Aktuálně: 2 298 inzerátů289 381 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 10.05.2026, 10:44:22 xxx.xxx.27.28

Bobča: Vyhrála jsem v tombole “modrý portugal”…A Jarča 5 litrovou bečičku piva….a zpily se do němoty🤪

lesnizinka
lesnizinka 09.05.2026, 11:51:05 xxx.xxx.27.28

Čau holky, na tohle jsem fakt stará zaprděná bába. Nemáme FB, ani Instagram, já to prostě k životu nepotřebuju, žiju v zahradě. Teď musíme mít jen stránky kvůli škole. Tom to projde, ukáže mi, kdo známý se tam objevil a tím to končí. Já vůbec nechápu, na co se tam dívat, co kde hledat, asi by mi to musel nejdřív někdo ukázat😏Pokud mě to někam třeba omylem navede zjistím, že mě to ale vůbec nezajímá, vypínám a zdrhám😜

Kdo sledoval radar asi viděl, že k nám se déšť ani nepřiblížil, nepršelo už několik měsíců. Nezajímá mě shopování ani jůtubeři😜ale to, že je naprosto šílené sucho už na začátku května, mě drtí teda dost. Když jsem četla výše, jak vám prší, docházelo mi fyzicky blbě. Vím, že za to nemůžete🙄ale čte se to fakt blbě😔

Veselejší příspěvek k tomu shopování: objednala jsem si lodičky s tím láskem přes patu, nyní prudce moderní a fakt se mi to líbí. Vzhledem k noze 35, jsem měla na výběr dvoje: za cca 2 tisíce a za 700Kč. Samo jsem vzala ty levnější😉Naštěstí! Já je dala na nohu na akci a tu jsem celou propajdala jak debil, pásek mi na patě absolutně nedržel a stále padal dolů…až jsem si uvědomila, že já žádnou patu nemám! Nemám takovou tu vystouplou patu, mám to vzadu prakticky rovné, nemá mi na čem držet🤔 Boty mám k ničemu. 

lesnizinka
lesnizinka 06.05.2026, 10:59:54 xxx.xxx.27.28
Cvrk:

Tesařík bukový, Cerambyx scopolii. 

Děkuju🙂👍Fááákt? Se divím, protože to bylo v dědině a buk netuším, kde by se tam vzal(možná má někdo v zahradě živý plot) ani to kolem si nemyslím, že je lesík, kde by rostly zrovna buky🙂Toho bych čekala spíš tady u nás, buky na dohled😀

lesnizinka
lesnizinka 06.05.2026, 10:54:14 xxx.xxx.27.28

Niki, tak mě napadlo  nevím, jestli jsi to už řešila nebo ne….nemůže Božka brát nějaká ta koňská chondra, jak teď bere mamky Mandy(pes)? Je to prášek vím, že s Boženou je v tomto problém, ale Mandy to syplé na jídle v pohodě žere a mamka právě o víkendu hlásila, že na Mandy je po 14dnech užívání vidět velké zlepšení v pohybu, ráno se 5 minut neprotahuje, než udělá krok, dokonce jí po dvou rokách utekla za zajícem😏

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2026, 12:49:35 xxx.xxx.27.28

Tohoto fešáka mi blejskla kámoška v Dolních Bojanovicích - dětem sednul na hřiště a byl z toho řev. Tak jsem ho odnesla na pole, ale mobil jsme u sebe neměla🙂Je to nějaký tesařík? 

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 05.05.2026, 12:44:41 xxx.xxx.27.28
Cvrk:

Stepník rudý nebo moravský. Záleží i na lokalitě. Moravský je jen na jižní Moravě, rudý je i v teplých oblastech Čech.

Ale on je i větší, tohle je mrně ne? Něco takového, ale o hodně většího jsme měla před lety na zdi..Morava

lesnizinka
lesnizinka 05.05.2026, 12:42:57 xxx.xxx.27.28
lykosa:

asi dlouhososka velká

Ježíš👍děkuju moc😀❤️já jsem jí z nevědomosti říkala prostě včelí medvídek, protože vypadá hrozně roztomile😍 Mám jich v zahradě hodně, zrovna včera jsem koukala jak létají nad pomněnkovcem(brunnera)No jasně, nevyfotila, mě to vůbec nenapadne, až teď😏

lesnizinka
lesnizinka 03.05.2026, 11:35:46 xxx.xxx.20.219

Bobi to je super, že ti váha taky opadla, určitě se i cítíš líp😀👍a krásně si užíváš, moc ti to přeju!🥰Já teda jo, nemusím pořád myslet na to, kde mi co přetéká😜Ale nemyslete si jako, že je to ideál, k tomu to má ještě daleko😎A zapomněla jsem napsat, že se mi vyházal ksicht, respektive se mi vyhazoval snad měsíc, každý den mi nějaký brbolec přibyl, vypadala jsem jak s neštovicema😏 Postupně jsem vyměnila většinu kosmetiky, kterou jsem měla novější, přestala jsem užívat draslík(u toho bylo přímo napsané, že se to může stávat) a myslela si, že mám vyhráno. Je to lepší, ale ne ještě tak, že by se mi nic nového neobjevilo, sem tam ještě jo. Takové vodové brbolce, nakonec se na tom udělá i hnisavá čepička, když ji vymáčknu a vydesinfikuju hned zmizí, spíš než akné se to podobá oparu, protože se vyhodí i třeba tři najednou těsně vedle sebe. A spíš jen brada a kolem pusy. A zůstávají po tom celkem dlouho červené fleky, než se to úplně vyhojí, takže vypadám jak pako🙄 Naštěstí používám léta bb krém, ten na to stačí, případně tu ťupnu korektorem. Za 14dní máme velkou akci v Praze, tak snad se to už uklidní🙄 Nikču jsem zachytila včera a přečetla🙂Viděla jsem i to, že se nemohla přihlásit, poznala jsem, že je to od ní😀

Jsem ráda, že Božence je líp. Mě mamka cca před dvěma měsíci říkala, že Mandynka ráno moc špatně vstává z pelíšku, dlouho se prtahue, než se zvládne rozejít. Já jsem pak koukala, že mám doma ještě půl kila koňského chondra, co jsem měla pro Worušku a už ho nedopapal😔Tak jsem jí ho před 14dny zanesla, ať jí s tím sype jídlo. Jak ji znám čekala jsem, že se na to vykvákne, že jí to dá jen, když si náhodou vzpomene, takže…nikdy. Ale dala si to ke vchodu, kde si pokládá talířek, kastrolek, když jí nese, takže dávala. A včera mi večer volala, že zázrak, že Mandyna ne, že v pohodě vstává, ale včera jí utekla za zajícem, což neudělala dva roky(z toho tak nadšená teda není, když Mandy je úplně slepá🙄chodí jen po čichu) Ale je ráda, že ji alespoň ty nožky tak nebolí👍A mamce jsem 14dní léčila nohu, praštila se do holeně a vypadalo to jak náběh na bércák(má cukrovku) tak nějak se jí to tam propadlo, zfialovělo…ona ty nohy, žíly má i tak hnusné a tohle bylo úplně. Měla jsem od podzimu pro ni naložené kaštany na mast, tak jsem okamžitě vyrobila, namíchala homeo a po 14dnech hlásila, že jestli to má ještě mazat, že noha vypadá už dobře, tedy stejně jak do té doby. Uf. Takže i bez titulu😉 už mám dva léčebné úspěchy během měsíce 😀

Od rána zase řeším látku na došívky oblečení, teď musím už konečně jít hodit péct osso buco a v 16h musíme jet na valachy na koncert dětí maminkám. V zahraděš jsem stihnula tak akorát otevřít skleník, aby se to tam neupeklo. 

lesnizinka
lesnizinka 03.05.2026, 07:21:47 xxx.xxx.20.219

Čauky, čauky i ode mě😀a teď mě překvapilo, že ani Niki tu nebyla!Takže hlásím, že jsem na tom podobně, nestíhám a nemám tedy zánět močáku, ale jsem dostala funkci garderobierky a musela kontrolovat, jestli mají na nahrávání všechny děti oblečení v pořádku ušité, pokud ne, tak operativně řešit. Je to 110 dětí. Holkám rozdat podkolenky, mašle, klukům pásky, kšandy…co kdo preferuje. Po akci se oblečení převeze na štendrech, musím ho jet přebrat, jestli je všechno, znovurozdělit ho na štendry na orchestr, sbor, kluci a tanečníci. Ušpiněné zavézt do čistírny. Pak to znovu podle velikostí, co mají děcka zapsané…zkompletovat. Do zahrady jsem prakticky týden nepárnula🙄nevím, kdo to kdy bude za mě dělat👎Co mě těší je, že se projevila moje dřina a snaha a konečně jsem něco zhubnula, tedy tak, že je to i vidět, poznám to na oblečení, líp mi sedí. 

lesnizinka
lesnizinka 23.04.2026, 17:54:43 xxx.xxx.88.199

Hlásím, že vlaštovičky jsem v dědině viděla taky, nabíraly vodičku z kaluže, co tam chlapi vytvořili - kope se u nás vodovod. U nás nad jezerem jsem je viděla proletět začátkem týdne, asi jen kontrolovaly, jestli je voda😉Taky černý čáp brouzdal v dědině u splavu. Čápa jsem onehdá viděla letět, ale bylo to za šera, nad ránem, takže jsem neviděla, jestli bílý či černý. 

Vidíš Bobi, jiřky na tebe nezapomněly, jen čekaly asi, až se konečně ukážeš doma👍Co by tam dělaly bez tebe, bez publika..fandu potřebovaly😜

lesnizinka
lesnizinka 21.04.2026, 10:29:57 xxx.xxx.88.199

Když napíšou, že u nás +1st, tak to s jistotou u nás bude mráz. Ještě je tam jeden stupeň hlášený myslím některé dva dny. Včera večer kolem 23h 3+. Začínala jsem být hysterická, protože mám ve skleníku otužující se rajčata - vystěhovaná z domu, kde to byly jen vytáhlé špejle. Ať ,,zmužní" než půjdou na záhon. Ale až tak, s mrazíkem😲to by bylo po nich👎 Já umytou mokrou hlavu ještě, tak jsem vyslala Toma, ať tam raděj jde pustit topítko. Před půlnocí nám to už nemyslelo ani jednomu😜protože stačilo mrknout na hodinovou předověď a viděli by sme, že se zatáhne a začne mrholit. Kleslo to sice až na 1+, ale brzy ráno s tím mrholením už bylo 5st. Má nový mobil, pár dní. Drahý. A při té manipulaci s kabelem a topítkem atd…mu šlahnul na dlažbu. Prý kuvama asi vzbudil celou ulici. Já jsem naštěstí usnula hned jak lehla, takže na mě už řvát nemohl😛

lesnizinka
lesnizinka 19.04.2026, 11:14:36 xxx.xxx.89.181

Ahoj holky, mě se taky nic nechce, ale musím, pořád totálně nestíhám. A prý: nesmíte být ve stresu, vyplaví se vám kortizol a budete tlustá jak bečka😏Nóóó…tak to je přesné, ale jak nebýt ve stresu, to ať mi poradí!?Já býk, nemám stresy ráda a celá léta jsem o něj nezavadila😉vůbec jsem si nějaký stres nepřipouštěla, pro mě neexistoval. Teď, na ,,stará kolena" kdy chci mít prostě svůj klid, mi muž připravuje takový program, že z toho už doslova šílím. Do toho kočiny, barák, zahrada…a třeba to, že jsem teď jezdila s mamkou…vypadl jí zub z protézy. Víkend jsme byli celý na soustředění, v úterý-středa Prahu, čtvrtek s mamkou s těma zubama a v pátek nanovo…pro ně(protézu) V sobotu jsem sehnala zemědělce se sazečem - vysadil nám brambory. Muž jen zaplatil, ale měl to bez starosti a práce…narozdíl ode mě, která ho musela jet v pátek ukvokat a v sobotu s ním spolupracovat😏Ještě jsem pak vyběhnula na petrklíče nad pastvinu na sušení pro tchýni(sobě jdu znova hned, jak to tu doťukám😉) našla jsem u toho májovky, takže to budu mít hledání a trhání 2v1😉Tom si natrhal moře pampeluch, takže jsme je večer naložili a dnes večer budu ještě vařit ,,med" - je toho na 4 dávky🙄Do toho uvařit oběd…dám jen péct kuřecí křidýlka a s hlávkovým salátem. Vysadila jsem v týdnu skleník(možná jsem psala?) a přesadila a vyhodila ven přenosné kytky - koupili jsme v Praze nové obaly ozdobné(umělou košatinu) V zahradě jsem toho jinak moc nestihnula🙄Něco vysadit, něco vykopat pro sousedku atd, ale je tam ještě moře úklidu👎

Ještěrka krásná, taky chcííí👍Máme žabinky alespoň😀

lesnizinka
lesnizinka 12.04.2026, 09:04:40 xxx.xxx.195.26

K dokrorům a sestřičkám se raděj moc nevyjadřuju, po mých zkušenostech bych byla sprostá👎

Ještě, že se mezi pacienty najdou i slušní lidi, jako Bobča. Mám staré lidi ráda a nesnáším, když pak v nemocnicích a podobných zařízeních trpí, vydaní napospas náladám personálu, zažila jsem to s prarodičema hodněkrát. Nikomu by se nelíbilo, kdyby byla ve školce úča zlá na jejich děti, protože nemá náladu, protože ji nasr..muž, protože má málo peněz a bla, bla. Pokud si vybrala jako povolání práci s lidma, péči o ně, tak se podle toho musí chovat, jinak tam nemá co dělat. 

lesnizinka
lesnizinka 12.04.2026, 08:57:13 xxx.xxx.195.26
»
Odpověď na příspěvek uživatele Coudas z 11.04.2026, 19:36:13

Káťo, u nás se říká: mám prdel jak štýrský valach…takže tohle je tvůj muž a ty jsi ta kobylka vzadu😜

lesnizinka
lesnizinka 10.04.2026, 11:17:11 xxx.xxx.20.29

Bobi…Jiřinka😔Ale je to pravda, užila si s těbou hezké chvíle ke konci života..a to se počítá. 

Takže čauky už z domu👍Jasně, že to Bobča zvládne, vždyť už je zase čupr holkaaaa!👍

U nás do rána -6.5st, sice jsem tu nevyhrála😜ale vidím černou magnolii(jako každoročně😠) a bojím se jít kouknout dozadu na rozkvetlou broskev🙄

lesnizinka
lesnizinka 07.04.2026, 22:02:16 xxx.xxx.20.29
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 06.04.2026, 07:00:16

Čau turistko😉i dneska jste chodily? U nás ráno -2st, pak vyšlo sluníčko, tak na můj okruh dobré, v zahradě v triku s dlouhým, ale kolem 15h začal fučet severák hnus, postupně jsem přidávala mikinu, vestu..byla jsem v 19h ráda, že ji mám😏

lesnizinka
lesnizinka 07.04.2026, 21:57:42 xxx.xxx.20.29
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 07.04.2026, 21:02:49

Ahoj Nikčo, bylo by asi nejjednoduší, aby na to obec objednala tu foukanou izolaci - to je šup, šup👍

lesnizinka
lesnizinka 30.03.2026, 22:06:38 xxx.xxx.31.57

Niki, zrovna v sobotu jsem četla článek o tom, že zvýšený(vysoký) cholesterol má v dnešní době 70%lidí, po 60.ce už takřka 100%. O svém cholesterolu vím jen to, že jsem ho měla vysoký hodně už (překročený limit asi 2x👎) v 18 při vstupní prohlídce a to jsem měla 42kg a ani gram tuku na těle😏Asi mám familirielní hypercholesterolemii(bych tipnula) taťka umřel mladý na infarkt, tam to neporovnám, ale má ho překročený i brácha a dokonce i mamka, která má 56kilo🙄Mám známou, která je štíhlý prcek, jí strašně zdravě, protože má taky zvýšený cholesterol a strašně se o sebe bojí😏 bere na něj prášky a neklesá jí😏Takže já na to tak nějak prdím, stejně to se mnou sekne👎Tím tě nechci navádět, aby jsi nedržela dietu a nebrala prášky! Tím chci jen říct, že nejsi vyjímka a prášky ber, ať můžeš i hřešit😉