Nie, pri vysetreni cez rektum naozaj nemohol nikto pricetny nic poskodit, ved je to o poschodie vyssie, nez maternica.
Bezne sme do takych krav, nehovoriac o kobylach, sahali, v pocte 20 ludi za den, no problem.
Nie, pri vysetreni cez rektum naozaj nemohol nikto pricetny nic poskodit, ved je to o poschodie vyssie, nez maternica.
Bezne sme do takych krav, nehovoriac o kobylach, sahali, v pocte 20 ludi za den, no problem.
Long story short- ponicka zda sa prezije. Endoparazity ju vycicali skoro na smrt, no dnes hematologia uplne brutalne super, skoro uz v norme.
Pergoquin objednany, sach mat Cushing!
No ma miliardu svolov, Gustav ich tiez chytil, to netusim, ako ho odsvolim…nah.
A zrejme sa stanem jej novou majitelkou.
Poniky su ako chipsy, jeden nikdy nestaci 🥰
😂
Ďakujeme ❤️
Mno, mam pre neho take uvitacie heslo, ze “Gustaf Gustafsson, ideme von” 🤭
Ale Godstawer sa mu urcite bude tiez pacit, naviac sme len na zaciatku moznosti, este nevie, ze o necely mesiac uz bude mat kamosov na hranie, ponicka je zlata, ale jeho snahy o chlapcenske hry ignoruje.
A pri hre myslim jeho dusicka este viac pookreje. A moja tiez 🤗
Reporty, no jasne, ze budu 🙂
Nadherne tu mame, ale tie kopce, to je des…vsetko je tu len strmo a strmsie, nozicky moje bolave 😔
Tak Gustav uz si da nasadit ohlavku a robi na mna ocicka, aj zvuky vydava. Odkedy chodi za ponickou navolno, tak zistil, ze vie cvalat a vyhadzavat zadkom a to je fakt zazitok 😄
Stale sa dost boji, hlavne, ked vidi kefu na cistenie, no, nesilim to. Inych ludi sa strani, ale aj oni jeho, lebo nie je nunkaci plysak. Odcervila som ho v pohode, ponicka mu trochu pomohla vyjst z ulity. Je stara, znicena Cushingom a parazitmi, nah, to je dlhsi pribeh.
Cesta z chudoby je tazka, vo vylucenych komunitach takmer nemozna.
Vobec nespominam vzdelanie, pracu, atd.
Najchudobnejsi z chudobnych maju uplne ine starosti, ako neznit nad psikmi.
Ale, predsa, kedze osady navstevujem opakovane, isty postup k lepsiemu vidim, miesta, kde pred rokmi stali chatrce z kartonov, vyzeraju uplne inak.
Vacsinou s pomocou nejakeho projektu, lebo ved to nie je tak, ze obce a mesta to netrapi a s prispenim aj samotnych tych ludi.
Ale potrva to.
A tiez nie je osada ako osada, tie komunity sa velmi lisia. Jeden z najsilnejsich zazitkov, ktory znacne xmenil moj pohlad, je prave z osady, pricom sa jednalo o uhyn kona, nic vesele.
Mne sa celkom paci projekt Omama, ci ale funguje v praxi neviem.
Tendencne clanky, nuz, ano, to je smutne.
Njn, kym este maslo a voda, tak ok, ludia to nekupovali a ja som to kupila v akcii za 60 centov za 200 gramiv, napieklo sa z toho cukroví, vraj vyborne, takze som usetrila a nikto nic nepoznal!
Nooo, ťuťu ňuňu, stopu to vo mne zanechalo 😍
No, ale je, iba so znizenym obsahom mliecneho tuku.
Ak to vyrobca a predajca uvedu, tak cajk, podla legislativy.
Ohladom masla mam ale otazku- kupila som nedavno maslo Bertosi, 61 % tuku.
Zlozenie- pasterizovana kravska smotana, nic ine.
Skor sa testuju klieste z lokalit, kde sa zvierata pasu, nez z konkretneho jedinca, to laik casto ani nenajde, alebo nevyberie v celku.
Vysetrit sa da serologia, urcite aj PCR, ale je to na nic, teda, serologia nanic a PCR draha.
Vacsi zmysel ma dat vysetrit klieste, ono sa na tomto poli furt bada a vacsinou su v roznych instituciach radi, ked mozu odobrat vzorky (kliestov).
A zvierata sa daju osetrit repelentom, ako prevencia.
Nastastie to pozvolna odoznelo, ale ze to trvalo 😛
Mno, ja som myslela, ze bude po mne, ako mi bolo zle.
Citila som sa po meningitide dobre, ako po resete, ale napriklad sa mi na X mesiacov zmenil hudobny vkus a zacala som milovat Ramstein, pripadala mi ich hudba ako ta najdokonalejsia melodia na svete, lubezna, uchu lahodiaca.
A to bolo velmi divne 🤔
Jj, chapem. Tak to je fajn, clovek nikdy nevie.
Nuz, ja by som sa mala zase dat voci tetanu, uz to mam asi presle…
Mala som meningitidu, neviem si predstavit, ako je cloveku s encefalitidou, och 😢
Jj, na to sa akosi zabuda, ze z deti s ADHD budu raz dospeli s ADHD…a ze vela veci budu kompenzovat, az hyperkompenzovat, niektore nie. A ze tak nejak tiez budu chciet mat vztahy, napriklad…
Tak to je asi aj o skusenosti, ta encefalitida bola u celkom blizkeho cloveka, to zrazu clovek “uveri”, ze sa to moze stat hocikomu.
A to som clovek, co pije z barsakych vodnych zdrojov neprevarenu vodu a nikdy neumyval lesne plody, ci ovocie zo zahrady.
No, oni by mozno aj ukazali, len ci mame na to spravne prijimace…