Aktuálně: 4 117 inzerátů198 273 diskuzních příspěvků18 080 uživatelů
Doron
Doron (2342 příspěvků) 14.08.2024, 15:44:34 xxx.xxx.166.104

Ale medvědů tady zatím máme zoufale málo!

Doufám,  že se situace brzy zlepší !🤣

Doron
Doron (2342 příspěvků) 14.08.2024, 15:30:19 xxx.xxx.166.104
Sarah01:

Tady se jesle zavíraly až po 89., předtím normálně fungovaly, matky potřebovaly do práce.

A od září zase budou.

Doron
Doron (2342 příspěvků) 14.08.2024, 14:12:03 xxx.xxx.166.104

Dva kluci.., značkují a pravděpodobně se takzvaně přečůrávají. 

A nevědí,  že se to nesmí. 

Je to vrozené chování,  psi si tak vytyčují teritorium, ukazují dominanci, nechávají pro ostatní psy zprávu, že tady byli, aby samec věděl, že je tady obsazeno, aby fenka věděla, že je tady kabrňák připravený se pářit. Kdo tady byl naposledy, tomu to tady patří.🙂. Někdy je úplně komické sledovat skupinu psů, jak obchází v řadě za sebou jeden strom a pořád dokola ho značkují.

Myslím, že když odejdete, oni si to tam převezmou , pěkně si vytyčí prostor, nejvíc značkují před svojí místností, což může znamenat třeba “ nikdo sem nechoďte,tady je to zabraný”. Oni bez vás můžou být i trochu nejistí a možná se nechtějí moc vzdalovat od vchodu.

Já bych tam dala kameru, abych zjistila, co se tam vlastně děje a podle toho bych hledala řešení.

A jaké je to plemeno?

Doron
Doron (2342 příspěvků) 14.08.2024, 11:10:05 xxx.xxx.166.104
Sarah01:

To je klasická urban legend, takový tatínek se vyskytoval nejmíň jeden v každé obci, ale spíš jich bylo víc.

No, chtěla bych si to myslet..

Ale sama bohužel osobně znám dva otce, kteří to udělali.🙂))

Jeden,  fotbalový fanoušek,  zapomněl dítě na Spartě protože se tam strašně ožral.

Druhý,  místní kovář intelektuál,  nechal kočárek v parku a šel si prohlédnout vyšehradské kasematy. Pak, plný nových zážitků, vyšel,  kočárek se spícím dítětem minul a vrátil se domů.Cestou se ještě na skok stavil v antikvariátu, takže místo dítěte přinesl domů knihy.

Nebo, to jsem viděla nedávno,  dědeček vzal vnoučka, takové   už odrostlé batole, na cyklistický výlet. Klučík byl potichu, seděl za ním v sedačce. Dojeli a kamarád, tak jak byl zvyklý , při sestupovaní z kola svižně přehodil nohu přes sedlo a kluk dostal ránu jak z děla. On prostě zapomněl,  že ho veze..

Jiný můj kamarád zase nechal děti bruslit na zamzlém ramenu Vltavy a šel si dát do restaurace svařák. Nezapomněl na ně sice úplně,  ale nevšiml si , že se setmělo a pak je našel,  jak se uboze šmajdají na bruslích na zbraslavské náměstí na autobus, jejich boty měl u sebe v batohu.

Už ani na další příhody vzpomínat nechci,  mohla bych být genderově nekorektní!🤣

Doron
Doron (2342 příspěvků) 14.08.2024, 09:22:55 xxx.xxx.17.78
kometa:

Tak kočka se dá určitě naučit, že se doma neloví.

Tímhle si nejsem jistá. Jak? To bych jí musela stát 24 hodin za zadkem a VČAS zakřičet ne!

Ony jsou strašně rychlé. Už jsem jednou psala. Hrála jsem si se svým domácím kocourem (ven nechodí), lovil šňůrku od klíčenky. A najednou vylítnul na balkón a vrátil se s mladým vrabcem. Já ho ani nepostřehla, on ano. Příroda je vybavila jako lovce.

Když byly děti malé,tak měly andulky, chůvičky, křečka, potkana ..,a bývalo to všechno často navolno a kočky je nelovily. Lovily jen venku. 

Ale jak se to naučily vlastně nevím.   Já jim vždycky říkala “ chraň tě ruka Páně ” a případně jsem je pleskla nebo okřikla. 

Doron
Doron (2342 příspěvků) 14.08.2024, 08:34:25 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele sutrik z 13.08.2024, 20:33:22

Alespoň,  že tak !

To musela být rána jak děla ☹️.

Ať to brzy přestane bolet;)!

Doron
Doron (2342 příspěvků) 14.08.2024, 00:57:28 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 14.08.2024, 00:14:15

Tak kočka se dá určitě naučit,  že se doma neloví.

Moji psi z naší zahrady cizí kočky účinně vyhánějí, nepodporuju je v tom ani jim to nezakazuju. Nikdy žádné neublížili . Vyštěkávají taky ježky a nejvíc je iritují lišky,  tam to berou navážno. 

Doron
Doron (2342 příspěvků) 14.08.2024, 00:13:02 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 13.08.2024, 23:55:53

Můžeš s Framíkem spát, kde chceš, ale on v posteli dlouho nevydrží a před vchodovými dveřmi by se Ti asi nelíbilo🙂))

Jste, holky, všechny zvány ! Není tady tedy moc naklizeno, ale postele jsou čisté🙂))

Doron
Doron (2342 příspěvků) 14.08.2024, 00:00:21 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele balu z 13.08.2024, 21:43:14

Tak já taky dřív na dlouhodobé odložení kladla velký důraz. 

Psi leželi před stanem, zatímco my někde dál v hospůdce, před sámoškou,  před poštou, ve vestibulu plaveckého stadionu , dokonce u šatnářky v divadle, ve stáji , když jsme jeli na vyjížďku , před úřadem,  před hřbitovem, na dětské hřišti.. všechno na volno.

Moji dnešní psi to už ale neumí, už to nějak není potřeba a neučila jsem je to.

Doron
Doron (2342 příspěvků) 13.08.2024, 13:39:20 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Leithian z 13.08.2024, 11:04:20

Leithian, Vy prostě máte s kočkama asi špatný zkušenosti. Možná tam máte nějakýho kočičího grázla.

Naše kočky kdysi potkany lovily , hlavně velký nevystrovaní kocouři a máte pravdu, byly od nich strašně dobitý. Hluboký rány a hodně to hnisalo. Byly to podobný zranění,jako měl Pumy Hachi, vyplachovala jsem jim to jodovou vodou a do žrádla sypala antibiotika, byla jsem dítě a hrála si na doktorku, ale celkem úspěšně. 

Byly to z dnešního pohledu strašný doby, kočky lovily z hladu, teta Tesařová vařila ve školní jídelně a každý den jim nosila čtyři litry mlíka a dvanáct rohlíků, co jakože zbyly. O mase a veterináři si mohly nechat zdát. Koťata máma uspávala éterem, já je různě schovávala.., obě jsme to dělaly tajně. 

Bývalo u nás tak patnáct,  dvacet koček. 

Kdybyste byla naše sousedka, myslím,  že bysme spolu vyšly,  protože mám kočičku jednu, vykastrovanou, hodnou, je to vyloženě domácí typ a maximálně si před barákem uloví pár myší nebo na zahradě hraboše. Co mi teda vadí,  že je nosí psům do domu a často živý☹️.

Vaše zvířata by mi na zahradě nevadily, ale prosím jenom psi, slepice a papoušci, hadů bych se bála !

Jo, a kromě našich psů, který cizí kočky vyblafou, je vlastně  největší strážce zahrady Lilina, vyhání z ní všechny cizáky. 

Takže moje rada zní…, pořiďte si kočku!🤣

Ale musíte trefit na dobrou.

Doron
Doron (2342 příspěvků) 13.08.2024, 11:14:45 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 13.08.2024, 08:24:52

No, jestli to nejsou její potomci🙂)))Ona pak byla uchovněná.

Byla můj třetí černý ovčák a opravdu se hodně lišila. Měla maliňáckou hlavu, jinou stavbu těla a takovou tu skoro kočičí mrštnost, kterou jsem nikdy u NO neviděla. 

Vyskočila na vysokou lednici nebo na skříň , chytala ptáky v letu, vylezla za kočkou na strom a než jsme došli pro žebřík byla zase dole…

Byla jak nějakej Superman. 

Doron
Doron (2342 příspěvků) 13.08.2024, 00:54:17 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 12.08.2024, 23:24:11

Je to už hodně dávno, takových 27 let.

Jsem o tom přesvědčená. 

Uzi byla neuvěřitelně nastřelená, vypadala jako malina, chovala se jako malina, akorát byla celočerná. Byl to bič boží. 

Měla jsem doma malý děti a babičku, nebylo to možný , babičku několikrát porazila, synova kamaráda kompletně svlékla z šatů,prostě je z něj otrhala, strhala okapy po celým domě a sešlapala je na placku, úplně neuvěřitelný věci dělala. 

Agresivní ale vůbec nebyla a byla hodně inteligentní. 

Taky jsem ji v roce vrátila (jako jediného psa v životě) chovatelce, sice s těžkým srdcem a zadarmo, ale měla jsem z toho nakonec dobrý pocit,protože se měla u nový paničky ( byla to kámoška  chovatelky)opravdu dobře,  děkaly spolu vrcholový sport , běhaly dvacet kiláků denně a byly pořád spolu a celkově jim to klapalo.

Doron
Doron (2342 příspěvků) 12.08.2024, 23:37:26 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ph z 12.08.2024, 22:50:58

No však si zjištuju🙂.

U Vás🙂.

Něo jsem přečetla, koukám na jejich stránky, trochu jsme se o tom bavili na cvičáku a že jsou tam prej všichni starý..

U mýho trenéra je to jasný, IPG, protože tam se to dá dosáhnout nejdál🙂))

Třeba na mistrovství světa briardů🙂))) ( Kecám, tuhle neřekl🙂))

Koukala jsem ale na výsledky a moc velká konkurence tam vlastně nebyla, většina vypadla na stopách,byli pod limitem.

Fotky jsou parádní,doufám, že jste si to užili.

Tyhle vedra jsou příšerný , taky moc necvičíme , hlavně kvůli mně☹️.

Doron
Doron (2342 příspěvků) 12.08.2024, 22:49:38 xxx.xxx.166.104
Anet10:

Buďte ráda, že máte tak pohodového psa. Je to fajn rodinný pes s kterým nebudete mít problém. Já si nedovedu představit moji fenu u bazénku s tím dítětem. Skočila by tam za ním, celého by ho pohamtala. Mám opak vašeho, divokého pošuka, hyperaktivce, bývá hodně ve vzruchu, takový adrenalin. Se psema se nesnese, jen s málo kterým. Je s ní moc práce, už jen ji hodit do klidu je fuška. No, neměla jsem ještě takového N.O. Je to spíš malina v ovčáčím těle.  Co se týká toho pána s tím maliňákem, jak se vám smál, je to buran, který vidí jen to své plemeno a nedovede pochopit, že jsou i jiná plemena nebo psi, kteří mají jinou povahu a mentalitu, než jeho pes a jemu podobní. Váš briard musí být velice příjemné zvíře do rodiny, buďte za to ráda. Já jsem dost cíťa, mě se někdo na cvičáku smát, bylo by mi to líto a už bych tam asi nešla. Buď bych šla jinde, pokud by nebyla možnost, cvičila bych si jen tak pro sebe a pro mé potěšení 🌹

Anet, já jednou takovýho NO taky měla. Podle mě tam musel být připsknutej maliňák, i na fotkách mi to teď tak připadá, fenka byla ale papírová, z té  chovky to byl můj třetí pes a úplně jiná než předešlí.

Doron
Doron (2342 příspěvků) 12.08.2024, 21:24:52 xxx.xxx.166.104
»
Odpověď na příspěvek uživatele Verun z 12.08.2024, 20:38:04

Myskela jsem,  že by bylo lepší ji nechat později vykastrovat,nechat na místě a kupovat jí žrádlo.

A koťata by se pak časem “zaběhla”.  

Doron
Doron (2342 příspěvků) 12.08.2024, 16:37:47 xxx.xxx.166.104

Souhlasím,   už leta se k nám nepřitoulala žádná kočka. My si kočky nikdy nepořizovali, vždycky se pristehovaly samy. 

Teď má jedinej jeden soused nekastovanou kočku a strará se o ni hnusně,  tedy nestará a vyhodil ji z domu po smrti svojí paní. 

Ta kočka nedostává prý skoro   ani nažrat a je pořád březí a vždycky sežere svoje koťata  a je prý strašně milá a mazlivá . Ale vzdát se jí ten idiot nechce.

Doslechla jsem se to od známýho, co v tom domě taky bydlí. Teď má koťata zase, tak jí tentokrát krmíme( poslala jsem aspoň granule a kapsičky),  a jestli koťata přežijí,  tak mu je ukradnu.

Napadá vás ještě něco, co bych mohla ( měla) udělat? Nějaký odčervení nebo teď není spravnej čas? Nebo všechny převézt do útulku? To by bylo složitý.., on tam teď ten majitel je..