Aktuálně: 2 289 inzerátů289 256 diskuzních příspěvků20 863 uživatelů

Příspěvky uživatele

Doron

Doron
Doron 18.08.2026, 23:08:16 xxx:xxx.f53e:a688
»
Odpověď na příspěvek uživatele DafiŽeryková z 15.08.2026, 21:32:19

Až teď to čtu, je mi to strašně líto.

Držte se, holčička u Vás měla život snů.

Vím, jak to bolí, myslím na Vás.❤️

Doron
Doron 05.08.2026, 00:13:51 xxx:xxx.fa40:852

U nás zase 39, dneska se schylovalo k bouřce, ale nepřišla, nízkej tlak, udělalo se mi blbě a říkala jsem si, že jsem už asi stará, ale pak koukám, že je blbě i pesanům i kočce, i když teplota se trochu snížila.

Gučka dneska nejedl, to u něj neznám, Framík těžce dýchá, přitom teď venku jen 26 stupňů.

Co to, kurňa, je ?😅

Doron
Doron 04.08.2026, 11:58:22 xxx.xxx.93.101
Dublinbarzoj:

Foto číslo 8 je superúsměv 😍

On už je opravdu seniorek, pořád má velký ambice a rád by podával supervýkony, minulý týden si zrakvil nožku a kulhal, tak jsem ráda, že je zase v pořádku a zase se směje.🙂

Doron
Doron 04.08.2026, 00:48:59 xxx:xxx.37b8:c604

U nás dnes na teploměru 37, ale pocitově snad ještě víc.

Vzala jsem dopo Gučku a Dorouše jen na chvíli k vodě, Fram měl jít večer, ale byla jsem tak vyřízená, že jsem už neměla sil.

Rozdíl mezi teplotou vzduchu a Vltavy byl tak velkej, že se klukům ani nechtělo plavat, víc se jim líbí v Berounce, která tuhle měla pěkných třicet , asi jsou po mně.😅

Gučka horko snáší hodně dobře, je holt z toho Maroka, Doron je taky v pohodě, ale na Frama musím být opatrná.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Doron
Doron 03.08.2026, 14:06:26 xxx:xxx.8d7c:2683
»
Odpověď na příspěvek uživatele Fiona.Praha z 03.08.2026, 08:59:48

Jsem zvědavá, co to bylo za psa.

Doron
Doron 02.08.2026, 23:31:49 xxx.xxx.167.206
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 02.08.2026, 11:17:47

Olivový olej a zeleninu určitě. Ale bílkovininy prý spíš rostlinného původu, hodně se tam jí fenykl jsem postřehla, ale vím houby, byla jsem tam týden..

Ona je Sardinie dost velká, asi jako celá Morava, tak z vnitrozemí k moři daleko ( bylo dřív). Ta “ modrá zóna” je právě ve vnitrozemí.

A nejsou tam teda žádný vlci.

A žádný jedovatý hadi.

Oni mají částečnou samosprávu, a vedou to tam hezky, nesmí se stavět na pobřeží a je to tam relativně málo zprzněný.

Doron
Doron 02.08.2026, 09:47:58 xxx.xxx.167.206

Hele, asi takhle, je normální teritoriální agrese.

Když na nás tahle vyjede pes, zachováme klid a rozvahu, zaujmeme postoj dominatního psa, který o šarvátky nestojí a později požádáme páníka, ať si ho příště lépe zabezpečí.🤣

Doron
Doron 02.08.2026, 09:27:46 xxx.xxx.167.206

Je zvláštní, jak se člověk na zvířata napojí. Teď se nám vylíhlo jedno kachně, říkám mu Karlos.

Kachna ještě sedí na ostatních vejcích a jak se o indických běžcích říká, že jsou špatný matky, tak je to pravda.

Ráno se vzbudím a uprostřed štěbetání ptáků a štěkání psů u brány, slyším slabounké píp píp. Byl to ztracenej Karlos, slyšela jsem ho z druhého patra na konci stometrový zahrady a to špatně slyším..

Doron
Doron 01.08.2026, 23:28:34 xxx.xxx.167.206

A tak drb to přímo není..

Když byl Gučka mladej , každej den po práci jsme se stavovali v hospůdce “ U veselý kozy”, měla jsem tam vždycky připravenou takovou docela zdravou večeři a dala jsem si pivko.

Gučák tam dělal takovej vtip. Když se někdo zvednul ze židle a šel na záchod, obsadil mu jeho místo. Sednul si mu na židli nebo i na barovou stoličku, pokukoval jestli se vrací, pak se schválně koukal jinam a přiváděl tak lidi do rozpaků.

Dneska mě přišel navštívit kamarád, co se odtatud známe. Kafe, koláč, kámoš se zvednul, Gučkovi zapláky v očich světýlka a šup, už seděl v jeho křesle na balkóně, kam jinak nikdy nechodí a zase pokukukoval a pak se rychle odvrátil, že jako pozoruje vlašťovky a blbě se tomu smál.

Zopakoval vtípek, co pět let neudělal, kámoš mu to nezkazil a sednul si na zídku balkónu, bylo to dojemný..

Doron
Doron 01.08.2026, 22:06:04 xxx.xxx.167.206
Orionka:

Kdyby lidí žili v takové pospolitosti jako vlčí smečka, bylo by na světě líp.

Byla jsem teď na Sardinii, je tam jedna z “ modrých zón”, míst, kde je nejvíc stoletých lidí.

Jako faktory dlouhověkosti se udává pochopitelně genetika, strava ( je to ve vnitrozemí, takže hodně luštenin), spešl červené víno s antioxidanty,  chůze do kopce a pevné rodinné vazby. Všechny generace tam žijí ( bydlí) pohromadě a vzájemně si pomáhají.

Doron
Doron 01.08.2026, 11:07:19 xxx:xxx.8d7c:2683
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 01.08.2026, 07:26:10

Myslím, že lidi se vlků nebojí, mám pocit, že teď nastoupilo naopak období jejich romantické idealizace. Třeba u nás v Praze lidi vlky přímo milují.

Jenom chovatelé se bojí o svoje zvířata. 

A proč lidi vlci fascinují? A pro jsou součástí mnoha mytologických příběhů?

Řekla bych, že lidi se v nich vidí. Žijí jako lidi pospolitě, jsou věrni, loajální,  jsou výborní rodicě a mají silné rodinné vazby, jsou inteligentní a zárověn reprezentují volnost a divokost.

A ta volnost a divokost ( přirozená agresivita) dneska lidem hodně chybí, tož si ji “ promítají” do vlka, je moje psychologická teorie..

Doron
Doron 29.07.2026, 00:13:48 xxx:xxx.8d7c:2683
»
Odpověď na příspěvek uživatele LL z 28.07.2026, 23:39:36

Já to vždycky přinesu domů a připomenu starším, že je to “ mimi” a musí se chovat “ jemně”, štěníka taky trochu umírním, případně přidržím na vodítku, nechám starší, ať navážou kontakt.

Seznamuju na zahradě.

Myslím, že jestli to má Váš pes v hlavě srovnaný a je socializovaný, neměl by to být žádný problém, 14 týdnů stará fenka má ještě dlouho štěněcí licenci.

Doron
Doron 26.07.2026, 01:04:39 xxx.xxx.167.177
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ladd z 25.07.2026, 23:26:15

Mě tedy ten počet hybridů v Itálii hodně překvapil, vůbec jsem netušila, že je jich tolik, Megí vždycky najde moc zajímavý informace.

A na tom páření se nemusí přece podílet jen alfa pár, resp. řekla bych, že ten se na něm asi nepodílí, jsou si věrný a mají svoje jistý.🙂

U nás byli nějací kříženci psa a vlka snad ve smečce v Lužických horách, ale už nejsou.

Tipovala bych, že to bude spíš vlčice, která se spustí se psem, ony prý umí přijít v míru, viděla jsem na videu i nějaké interakce s pasteveckými psy, ne tedy přímo páření, ale takové námluvy.

Doron
Doron 25.07.2026, 20:03:38 xxx.xxx.167.177
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 25.07.2026, 16:18:58

Tak třeba já jednoho útěkáře mám, Gučku.

Je neuvěřitelně rafinovanej, naposledy utekl tak před třema lety. Ani si to vlastně nekladu za vinu, i když to moje vina byla.

Vzala jsem na cvičák a aby neměl pocit, že patří do starýho železa, chvilku jsem s ním pocvičila a ukázala mu taky žebřík, kterej dal na první dobrou. A hnedka druhej den utekl ze zahrady, po žebříku, kolmo opřeným o garáž. ☹️ Starší pán..

Předtím utekl pečovatelce mojí mámy. Vždycky na ní čekal, vítali se, měli takový každodenní rituál. Pak chtěl za holkama, schoval se za boudu, byl tam tiše jako pěna, vykukoval, a když už byly automatický vrata skoro zavřený, rychle proběhl ven. Když odcházela, byl schovanej za naším autem na můstku a zase jí za zády proběhnul tajně dovnitř. Viděla jsem to pak na kameře, protože mi lidi volali, že ho potkali jak se koupe v řece a já jsem tam nebyla, že se prej báli, jestli jsem se neutopila.

Takže Guč tracker většinou nosí, on i člověku na mobil hlásí kdyby opustil prostor. 

Mám teda jen jeden, protože je to placená služba, ale asi pořídím další, teď ho měl půjčenej Doron, když jel se synem na vandr.

Ten se taky jednou skoro ztratil, byli jsme v takovým místě, kterýmu se říká osm kanálů, zvuk se tam divně odráží, zavolala jsem na  něj, on zpanikařil, že mě nevidí a uháněl úplně na opačnou stranu, stěží jsem se ho dovolala.

Doron
Doron 25.07.2026, 15:09:32 xxx.xxx.167.177

Teda Dafi!

Vy jste pěkná tajnůstkářka!

Moc a moc gratuluju, užijte si krásný svatební den a pak celý život s tím vaším chlapem.❤️

Doron
Doron 24.07.2026, 21:52:50 xxx:xxx.8d7c:2683

Tak to je asi nejvyšší trest, jaký zatím padl.