No jo holky, zahrada…byla by hezká, kdyby ji udržovalo 5 lidí(dobře, alespoň 3😏) a byla by stále tip top. K tomu se momentálně ani nepřibližuje. Jak jsem psala, bolí mě už třetím rokem bedra, nemůžu se předklánět, někdy hlř, někdy líp, ale už permanentně, takže mi trvá všechno hrůza dlouho👎jak se různě snažím to vyplet, lozím po kolenách, v dřepu…
Nemáte co závidět, opravdu ne.
Sardullah, tu louku mám také(několik) jen se nějak nefotí, není to tak fotogenické, prostě vysoká kvetoucí tráva😉Tom ji teď pro tchány odmítnul posekat(oba🙄šechno usušit, pohrabat, poodvážet a to ručně) takže o ovečkách už jsem pomalu začala uvažovat. Asi ale až tcháni zruší ty králíky😉
Zapomněla jsem koment k bezu, jsem schopná zakecat i sama sebe😜V zahradě mi vyrostly tři bezy, Tom jako vždy: no a co, nech je tam, stejně tam nic moc nerostlo(prakticky pod vrbama) takže teď jsou tam bezy jako kráva velké, ale neva, jsou hezké. Mám velkou komuli, tu převislou, ne tak známou varietu(teda jsou tři u sebe) takže to dělá obrovský, momentálně kvetoucí ,,strom"Koukáme před pár dny na to a…zprostřed trčí kvetoucí větve bezu😲Mě klepne👎Prostě jsem si nevšimla, že mezi těma komulema roste už zřejmě nějaký ten rok další bez, nebylo to v tom větvoví moc vidět, i teď jsem to u země blbě identifikovala, koho je čí větěv🙄Až odkvete a snad to nezapomenu🙄ho musím taky vyřezat, tento prostě musím. U přední zdi doma jsem měla tři červenolisté - vyhynuly všechny tři, něco je podežíralo, možná drvodělky. Stejně blbě jsou na tom žlutolisté na protější straně, dva doma, dva venku v předzahrádce. Každému se mi daří na jaře zachránit max dvě větve, jeden už zahynul úplně. A ty venku…vybral si je srnec, jednu haluz z těch dvou mi zničil(sedral) před měsícem, myslela jsem, že už si najde jinou oběť ale né, před týdnem zničil zase jednu ze dvou větví na tom druhém😕A já ještě skučela, že ho není, že ho asi taky někdo zprovodil ze světa. No…vděku se člověk nedočká😏Takže Jani, pošlu ti na bez srnce😜