lykosa: Mravkolev nemůže lézt po opěradle, nemá na to uzpůsobené končetiny. Kdybyste ho dala na chodník tak uvidíte že se bude trhavými pohyby pomalu pohybovat dozadu.
Ahaaa🤔Tohle ne, co jste dával, vypadalo to nějak jako maličká ploštice s celkem velkýma klepýtkama jako rak, nebo jako škorpion.
kometa: Byla to fakt ona? Opěradlo sedačky není zrovna její typický biotop.
No…nevyfotila jsem🙄Ale koukala jsem, co je to za hmyzáka podivného tvaru s klepetama. A hned jak jsem si teď našla toho mravkoleva, jsem si na něj vzpomněla. Není, ale jak strašně pár dní fučelo, dofouklo nám to do obýváku kde co😏
Jo, já nemyslela, že to Bobča rozchodí, ale že když zatuhne, přestala se na x měsíců hýbat, tak to pak bude horko těžko rozhýbávat. A je to celý člověk ne, že má člověk třeba zlomenou nohu a šetří nohu. S blbýma zádama se šetří celý. Pokud může jen trochu chodit, je to potřeba.
Coudas: Ano, je to “vtip”, jak psala Sardullah. Člověk krájí jak blázen, a ani 15 litrovy hrnec nestačí 🙂
Nepotřebuju návštěvy, nevaříla bych pro cizí, vařila bych si pro nás, prostě místo doma, tak venku. Líbí se mi to od doby “pipity papity” S Italem v kuchyni, pak vařil (a teď to opakujou) Pohlreich u nich. Od té doby si ji stavím, ale tady už to jsou vyhozený penize. Máme taky dvě kuchyně, protože jsem se potrebovala přestěhovat z jedné strany baráku na druhou. Starou jsem zanechala, udělala jsem si novou 😁 Úklid? Co to je…
Aha, tak tuhle scénku vůbec neznám. Já jsem Holcmana nějak nesledovala, vlastně znám jen asi dvě😊
Svízele a vrbovky mám taky, kypreje všude kolem potůčku a housenku jsem zatím teda neviděla. Letos ani motýly, ani housenky😟
Ano holky díky, mravkoleva jsem si hned vyhledala a zdá se mi, že tu larvu jsem onehdá viděla chodit po opěrce sedačky, ještě jsem koukala, co je to za divného tvora. Akorát…tahle byla drobounká. U nás, jak je pořád to šílené sucho, tak je všechno nějaké zakrslé🤔
Ty jo, děkuju👍to by mě vůbec nenapadlo🤔
Že se tak nějaké zvíře jmenuje znám jen z Ferdy Mravence😉 ale nenapadlo by mě, že může vypadat i takhle😲
Ahá Bobi, tak už se ta emulze vysvětlila👍Budem chytřejší😉Jinak pěkné, všechno okolí, ty terasy a park ani nemluvím…👍Chození ti prospěje, potřebuješ se rozhýbat😉
Coudas, taky jsme vůbec nepochopila a nepoznala co to klohníš.
Venkovní kuchyně…to jde naprosto kolem mě. Sedánku s kámošema máme jednou ročně, jinak návštěvy žádné, takže nic takového nepotřebuju. Když je horko, jsem ráda, že jsem zalezlá doma, když teplo není, kdo by vysedával venku?😉A poslední léta je to právě extrém na extrém. A v neposlední řadě mě štve náš bordel doma v kuchyni, v pracovně mám fakticky linku druhou(jen dřez) a nepotřebuju ještě uklízet linku třetí😏
Sarah01: No, to se mně právě s ní stalo v tom květináči, takže to nevadí? Už ji mám asi 3 roky a pořád se bojím dát ji ven do země. Nejsem žádná zahradnice, většinou pěstuju jenom skalničky nebo letničky v truhlíku. 😊 Ale chtěla bych si založit aspoň jeden květinový záhon, ať nemám všude jenom trávník.
Jo, jestli jste ji omrzlou pak ostříhala, tak to nepokvete, ustříhnula jste si i pupny. Nestříhat, raděj vůbec, než blbě😉
orionka-2: Jestě jsem vyfotila ve vsi bílou, taky dost let venku.
Ta ve vsi je jiný druh, to je stromečková(arborescens) ta se stříhá hodně, klidně výhony na jaře na polovic. Velkokvětá, to jsou ty vaše(jestli vidím dobře) ty se stříhají malinko, jen staré květy po první pupeny, až pozděj na jaře, kdy nehrozí mrazíky a jsou rašící pupny i dobře vidět.
keriton: Naopak si myslím, že přesně tak se to stalo i mému psovi, prostě když kadil, vyndal pinďoura, a pak ho nemohl zandat zpátky. Nešlo o nějaké sexuální nabuzení.
Spíš by teoreticky na veterině měli být schopni ukázat, jak se dá psovi z tohoto stavu pomoct, kdyby se to opakovalo. Ale těžko říct, sama to asi neumím popsat.
A spíš než zvažovat kastraci bych v případě opakování hledala nějakou příčinu, jak píše Xerxová.
Tak upřesnění, že jde o mladé štěně situaci mění. Souhlasím s váma, že to může být spíš tento případ.
Ráno jsem našla na zácloně tuhle, asi vážku? Taková drobná zase.
acher: I když jsme měli psů celou řadu a i s fenami, tak jsem tohle nikdy nezažila. To, že psi v krycím období feny pár dní nežrali,kňorali, když jsem fenu pustila vyvenčit a je zavřela,to ano, ale nic víc.
To nemyslím, když byla v okolí háravka, tak to bylo jako u vás. Tahle když hárala, utekla k nám. A tak se nám třeba stalo, že o půlnoci při kontrole, sem našla totálně vyšťavené psy, protože 2h lítali za háravkou po zahradě a naskakovali na ni(ona už toho měla taky dost) A u toho se to některému stalo. A bylo to tak u každého hárání. Fenu jsem musela naložit do auta a zavézt majitelce, ať si ji alespoň na těch pár dní někam zavře👎
Sarah01: No, to se mně právě s ní stalo v tom květináči, takže to nevadí? Už ji mám asi 3 roky a pořád se bojím dát ji ven do země. Nejsem žádná zahradnice, většinou pěstuju jenom skalničky nebo letničky v truhlíku. 😊 Ale chtěla bych si založit aspoň jeden květinový záhon, ať nemám všude jenom trávník.
U nás teda zmrzne. Měla jsem několik, žádná to nedala. Teď mluvím o velkokvěté. Jiné druhy jsou odolnější. Stačí pár vesnic víc na jih a mají je tam krásné.
No já jsem chtěla napsat, že to asi zažil každý, kdo měl psa samce. Pokud k nám přišla háravka a byl nadržený půl dne, tak to takhle dopadlo. Ne, na veterinu jsem nevolala, přešlo to, i když ne v řádu minut.
Bobca: Bylo to průhledné jak slivovice, a jak to cakla po celé vaně, tak to zbelalo ta voda..
Mi to něco připomíná….🤔Jo už vím, ty mycí oleje třeba od Saloos tak fungujou. Jak se to sejde s vodou, tak to takhle zbělá…si vzpomínám. Možná mají i řadu do vany, já se v ní nekoupu, tak jsem nikdy nepátrala. Před pár lety jsem ty mycí oleje hodně používala. Ne, že by ti kecala, spíš možná ani sama úplně neví? Nebo si dělala srandu, že to je finish, jako u auta😜
Já přemýšlím, jestli jsem tu vůbec letos černé čápy viděla?? Zdá se mi, že jen na jaře, jak přilétali a od té doby vůbec. Ale vedle ve vesnici, blíž k čápům zrobili rybník, tak možná už nemají potřebu lítat přes nás ke vzdálenějšímu.
Bobi vosku? Oleje ne?? Vosk se ve vodě nerozpouští…si myslím. Tak ještě ti tam i dobře vaří, tak to je paráda👍Já když nemusím vařit, tak jsem nadšená i jen z toho😜
Bobca: Spolubydlící má 84!!!.a já myslela že je v mém věku.. Vitální, štíhlá, chodí odpol do parku, je fakt krásný a obrovský.. Dnes jsem byla kousek s ní, seděly jsme na lavičce a plkaly, zítra jde odpol domů Sedly jsme si, má sportovní rodinu, sleduje sport, málo slyší, musím víc k ní, a telku taky, večer to řvalo teda fest , tak jsem si dala do uší sluchátka s relaxační hudbou na MP3.. Nasadila chobota, já chodím celkem brzo spát, bere mě to už po 8,odpolko se mi nedaří usnout.. Rano tu celkem brzo začíná provoz.. Potkala jsem tu spoustu známých z mojí dědiny.. Jako co tu pracují..
Bobi, máme v rodině jednu takovou příbuznou. Je jí 90, paní štramanda, štíhlá, pohyblivá, aktivní, mozek fungující. Celý život zdravotní sestřička. Je to ségra mojí přivdané kmotře, která je pravý opak. Kmotra má 85 a je na vozíku, neslouží jí už nohy, ona byla celý život tlustá, pomalá, těžké křečáky, teď bércáky, nějaké slabší mrtvice proběhnuly…
Snad ti přijde zase někdo takový, doufejme. Park vypadá pěkně, ten mě zaujal na fotce hned. Pokoj normál, nic luxusního ani člověk nečeká. Úplně tě vidím, jak si užíváš v těch vanách😜Tak relaxuj👍Počkej vlastně, ta je člověk nahatý, nebo v plavkách?😲