S Bobi jsem mluvila taky dnes, nebyla nějak zdeptaná, bere to myslím, jak to je. Bohužel jak blbě slyším, nerozumněla jsem všemu, co mi říkala😔Ale, že se řeší, jestli nemá na něco alergii, to jsem právě nepochopila, to bylo kvůli tomu, že se jí to nehojí? Víte holky? A taky, že snad budou řešit hormony, proč se tak strašně potí…když už tam leží, tak ať to pořeší, že jo?
Z Napajedel mám čtyři kočky. Ale jediné, co mě tam jinak zajímá, je drůbežárna - já to tam taky neznám😛Celý život jsem poslouchala, jak je strýček z Napajedel, ale to šířila moje zmatená máti, která neví, kde je sever😜Až jsme tam dědu za ním vezli jsme zjistili, že akorát pracoval celý život ve Fatře a jinak bydlí v Malenovicích😏A Mája bude mít ty chlupy takhle ,,slepené" napořád? Čím to? Jo, jo, vyrostla, takový to byl drobek😀
Bodlinko, místo Karla von Banhof máte Roberta z Napajedel? 😛Já odtud měla strejdu🙂Operujete i v Napajedlích? 😉 A ta kočička špindírka?
Ronja s motejlem: Musela jsem se podívat, jak ten skalník vypadá. Název mi nic neříkal, mysl mi házela obrázek pavouka😁. No a zjistila jsem, že ho tu v okolí vídám za ploty. Ono i ty pavučiny třebas na podzim na něm budou krásný, to je spousta foto materiálu.
Také jsem si musela najít, o který jde. Ronjo, jste si jistá, že ho vídáte? Já skalníky mám, ale zrovna tenhle opadavý ne.
Zrzavci, když jste psala ořechoplodce nebo tavolníky, myslela jsem, že vám jde o nižší keře, tedy třeba do metru. Ale zase obojí jmenované, je třeba zjara zesmýknout nůžkama(plotostřihem) narozdíl od toho skalníku.
Ronja s motejlem: U nás to momentálně vypadá, že žádný jaro být nemá, připadlo skoro 10 cm sněhu a ještě sněží. Mám radost, po blátivých dnech jsem mohla zase venčit, vím, že to brzy přejde, no škoda. My si doma řekli, že letos kašlame na předpěstování, sazeničky koupíme, nějak jsme se shodli, že se chceme zkusit nehonit a věci moc nehrotit. Tož jsem zvědavá, jak nám to vydrží, neb plánů bylo na letošek docela dost.
Si říkám každý rok, že začnu zavčas, budu se snažit to dělat s klidem…no už teď vidím, že nic nestihnu🙄
Ano, u oveček je tankodrom, jak jim navážel krmení po oblevě, takže dnes jsem taky byla nadšená, že nebrodím blátem, kde je jako nejmíň hluboké😛Pro změnu je dnes až děsivá zima, ráno bylo -4st když jsem vycházela, ale vichr, se kterým to byla rázem pocitová -10👎Taková kosa mi snad nebyla za celou zimu😏
Nějak jsem v jednom kole a to ještě nezačalo jaro😲 Do všeho Olympiáda, hromada cestování, buďto jsme pryč v týdnu, nebo celé víkendy. Mrknu sem, přečtu, ale nějak nemám už sílu psát, stejně jak Bobi vždycky píše: nemám ani o čem. S kočinama se naštěstí(ťuk, ťuk) nic neděje a ostatní jsou školní pracovní věci, které tu nikoho nezajímají. Část mi hodil Tom na hlavu, tak řeším. Nějak přestávám věřit, že budu stíhat zahradu. Jde mi z toho(když si představím, co všechno se teď z jara musí) hlava kolem🙄😏
Ahoj holky, byla jsem pár dní na cestách, něco jsem stíhala i přečíst, ale nepsala. Dáji, moje uši už žádná kupovaná sluchátka nemůžou řešit, tam se nějak ty jednotlivé hladiny zvuku musí nastavovat zvlášť i každé ucho zvlášť. Některé výšky(hloubky) neslyším vůbec. Mám poloviční ztrátu sluchu, už jsem psala, 50 a 58%. Nějaké kupované jsem zkoušela, ale to nejde, to když zesílíte jak by ste potřebovala, tak to u něčeho už začne pískat. To dělaly i stará sluchátka, co ještě měla babča, té to pískalo furt, až to nakonec vyhodila a byla raděj bez. Tahle nová už to nedělají. Tedy mě to nedělali, když jsem je zkoušela. Uvidíme, jak dál, až budu mít svoje.
Evi, opatrovat člověka s Alzheimerem se nedá. Snad zpočátku. Babči se rozjel dost až úplně ke konci života, snad posledního půl roku, co už potřebovala celodenní péči a fakt jsem myslela, že spíš umře mamka z ní, než babča. To byl totální teror. Já vím, že ona o tom nevěděla, nedělala to schválně(mamka si doteď myslí, že ano🙄) Ona babča každých pár minut řvala, že něco chce, ve dne v noci. Příspěvek na péči nevím, asi brali pak už ten nejvyšší, ale jen max rok, když už přestala být soběstačná, chodit. Tehdy to myslím bylo 8 tisíc. Důchod měla malý. Ale mamka musela odejít do předčasného, aby se o ni mohla starat, tak jí každá koruna pomoha moc. Pomůcek moc nepotřebovali, pleny nechtěla ani omylem, musela ji mamka zvedat na WC. Charita ještě nejezdila. Takže jí pomáhala s péčí teta a já. Ty peníze, co z příspěvku ušetřila, jí pak ještě nějaký rok kompenzovaly nízký důchod(mamce)
Jó sluchadla…taky dobrý příklad. Jdem objednávat a sestra na mě vybalí: tak které objednáme? A jmenuje: za 22tisíc, za 29tisíc, 47tisíc, 67tisíc. Ptám se, jestli mluvíme o těchto sluchadlech, co jsem měla na zkoušku. Prý jo. Dobře a jakový je mezi nima rozdíl tedy? No v kvalitě poslechu, samozřejmě u těch drahých by měl ten poslech být takřka stejný, jako když člověk normálně slyší. Ale jestli slyšíte i s těmahle nejlevnějšíma, tak by ta vyšší řada za 29 měla být pro vás naprosto dostačující. 47 mi přišel už velký skok a říkala jsem jí, že nevím, jestli bych to ocenila. Člověk by je zase musel vyzkoušet, aby mohl porovnat. Což teda nemají tu možnost😕Tak jsem vzala ty za těch 29. Muž mi doma vynadal, že jsem si měla vzít ty nejdražší, když mají být nejlepší. Jsem mu říkala, že na to je čas, až ohluchnu úplně, ne?😉Prostě ne, já bych takové peníze za to nedala, když ani nevím, jestli bych ten benefit lepšího poslechu byla schopná ocenit, využít. Prý: můžete streamovat ve skvělé kvalitě. Jsem jí na to řekla: hm, já ale netuším, co to je😛A budou začátkem dubna. Do té doby jsem zase tetřev😜
No…je jistá skupina občanů, kteří si děti pro peníze pořizují a nějak…se jim to vyplácí. A ještě zbyde na chlast a na cíga. Nejsem ekonom, ale nějak mi nejde do hlavy, proč zbytek si stěžuje, že jsou děti drahé?😜
Archer, měla jste přeci taky volbu, jestli děti mít nebo ne, zvolila jste si to ANO, já to ne. A peníze v tom nehráli ani tu nejmenší roli. Od toho se odvíjí i to ostatní, co popisujete. Všechny peníze co vyděláme, máme jen pro sebe(a na to, kam a komu je chceme dát) Nemusíme šetřit dětem na školy, hory, výlety, na byty atd. Poprvé na welnesu jsme byli před 3lety…po 15letech bez dovolených. Nepijeme, nekouříme, kulturu si vesměs děláme sami a nebo jsme zváni, takže tam taky hodně ušetříme. Už nemám ani psy a víme, kolik to stojí. A kdo mě zná ví, že já jsem škudla, co můžu koupit levněj prostě koupím. Takže je jednoduché shrnout to slovy, že ,,mám co chci". Ano, mám. Ale taky si dovedu a hodně požitků jsem si léta upírala. Protože jsem žila jinak, všechno jsem obětovala psům…a byla jsem šťastná. Teď je to pořád ,,potom, zítra, za týden, v létě, příští rok"…a může se stát, že se toho ,,někdy" ani nedožiju.
eva: Od jejich narození na ně berou peníze -
Peníze na ně berou jen po dobu mateřské dovolené 6 měsíců a pak 3-4 roky rodičovský příspěvek, dále už nic..
Při narození dítěte se dostává nemalá částka, tedy pokud si pamatuju, zbytek jejich života přídavky, to se nějak změnilo? O různých příspěvcích na kde co nemluvě.
Sarah01: Tak to je hnus teda a myslím si, že ti exekutoři na to často nemají vůbec právo, je to taková mafie.
U nás to tak určitě bylo, známý exekutor s mafiánskýma praktikama, který nedávno umřel. Myslím, že si hodně lidí oddechnulo👎
No, ono je blbě dané a nefunguje tu plno věcí. Nějak mi nejde do hlavy, pro koho je to nastavené, kdo z toho těží? To, že by za své dluhy měl každý dospělý člověk platit sám, by mělo být snad samozřejmostí, Pokud já jako manželka nemusím k nějaké půjčce dávat souhlas tak nechápu, na základě čeho bych měla za ni ručit? Když se bude někdo ohánět, že na základě manželství, tak pak otázka zní: jak mě na druhou stranu manželství chrání? K čemu je mi dobré, vy co jste vdané, můžete vypsat ty benefity? Já fakt nevím, vím jenom o nějakém odpočtu na daních. Stejně tak by měla být zodovědnost za děti do 15? případně 18 plně na rodičích. Od jejich narození na ně berou peníze, tak by si je měli zasloužit ne jen tím, že je vyrobili a s tím přichází i zodpovědnost za ně. Dokud to tak bylo, chovali se všichni jinak, jak spratkové, tak jejich rodičové.
Buggyro, naše slepičky taky dožívají, nikdo(krom dravců a ti si vybírají ty mladé, pěkné..😏) je ze světa nezprovodí, však si zaslouží v klidu dožít🙂Teď jsem se mamky ani neptala, jestli nesou, ale tchýně říkala, že jim taky začaly.
Holky, nemáte nááááhodou některá lístky na poslední derniéry Drákuly do O2? My jedem s mamkou vlakem ve středu, dostala to od nás děcek k Vánocům, tak s ní jdem ještě se švagrovou a neteří.
Mám zprávy od Bobči, Bobi volala, byla v dobrém rozmaru, alespoň zněla v pohodě a….má dneska 70tiny!🥳Já jsem na to pochopitelně zapomněla😔já čekala, že mi pípne mobil, no neuvědomila jsem si, že mám nový a v tom ty upomínky nemám, musím je tam zase postupně sázet☹️Jen jí to museli nějak přešívat a asi čistit, něco jí tam mokvá. Takže v nemocnici bude ještě minimálně do čtvrtka.
Prosím, začněte někdo nějaké veselejší téma, nějakou blbinu nemáte? Co říkáte na Olympiádu, sledujete někdo? U nás teda ,,spadl řemen"😛tu nikdo neudělá ani ň😎
kometa: Mně se zpočátku o manželovi zdály tak živé sny
Mně se takhle zdávalo o mámě, když měla rakovinu a metastázy. Že je v pořádku. Trvalo to tři roky - a pak se mi zdálo, že umřela. Tu noc, kdy se to opravdu stalo. Byla jsem 400 km daleko.
Reni, chcete říct, že to, že umřela, se vám za tu dobu zdálo jen jednou? Nezdá se mi to pravděpodobné, protože člověku se do snů vmotá to, na co celý den ať už vědomě, či podvědomě myslí a je pravděpodobné, že ta otázka vám přišla na mysl několikrát. Pamatuju si, že se mi několikrát zdálo, když taťka ležel v nemocnici s infarktem, že umřel. Když umřel opravdu, nikomu z nás se to nezdálo, nikoho nás to nenapadlo, protože den předtím jsme za ním byli, chodil po chodbě, že už má trénovat, vypadal vesele, že to dal a bude líp. Druhý den po obědě jsme natěšení vyrazili na návštěvu a oznámili nám, že taťka nad ránem umřel👎
Mamce i mě se zdávaly sny, někdy 4 za noc, kraviny na n-tou, někdy šílené, že mi z nich bylo blbě dva dny. Pak, když umřel Berry a já jsem se fyzicky naprosto rozložila, jako když utne, sny se ztratily úplně. To se mi fakt ulevilo. Teď po pár letech, co umřel i Woruška, se mi začínají vracet a ne, nestojím o ně ani za mák. Chci v noci v klidu spát a ne si ničit noci a následně dny nepříjemnýma vzpomínkama na hnusné sny👎Mamce se sny nikdy neztratily, zdá se jí pořád x snů za noc a co víc, většinu si pamatuje a pak mi to chce vyprávět😏Občas se mi povede ji odmítnout😜 To, že se jí zdálo o taťkovi byla samozřejmost, nebylo na tom nic divného, když na něho pořád intenzivně myslela, ještě hodně let, co odešel. Ano, teď už se jí o něm zdá jen občas, mě teda naprosto vyjímečně, umřel před 25lety, vzpomínky už hodně vyblednuly😔
Zprávy od Bobi, kopíruju, ale ani se mi nechce, je to neveselé čtení, tak nějak k tématu😔Ach jo, tohle je naprd, prosím, vy co jste zažily, zlepší se to, že jo? 🤔Se mi z toho ježí všechny chlupy😲První mi vyčinila, že nevolám, ale přece jsme se domlouvaly, že až bude moct, ozve se, kdy mám volat🙄Já vůbec nevím, kdy to jde…🤔
….jsem volala Daje,abych se ji zeptala,ze ji se ulevilo a ja trpim jak zvire...tablet nemam ani moznost zprovoznit..je tu provoz jak na vaclavaku,hned mi davaji kapacku,nebo injekci,prasky,cipky,opiaty,mam uz vidiny i ve dne..dnes po 6. dnech jsem byla na velke,obrovske bolesti,nemuzu tlacit..nesmim sedet,jen chvili u jidla 3krat za den.jen lezet na boku,ne na zadech,i smska se mi blbe pise..nechtic tak mejl,vleze na boku.mam napichlou kanylu zrovna v ohybu..nejde to.ja akorat odpovedela ,co mi prislo,to bylo myslim ve ctvrtek navecer, z JIPky,oblbla,mam tam asi 14 stehu.cely den hraje olympiada.do toho navstevy,holky furt telefonuji,co 5 mim sem nekdo vleze,pospavam..vcera me sili zaziva jeste 2 stehy..nemam myslenky psat.doufam,ze to staci.neni mi vubec dobre..ale musim.mej se a napis jim to tam prosim pa
Taky už se v tom nechci babrat, ale to, že člověk asi cítí, že umře…co to má společného s nějakýma věcma,,mezi nebem a zemí"atd. Má mozek, ten je asi schopný vyhodnotit, že něco už bohužel nefunguje jak má, tak podvědomě vím, že zřejmě umřu. Nic složitého.
acher: Člověk nemusí být přímo věřící ,ale to se špatně vysvětluje někomu,kdo se nesetká s něčím, co je mezi nebem a zemí. Potom získá úplně jiný pohled.
No…tomu musíte asi taky věřit. Já bych si to zřejmě vysvětlila úplně jinak, tedy nějak racionálně. Už jsem taková, pro všechno hledám důkazy. Ono je zajímavé, že ,,různé divné věci", se dějí jen těm lidem, kteří jsou jim naklonění. Mě se nic takového nikdy nestalo. A ne jen mě. Když umřel taťka, tak moc jsme chtěli, aby se nějak vrátil, aspoň nám dal nějaké znamení, že pořád tu někde je atd…znáte to asi. Nikdy se nic takového nestalo ani mě, ani mamce, ani bráchovi. A chtěli jsme to strašně moc, všelijak jsme se snažili nějak ho přivolat. Od té doby už nevěřím ani za mák, že někde, něco je atd. Protože kdyby jen trochu mohl, minimálně mamce by znamení dal, měli se moc rádi😔