Mně přijde, že chov ve voliéře je stresuje víc, míň prostoru, míň podnětů , vídám tam takové stereotypní chování a létat tam stejně nemůžou.
Ale vadí mi bolestivost toho zákroku.
Mně přijde, že chov ve voliéře je stresuje víc, míň prostoru, míň podnětů , vídám tam takové stereotypní chování a létat tam stejně nemůžou.
Ale vadí mi bolestivost toho zákroku.
Ale možná zase lepší než strávit život ve voliéře..? Tam křídla taky nevyužijí, většinou je vídám chodit podle pletiva tam a zpátky…
Pozoruju, teda jen u slépek a kačen, kolik prostoru potřebují a využívají, aby byly spokojené.
Nikdy jsem o tom zákroku neslyšela tedy.., do tří dnů je to míň bolí protože je to chrupavčité ?
My vždycky max zastřihovali .
Jo máne různý povely, třeva taky “ čeká”a “buď na zahrádce” ( že jako nemaj opouštět přední zahrádku" a “hned přijdu”atd, ale tohle vlastně stačí. Jde o to, že pes nějde zůstane protože to páník vysvětlil a řekl a trvá na tom, ne proto, že ho drží klec.
Já s nima dost mluvím a uměj hodně slov a rozeznávají hodně situací, to je jasný.
Fiono, teď o svátcích to snad prolomíte, jsou to čtyři dny volna 🙂.
Já navrhuju trochu jiný postup, naučit dlouhodobé odložení. Já to učím od mimina, resp. to vyžaduju. Chce ti jenom “ lehni" a ještě dodávám “ zůstaň”. Gučka se to jako osmitýdenní klučík musel naučit za jeden den, ležet pod stolem v práci a nikde nelozit, přišel úplně neplánovaně.
Neučím to teda pozitivkou, kombinuju pozitivní a negativní podmiňování, prostě je tam připlácnu, položím je nejdřív vedle sebe na gauč, pak vedle gauče, na místečko, koukám na ně, když vstanou vrátím je tam gestem, postavením těla, povelem, když vydrží odměním. Cvičím to i venku, prodlužuju vzdálenost docela rychle, schovám se, koukám do zrcátka, když se zvednou, rázně je položím. Jsem v tomhle docela přísná, takový “ máma chce, abys zůstal v noře”
Leh je taková stabilní poloha, psům se v ní většinou ani dobře neštěká a nevyje.
Může to vypadat kruťácky,ale ono tím vlastně psům zůstáváte “v hlavě”, i když tam nejste, což mírní úzkost.
U dětí výzkumy ukázaly,že nejlepší výsledky z hlediska sebevědomí a úzkostných stavů má autoritativní výchovní styl ( ne autoritářský a ne liberálni a ne nevšímavý), a myslím, že u psů je to podobně.
Moji psi třeba nikdy nebyli v kleci, ale vůbec nepochybuju o tom, že by tam být mohli, kdyby bylo potřeba.
Tak já bych Vašeho juniora dnes a zítra naučila spolehlivé “ lehni” a zbývající dny ten zbytek🙂
“ Lehni zůstaň” v pelíšku když se díváte ne telku, v kuchyni když vaříte, pak u otevřených dveří, pak přes zavřené dveře atd..
Já se se svýma pesama teda loučím a i říkám co bude: Jdu do práce, vy děláte zůůůstaň", oni si polehají, po nějaký době vstanou, ale znamená to prostě buďte v klidu dlouhou dobu.
Nebo řeknu “ jedu pro maso”, to pak leží nebo se poflakujou a za půl hodiny se shromáždí u brány aby uvítali úspěsnýho lovce.🙂
A u chovatele když odešli, neřvala?
A je teda s ostatníma pesama a ti se k ní chovají jak? Má se k nim, když jste doma nebo se zajímá jen o lidi? Žádný pes ji neutěšuje, když brečí?
A ten první vrh byl s jiným otcem?
No..je to teda trochu záhada, že to dělají tak výrazně všichni sourozenci z vrhu, že mají tak silnou vazbu na nekonkrétního člověka.
Nebyli na flašce ?
Separační úzkost je přirozený a sebezáchovný mechanismus a je vrozená, protože bez smečky by prostě štěně nepřežilo.
U dětí, když v určitých fázích vývoje chybí, je to známka špatné citové vazby a velmi varovný signál.
Myslím, že je to pro Vašeho štěníka obrovský skok, možná právě proto, že vyrůstalo u hodných chovatelů a nikdy nebylo samo, bojuje o živůtek a hlasí, že je zapomenutej.
Kolik mu bylo týdnů, když jste si ho brali a jaké je to plemeno?
A kde ho máte, když jste v práci?
A jak dlouho bývá samo?
Já Vám pak napíšu, co se osvědčilo mně, třeba Vám to k něčemu bude, ale napište o něm prosím trochu víc, jaký je.., jak se chová..jakou má povahu a temperament..
Já vím, ale člověka to láká..
Vnoučata třeba milujou dezert Pavlova, takový pusinkový korpus, do sněhu se dá víc citronu, a na to šlehačka s ovocem.
Ale když potřebuju tu velkou pusinku, musím sušit dýl na na padesát, kdežto menší se děkaj kratší dobu na osmdesát nebo sto.
A těch padesát na salmonelu nestačí. Tak holt budu rozumná 🙂.
Zkoušea jsem takový recept, tam psali, že lze dělat z celých vařených vajec. Bylo to dobrý, ale majonéza to tedy nebyla..
Udělám teda jen ze žloutků, díky.
To ano, ale když jsou vejce čistá a sbírám je hned ráno, nemuselo by to tolik vadit.
Dočetla jsem se, že nějteré kachny mají salmonelu “ v sobě"a tím pádem je ve vejci hned když ho snesou, ale to je prý velmi řídké.
Já si myslím že je to kvůli tomu, že kachny různě zanášejí, vejce jsou v blátě, nečistotě, ve vlhku…, to ale u nás není.
Nebo by byl nějaký jiný důvod? Taky mám obavy, od mala mi to říkali. Ještě si to nastuduju.
V každém případě jsou výborná.
A Máťa je v pohodě když odcházíte bez něj a Ginuš taky, když jdete s Máťou?
Já taky beru někdy kluky extra a je to úžasný, ale někdy bych potřebovala vzit starší dva a Frama nechat doma a to jsem se ještě neodhodlala vyzkoušet, on vlastně nikdy nebyl doma sám, vždycky mu dělá společnost aspoň jeden parťák.
To bude křivda veliká.
Dnes předčasná velikonoční nádivka, vrazila jsem tam dvacet vajec.🤣
Dělala jsem taky pusinky, naprosto vynikající, úplně dokonalý !, ten bílek má jiný vlastnosti než slepičí.
Zbyly mi teda žloutky, zítra udělám majonézu do vaječný pomazánky 😂
Holky nesou jak šílený, naučily se snášet do kukaní, jen jedno vejce bývá mimo a já si myslím, že vím čí je…
Bobče třikrát hurá!!!
Jsem moc ráda, že seš v pořádku, byly to teda nervy.
Mně to přijde jednoduchý, prostě až se rozhodnete, tak Vám nějakýho fajn psa najdem.😁
Nebo Vám prostě nějak přijde do života..
S tím útulkem uvidíte, moc “ normálních” psů tam už dnes nebývá a Vy potřebujete vyrovnanýho psa, klidnýho a inteligentního.
Já třeba chci i aby byli zdravý a hezký, jako..i takoví psi mají právo na hezkej život.🙂
Základ dobrého soužití je dobrý výběr a ten člověk neudělá teoreticky, ale až když ho vidí.
Teď volali mojí kamarádce.
Volala policie, že byl účet napaden a vyzvídali kolik má peněz a na jakých účtech. Měli podezření, že krádež připravuje zaměstnanec banky.
Nadporučík Navrátil ji upozornil, že o věci nesmí s nikým mluvit . Pak volali z banky, že jí úspory raději bezplatně pojistí, potřebují jen její podpis a pro forma ověřit nějaké údaje. Pak volal nadřízený nadporučíka Navrátila, že se záležitost komplikuje, pravděpodobně se jedná o organizovaný zločin, možná bude nutná konspirační schůzka, ještě se ozve, banku ať nekontaktuje.
Prý byli moc milí, starostliví a empatičtí, kámoška říkala, že kdybych jí o tom před nějakým časem neřekla, možná by podlehla.
Policii to nezajímalo, prý obvyklý podvod.
Alergie oslabí kůži, ta se stane živnou půdou pro kvasinky, ty svědí jak sviňa, pes si to rozdrbává, vykusuje,dostávávají se tam bakterie plus si to mechanicky poškozuje a vlhké prostředí ještě víc kvasinkám prospívá..☹️ A tak se to motá pořád dokola.
My vyzkoušeli u Gučky všechno, nakonec se Apoquel ukázal jako jediná pomoc, jak zatřepe hlavou, vím že ho musím navýšit, jak si začne vylizovat tlapky, vím že je to průšvih.
Na paciny máme výborný sprej nebo šampón, ušiska vykapávám, každý den kontroluju, jak jsou teplá je čas.
Akorát že před padesáti lety v ČR moc divočáků nebylo.
Paráda! Gratuluju 🙂!
Ale někdy je smutné pozorovat, kam se ubírá i chov s PP.
Koukněme namátkou na exteriérové německé ovčáky , dobrmany, všechna ta krátkolebá plemena…, vždyť je to úplné šílenství.
Lidi nemaj rozum.
Myslela jsem to tak, že lidi chovají psy po tisíciletí, rodokmeny se nevedou zas tak dlouho..
Takže do chovu psů zasáhli a možná ještě zasáhnou.
A je úplně jedno, jak tomu budeme říkat.