Tak to je mi líto.
Tak to je mi líto.
Jj, kvočna je opravdu kvočna a kuřata jsou neskutečně vynalézavá. Vzpomínám jak jsme doslova čuměli jak telata na nová vrata, když si kvočna vyskočila metr vysoko na kompostér a za chvíli kolem ní běhala všechna kuřata, žádný zmatky nic, prostě si tam vyskákala😲 Držím pěsti, ať se zadaří a sousedka je půjčí 😉
A kdybyte chtěla kohoutka zdrobnělý velsumky k těm vynesenkám, tak dodám 😀 Urodilo se jich letos moc a nechce se mi je zabíjet.
Jo, sledovat kvočnu s kuřátky je naprosto boží 😀
Děkuji 😊
Tak je nejlíp otužíte, když je budete vypouštět, jak je psáno výše, spíš odpoledne, kdy je relativně teplo a budete si to řídit podle počasí. Slípky se otuží a nebudou mít problémy. Nehledě na to, že klece by už měly být obohacené, slepice v nich méně stresované a tedy ne tolik vyholené, což by jim mělo být v otužování nápomocno ;)
Já bych to moc nedělal, spíš bych se je snažil otužit. Kurník si zadýchají, pokud teda nebude pět slepic v kurníku pro padesát😉
Já jsem přesvědčený, že kdo se tu chce bavit, si tu drží nějakou “přezdívku” ať už s registrací nebo bez. Kdo se tu objeví jako anonym si tu plní nějaké své osobní tužby a nejde mu o diskuzi ani téma.
K tomu přitápění, jde o to slípky aklimatizovat, až je přivezete z té haly, pak už by jim přitápění mohlo spíš uškodit. Když je přivezete a bude opravdu chladno, řiďte jim “vycházky” a otužujte je, všechno pak bude v pořádku ;) A bude-li možno, poslechněte aldamaxe, bude to lepší pro Vás i pro ně ;)
Nechci Vám do toho kecat, ale tito anonymové jsou nepoužitelní, chodí sem jen vytvářet rozbroje, neporadí, nepomohou, ale na všechno mají připravenou pokud možno útočnou odpověď. Proto jsem na ně přestal úplně reagovat a prostě je ignoruju. Oni dají pokoj, když se jim nedostane pozornosti ;)
Jj, to je dobrý nápad, jen jakmile se k nim zase pustí, pustí se do něj znova
Janazevsi:Tak fotka. Takhle šediví už rok. Na jaře při pelichání se mu mezi šedinami objevila holá kůže. Mysleli jsme, že ho škubou slepice, ale nevypadá to. Veterinář taky nic nevěděl. Peří mu nenarostlo, ale na vitalitě se to neprojevilo, tak asi věk.
Mě to přijde, že ho nějaká, či nějaké, slepice škubou. Jdou primárně po peří, ale řešit by to chtělo.
Jj, švábi nejsou marní. Výživově v pohodě a nedělají rámus jako cvrčci 😉 Ale jejich velikou nevýhodou je velikost, pokud je člověk nepotřebuje pro drůbež, varany a podobně, ale pro drobné ještěry, nebo žáby jsou až moc ☹️
S krmným hmyzem vidím problém spíš v úmyslu. Chci-li slípkám občas hodit nějakýho hmyzáka pro chuť a zábavu, chov se nevyplatí, spíš je to takový koníček. Pokud chci zařadit do krmné dávky relevantní množství, ať už živého hmyzu nebo jeho produktů, jako hmyzí moučky, budu potřebovat větší, nezámrzný prostor, vhodný druh a vhodnou technologii, abych zajistil celoroční produkci a taky nějakou nutriční kvalitu. Takový potemník se doporučuje jako mňamka i pro hmyzožravý druhy plazů, ptáků i savců, neboť jeho výživová hodnota není bůhví jaká a nadměrné zkrmování vede spíše k tučnění zvířat.
Krmní hlodavci jsou potom poměrně drahý protein, ty už neodchováte jen na zbytcích a výhodněji vás přijde koupit proteinový koncentrát, rybí moučku nebo pivovarský kvasnice
Na tera se chystám v sobotu na Pankrác, hodně lidí, ale i dost zvířat. Sháníme želvy suchozemky, bo ty nám tu nějak schází😄
S tím chovem krmných zvířat je to problém. Hlodavci smrdí a ve stresu požírají odchovy. Ke krmení jsou vhodní jen nějaký čas, kdy jsou velicí tak akorát, ani malí, ani velcí. S hmyzáky to není taky bůh ví jaký. Proto si krmnou zvěř kupuju, hmyz i potkany, ty nakoupím kýžené velikosti a mám vystaráno.
Ano, much je letos habakuk. Letos už třetí mucholapka pověšena, a zdárně se plní. Takovou spotřebu obvykle nemáme za celou sezónu.
Ale dnešní horký den jsme si zpříjemnili brzkým vstáváním (3:05) a jízdou směr Kroměříž. Místní burza zvířat poskytla náhradníka za uhynulého samce neofémy tyrkysové, pak cesta k Olmiku pro náhradnici za uhynulou slepičku křepela kalifornského, tak snad jsem načetl a uviděl správně a nevyklube se z ní další kohoutek 😀 A pak hurá domů, do Polabí.
Jsem utahanej jako kůň, ale samice neofémy okamžitě začala s obhlídkou budky a křepelák přestal vyvolávat po společnosti a okukuje novou doufám společnici ve vedlejší voliérce. A to za to stojí 😉
Romskou problematiku vnímám jako komplexnější problém, který nikdy nikdo neřešil. Teď jsou všichni hotovi s tím, že geny a podobně, ale o genech to zas tolik není. Je to spíš o prostředí, pokud se není společnost schopna, či ochotna postarat o nejslabší, nikdy tento problém nevyřeší. Romská menšina je po celé Evropě, ale problémová je ve sféře sovětského vlivu. Vůbec tomu nepomáhá ani současná politická reprezentaci, či média označující autory xenofobních, homofobních a nacistických výroků za konzervativní. Tím roste ve společnosti pocit nadřazenosti a nezájem o reálné řešení problému, kam to vede snad víme všichni.
Tohle je dost nechutný tvrzení 👎
No, rozhodně se nedá dělat diagnostika z fotky zvířete a špatného popisu. I kdyby byl popis sebelepší, dá se usuzovat, nikoli diagnostikovat. Pokud tazatel chce diagnózu, musí navštívit veterináře. Pokud chce krůtu použít jakožto pokusné zvíře na verze léčby místních, samozřejmě může, ale mnohdy by pro zvíře bylo utracení nejlepším řešením.
Ano, proto říkám, že se herpetologická společnost snaží tím videem zapůsobit na primitivy primitivním způsobem, a to vyvoláním strachu bez ohledu na správnost a pravdivost uváděných údajů.
Ono se zdá, že je to celé na oko. Spíš bych řekl, že jde o vyvolání strachu, aby lidi nechali zmiji raději zdrhnout, než ji “jebli” lopatou.
No, jo, ale kdo na to má mít nervy na to líhnutí? 😲 Díky bohu za holuby, že letos mi jdou zase líp😊 Ale držím pěsti, ať se housata nakonec vydaří. Bude z nich o to větší radost 😉