Aktuálně: 2 644 inzerátů245 055 diskuzních příspěvků18 796 uživatelů

Příspěvky uživatele

Horsana

Horsana
Horsana 19.06.2025, 11:08:19 xxx.xxx.234.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 19.06.2025, 09:24:11

Co je to, ako ze ja tocim a to saje vodu?

Horsana
Horsana 19.06.2025, 11:06:07 xxx.xxx.234.185

Zhodou okolnosti ja mam zas narazeny prst, prostrednik lavej ruky, ako vzdy a to napuchlo strasne a boli jak svina, dnes aj pozitivne ohybovky, heh.

Neratam, ze by sa to dalo dohromady skor, nez o dva-tri mesiace, odkedy mi decko pred X rokmi pustilo z metra na ten prst skokovu barieru, tak zlosti a je citlivejsi.

Ale fucker je ok, narazila som si ho pri pade, ked som tahala vodu po sutroch, uz mam celkom dobre reflexy, ako nepadat na koleno. Lebo koleno by bol pruuuuser.

jana- na redukciu opuchu DMSO, alebo masti, ci gely, ktore ho obsahuju, pomoze aj octanovka, ale oholila by som tu oblast.

Horsana
Horsana 19.06.2025, 10:54:29 xxx.xxx.234.185
»
Odpověď na příspěvek uživatele Skeeve z 19.06.2025, 08:30:29

Elektrinu mam, ale o cca xy metrov vyssie, musim odmerat na mape.

Nie je problem vodu z rury preliat do 300 l suda, maju ich v akcii teraz a odtial cerpat, tam nehrozi bahno, piesok ani nic podobne. 

Ide o svazitost, ci to proste pozenie vodu hore kopcom. 

No a ehm, dobre, cerpalo chapem ( ako, viem ze je taka vec 😂, ale kde sa dava hadica?  Na to cerpadlo?

Budem mat narodeniny, tak aby som si vedela dobre zazelat.

A dakujem, nie je to so mnou lahke v tychto veciach.

Horsana
Horsana 18.06.2025, 16:52:16 xxx.xxx.16.91
»
Odpověď na příspěvek uživatele JanaJanaJanaJana z 18.06.2025, 16:09:38

Tak cisty klb nie je na zahodenie.

Na makke tkaniva bacha, tie su zradne.

MSM je fajn, za mna. A klud. A potom dlha a poctiva rehabilitacia. Vhodny povrch a nezaskodi schudnut, ale to sa lahko hovori.

A kon vydrzi box rest, majitelia uz menej, hovorim z vlastnej skusenosti.

Drzim palce, to zvladnete! 💪

Horsana
Horsana 18.06.2025, 15:41:21 xxx.xxx.234.177
»
Odpověď na příspěvek uživatele Zrzavci z 18.06.2025, 13:31:20

AHA!

Mne to treba do detailov vysvetlit, lebo prakticka nie som.

Vobec.

Vdaka 🙂

Horsana
Horsana 18.06.2025, 15:40:14 xxx.xxx.234.177
»
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 18.06.2025, 13:56:58

Moji su muchari vsetci, okrem Lisky, cista radost a ani nemam vytunene patlamo zatial.

Dostanu kortikoid ked to bude zle, ulavi asi viac, nez patlamo. Deky Liska otrha, takze to nehrozi. 

Mno, ja dokrmujem senom a teda este aj ta Liska pribrala, hoci nie je trava, okrem dzungle, to seno je podla mna fruktanova bomba, ale to vychodia v kopci, dufam. Alebo vyskusam namacat, mam celorocne dodavatela na male baliky, tak mozem hyrit 😂

Garonik uz celkom vladze a dnes rano uz ani nemal svoje slank brucho, nah🙄

Horsana
Horsana 18.06.2025, 12:33:07 xxx.xxx.51.17

U mňa je sucho. 

Strašné sucho, vyschla už aj ílová jama, spodnýprameň nie, ten je stále rovnako hojný, ale ten workout s tým spojený je brutálny. Skúsim tam dať hadicu, možno by to šlo, niekto pokosil okolie, takže už to tam vyzerá kultúrnejšie, ale stále rovnako hrôzostrašne, ešte som sa neprinútila to tam prešmejdiť.

Keď už človek pracne ponapĺňa bandasky a nádoby a vyleje tam tým chujom tú vodu, tak si v nej každý jeden vypláchne po raňajkách hubu, plnú senných peliet a voda je náhle zelená, chjo….To potom Garon chytí do huby a vyleje. Z toho prosperuje broskyňa, aspoň niečo, no, ale Líška, ktorá je botanickou preferenciou skôr koza ju už dnes načala, musím posunúť pásky, lebo o tie broskyne a hrušky nechcem prísť. A vody vychlípe ako pára ťažných koní. Všetko ju zaujíma a úplne rozbila staré pravidlá, napríklad že nikto nesmie ležať v Garoníkovom ležovisku. Dnes tam chrápala aká dlhá, taká široká a kým bola ešte v sterne, tak si driemajúci Garon o jej hlavu oprel svoju hlavu. No, dva hucule, to už je team 😀

Neviem, čo v tej džungli celú noc robia, ale ráno vždy vyzerajú ako po fláme a chrápu a chrápu. Včera ich niečo vydesilo, Garon klusal ako drezurák. Celkovo s príchodom Líšky všetci zázračne chodia lepšie. Líškine kopytá sú hrozné, ale ešte riadnu chvíľu počkám s korektúrami, nech si kopytá zvyknú na kamene a tvrdosť jablonovskej zeme.

V práci už polievame výbehy, aby niečo vôbec narástlo, i tak to potrvá dva týždne. Akurát pri prekladaní trysiek vždy dostanem úpal, tfuj.

V jednej zabudnutej nádobe s vodou som včera našla utopenú jaštericu, to bola rana, milujem jašterice a to bola samica, nah, to ma celkom mrzelo, zvlášť keď som z tohto dôvodu, kým ešte bola voda, do takýchto nádob vždy dala dosku, alebo konár, aj utopené malé hlodavce zamrzia, ale jašterica, to doslova bolí 😢

Akurát by ju človek nečakal v kuríne, no, akosi automaticky som predpokladala, že slepačia voda je slepačia voda.

Tak som šla všetko pootáčať hore dnom, dažďová voda aj tak nie je a nebude a v jednej suchej  nádobe som našla malú jaštericu múrovú a v druhom rohu bola malá vretenička, takže môžem pred Arborou smelo prehlásiť, že vretenice tam sú. 

Tak iba drobný apel, ak môžete, občas nakuknite do rôznych takýchto nádob, aj napájacích, či sa tam netopí, alebo odtiaľ nevie vyliezť  nejaký živočích 🦎🐍

Horsana
Horsana 16.06.2025, 19:06:39 xxx.xxx.234.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele efe z 16.06.2025, 15:35:13

To fakt ma, aj preto sa stale drzi na nohach, po tom vsetkom, keby nebol tak osvaleny, podla mna by uz nebol. 

Po vcerajsich eskapadach teda dnes ziadne neboli, ale nechala som ho chodit po stajni, kde je sice tvrdo, ale rovno a bez kamienkov. A suchtal sa tam, nestal, cuchal kobylky a zobronil ocami mrkvu.

Horsana
Horsana 16.06.2025, 14:46:44 xxx.xxx.234.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele bassrock z 16.06.2025, 09:41:49

Liska je super 🥰

Milan Dara celkom ofrflal, ale videl iba fotky, na jednej foto ma akoby vybocenu sponku a ja neviem, ci to je fotkou, stali sme vo svahu. Ze by som si to nevsimla, no, moze byt, cas na neho teraz nemam.

Tak ak ma krive hnaty, tak na jesen gule von a bude klud.

Ako sa ma Mys?

Horsana
Horsana 16.06.2025, 14:41:58 xxx.xxx.234.58
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.06.2025, 07:51:25

Je to vychrtlina. 

Obrázek
Horsana
Horsana 16.06.2025, 07:51:17 xxx.xxx.16.252
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 15.06.2025, 17:03:50

Tak Aneta, mno….to radsej no comment…

Zakon neviem, ona chodi normalne sama na voditku von, ako, nejakeho zdochliaka k nej dat mozem, ak by jej kone nestacili, alebo ju kone neznasali.

Ten proces este potrva, takze casu na rozmyslanie dost.

Horsana
Horsana 16.06.2025, 07:46:59 xxx.xxx.16.252
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 16.06.2025, 07:02:19

Uf, nazrane? 

To nie, stale mu vidiet rebra a stratil hornu liniu, lebo ryzovky samozrejme nezerie. Seno len zdibka, zuby budu asi na hovno. Enormne osvalenie ale stale ma.

Chcela som ho vyfotit normalne, ale vybil sa mi telefon….vyraz ma utrpny, isto sa chystal vrieskat po konoch, kopyto ma cele podminovane, to je na dlllho, ale aspon ma chut robit rodoe. 

Podla mna je chudy, tocila som v boxe aj video, tak to je hroza.

Ale vzhladom na vcerajsie predstavenie mu asi uberiem z granul. Hojenie je energeticky narocny proces.

Horsana
Horsana 15.06.2025, 15:05:46 xxx.xxx.16.252

Nuz, sla som ubobemu plnokrvnickovi osprchovat nozicku, dufajuc, ze tam snad dojde, je to max 10 metrov.

Dosiel.

A tak reku, zmyjem z neho prach a tak, takze som ho v prijemne vlaznej vodicke umyla celeho, ze ved chudatko vonku na travicke obschne, nech sa len na ten cas trosku napasie, tutununu.

Vonku ale ubohy konicek predviedol take rodeo, ze som radsej pustila vazak a sledovala, ako to monstrum kluse  ( no, tak po capovsky kluse) domov, lebo kobyla, kvoli ktorej bezne od zurivosti vylamuje mreze tam smutne erdzala a druha ma ruju! 

V boxe sa dva krat vyvalal a pokusil sa vyhodit zadkom a postavit sa na zadne. Po osloveni hanlivymi slovami ale uz len roztomilo a nevinne pozeral, ze o kom to hovorim!

Zlatucky konysek, fakt ze hej.

A velmi vdacny  😂

P.S. mozno budem mat kozu. Vola sa Aneta a museli jej amputovat vemeno. Tak mozno nakoniec predsa pojdem na Planinu s nejakym kopytnikom 😂

Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 15.06.2025, 11:59:02 xxx.xxx.51.17
»
Odpověď na příspěvek uživatele Varaxi z 13.06.2025, 21:04:02

Bože, ja som na pankreatickej diéte, také jedlo už do úst nikdy nedám a teraz mi tu tečú sliny prúdom, áááááááááách  😟😢

Horsana
Horsana 15.06.2025, 11:47:59 xxx.xxx.234.65

Je horuco na skapanie.

Voda, ktora steka z planiny dole v udoli vytvara mokrade a su tam aj rybniky. Myslim, ze viem, kde stravim toto leto😉

Pokusim sa nejak naondiat hadicu na tu ruru, co z nej dole tryska voda, to by veeela veci ulahcilo.

Liska a Garon, stoja v kopci, ale iste rozdiely v proporciach su, no 😂

Z Muculy je vazny sportovec 💪

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek
Horsana
Horsana 15.06.2025, 11:05:42 xxx.xxx.51.17

Tak ja som ho brala  kvôli endometrióze, ktorá ma fakt dosť trápila.

Akurát že som otehotnela, no a vôbec som to netušila, normálne som mala cyklus a únavu som sa snažila rozchodiť…A po jednom peknom kongrese, kedy som jeden deň vybehla sa pozrieť na Macochu a bola som bez auta, takže pekne pešo od hotela až do hotela, 20+ km, som skončila v nemocnici a operácia úplne nedopadla, no.

Odvtedy počúvam svoje telo. Keď chce spať, spím. Po práci, samozrejme, heh.

V spánku si dobijem baterky úplne najviac. A tak mám často jeden deň za nejaké obdobie tzv. spací, kedy ma už aj bolia kĺby z postele. Ale potom zas môžem fungovať.