Skandal, zvierata migruju krajinou!
Nepoznam nikoho, kto zrusil chov kvoli vlkom, ci medvedom. Stat dokonca preplaca skody.
Kto zrusil ovce, tak kvoli tomu, ze nemal pri nich kto robit, kapali na parazitozy a odchadzali na paznechty.
A kvoli buzeraciam od statu.
Znamym v Kojsove nedavno usli ovce. 4 dni sa tulali v horach, diliny, nakoniec ich zlapali v Jaklovciach. Straty ziadne, vlkov jak nas*ato v tych horach.
Pri mojich potulkach vzdy ratam s moznostou, ze ma moze cosi napadnut. Tulam sa ludoprazdnymi koncinami, mimo oficialnych chodnikov.
Leziem do hustin, hluk nerobim, ako, obcas ano, no ked leti lietadlo, ci huci potok, to by som musela hrat na trombone, aby ma cosi zaculo.
V noci spim ako drevo, pravda, mam cez seba hodenu zlatu termoizolacnu foliu. Aj tak mi mysi nedavno behali po hlave a celkom blizko sa rozculoval srnec. Co sa na mna chodi pozerat v noci neviem, raz som sa zobudila v Krase a zistila som, ze pol metra odo mna je cerstvo poryte od diviakov, ktore ale kvoli intenzivnemu loveniu ziju skryto a na otvorene plochy vobec nevyliezaju. Ano, spala som v hustine, tam totiz nefuka.
Raz mi dokonca na jednej utulni nejaky zver hodil stare dvere, ktore boli len oprete o ram z vnutra, na hlavu, asi medved, ale sa zlakol, ja som si nunaka dalej, zobudila som sa, lebo mi trebalo curat a zistila som, ze mam na sebe dvere 😂
Budme radi, ze este niekde sa da zasit daleko od hlucneho davu.