Aktuálně: 2 445 inzerátů • 292 607 diskuzních příspěvků • 21 422 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

⋮
Doron
Doron 24.04.2026, 16:07:33 xxx:xxx.8f46:4b06
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 24.04.2026, 11:29:53

Přiklání se k tomu, že se na tom podílel extrémní vítr, kdy medvědice paní neslyšela a necítila.

Paní prý synovi volala, takže všechno slyšel, musela to být čirá hrůza.

⋮
Doron
Doron 24.04.2026, 10:14:59 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 24.04.2026, 08:37:04

A vyje  i vleže?

⋮
Doron
Doron 22.04.2026, 23:39:40 xxx.xxx.167.147

Ach Bambule, je mi to moc líto..

⋮
Doron
Doron 19.04.2026, 18:09:20 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 19.04.2026, 14:48:34

Tak u Ginušky máte výhodu, že pořád není žravá, vlastně nikdy není hladová, jestli jsem správně pochopila.

A nemá skoro žádný výdej.

Ona kosti nežere? Že by se místo části těch řízků dal skelet bez té kůže z krku?

Skelet psy dost baví a jídlo si užijou..

⋮
Doron
Doron 18.04.2026, 13:24:47 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 18.04.2026, 11:30:39

On teda na pohled vypadá jako takový ten vesnic ký seladon, pardon.🤣

A je fakt, že Gučka přede mnou taky nedá najevo, že se chystá ta háravkama, jak ale venku zaklape zubama, mám se napozoru protože vím, že má tajný plán.😅 V té době i vyje, když nejsem doma abych ho okřikla.

To ale není separačka.

Co vlastně přesně dělá ten Váš?

⋮
Doron
Doron 18.04.2026, 11:02:54 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele keriton z 18.04.2026, 07:36:45

To je zvláštní…, člověk by řekl, že kdyby  to souviselo s háráním fen, bude to dělat aspoň trochu i když jste doma a bude to mít takový typický projevy jako pískání, přecházení, zrychlený dýchání, venku klapání zubama atd..

⋮
Doron
Doron 13.04.2026, 22:15:36 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Dublinbarzoj z 13.04.2026, 21:18:43

Taky na Yodíka myslím, zdá se, že to vypadá dobře, tak ať to vydrží !

⋮
Doron
Doron 12.04.2026, 18:11:38 xxx.xxx.167.147

My dnes jen zahradničili a vyrážíme aź teď☹️.

Musím se pochlubit, trochu jsem ostřìhala Framíka a už nevypadá tak mopovitě.

Ono se to jako dělat nemá, ale mě to s údržbou hodně pomůže.

Obrázek Obrázek
⋮
Doron
Doron 11.04.2026, 13:02:17 xxx.xxx.167.147

Ono se všemu dnes říká separačka, jakože separační úzkost, ale ona to může být i vloha nebo vrozený instinkt.

Já třeba mám největší problém s Framem, to je takový můj následovatel, pořád na mě  z povzdálí dohlíží jak na nějakou ovci.

Úzkostný vůbec není, je opravdu klidný až flegmatický, ale geny mu velí, nenechat mě samotnou na pospas divé zvěři.

Když jdu třeba na hřbitov, co je u nás v lese, musím ho odložit navolno, protože vodítko by přehryzal ( velmi klidně a efektivně), jednou to udělal jako štěně, osvědčilo se mu to a ještě se mi nepodařilo to odbourat ( teda popravdě jsem se na vykašlala).

Nebo se mi stalo na cvičáku..zrovna jsem koukala na obrany, že se mi najednou k noze přitisklo velký teplý tělo a Fram stál vedle mě a taky pozoroval obrany. Schovala jsem se a zjistila, že takovými jemnými, soustředěnými údery tlapy dokáže rozvibrovat závlačku tak, že vyskáče nahoru.

Když ho nechám doma samotnýho a odejdu se psy ( a to se neodvážím když nikdo není v domě) sedne si na podestu schodů odkud má přehled a vyje, a on opravdu výt umí☹️. Ale zase, žádná úzkost v tom není, na kameře vidím, že rozvážným krokem přijde a “ Hlásím polohu, taky se hlašte. Jsem tadyyyyyyyyy..!"

Ale u nás to nevadí, někdo mu prostě řekne “ ticho”, tak to neřeším, ale ideální to teda není, dost jsem to podcenila☹️.

Když s ním zůstane jeden pes, nebo když ho nechám samotnýho a ostatní jsou třeba s někým jiným pryč, nedělá to.

Nebo Gučka.. Když na dýl odjedu, je takový posmutnělý, spí na mém polštáři a blbě žere.

Po dvou dnech se vzpamatuje a rozveselí, ale zase začne výt. Vyje ráno a za soumraku, ostatní se často přidaj.

Dorouš, ten zase čeká u dveří na verandě v křesle nebo když je otevřeno tak u brány, leží tam a spí tak, že má čenich ve škvíře pod ní. Chce bejt první na ráně když se vracím.

Tak nevím..asi by se tomu taky dalo říkat separačka nebo ?

⋮
Doron
Doron 11.04.2026, 11:46:24 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 10.04.2026, 18:12:34

Ještě bych se víc zaměřila na to dlouhodobé odložení vleže ( ta poloha je opravdu důležitá), třeba i když jste doma nenechat jí dělat ocáska a nechat ji na místě delší dobu ( třeba dvě hodiny), když se zvedne jednoznačně  ji usměrnit.  Odejít do jiné místnosti, pak fingovat odchody, čekat za dveřma..a pořád “ lehni”. Nechala bych ji tam tak dlouho, než by se uvolnila, položila si hlavičku a usnula.

Ale trhalo by mi to srdce, protože je to prostě takový dost  nepřirozený, chtít po psovi aby ležel na místě, když jsem doma a on se mnou chce přirozeně interagovat.

Možná bych tu klec nechala jako místo, kde se jen odpočívá a LEŽÍ) a jinak by do ní neměla přístup. Nikdy nikdy nikdy ! bych nevěřila, že tohle řeknu, já, největší odpůrce klecí.🤣

Odložení bych trénovala i venku, pořád bych ho trénovala🙂. Odložení bez kňukání🙂

Nejdřív bych ji nechávala ležet doma v zavřený kleci, pak v otevřený, s odchody taky tak a časem by mohla klec zas do sklepa..

Je to teda zapeklitá věc, ale berte to z tý lepší stránky, holčička je chytrá, zdá se taková životaschopná (ví, co potřebuje, a tak si to zařídí), má silnou vazbu na člověka, udělali jste za týden obrovský pokrok a “ nerozvyla” vám ostatní psy.😅

⋮
Doron
Doron 10.04.2026, 13:29:12 xxx.xxx.167.147

No ale píšete, že už vydrží skoro 45 minut, jestli to není přelkep a nemyslela jste vteřin, je to obrovský pokrok !

⋮
Doron
Doron 09.04.2026, 21:22:11 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele bambule z 09.04.2026, 18:28:40

Moc na vás obě myslím💕

⋮
Doron
Doron 09.04.2026, 12:11:01 xxx.xxx.167.147

My se bylu včera jen na chvíli cournout u řeky, tak hodinu a půl, nic moc, hezký to tu není, ale kluci se trochu vycachtali. Jsem ráda, že Fram rychle schne a když si jen krátce zaplave, chlupy na zádech zůstanou suchý. Chtěla bych ho trochu upravit, ostříhat, hlavně tu chlupatou palici, ale chovatelka je ostře proti.😅

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
⋮
Doron
Doron 09.04.2026, 09:43:52 xxx.xxx.167.147
»
Odpověď na příspěvek uživatele šavlozubka z 07.04.2026, 12:17:37

Šavlozubko, musíte nasadit chlapa;)!

Nenechte to být, zjistěte, kde ten člověk bydlí, manžel ať tam zajde a řekne, že si nepřeje aby se to opakovalo.

Některý chlapi jsou takový poserové, že si troufnou na ženskou a je pro ně těžký s ženskou “ prohrát”.

Kdo to je, můžete zjistit i na Vašem místním fb.

A zase.., ať to napíše manžel." Moje žena měla problém, neznáte je někdo, nemá někdo podobnou zkušenost, budu to řešit, zlobím se".

Tohle nejde, aby vás pořád někdo takhle terorizoval a pro mladýho pána to taky není dobrý, naučí se prát..

⋮
Doron
Doron 05.04.2026, 13:29:59 xxx.xxx.167.147
Ivus:

Když se tak pěkně ptáte, proč jsou bez PP, tak protože jsem chtěla krýt naším psem, který je bez PP. A ano, znám oba jeho bez PP rodiče. Jak jsem psala výše, pro mě je PP jen papír, nemyslím, že by můj bez PP pes byl horší než jiní foxterieri jen proto, že ten papír nemá. 

Ale samozřejmě je to každého věc, jaké štěně si pořídí. 

Jinak když už jsme u toho, tak chovám hybridky slepice a taky si je křížím s oravkami, kralika s PP jsem měla jednoho a krizila ho ze samicemi bez PP, dokonce s potomky PP králíků, kteří nebyli uchovneni z důvodu špatne rozmistenych skvrn, mám kříženec kozy a i husy mám křížence landeskych, německých a brojlerovych. 

Ivus, promiňte, že to ještě vířím🙂.

Mám na věc trochu jiný pohled, než většina ostatních.

Psi se vždycky prověřovali prací. Zdraví, odolnost, povaha. Dneska, tuším, foxíci nemají ani povinnou loveckou zkoušku?

Vy máte psa na práci, nedávno zakousnul lišku, je to foxteriér, já mu tleskám. Jsou lidi, který takovýho psa potřebujou. 

Podobně jsou prověřováni prací třeba Evropští saňoví psi , co vím, tak se teď hodně experimentuje s křížením pastevců ,(kvůlivá těm vlkům🙂), u stád  dřív pracovali jako ovčáci takoví vořeši, nebyli horší než bodery, spíš lepší.

Chov s PP šel u některých plemen úplně do háje, protože se šlechtí na vzhled ne na povahu a vlohy, je to někdy naprosto bizarní.

Jediný co, já bych tomu Vašemu psíkrovi základní zdravotní testy pro Váš dobrej pocit určitě udělala. 

⋮
Doron
Doron 04.04.2026, 18:42:14 xxx.xxx.167.147
Varaxi:

No, já, když si vzpomenu na lotosové nohy čínských holek… jo, chápu, že je to zakázané. 

Taky nebudu mordovat psa, aby mi nezdrhal, ale zajistím si plot. 

Ať si takové ptactvo pořídí ten, kdo pro ně má podmínky. Voliéry můžou mít stovky metrů čtverečních. Jasně, taky to bude stát pár set tisíc, ale to přece nemůže být důvod pro mrzačení pro lidskou potěchu. 

To už jsou takové filozoficko-etické otázky..zdali tedy chovat vůbec.

Hodně lidí si třeba pořizuje psa, který pak tráví půlku života v bytové kleci, která se už stala úplnou normou☹️. Když jim to rozporuju, odpovídají: “ A jak to teda má dělat člověk, který chodí do práce?”

Moji psi ( které tedy chovám pro svojí potěchu) se v  mají asi relativně dobře, ale zase sežerou hodně masa. Ta zvířata, která jim ho poskytují, asi nemají moc dobrý život..

Já se nějak nemůžu pohoršovat nad tím, že bažant nemá voliéru, která má stovky metrů čtverečních, když svejm psům mrsknu kuře, který nemělo pro sebe ani metr.