Aktuálně: 2 498 inzerátů236 863 diskuzních příspěvků18 667 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 13.04.2025, 16:29:17 xxx.xxx.91.175

Už jsem tu. Potřebovala bych se naklonovat. Mám pořád na mysli milion věcí, co kdy bych ještě mohla, měla, jenže nestíhám. Tento víkend mám ještě neplánovaně počítání oveček😉a slepiček sousedky, byli na výletě v Praze. Nemusela jsem poklízet, jen zkontrolovat, jestli se něco nedělo, neděje. Jenže když jsem viděla, jak slepičky letí k plotu, když mě viděly, tak jsem jim vysbírala slimáky ve skleníku(ty jsem stejně musela a sousedka mi říkala, že ony je zobou - mamky slepice teda ne) a vyrýpala pampelišky, protože ony mají ve výběhu Saharu👎Jééé, to bylo nadšení😀Ráno nebylo po pampeluchách ani památky, tak jsem to zopakovala, i poobracela v zahradě kameny, abych měla i ty slimáky a kýblík pampeluch zase😉

lesnizinka
lesnizinka 12.04.2025, 11:14:43 xxx.xxx.91.175

Niki, jako, že jste tam na místě zaplatily půjčovné a ještě navíc vám ztrhnuli tohle?Já už jsem právě zapomněla, jak jste to nakonec platily jen si pamatuju, že jsi psala o té ztrhnuté a doufaje, že taky vrácené záloze. By mě zajímalo, jestli se to dá nějak řešit. Zkusila bych se zeptat přímo v bance. 

Bobča…Bobi, tohle je názorný příklad, proč nejít k doktorovi🙄 Já vím, posílala jsem tě i já, ono s plotýnkou je to těžké, člověk si to nijak sám vyléčit nemůže, stejně jako já jsem věděla, že kdyby to byl melanom, sama to nevyřeším a odkládáním bych se mohla dostat do průšvihu, který už řešit nejde. Mě to teda dopadlo dobře, řekla bych kupodivu, ale asi tím, že očař jaksi nemá co pokazit, pokud ti nejde zrovna operovat oko😏Na opichy při bloklé páteři chodí všichni a pořád, mám kupu známých, co jsou tam imrvere. Se zády, taky rukama, nohama a vždycky dobré. No a nechci tě strašit, ale dva lidi(paní a pán) od nás s dědiny byli na operaci páteře…a oba skončili na vozíku. U obou to byli ploténky, jen nevím kde. U pána ale myslím krční páteř - ten je ležák. Další ale, nevím kolik jich bylo, na operaci byli také a ti jsou OK. Jeden náš soused dobré - tak napůl. Tomu to zase tak úplně nepomohlo, neulevilo. 

lesnizinka
lesnizinka 11.04.2025, 22:22:33 xxx.xxx.91.175

Smarjá Bobeš, jak to tady čtu…vždyť to jde spíš od 10 k 5👎😟Nevím, co jí dávají, ale holky, neměla by dostávat kortikoidy? Teďka akutně, injekčně? Někde jsem četla doktora, který psal, že s dobrou fyzioterapií se teď dá operaci vyhnout. Jenže k dobrému fyzioterapeutovi, se člověk dostane na objednání tak za půl roku🙄

Já…tento týden opět nestíhám(jakové překvapení, že?😏) Každý den ten koncert. Včera poslední tedy, předtím jsme museli ještě do Hradiště do banky, tedy Tom, tak jsme jeli o dost dřív. No a: cca před 3 týdny jsem si zase píchnula větev do oka, nic hrozného, ale pořád mě tam něco ještě řezalo, tak jsem šla vypláchnout a kouknout na to oko. A pod horním víčkem, na bělmu, jsem místo haluze😉 našla flíček, takovou hnědou tečku. Kouknu na NET, jestli by to mohlo být od píchnutí, protože jsem si uvědomila, že jsem to tam viděla už na podzim, kdy jsem se píchla fakt moc. Oko mě přestalo bolet a já jsem na to zapomněla a našla to teď znova. No nezmiznulo to právě. A NET mi zrovna vyplivnul fotky melanomu(které tam vypadaly stejně, jako ten můj flíček) I když jsem si říkala, že je to přece blbost, aby se udělal zrovna pod víčkem - na místě, kam slunko prostě nesvítí?!? A sakra mě, co chodí třičtvrtě roku s kloboukem na hlavě?!? Tak mi Tom řekl, ať zkusím vlézt k očařovi, kam ho jeho mudr. doporučil na brýle, někdy před 5 rokama. Koukli jsme jak ordinuje a zrovna v ten čtvrtek měl prodloužený až do 18h. Tak jsem si tam v půl čtvrté sedla, klepala se jak ratlík a přemýšlela, jestli raděj nezdrhnout. Když vyšla někdy za půl hoďky sestra, tak jsem jí vysvětlila, o co jde, jestli by se mi na to očař nekouknul. Že se zeptá. Pak mě zavolala, něco poměřila, něco fouknula do očí, prd vím, nikdy jsem na očním nebyla. Takže bylo jasné, že mě veme. Sedělo tam cca 8 lidí, chodili pořád dovnitř- ven, někteří byli odbavení rychle, někteří tam zase byli hrozně dlouho a mezitím tam zase vešlo x lidí. Vzal mě po 17h. No a jak jsem v té čekárně seděla, jsem si najednou vzpomněla na tu ropuchu a napadlo mě, jestli ten flek nemohl nějak způsobit ten jed od ní. Jenže jsem si zaboha podle ničeho nemohla vzpomnět ani kdy to bylo, ani které oko🙄 Hledala jsem různě ve zprávách, co jsem komu psala, ale nic jsem nenašla, tak jsem psala i vám. Mudra kouknul a první mě ujistil, že pigmentace to je, ale melanom ne, ten je prý skoro černý. To vím, že po těle jo, ale na fotkách těch očí nebyl. A není to ani od píchnutí, ani od ropuchy. Mám to sledovat, kdyby to rostlo, nebo tmavlo tak hned přijít. Mezitím, co mi měřil dioptrie, jsme se bavili o tom, že k doktorům nechodím a že jsem se odhodlala, mě stálo hodně přemáhání(jelikož jsem měla zprvu vůbec problém mu říct, s čím tam jdu, začínala jsem hyperventilovat, takže chápal…prostě u doktora jsem já totál hysterka, nedávala jsem už tu sestru, co mě chystala. Na konci říkal: napíšu vám zprávu, ale vy ji k obvoďákovi stejně nezanesete, že? Ne, to určitě nezanesu. No nevadí, tak pro vás, aby jste si mohla jít vyřídit brýle, ale stejně asi zůstanete u těch z drogerky, že? Nevadí, to je v pořádku, stačí vám ty dvě dioptrie, co jste si teď naposled koupila. Dole pan doktor má taky z drogerky různé dioptrie+-, asi osmery a mění si je podle toho, v jakové kondici zrovna oči má😉 

Takže já jsem na rozdíl od Bobi dopadla uf…dobře👍Už jsem se viděla bez oka👎Hluchoslepá, fakt super😏

No a dneska honem s mamkou na nákupy a odpoledne jsem vysazovala papriky do skleníku. Zítra, až z něj okape závlaha, kterou jsem tam nechala stříkat tři hodiny, tam vysadím okurku, která mi už doma vyrobila tři hadovky(dvě už jsme snědli) a nějak tam musím vyrobit ohrádečku a přestěhovat tam i rajčata, než půjdou ven. Chtěla jsem je ještě přesadit do větších květináčů, ale to asi nepůjde, jsou to děsně slabé, pokroucené chudinky…dolámaly by se.

lesnizinka
lesnizinka 10.04.2025, 17:05:09 xxx:xxx.e932:8453

Decka mam dotaz, asi uplne mimo, kdyz si to ani ja nepamatuju a zreme to bylo jeste na Faune, nejde to najit. Nevite nekdo,do ktereho oka mi tehdy prskla ta ropucha?? Pozdej vysvetlim…

lesnizinka
lesnizinka 10.04.2025, 10:53:59 xxx.xxx.91.175
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.04.2025, 10:05:32

My jsme u babiček netrávili prázdniny, ale žili. Přesto, nebo právě proto, se ze mě stal ještě větší cíťa, než z tohohle dítěte. Jako…ubitou myš bych nedala. Když ji chytí kočka, pes, beru to jako jejich přirozenost, ale rozdýchávám to taky blbě. Stejně tak můj muž, který vyrůstal jako dítě řezníka, co se na všech věcech kolem toho účastnilo, muselo účastnit👎 Zanechalo to na něm stopy…jen negativní. Maso jí ne, že ne, ale nesnáší zabíjení, řezníky, myslivce, vojáky…Neplácne ani mouchu. 

lesnizinka
lesnizinka 10.04.2025, 10:45:56 xxx.xxx.91.175
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 10.04.2025, 09:13:49

Právě, ráda bych ,,důkladné" desinfekci věřila, ale známe lidi, že áno😏

lesnizinka
lesnizinka 09.04.2025, 22:54:04 xxx.xxx.91.175

Ptáčci asi nevidí při určitém světle dovnitř baráku - okny. Však i my lidi s tím máme problém. Jak ráno cvičím, před sebou mám velká francouzská okna, za nima cca metrové keře. Nad oknem jsem to nachystala tak, aby tam mohly vrabčáci hnízdit a hnízdí už několik let. A jak cvičím, staví ještě hnízdečko, nosí slámu, peříčka, mech…Vrabčáková ne, ta má pořád moc práce, jasně ženská, ta se prostě nezastaví, ale vrabčák sedne na keř a kouká…do skla…přímo na mě. Já se tam mrskám a on je naprosto v klidu, kouká. Říkám si: ty jo, asi mi fandí, nebo si klepe na čelo, proč se tam dřu…😉Zkoumám ho u toho a dumám, co se mu tak honí hlavou a pak se utvrdím v tom, že ne, že mě určitě nevidí, maximálně si prohlíží v tom okně - sám sebe😜

lesnizinka
lesnizinka 09.04.2025, 22:42:32 xxx.xxx.91.175

Buggyro, zapomněla jsem komentovat tu vaši anabázi s vodou😉 Ty voé, jestli zvláídnete třikrát vyběhnout tam a zpět 4 patra bez výtahu😲tak to máte kondičku jako blázen!😲👍 Normálně Iron man(woman) 💪 Teta na Slovensku tak bydlí a když jsme tam jezdily s babčou ještě(já jako děcko) vlakem, kilometr z nádraží a pak ještě ty 4 patra, si pamatuju, že jsem to šlapala snad hůř než ta, pro mě tehdy strašně stará, 65letá babča😉

lesnizinka
lesnizinka 09.04.2025, 22:32:50 xxx.xxx.91.175

Jo Niki, jako neřeš, že nějaká hrůzná nemoc a pomřou všechny…ono se to fakt děje, sem tam některá odejde, jak píše Buggyra, většinou je na vině to vajíčko. To je stejné jak u lidí - dva porody pohoda a třetí průšvih👎U nás pipky taky nikdo nezabíjí, prostě umřou. Některá jako ta tvoje, prostě problém…a umře, většina ale prostě stářím. 

Reni, ten kontejner, si nechal přivézt. Jako skladiště něčeho, nebo přímo pro ovce nevím. Má ho postavený vedle ovcí. 

Bobi, tak dobré, když ti bylo konečně trochu líp, uvidíš, co se dozvíš zítra. To se ta tlačenka fakt nedala sníst?😲A to co bylo jako za hrůzu?!? Si ani neumím představit, že bych to nesnědla😜Tom dva dny zpátky chtěl udělat burgry k obědu(koupil si na to bulky) tak vytáhnul z mrazáku dva pytlíky mletého masa, jedno hovězí, asi bio, protože by namleté nikdy jinak nekoupil a vepřové od tchánů myslím, že jak dělali klobásy, tak zbytek(vepřové s králíkem)Nevím, jak dlouho to jejich maso v mrazáku bylo, ale to mastné už bylo čuchlé. První den, na ty burgry se to dalo, ale dneska jsem z toho udělala jako-že vepřenky a už bylo cítit. Zbytek dám Mandyně(je už namíchané, okořeněné, kočky by ho nejedly)

Vítr…lítaly prachy, Bobča skočila po tisícovce a…už se nenarovnala🤪

lesnizinka
lesnizinka 09.04.2025, 12:57:13 xxx.xxx.91.175

Nebudu to psát do ,,slintavky", ale písnu to sem. Včera přivezli tomu s ovečkama velký lodní kontejner - kamionem ze Slovenska👎Fakt teda nevím, co toto je za rozum, jestli je v této situaci nutné, cokoliv sem ze Slovenska vozit - a rovnou k ovcím?!😠

lesnizinka
lesnizinka 09.04.2025, 12:52:19 xxx.xxx.91.175
»
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 09.04.2025, 10:01:45

Reni a není něco, co by se pipce dal dát, na povzbuzení? Nějaký životabudič, jak jsou třeba pro psy a kočky různé vitamínové pasty, není něco takového i pro ptáky? Na posílení imunity a tak? Nebo na to trávení, když psala, že byla poserkaná? Zase…něco jako smecta pro ptáky? Nebo desinfekčního, jako my máme Endiaron? 

Niki to mě mrzí, doufala jsem, že jí bude líp😟

Čekám, co Bobeš…co Bobi doufám, že jsi na tom líp, než ta slípka?!?

lesnizinka
lesnizinka 08.04.2025, 22:17:53 xxx.xxx.91.175

Jéé🙄tak snad to fakt neodmarodíte, nanejvýš vám poteče sopel😜Ale užily ste si, zážitků zase fůra, poznaly jste vlastně i to, co většina Čechů ani nepozná, protože jezdí jen v sezonu😉Niki a co pipina?🐔

lesnizinka
lesnizinka 08.04.2025, 10:50:05 xxx.xxx.91.175
»
Odpověď na příspěvek uživatele Koutak z 07.04.2025, 19:55:51

Zdravím Koutáku🙂 ježíš to jsou hezké kačenky, ty jsem doteď neznala😲

lesnizinka
lesnizinka 08.04.2025, 10:39:26 xxx.xxx.91.175

Bobi, nechci ti to vnucovat, aby se to pak obrátilo proti mě, kdyby se to potento, ale u nás se normálně na opichy zad chodí k obvoďákovi. Já jsem byla někdy v 18, když se mi blokla ve fabrice, známá…tak ta chodí skoro pravidelně, je jak hlísta a strašně dře kolem baráku, takže ta je bloklá věčně (je to mamky spolužačka, takže 70+)

Malinko už se oteplilo, je 5,5st, odpoledne má být kolem 10. Všechno mě bolí, vůbec se mi nechce, ale musím pokračovat v těch oknech, včera do toho vlezl tenis, uvařit oběd, takže nakonec jsem jich umyla jen pár - většinu mám ještě dělat🙄

Buggyro, vy si s těma nádržema taky přiděláváte práci😏vím, musíte mít vodu pro zvířata a čistou. Já jen na zalévání, tak by mě ani nenapadlo nádrže čistit, na podzim vypustím zbytek, na jaře zprovozním. Momentální podkládání a vyrovnávání je po x letech, co na to šahám. No a vlastně ještě musím vždycky se sezónou přemontovat svod, aby šel do ní a po sezoně zpátky. 

Tak jdu teda na ta okna, samo se to asi neudělá🙄😉(ale mohlo by kurňa😛)

lesnizinka
lesnizinka 07.04.2025, 10:15:11 xxx.xxx.91.207
kometa:

Já potřebuju převléct,vytřít,okénka umýt.

Nepotřebuješ! Mě odvezla záchranka poté, co jsem si chtěla zalít čaj.

Ono se to fakt nepokaká.

Přesně, dlab na to Bobi! Ty nemůžeš fyzicky, já to pravděpodobně nestihnu všechno časově - každý podvečer je koncert na některé z poboček, v plánu mám tři. Příprava, cesta…prostě půl dne v prdeli, tak opět nestíhám😏

Anička😢I když jsem věděla, že už není cesta, nějak člověk pořád doufá v zázrak. A on se nestane, nikdy, no…Ano, jsem nasraná na celý svět, že se vymýšlí hovadiny a nevymyslí se, jak tuto hnusnou nemoc zastavit😠 Umírají děcka, mladí lidi. Když jsem byla mladá já, mladí umřeli fakt jen vyjímečně, snad jsem ani nikoho neznala. Teď už to začíná být skoro běžné👎

Niki, to mikádo ti fakt sluší, je to takové šik, ještě s výraznou barvou👍No jasně, ulovila kočinky koukám, že byly i příítulné🙂A doufám, že jsi se fakt oblékla, tu pořád kosa🙄

Navečer jsem ještě chystala nádrž na vodu, onehdá jsem koupila dlaždice, nádrž leží na paletách a na šotolině, do které se to váhou trochu nořilo, tak jsem pod ty palety dávala dlaždice. 5x jsem nádrže tahala nahoru-dolů, protože pořád byla hodně ve spádu, i když jsem ty zadní podhrabala, pořád to bylo málo, ale nechtěla jsem to zase přehnat. Vloni už jedna paleta podehnila a celé se to nahlo hodně, tak to měnit i tak musím. Od sousedky jsem vyškemrala nové palety už vloni😉Ale tím, jak jsem to pořád rovnala, tak jsem zatměla a stejně to tam nedouklízela. Ale to počká až na lepší počasí. 

Buggyro, vy jste měla víkend koníčkovej, tak ostatní taky musí počkat, stejně je na práce venku zima. 

Dneska jsem u oveček ráno viděla dvě čerstvě narozená jehňátka no nevím, proč s něma z té siberie nejdou ovečky do hangáru, kde je přece jen trochu teplo. Teplejc. 😕

lesnizinka
lesnizinka 06.04.2025, 23:10:50 xxx.xxx.91.207
Fíkovnice:

Ronjo, i já na Vás vzpomínám. Nevím, zda sem ještě chodíte. Pokud ano, co nejsrdečněji Vás zdravím!🌼🍀

Ty voe vidím ducha😲😜 Si to ty předsedo? Žiješ? Jak, kde napiš nám něco víc, ne?!

lesnizinka
lesnizinka 06.04.2025, 11:35:15 xxx.xxx.91.207

Tak to jsem celkem zvědavá Bobi, co ti mudr. vymyslí🤔 Ony ty prášky od bolesti jsou poslední dobou k 💩 Vyrojilo se jich ne, že ne, ale nepomáhají. Zlatý alnagon. Na tom naše migreničky a děda s kloubem v pr… přežívali celá desetiletí. Nekoukala jsem, co je to, co ti napsal, ale proč ti nenapsal Aulin? Možná se to ,,pere" s něčím, co bereš nevím, ale na záda se to u nás dává často(a na zuby) Tak snacha bude dobrá👍pokud se ovšem poučí a zahodí cigarety🤔Infarkt ve 40, nález na plicích, hmm👎 

Nikča už je snad zdárně na místě a nemrzne. Já jsem teda ráno na obchůzce mrznula dost, podruhé za zimu jsem si musela natáhnout kapuci🙄ten ledový severák byl hnus👎Slépečka…teď by to chtělo, aby měla co největší volný výběh. Myslím tím, aby si mohla uzobnout v okolí, co právě potřebuje. Děda tak ,,léčil" nafouklé králíky. Prostě maroda z králíkárny pustil do humna, ať si najde, co mu udělá dobře. Pamatuju, že fakt většina přežila. Bodlinka by mohla přijít s typem, co by tak pipce mohlo být a co jí dát? Je tu vůbec někde Bodlinka?? Nějak jsem dlouho nezachytila, nebo možná jen nechodím na fora, kde se vyskytuje🤔

Coudas, páni, ty se musíš nudit😛to jsi si tam postavila super chatičku místo toho, jak my ostatní máme při stavbě hnusné plechové stavební buňky?😉Pokud se nemýlím, máš to na stavbu kousek, ne? Teď budeš uklízet doma i v chatičce😏

lesnizinka
lesnizinka 05.04.2025, 17:32:00 xxx:xxx.4193:7ab5

To je na bazi: vedci zjistili. Pak se ukaze,ze nekdo posunul desetinou carku. Takovymato ,,zarucenyma" informacema se vubec odmitam zabyvat. Otazka na z.lsane kocky. Prvni kocka zrala jen konzervy Miamor s krepelcim vajickem a nebo krevetama. Prestala je chtit, az kdyz se u ni objevil tumor - to zacala jist kapsicky Felix se zele. Oba, kocka i kocour jen a pouze granule Royal canine pro britaky, kocour ani ty kapsicky. Proste si mysleli, ze musi, kdyz jsou britky. Maso ani jeden v zadne podobe. Nova kocka zacala rovnou na Felixech, pokusy o ty Miamorky ci jakekoliv jine granule ci kapsicky sabotuje do ted, maso si vezme jen opravdu vyjimecne par kousku. Posledni kocour obcas syrove maso, ktere ho zachranilo, kdyz mel FIP, udrzelo ho pri zivote. Ted uz si ho veme jen parkrat za tyden, jinak kapsicky Felix. Da si obcas i sunku, tu se naucil jist se psem, kteremu jsem do ni davala tablety. Vim, ze to neni OK, ale neni to casto, ani hodne. Jo varene si nevezme vubec nic, varene maso si asi nemysli, ze je maso. Vajicko nechce, zakysane veci nechce, polivky a podobne mlsky pro kocky nechce, ani zadne ty bonbonky a pod. Obcas mu na zkousku neco koupim, zbytecne. Nastesti ji aspon jeden druh bezo pasty. Kocka…tak ta si nic jineho jak granule a obcas kapsicku neda, cokoliv ji nabidnu, tak tresti oci, zdrha a mysli si, ze ji chci urcite otravit😜 Aha, oba vlastne lzicku smetany na slehani.

lesnizinka
lesnizinka 05.04.2025, 15:04:34 xxx:xxx.4193:7ab5

Ha, ha cvicenka, malem se u toho zmrzaci😜 Ze…jak kdyz tlacis na zachode…no, ja nikdy na zachode netlacim, ja jsem rada, ze stiham dobihat🫣 Kdyz snachu bolela ruka tak to jo, to je urco infarkt. A to je nakonec ta lepsi varianta…ze dvou blbych😒 My jsme dneska od obeda na valachoch, vecer mame predstaveni(skola) tak se to chysta. Zvuk, generalka…Kocice jsem vyhodila ven pred tim polednem…ne, nebyli radi🫣 Uz se vam chladi? U nas uz to bylo kolem 11h citit. Rano na obchuzku slunicko 12st, sla jsem jen v natelniku a mikine. V pulce cesty se zacalo zatahovat a severak, to jsem mela nastesti uz do zad. Mamka sla pak za hodinu a uz volala, ze ji byla zima. Vcera jsem tusim ani nepsala. Sla jsem po brigadnici, ze jen dofinisovat zaho u potucku: na kontryhel, co mela ocistit prakticky nesahnula, z potucku jsem vytahala dalsi snad tunu listi. Nekecam, byla by to mensi vlecka. A to ten usek jeste pokracuje, byla jsem tam do tmy a stejne to cele nemam🙄 To si porad rikam, ze to je predposledni, pak uz jen pulku severni strany u domku a dal jen neco jeste sebrat, odvezt..no a pozametat cestu a chodniky. Je mi ovsem jasne,ze to,,uz jen", se zmeni v nekolikadenni honicku🤨