ho holt od technařů..a krev asi není voda..🙂
Žádný fotky jsem neměla čas udělat, Fram je teď takový bujný a má hodně vlastních nápadů, tak musím být pořád ve střehu a radši se ničím se nerozptyluju. Myslím, že definitivně dospívá, mění srst, z mopíka začíná být téměř fešák, hlídá a bere si to doma na starost, nejradši by spal venku.., jsem na něj hrdá a zároveň postrádám svého “ chlupáčka”.
Pořiďte, nečekejte na starý kolena 🙂, pak už tam člověk nevleze a nevyleze, zrovna přemýšlím, jak tam dostat svýho 97 letýho tátu bezpečně🙂.
To je jasný, já pořád rozhazuju peníze jak Večerníček noviny a nemůžu říct, že by to na baráku bylo nějak vidět.
Ale ! Udělala jsem si radost a koupila si “ vířivku” gumovou🤣. Instalovala jsem ji do takovýho zákoutí za domem, dřív tam byly králíkárny. Včera a dneska tam byla vnoučata celý den a teď navečer dvě hodiny já s knihou.
Stála teda pět tisíc, ale mám ji už druhou sezónu a úplně mi to změnilo život.🙂 Dědeček říkával: “ Není to ideální, ale službu to udělá”, tak já se tím řídím.😂
Holky, musím poslat foto.😅
To je ta fenečka, co jste se s ní viděli a zdála se Ti lepší, taková klidnější než Proužek ?
Chápu.., krásný, romantický.
Ale já už všude vidím jen práci.
Tak to je paráda !
Hlavně svoje potíže neumenšujte.