Hurá hurá 🙂!
Příspěvky uživatele
Doron
Do Rumunska jezdím a je tam hodně toulavých psů, kteří o člověka opravdu stojí.
Stačí jen vybrat, že jo..
Jestli je to tak, ztrácí tak nějak Donio svůj původní význam..
No nevím, je jí pět let, bůhví, co zažila zavřená v rumunským útulku a při odchytu.
Podle mě by měla být v domáctnosti se psy na nějakém velkém, budovami uzavřeném dvoře a majitelé by měli umět psí řeč a to skoro jistě neumí.
Čeká ji život v kotci a vycházky na tom jejich slavném dvojitém jištění.
Chudák fenka, zkazili jí život.
Romská černá magie ☹️
Ale poradili by si, kdyby měli hlad.
Nebo by pro nás mohli lovit psi 🙂.
Myslím, že by se do toho vpravili rychle.
Jednu takovou divokou fenku jsem znávala, byla plachá, ale žila ( přespávala) v takové nádražní budce v šumavské vesnici. Ta vlaková zastávka byla pěkný kus za posledním stavením, byl tam klid, vlak jezdil dvakrát denně , lidi jí tam nechávali vždycky něco k jídlu a ona si to snědla když byl čistý vzduch. Dožila se se vysokého věku, každý ji tam znal.
To už by dneska nebylo možný.
Myslela jsem ty dietní, co mu nechutnaj..🙂
Nám totiž jednou vet doporučil dietní granule a ty byly hodně hrachový, to není váš případ.
Možná, je teď Jackovi po atb trochu blbě, alespoň mně bývá a taky nemívám chuť k jídlu.
Držím palce, určitě bude v pořádku, chytla jste to v úplném počátku.🙂
Hned jsem si myslela, že ty grancle jíst nebude 🙂.
Připomíná mi mého nejstaršího psa, Gučku.
Má taky takové citlivé zažívání a je navíc alergik, opavdu inteligentní a citlivý, přitom odvážný bombarďák.
Každé jídlo podrobí důkladné čichové kontrole a když neprojde, prostě si ho nedá. Od té doby, co ho poslouchám 😅, mnohem líp prospívá a krásně nabral. On tedy dostává hlavně vepřové ( kvůli té alergii), libovou kýtu a raději vařené, trochu CMP ( celer, mrkev, petržel🙂), trochu rýže nebo vloček nebo kuskusu. Někdy přes den za mnou přijde, že chce přidat, když je mu blbě z hladu, ale to je málokdy.
Pýr ( trávu) si dává běžně , i vyhrabává kořínky a já ho nechávám, dělá mu dobře.
Můžu se zeptat, jaké granule dostává?
Ono tam často bývá hodně hrachu, to některým psům vadí..
Jack bude určitě v pořádku, jen ho to tak šmrnclo.
Ještě je tady otázka jak často ho krmit, protože každý přìjem potravy aktivuje trávicí enzymy a to je ten průšvih.
Bych se teď na krmení z ruky vyprdla.
Kdyby vet dietu nechtěl, vařila bych mu pořád stejné jídlo, libové maso, vývar, kořenová zelenina, bílá rýže. Bílkoviny a sacharidy.
A ještě jednou bych se přimluvila i za klidový psychologický režim, ať nic nevymýšlí, nenabízí, opakování toho, co už umí, prostě pohoda a klídek.
A příroda. Příroda léčí.🙂
❤️
Gučka, můj nejstarší, se mnou chodil pět let do práce do centra Prahy, tam to byl opravdu humus, špína od psů i od lidí na dlažbě, bývalo mu taky občas špatně. Hlídala jsem ho a z toho byl zase chudák celej zneurotizovanej.
Když teď háraj feny, chodíme radši do lesa, tam toho v jehličí moc benablížou 🙂.
Ono se říká, že si na to psi zvyknou a měli by přestat reagovat, ale některej si nezvykne. Gučka se nechová jako nějajej bláznivej hormon, poslechne ale hodně ho to rozrušuje.
Když jsme dělali v sobotu zkoušky, byly u nás na cvičáku v pátek odpo před tím holky cvičit agi s háravkama, myslím, že se to na Framově výkonu docela odrazilo.
Jack je prostě chytrý pejsek, sám si nasadil dietu a bylinnou léčbu 🙂!
Držíme palce, ať je brzy ok !
Dobře, že jste to hned podchytila.
To je nespravedlivý !
Všichni musej mít na opičky různý povolení a speciální vybavení a Efe si ji normálně chová úplně v klídku doma jen tak !
Možná udělat koprologii?
Obnáší to teda tři dny sbírat bobky a skladovat je v lednici.. ☹️
Psi většinou nežerou trávu, ale pýr, on je léčivý a detoxikační. Je to taková ta dlouhá tráva, já si ještě nedávno myslela, že jsou to takový ty plazivý bodláčky..😅
Moji se pasou každý den 🙂.
Jack si dělá takovou dietu, já bych na něj dala.
Asi i k vetovi bych zašla, ať máte klid.
Jsem docela velkým odpůrcem krmení krmné dávky z ruky, jednak si myslím že je to nezdravý ( trávicí trakt si neodpočine a nevyprázdní se) a druhak psi při cvičení sežerou to, co by jinak nesežrali, je to už tak blbě napodmiňovaný, dělají to automaticky a někdy i jen tak ze slušnosti, protože to chcete.
Framík si dnes na vycházce radostně běhal pro pamlsky a pak jsem zjistila, že je nenápadně fluše.😅
Možná, že Jack je teď přetažený, vzestup testosteronu, městské prostředí, výstava, háravky, hodně podnětů, hodně cvičení, hodně nároků, hodně stresu. On asi bude citlivý pes.
Já bych dopručila takovou regerační pauzičku, navařit kuře s mrkví 🙂 a zařadit dlouhé vycházky v přírodě bez programu. Vypadá to, že má trochu zavařenou hlavičku..
Taky se připojuju ke gratulacím !
Bobčo, čím je mi Vás víc líto, tím větší vztek na dokrory dostávám.
Při takové bolesti si nejde udržet dobrou náladu.
Vaší beznaději se tedy nedivím, mně stačilo s vyhřezlou ploténkou marodit týden a byla jsem úplně na krupici.
Jenže jak jsem byla vzteklá, všichni se nějak víc snažili aby mi bylo líp.😅
Sluníčko poslat nemůžu, je u nás pod mrakem a chladno, pořád se chystá k dešti a pořádně nezaprší a fouká vítr který vysušuje zem ;(, takže je i sucho.
Moc na Vás myslím, štve mě, že jste tak dakeko, tady v Praze by člověk možná nějakou lepší péči i obstaral, ale v Olmiku nikoho neznám..☹️
Myslím na Vás, snad už se o Vás začne někdo starat 🙏🩷
Určitě to smysl má.
Ukazujete dětem kus “normálního” života, jsou součástí komunity.., strejdové a tety jsou moc důležití.
Jste hodní.🥰
šavlozubka:To zní jako skvělý nápad! 🙂
Máme plán ! 🤣
Tak děkuju moc za účast 🙂.
Atb zabrala rychle, měla jsem mu je dát hned sama jak se mi nezdál, CRP měl 110, to už je dost.
Místo chlazení jsem ho dala do peřin, spal 48 hodin s mým kamarádem který rád spí 😂 a Doro ho miluje, budila jsem ho jen na léky a dávala mu taky velký dávky C vitaminu a vývar.
My se taky nabízíme 🙂. Jsme od vás přes vodu.
Mám dobře socializovaný psy.
Mohli bysme si i někdy udělat výlet i s Kikiánovýma, s piknikem.☺️