Tak to já o víkendu už líheň naložil a houpe se tam dvacet malých velsumek 😀 Tak uvidíme, jakej je ten novej Vendelín čipera. Takhle se zdá, že je, holky prohání … až z nich peří lítá 😀
Tak to já o víkendu už líheň naložil a houpe se tam dvacet malých velsumek 😀 Tak uvidíme, jakej je ten novej Vendelín čipera. Takhle se zdá, že je, holky prohání … až z nich peří lítá 😀
Tak to já můžu i tymián, ale rozmarýn jsem si nějak oblíbil, asi právě pro jeho silné aroma, to snad žádná jiná bylinka nemá, tymián, saturejka, šalvěj, smyl jsou taky dobré, ale zrovna na tom trhaném mi rozmarýn vyhovuje asi nejvíc. Jen se s ním musí víc šetřit, nebo když ho pokladu na maso a zabalím do alobalu, pak odkrýt a nechat pěkně dýchat, jinak zůstává chuť a vůně jen v místě "dotyku" a silně koncentrována 🙂
Jak jsem psal, dělám to v keramickém grilu, takovém tom zavíracím vajcu, a tam je to luxusní. Vůbec na něm rád griluju. Ale dvě kila ve dvou jsme schopni sežrat opravdu skoro celá, tak tam si budete muset, Jardo, v tý troubě udělat trochu větší kousek plecka 😉
Koupil jsem si v Orionu, takovou pěknou litinovou pánev s nandávací litinovou ručkou, aby se s tím dalo manipulovat, která je akorát do toho mýho grilíku a je dost mělká. Maso vybalím z alobalu kompletně a fláknu do pánvičky, pěkně poliju pivkem a zbytek vypiju, do té pánvičky se ho moc nevejde 🤭
Inspiroval mě švagr, jehož postup jsem lehce obrátil, samozřejmě omylem. On maso balí do alobalu až ke konci vaření. Já rád používám čerstvé bylinky a takový rozmarýn, potřebuje být vydýchán, jinak je moc silnej 😊
Já vezmu dvě kilča plecka vcelku, obalím kořením (sůl, pepř, paprika, nějaká bylinka, co najdu 🙂) zabalím do potravinový fólie a nechám v lednici do druhého dne, pak vybalím z fólie a zabalím do alobalu a zavřu do grilíku, lehce přiškrtím, aby to moc nehřálo a nechám takový 5 - 6 hodin pěkně dělat, pak to vybalím z alobalu a podliju trochou piva a zase zavřu do grilu na takový dvě hodinky. Vytáhnu, roztrhám a sežeru😎
Já teda krkovičku na gril, pečeni, neboli kotletu raději ne, ale čím dál, tím víc preferuju kýtu a plec, podle toho, co z toho.
Taková plec pomálu dělaná, nakonec trhaná s domácí BBQ omáčkou je prostě mňamina a nic jí netroufne. Krkovice na to moc prorostlá, a kýta a pečeně moc suché. Mám keramický gril, dělá se v tom alespoň šest hodin, ale stojí to za to čekání😊
ančovička:ano..ale krmit slepice granulemi pro psy, se mi příčí …také kolik toho “krmení”dostávají..v jakých podmínkách žijí atd..ta vejce bych tedy nejedla…
Já se nezastávám krmení slepic granulemi pro psy, právě naopak 😀 Proto píšu, že tam toho bude špatně mnohem víc.
Buggyra:
“…vzhledem k tomu, co mykotoxinů a sajrajtů, co si vytváří hmyz, si nazobou venku,…”
Venku si takových mykotoxinů a podobných sajrajtů moc nesezobnou a hmyz, co vytvoří, tak pustí a jde se dál, asi jako ryby, ptáci a savci 💩 (a víte, že toto je vlastně čokoládová zmrzlina a ne h*vno? 😲). Sezobne spoustu spor a bakterií a tak, ale s tím si organismus často poradí.
“…v slepičích kompletních (granulovaných) směsích taky nic moc.”
Nejsem zastáncem směsí, ale pro slepice je lepší špatná směs pro nosnice, než sebelepší granule pro psa, nebo marná snaha o sestavení krmné dávky bez náležitých znalostí.
Pokud krmí slepice jen psími granulemi, tak bych se ptal i na jiné aspekty chovu. Tam toho bude špatně mnohem víc, než jen krmení
Mě je úplně jedno kolik osob tady v diskuzích je anonymní. A je mi jedno, zda se některého z nich dotýká, že pro mě jsou prostě anonym. Že bych zde v diskuzi vystupoval jakkoli urážlivě se mi nezdá. Ano, na většinu anonymních příspěvků nereaguji nijak přívětivě. Důvodem je agresivní komunikace takových uživatelů. Proto se i snažím na anonymní příspěvky nereagovat a mnohdy je už ani nečtu.
A neb jak píše kometa, nezabilo by nikoho vymyslet si přezdívku, ač bychom přišli o vtipné diskuze anonym vs. anonym
Koukám, že máte problém s porozuměním psanému textu. Nešlo o tykání, ale vaše napadání a snahu urazit oponenta, asi nikdo nemá zájem si pak tykat s takovým individuem. Na vašich reakcích není nic kamarádského, jen marná snaha se dělat zajímavým.
Už i u nás je mráz až praští -15°C jsem už dlouho neviděl. Upřímně bych se bez toho obešel i nadále, ale co už.
Zkusme se chovat slušně, prosím, toto je chovatelská diskuze, ne prostor pro budování virtuálního ega. Pokud vám to nejde jen tak a musíte se hlídat, zkuste své příspěvky psát pod nějakým jménem, půjde vám to o mnoho lépe. Díky
Ale to jo, ale na trhu žádný MP černý šupinatý a z vystavených byli prodejní jen holubi, jako samci, a já žil v domnění, že potřebuju holubice. Až za Boleslaví mi došlo, že se zdá, že ty moje dva odchovy, co bych si rád nechal na letošní sezónu, jsou asi holubice😲 No, holubi tam byli k mání z výstavních 4, dalo by se vybrat😂 No, tak si letos budu muset vystačit s odchovy, nějak to poskládám. Samozřejmě velsumka zdrobnělá rezavě koroptví žádná. Jeden kohout vystavován, dnes už prodán a vydán, a trh nic. Tak si musím sehnat násadová vejce🙂
Já jsem se byl podívat v Lysé dnes, hlavně kvůli trhu. Plánoval jsem dovézt nějaké holuby, ale nebyl bych to já, abych vše krásně nezvojtil a přijel jsem s prázdnou😲
Jak rychle se to množí, to nevím, ale samotná bakterie vlastně neškodí, škodí jen její metabolit - botulotoxin. Jeho koncentrace pak, dle mé logiky, poroste s časem, takže čistě teoreticky má pravdu Zrzavci, zavařit a hned sežrat je dobrá prevence 😉
Proto si myslím, že jde spíš o hygienu zpracování zavařovaných surovin, než o několikanásobné zavaření. Taky nebýt skrblík a podezřelé konzervy vyhodit a nejíst.
Určitě nám dovysvětlí Kometa a Bodlinka🙂
JardaPecival:žiju v domnění, že botulotoxinu zamezí i to první.. to druhý je pro jistotu, kdyby tam něco přežilo.. ale nevím, školy nemám 🙂
On tam bude základ spíš hygiena, než vaření. Je potřeba zamezit přítomnosti bakterie v té konzervě, protože jakmile se tam dostane, špatně se jí zbavíte. Clostridia jsou sporující bakterie, které jsou pak schopny, ve formě spor, přežít téměř vše (pokud si dobře pamatuju). Samotný botulotoxin je pak termolabilní, takže varem se znehodnotí. Problém je v tom, že po zavaření se přítomné bakterie aktivují a vytváří si toxínek a člověk to pak otevře, neohřáté zbaští a je zle. Naštěstí, když se tam bakterie dostanou, tak ne jen clostridia a po otevření je vidět, že konzerva není zrovna fit. Takovou pak vyhodit do popelnice a otevřít další😉
JardaPecival:Já mám malý výhřevký desky pro kuřara daný vzhůru nohama a na nich dlažku.. V palubkovým to do rána nestačí, tak sem udělal zateplení, to funguje perfektně, jen to začínaj ozobávat, tak to budu muset ještě nějak pořešit..
Jak psala acher, nejlepší a nejjednodušší řešení jsou podložky pod napáječky, mám to u slepic i exotů a spokojenost. Teď doufám, že v Lysé budou Drimlovi, abych koupil i holubům.
To se mi snad ani nechce🤭
acher:https://www.chovzvirat.cz/inzerat/219099-kurnik-velky-zatepleny/
Opravdu se do takového kurníčku vejde 25 slepic?
Boha jeho! To je někdo od nás 🙄 a zdá se, že takových výtvorů tam má vícero 😟
Já měl šest let od vrabců klid, ale naučil jsem si je na dvorek lítat na krmítka. A cestu do voliéry si našli 😲 Ale těch pár vrabčáků mě asi nevyžere, spíš mi dělá vrásky možný přenos nákaz. No, nic, stejně budu chtít jezdit po výstavách, tak budu vakcinovat i slípky🐔
Orionka:Jenže ten příběh není skutečný (nepíšu o 68., ale už od začátku). Ten masakr studentů na Strahově. Poptejte se, ještě žijí pamětníci. Ta policie tam nastupovala jak římské legie. Je to natočené na efekt a zcela lživě. Jako americká detektivka, právě bez historického podkladu, by to bylo dobré.
Tak ono jakékoliv drama se skutečnou událostí jen inspiruje do větší, či menší míry, to ostatní je to DRAMA. Je to z toho důvodu, aby film zaujal diváka a udržel jeho pozornost po celou dobu svého trvání. Jiným případem jsou pak dokumentární filmy, kdy jde tvůrcům o co nejpřesnější zobrazení reality.
Co se týče filmu Vlny, byla do děje přidána dějová linka technika, jehož očima je děj vyprávěný. Ale popsané incidenty průběhu okupace byly skutečné. Je vcelku běžné, že se takové události zhustí do okruhu hlavních postav, ač se jich skutečně netýkaly.