Já už jsem se tady k tomuto tématu nechtěla vyjadřovat, ale podle mě je strašně zavádějící, jak (v podstatě) všechny psy bez PP označujete za produkty z množíren. A PP berete jako nějakou záruku dobrých podmínek.
Známá si minulý měsíc přivezla pejska s PP, holandsky kachní pes, štěňátko se bojí dětí, lidí, všechno je pro něj nové, musí ho úplně všechno naučit, poznal jen ohrádku na dvorku.
Ve stejném termínu a věku naše bezPP štěňata slyšela na jméno, uměla přijít na zavolání, chodili s námi do lesa (i s některými budoucimi majiteli, protože na dvě štěňata tu byli předem koukat a pak navštěvovat, každý 3x, na jednoho 1x), znali děti, staré lidi, domácí zvířata, vysavač… Jedno štěně si brali po dohodě lidi az v 9 týdnech (to byli zrovna lidé, co tu předtím u nás byli 3x) a když odjížděl, tak uměl sedni a točit se do práva i do leva…
Takže podle mě všechno závisí jen na tom, aby se kupující dobře podíval na tom, z jakých podmínek štěňátko bere, a ne na tom jestli má nebo nemá PP. Samozřejmě pro ty populární plemena, která množí každý (např. jorkšír a ty všelijaký dooodli …) , je to ještě mnohem důležitější než pro kachního psa nebo foxíka.
To jsou překrásný obrázky psího štěstí🙂.
Moc se mi líbí ty přednávštěvy budoucích páníčků, taky jsem takhle Dorouše, úplnýho podvraťáka, navštěvovala.😅
Koukala jsem, že foxíci snad ani žádná povinná genetická ani veterinární vyšetření k uchovnění nemaj. Nebo se pletu?
Odpověď na příspěvek uživatele Katka z 27.05.2026, 07:40:51
Neřekla bych, že si štěkotem povídali, asi to byl spíš štěkot hlídací (spíš určený pro člověka), možná se vesnicí pohybovalo nějaké zvíře nebo člověk. Když ale pes slyší štěkat jinýho psa, tak zbystří.
Psi spolu moc štěkotem nekomunikují, max hravé vyštěknutí, nebo které vybízí ke hře, varovné blafnutí, jinak vrčí, mručí, kňučí, pískají a vyjou aby se svolali k lovu, na kterej už dávno nechodí🙂.
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 15.05.2026, 12:44:31
Apoquel působí jako inhibitor enzymů, konkrétně Janusových kináz, které jsou zodpovědné za přenos zánětu, svědění, vývoj a zrání imunitních buněk a asi i další věci..🙂
Tyhle inhibitory JAK se používají k léčbě chronických zánětů, třeba chrohnovy choroby nebo revmatoidní artritidy, působí v ekto, mezo i endodermu.
To jsem teďka nastudovala🙂.
Gučka trpěl strašným svěděním, ale měl i zažívací potíže, průjem, nadýmání,zvracení, hubnul, měl zánět uší a dásní..☹️
Na to svědění Apoquel zabral hned, ale pak postupně odezněly i ostatní příznaky, když ho teď bere opravdu denně a vůbec ho nevysazuju, zmizelo i bolestivý místo na páteři.
Bylo mi to divný, ptala jsem se veta a on že jo, že že u některejch psů to tak bývá, že prostě působí proti přestřelený imunitní reakci.
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 11.05.2026, 21:17:03
Já s Framíkem na rentgeny nešla, měla jsem z narkózy strach a stejně ho nechci uchovňovat, je na horní hranici výšky a celkově hodně mohutnej a na jednom paspárku má slabší dráp.
Můj argumetn by zněl, že malochovy jsou ze své podstaty ekologické. Místní zdroje, zvýšení soběstačnosti, nic se nikam nevozí a nevyrábí (doprava, baterie, umělohmotnodrátěné ploty a tyčky) a neplácaj se na to dotační peníze, které lze využít jinde. A práce, která lze využít jinde, ať už práce zemědělců nebo úředníků.
Taky se připojuju s gratulací, je to prostě paráda .👏👏👏
My jsme s Framíkem polevili a žádnou zkoušku nemáme, jsem nějak strašně pracovně vytížená a nestíháme jezdit na obrany a nic☹️.
Byla jsem se na zkoušky jen podívat, laťka je teda nasazená dost vysoko a exoti se tam nějak nemůžou vejít.., někdy se mi zdá, že je to jak u krasobruslení☹️.
Třeba tam bylo čévéčko, poslušnost naprosto excelentní, pesan perfektně napojenej na paničku, bavilo ho to, neudělal chybu, ale že prej neměl radostnej projev, tak body dolů.., no oni mají prostě takovej plíživej krok .., jináč měl poslušnost nejlepší.
Nebo náš kámoš briard, ten si to zkazil hned na začátku když byl trochu nedůvěřivej při kontrole čipu, oni prostě takoví jsou, neudělal dobrej dojem.
Poslušnost neměl nic moc , ale prošel by, kdyby mu prý páník nepodkopnul nohy na dlouhodobým odložení. Ale to byla úplná blbost, já to viděla a znám je a cvičíme spolu a jeho páník to v repertoáru vůbec nemá, ten dobrák ani neví, co to je.
Zase se mi líbí, jak rozhodčí dneska všechno pobrobně vysvětlujou a odůvodňujou, to v mým mládí nebylo🙂.