Aktuálně: 2 298 inzerátů289 381 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 14.07.2026, 15:08:39 xxx.xxx.16.69

Žluna minulý týden vyvedla mladé. Asi dva kusy. Muž viděl šlapat sadem jednoho nelétavce, já za dvě hodiny druhého. Chtěla jsem vynést koš na kompost, si to tak štráduju a najednou s řevem z trávy vyletí žluna, což je u nás běžné, jenže na zemi se batolí druhá, nevybarvená a neuletí, jen se snaží přede mnou zdrhat. Ježíši prcku nešil, já jen tady okolo projdu..Bylo to asi 15m od zahradního domku a u něj čekal tulák Macek na svou porci jídla. Ptáče naštěstí přes lísky neviděl. Když jsem to vyprávěla, muž se smál, že ten ,,prcek" byl stejně velký jak vychrtlý Macek😉

Dneska u snídaně jsme od jezera slyšeli hvízdat ledňáčka, tento týden byl několikrát, snad mi nevyloví malé okounky🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.07.2026, 22:36:12 xxx.xxx.20.63

Na video jsem koukla, mastičku objednala a uvidím, tonoucí se stébla chytá😉Na těch fotkách se to nejvíc podobá tomu pravému hornímu obrázku.

lesnizinka
lesnizinka 03.07.2026, 22:27:06 xxx.xxx.20.63

Ježíšmarjá Bobi, já mám ponožky jen ráno na okruh, jinak jsem je neměla od zimy a to ráno trpím jak pes…ale boty by mě odraly👎Já jsem teď v těch vedrech měla petku vody v mražáku a ležela jsem s ní, že jsem ji měla mezi stehny, nebo na ní chodidla…jinak bych zešílela, jak mi vařily nohy🙄

lesnizinka
lesnizinka 02.07.2026, 22:12:22 xxx.xxx.20.63

Mě už plodí všechno, kromě rajčat😕Cukety jsem otrhala a dala do sklepa, protože je tam nasazených plno malých. Hadovky jsem už dávala sousedům, protože najednou jich tam bylo 10. Paprik mám taky až, až jen teď nevím, jestli ten exém na ksichtu nemám náhodou z nich, tak je moc nejím🤔Dneska jsem si ale vzala, tak uvidím, co bude zítra, zatím nic necítím, tedy zhoršení. Mám to rozlezlé už kolem celé huby, hlavně u chřípí nosu takové červené slité pupence, už to mám jak fleky od rýmy. Nenapadá vás někoho, co by to mohlo být? Nikdy jsem nic takového neměla🙄

Včera návštěva v kuchyni…prošla celou pracovnou a když jsme šli spát, Tom volá: je tady velká žaba v kuchyni, pojď s ní něco udělat. Mě ji fotit nenapadlo, já na ni zrovna šišlala: ahojky, no ty ši klášenková žabina (Vikťa k ní strkal nos) Viktěnko tu nepusinkuj, to princezna nebude, akorát se pobliješ😜

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 02.07.2026, 13:33:15 xxx.xxx.20.63

Od rána makám jak barevná(aha, to se asi už psát nesmí) tak jak mraveneček🙂vyhlížím teda to ochlazení(je 27st) ale pod stromy se to dá. Dá se plet, protože…podržte se…u nás napršelo 63mm, 63, slovy: šedesáttři milimetry😲👍To se ještě nikdy nestalo, nikdy😀Jenom když se tu zasekla ta fronta a byly povodně. Ale z normálních bouřek, které ani skoro nebouřily nikdy, max nějakých 30mm a to ani nepamatuju, ale je to možné(musela bych projít kalendáře, kam už 10let denně zapisujem teploty a srážky) Jsem šťastná jak blecha, za pár hodin jsem vyplela to nejnutnější, ještě tedy ne všechno, ale do večera to dám😉

lesnizinka
lesnizinka 30.06.2026, 21:25:51 xxx.xxx.20.63

Voda u nás poteče den, možná dva, než to klesne pod úroveň kdy to přetéká v potoce naším směrem. Na zítra hlásí ještě pořád bouřku, ale z nějakých 20mm, což by bylo super, už je tam 10. To by max tak momentálně zalilo a nejsem si jistá, jestli i pod stromy. Výhoda této celé hrůzy: slimáci 0, komáři 0. Sedím na mole, večer máme barák dokořán, aby se trochu vychladil a ani jeden komár, zřejmě se i larvy, které by se v nějakých nádobách mohly objevit…uvařily😉

Dneska jsme byly s mamkou plavat na štěrku, vzala jsem si raděj bojku, vůbec jsem si nebyla jistá, že zvládnu přeplavat, jsem taková slabá a občas mám záchvat kašle. Přeplavávám 5x(vyjímečně 6x, když jsme jeli o hodinu dřív)dneska teda jen 4x a mezitím jsem jen spala a spala. Tom dorazil až večer, na jedno plavání, vyzvedával nás cestou z práce. Voda tak teplá, jak jsme ještě nezažily😲to se člověk ani neochladil😏

lesnizinka
lesnizinka 30.06.2026, 21:13:28 xxx.xxx.20.63
Ronja s motejlem:

Nechápu, kde jste vzali tu sílu, vím, když se musí, tak se musí, ale stejně nechápu. My bychom potřebovali taky máknout, ale asi jsme ve skutečnosti zas tak nemuseli, protože jsme to odpískali. Brečet budeme později, až se nebude stíhat.

Asi tak nějak😏

lesnizinka
lesnizinka 27.06.2026, 15:12:02 xxx.xxx.29.196

Ještě dotaz: holky, máte některá kuchyňského robota? Jakové značky. Mě kleknul starý, už mu bylo nějakých 15let určitě - Moulinex a dva dny jsem se probírala nabídkama na trhu. na cenu nehledě, ale chci kovové převody, protože tam mi to právě nějak zadřelo, smrděla umělá hmota a hotovo, prokluzuje. Poměr cena/výkon(vybavení) ač jsem si to nemyslela ani omylem, vybrala jsem nakonec ETA Gratus Kuliner II Origin 2038 90000. Tak snad nebudu pak nasr…protože je jeden z nejdražších🙄Hlavně mi nepište: je naho.no, měla ses zeptat první😏

lesnizinka
lesnizinka 27.06.2026, 15:03:14 xxx.xxx.29.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 27.06.2026, 10:37:33

Já jsem si říkala, že slyším v telce v Uničově, ale nevěřila jsem😇proč by právě u vás😉Takže fakt jo?! Bylo to ve sportovních zprávách na ČT😀Ale teda jako cvoci🙄Já jsem dneska byla venku asi 20minut ránov 8h a to jsem jen vytrhala plevel u cesty pod stromem. Teď už nejsem ani na mole, ale jsem nastěhovaná v bazénové místnosti(kdo neví, bazén už tam 10let není) a paradoxně je to nejchladnější místnost v baráku. Barák jsme ráno celý pozavírala(a moc se teda v noci neochladil😟) ale stejně se dá být jen tu, jsme tu i s kočkama ještě, že jsme sem už dávno nastěhovali starou sedačku, alespoň se mám na čem válet😜Jak jste holky psaly o těch oknech, že oprší…to teda nevim. Na mojich je ještě od jara saharský prach. Mezitím byla i bouřka, zrovinka po těchto oknech valila voda a nic, prach tam seděl do včera. Jak jsem zalévala večer truhlíky hadicí, tak si říkám: oprší? Tak je teda sleju hadicí. Dneska jsou místo prachu poseté bílýma kapkama(ne, to není voda z jezera, to je ze studny)

Stejně musím tak za 14dní umýt tak jako tak🙄

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 26.06.2026, 17:25:16 xxx.xxx.29.196

Tak ony okurky se takhle normálně rozrůstají. Něco nevyživí a odpadne. Pokud máte místo nechte, pokud chcete usměrnit, můžete boční uštípnout, ale přijdete, jak sama píšete o část úrody. No…stejně za chvíli chytnou plíseň a bude po okurkách ráz naráz😉Já si pro jistotu piplám doma druhou generaci. 

Na slunko probůh nelezte, já zkusila před barák a to se nedá😲Ono se teda dnes nedá ani za barákem, kde muž tvrdí, že mrzne i v létě😏No dnes teda ne, je tu 30, o nějakých 6st míň, než všude kolem, ale žádá hitparáda🙄V kuchyni mám líp😏ale nedá se tam ležet😉

lesnizinka
lesnizinka 26.06.2026, 13:49:09 xxx.xxx.29.196

Ahoj holkyyyy😘Vím, flákám to, jenže nestíhačka a jak jsem zjistila, prázdniny my taktéž mít nebudeme🙄 Fest je úspěšně za náma, no já ho odesr…zdravotně👎Myslela jsem, že jsem nachlazená z klimy(to jsem nemohla ovlivnit) ale prý nějaká viróza asi, je nás takových víc. Přijde mi to jak covid, stejné příznaky těch posledních - začalo to škrábáním v krku, rýma, teplota, kašel…nemám chuť ani čich🙄Začalo to ve středu, dnes malinko už lepší, začínám vykašlávat, no mám tak namožené břicho z toho chrchlání naprázdno, že se nemůžu hnout😏34st, neber virózku🙄a bude hůř, u nás až do úterý včetně. Od pondělí hlásili ochlazení a déšť, už je to až od středy a z deště je pár kapek😢 Tráva je spálená, trávníky křupou pod nohama, zelenina díky zalití žije, ale ne dlouho, zem je doslova vyprahlá, vláha nula, nula, nic😟Zalila jsem předevčírem brambory, včera už jsem to nepoznala. Zahrada visí, nemůžu plýtvat vodu na závlahu kytek. Je tak zarostlá, zaplevelená, že to asi nedám už letos dopořádku, ale na co? Stejně bude po ní. Jen to hlavní vytrhat, aby se nevysemenilo, jenže teď zase nemůžu, protože nemocná a i kdyby ne, tak vedro. V úterý jsem na to vletěla dopoledne, večer a pak už odpadnula. Brigádníci se nehlásí, nereagujou(to jen, když jim dojdou prachy, leč stát je pro lemply štědrý👎) Jen tu ležím a snažím se přežít, kočky jakbysmet.

lesnizinka
lesnizinka 26.06.2026, 13:33:15 xxx.xxx.29.196
Anonymní:

Co je to za skudce v jahodach? Zadny roky jsme to nemeli a letos skoro vsude😟

Obrázek

A neubytoval tam mrňata někdo, kdo potřebuje vlhko? Mě ani nenapadne, že bych měla jahodu ,,rozlousknout", než ji nacpu do huby, takže ty chudáky bych sežrala😏

lesnizinka
lesnizinka 08.06.2026, 10:19:25 xxx.xxx.17.114

Niki žije, včera měla na Whatsapu oslavu kobylčiných narozenin👍tak snad je všechno OK, jen přes samé aktivity nestíhá, trochu jak já😎

lesnizinka
lesnizinka 06.06.2026, 11:36:24 xxx.xxx.17.114

No Bobi, když koukám, co jsi všechno stihnula ty, tak mi přijde, že já prd🙄 Akorát to bylo strašně dlouho, moc a jednotvárné. Ty jsi to měla alespoň v tom lepší, že rozmanité činnosti. I když to koulení gum😏to by se mi asi ani nechtělo😛

lesnizinka
lesnizinka 04.06.2026, 23:24:47 xxx.xxx.17.114

Spíš si říkaly, že jestli tam ta baba bude vyvalená pořád, nemá cenu tam nic stavět, je to nebezpečné😉Taky jsme si do jednoho habrového plotu habry rýpali v lese. Pak jsem někde přečetla, že se to nesmí. Nějak mi hlava nebere proč, čemu to vadí, když je jich tam vysemeněných 10 na metr🤔Někdo se ptal, jestli u ás pršelo v době, kdy nekapnulo, tak jsem ani nepsala🙄A teď? Trochu kapnulo, ale nestojí to skoro za řeč, 12mm. Napršely sotva 4 a druhý den mělo být 23st, bylo 26, horko jak v pekle zrovna, takže voda v hajzl.👎Včera 8mm.Je to na prd, na poli to není poznat😟Mám opět strašné fofry, chystala jsem oblečení pro děcka, protože se nám kromě Festu za 14dní, naskytnula další akce - finále Miss Universe, kde budeme vystupovat, jako hlavní doprovod celé akce. Ještě, že mám tu mamku ještě OK, protože to se mnou dva dny dávala dohromady. Šaty jsme dali do čistírny, dostali jsme na to dobrou cenu jenže: nevyžehlili(nerozžehlili ) bavlněnou krajku na spodním lemu šatů. Tak jsem včera rozžehlovala 80ks šatů. Mamka mi to stopovala, jak dlouho trvají jedny šaty. Prý minutu. Neblbni, musíme zrychlit, je 18h a máme stíhat ještě Penny do 20h(od 12h jsme je kompletovaly podle toho, co má kdo zapsanou za velikost a k tomu holky jupku, zase podle velikosti. Některá má třeba šaty S a jupku M, takže se jí to musí na ramínku nakompletovat, aby měla každá nachytané, jen si našla jméno a oblékla. Kluci taktéž, jen košili a blejzr zase.  Polovinu jsme sekládaly v pondělí a ve středu ten zbytek) Takže mi je přidržovala a točila na věšáku, aby se mi to nemuchlalo a vyměňovala za další nevyžehlené. Stihnuly jsme to do 19.30, ale byla jsem tak hotová, že už jsem nemohla ani mluvit(a to je u mě co říct😜) Jsem jí říkala, ať natočí video…to bylo fakt něco. No netočila, neměla čas😏 Bez ní bych to,s ale neměla šanci nachystat, to by mi trvalo snad týden👎

lesnizinka
lesnizinka 31.05.2026, 21:45:09 xxx.xxx.80.128

Šíííkovní👍Nebo šikovné? A vlastně nevím, jestli se gratuluje koňovi, nebo jezdci(řidičce😛)?