Aktuálně: 2 661 inzerátů245 536 diskuzních příspěvků18 806 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 14.07.2025, 10:47:11 xxx.xxx.29.87

Ač to nevypadalo, večer jsem se hecnula a vyplela jeden záhon. Myslela jsem si naivně, že to dnes dopoledne dodělám ještě kolem, ale je tam nechutné vedro, měla jsem problém vůbec zanést sousedčiným slepicím slimejše. Španěláky, ti snad přežijou i jaderný výbuch😏 Chytře se nejspíš vrazili tam, kde se pořád zalévá(skleník, rajčata…) večer jsem jich tam nasbírala dobrých 10, velkých jak kráva. I toho krásného českého slimáka největšího, ale toho jsem hodila do křoví u náhonu, toho by byla škoda, je krásný. Nevím teda, co budu dělat, práce u nás jak na kostele, jenže v tom vedru to nedávám👎Nakrmila jsem ryby v jezeře, to zas musím stát a hlídat, aby to ty velké čůzy bělice, nevyžrali proužkatým prckům okounkům. Červení karasové už jsou větší, ti si to s bělicema musí vybojovat sami, nebo budou o hladu😉

lesnizinka
lesnizinka 13.07.2025, 22:21:55 xxx.xxx.29.87

Dobrý, chtěla jsem napsat, že to byl počátek Toma a Jerryho, houby Disney. Od toho jste si měla vzít ten konec. Nedávejte prosím příběhy bez happyendu🙄😉

lesnizinka
lesnizinka 13.07.2025, 19:45:14 xxx.xxx.29.87

Jo hnědý👍 to zvládám poznat i já😜A teď vážně😉Nebyla jsem pár dní doma, takže ranní obchůzky po té naší silničce, co je jen taková obslužná, se nekonaly. V sobotu vyrazím poprvé a: na cestě se třepe převrácená roháčová. Vezmu ji(za hodinu měl projíždět cyklozávod) a dám na keř u cesty. A pak…postupně míjím 4 rozježděné😢dokonce dvě vedle sebe👎Bože brouk jak kráva, vždyť ho snad musí vidět i z auta😟jezdí se tu pomalu. 

lesnizinka
lesnizinka 13.07.2025, 19:36:02 xxx.xxx.29.87

Jo tak chycený pták si myslím, že naposled skončil za americkou lednicí. Viděla jsem z obyvču, že Gucci má něco v jídelně. Pak se to ,,něco" mrsknulo a oba vletěli do kuchyně, vzápětí já. Gucci koukala pod lednici, do škvíry vedle lednice, já tam všude svítila baterkou a nic. Pak jsem pár dní čekala, kdy ucítím smrad a budu muset rozmontovat půl linky😏 Je to asi měsíc a nic, bylo horko, všechno jsme nechali do noci pozotvírané, tak jsem doufala, že jestli to to ,,něco"zvládnulo, tak snad uteklo…

lesnizinka
lesnizinka 13.07.2025, 17:17:12 xxx.xxx.29.87
»
Odpověď na příspěvek uživatele orionka-2 z 13.07.2025, 16:45:39

Áno, áno, proto zatnu zuby a předstírám alespoň jakés takés nadšení. Gučinko, tys chytila myšičku? No jsi šííííkovná holčička, myšilovková, ale domů ji nenos, ať nám tu pak neběhá, nech si ji chycenou venku, jo? 😏

lesnizinka
lesnizinka 13.07.2025, 12:58:19 xxx.xxx.29.87

Fíha, Janino, jaková ty jsi důležitá osob😉👍 gratulace, nám ostatním(to ale mluvím za sebe😛) se nikdy nic takového neuděje, já jsem důležitá tak max pro ty kočky, někdy mám pocit, že ani to ne😏

Ha, ha to mi připomnělo, že jsem koukala na Slovinsko, že by sme to protáhmuli z Maďarska kouknout k tomu moři a bylo tam pár frází a slov, že aby jsme se pak nedivili třeba tomu, že slovinsky dítě se řekne ,,otrok"😛 Takže jsem si měla nadělat otroky, abych se cítila nějak důležitá🤪

lesnizinka
lesnizinka 13.07.2025, 11:23:54 xxx.xxx.29.87

Bobi, Fido má cukrovku, ta se dá kompenzovat, není to rakovina. 

No jasně, u tebe zase čákne a u nás prd. Teda abych nekecala, do večera přišel jeden mráček a napršel milimetr. Pršelo hodně, asi dvě minuty🙄V 21h už jsem okopávala zeleninu, po vodě ani památky. Dneska slunko a vichr. Večer jsem ještě posbírala na salát přerostlé nkladačky a nesla kyblík v domku do sklepa - do chladu. Sestupuju a mžurkám, co to je pod těma schodama…dopr…vytopený sklep. Přestalo fungat v jímce čerpadlo a ve celém sklepě je 20cm vody. Ono jak i zaléváme nad tím zeleninu, tak to vsakuje a pokračuje přímo do sklepa. Čerpadlo je těma usazeninama z betonu, vápencem a nevím čím úplně ,,zarostlé". Zkoušela jsem ho tam pomlátit kladivem, že by se to nějak uvolnilo a chytlo se, ale nic. Sklep teď uvažujem jestli vyčerpat, nebo si tam tu vodu nechat, kdyby zase do konce léta přestalo pršet. Stejně už je tam všechno mokré, zastavilo se to asi centimetr od uskladněných brambor a červené řepy…ale stejně už se kopou nové, i zelenina snad bude nová..nějaká😏Jo…včera jsem si přinesla od mamky tašku meruněk, tak dnes upeču vdolek. Se zbytkem nevím co, do mrazáku už jsem si dala první várku. Marmeládu myslím ještě mám a stejně jsem si nekoupila cukr.

lesnizinka
lesnizinka 12.07.2025, 12:04:56 xxx.xxx.29.87

Ahááá, cvičenka😏My jsme přijeli včera odpoledne, po 4 dnech plavání, jsem měla dneska pocit, jako bych nikdy nechodila🙄jako že vůbec😲Prostě úplně jiný pohyb, našlapavala jsem jak pako. Toma pro změnu všechno bolelo, na plavání zvyklý není. Viktína byl u baráku dostal masečko a hned šel spinkat domů, prý se konečně vyspí😉Gučajza nepřišla, ať jsem chodila po zahradě a hulákala jak pako - třikrát. Za cca tři hodiny přišla mamka s vnukama a Mandy na maliny, takže jak Gucci zmerčila psa, tak se vyplížila ze skrýše za růžema, ale jen změnila stanoviště (ale alespoň jsem viděla, že je OK) a domů přišla až večer. 

Už se šeřilo, když jsem obírala zbytek malin(nesla jsem je sousedům, brali mi poštu) zvednu v maliní u plotu hlavu a cca 10m od plotu vykračuje statný srnec. Já na něj: ahoj srnečku, nepotkal jsi tam někde naši Gůčenu? To jste měli slyšet ten řev😲 Tak nasratého srnce jsem snad ještě neviděla a asi bych ho ani nechtěla potkat. Spustil fakt šílené řvaní, houknul asi 5x, už byl za rohem u koní a pořád tam blákal. Asi, že se mě leknul😜 Kluci říkali, že je sledoval za plotem u tenisu, pak právě chtěl projít dál a narazil na mě v těch malinách. Jsem na něj volala, že má houby co blákat, protože bez zničil on mě😏

Teď kousíček od nás, maximálně kilometr - dva bych řekla, narostla malá bouřka...no bohužel, proplížila se kolem, aniž by tu kaplo. 

lesnizinka
lesnizinka 10.07.2025, 23:21:49 xxx.xxx.248.205

Koukám Niki, že s tím ,,nepršelo" - už to máš jak u nás. A to u nás už i pršelo, ale žádná sláva🙄Doufám, že alespoň doteklo jezero, co jsme před těma ,,přívalama" preventivně odčerpali🙄Na čerpadlo myslíš, aby nenasávalo binec? Mám ušitý pytel ze síťky na okna, natažený na čerpadlo, nahoře utažený. Je větší. Tričko ne, to je moc husté nevím, jakové máš čerpadlo, ale aby se ti nevcuclo do vrtule. Pokud máš jen dírky jak my, tak se ti přisaje a moc vody neprojde, nepotáhne, snížíš výkon. 

lesnizinka
lesnizinka 10.07.2025, 16:23:15 xxx.xxx.248.205
Sarah01:

Mně tak honem napadá OBI a podobný obchody. 😉

Si právě neuvědomuju, že bych tam něco takového viděla🤔

lesnizinka
lesnizinka 10.07.2025, 10:56:45 xxx.xxx.248.205
hmn:

taková dýha se dá např. koupit v obchodě s dýhami….

Ha, ha a to je co za obchod, s dýhama? To někde je, nebo myslíte e-shop?

lesnizinka
lesnizinka 09.07.2025, 13:13:46 xxx.xxx.248.205

Čauky holky, plavu si v Maďarsku - rychlá akce😉v závislosti na počasí. Že u nás neprší, už asi víte, nějak nikde😉úplně se to nepovedlo. Včera pršelo v Bratislavě a tady i dneska ráno, což bylo naprosto super, protože do venkovního bazénu nikdo nešel👍Voda teplounká, komu by vadilo pár kapek na hlavu? Mě teda vůbec, namočím si ji i u toho plavání. 

Bobi, já jsem si nevzala hadry do posilovny(na šlapání na pásu) protože jsem v té rychlosti nějak neuvažovala, že pořád jen plavat nemůžu - jednostranná zátěž. Sportovní podprdu bych měla, triko taky nějaké obětuju, ale nemám šortky. Tom chce kouknout tu do butiku, že tam jistě nějaké budou, mě to štve, protože jich mám x doma a tady za ně budu dávat horentní sumu, bo je to tu pro ruské matrony👎Mohla bych zajít do města na nějaký obchoďák s obyč zbožím, nějaká klasika jako Pepco a podobně je i tu. Jenže Tom chce jít do té posilky a já se tu nedomluvím. Se mi smál, že maďarsky se nedomluví vůbec nikdo😜

Buggyro, a kde vezmete tu dýhu, to z něčeho máte? Kdysi jsem na něco chtěla a vůbec netuším, kde se taková dýha bere? 

lesnizinka
lesnizinka 08.07.2025, 12:16:19 xxx.xxx.29.87

Nooo🙄Takže ráno bylo na nás hlášeno: dneska 28mm, zítra 46mm! Já nadšená👍 Teď se jen tak pro zajímavost kouknu, protože sleduju radar a mrak nějak nikde😕a už je tam: dneska 11mm, zítra 9👎To je dost podstatný rozdíl😠

Takže předpokládám, že to prší té Nikče😛

lesnizinka
lesnizinka 08.07.2025, 12:07:06 xxx.xxx.29.87
Anonymní:

tak to jste někde z východu Moravy. Tak to se připravte na záplavy, je tam ta situace tak vážná?

Ano, úplný jihovýchod, slovenská hranice. Nás se to netýká, spíš až Beskydy. Při posledních povodních, které překonaly všechny rekordy, byly vyplavené sklepy, nějaké škody byly, přišly jsme ve vsi o most, ale znáte to: když nejde o život jde o ho.no😉Ještě ráno bylo na dnes hlášeno 30mm, na zítra 50. Už je to sotva 30 celkem, takže jako vždy, my tady budem rádi za tu trochu vody, na kterou čekáme od toho loňska.

lesnizinka
lesnizinka 08.07.2025, 10:05:59 xxx.xxx.29.87

Ráno jsem vyrazila na obchůzku - před tím zkouknula radar, spěchala jsem, abych vyšla co nejdřív, ve svém normáním čase(který už dva měsíce nestíhám😏) takže 8.35. Pršet mělo od cca 9.30. Po 100m kap, kap…a za chvíli slejvák jako prase😏Na té naší cestě, kde je ještě okraj vykácený kvůli vedení, takže žádný strom…za chvíli jsem byla mokrá jak myš, ale pořád ještě ne tak, že byh to měla na sobě nalepené, jen ramena. Druhý břeh cestou zpátky je z poloviny pod stromy, to bylo super a pak na naší straně jsem to vzala kolem potoka(ne po silničce) takže krásně pod stromy…a taky už tak nelilo. Domů jsem i tak přišla pěkně mokrá, Tom mi řekl hned ve dveřích, že jsem blbá jak ti naši důchodci, co se nekouknou na radar a lezou ven těsně před mrakem😜,,Hlavně, že chceš pořád pršet a já teď budu týden poslouchat tvoje chrchlání!"😏 No jako bych jindy nechrchlala, odkašlávám imrvere, ať je 35st, nebo 10🙄

lesnizinka
lesnizinka 07.07.2025, 22:39:23 xxx.xxx.16.70

Dájo, tetino koleno jsem měla někde vyfocené, teda poslala mi ho sestřenka. Dokonce jsem ho myslím dávala i sem (už je to pár let) ale fotku nejsem schopná najít. Proti vám, hnus fialovej. A takové nohy, jak máte vy, bych si nestvořila ani v retušovacím programu😛Bych nevěřila, že tohle je možné😲

lesnizinka
lesnizinka 07.07.2025, 15:59:39 xxx.xxx.16.70

Dájo, jsem se kouknula na fotky, protože ten polštářek a valím voka. Za prvé…nic hnusného na té noze nemáte(a to málo je schované) - teta měla stehy snad 30cm a noha jí hrála všema barvama, k tomu brutálně nateklá. Vy vypadáte, jako by jste se píchla v růžích…tedy koleno vypadá. A za druhé jsem malinko v šoku😲se popisujete jako ,,stará bába" přitom nožky máte sotva na 40! Já mám proti vám haksny…jak říkával taťka: ta má nohy jak háky do betonu(myšleno hrozné😜) A není to jen můj názor, jsem to teď s dovolením ukázala muži a ten říká: to bude nějaká fligna, paní vás tahá za nos. I s věkem i s operací😜

lesnizinka
lesnizinka 07.07.2025, 14:22:07 xxx.xxx.16.70
orionka-2:

Přece ta miminka nevymetu 🙂)

Obrázek

Vás varuju😜Takhle jsem uvažovala dlouho, jenže pak ta miminka byla v každém rohu a následně ty stovky chtěly někde bydlet…😏To se nedá, musíme si prostě rozdělit prostor😎

lesnizinka
lesnizinka 07.07.2025, 14:16:43 xxx.xxx.16.70

Děckááá, nás včera štrajchla bouřka a dneska už pršelo dvakrát! Po třech týdnech bez jediné kapky vody(a ani předtím to nestálo za řeč) nám napršelo 20mm. A jak píše myslím Buggyra, máme hlášno nějaké prskání na týden. Tak snad ještě něco spadne, doufejme. Je necelých 17st. Nejvíc má pršet zítra a ve středu, další dny už je to jen po milimetru.