Smarjá Bobeš, jak to tady čtu…vždyť to jde spíš od 10 k 5👎😟Nevím, co jí dávají, ale holky, neměla by dostávat kortikoidy? Teďka akutně, injekčně? Někde jsem četla doktora, který psal, že s dobrou fyzioterapií se teď dá operaci vyhnout. Jenže k dobrému fyzioterapeutovi, se člověk dostane na objednání tak za půl roku🙄
Já…tento týden opět nestíhám(jakové překvapení, že?😏) Každý den ten koncert. Včera poslední tedy, předtím jsme museli ještě do Hradiště do banky, tedy Tom, tak jsme jeli o dost dřív. No a: cca před 3 týdny jsem si zase píchnula větev do oka, nic hrozného, ale pořád mě tam něco ještě řezalo, tak jsem šla vypláchnout a kouknout na to oko. A pod horním víčkem, na bělmu, jsem místo haluze😉 našla flíček, takovou hnědou tečku. Kouknu na NET, jestli by to mohlo být od píchnutí, protože jsem si uvědomila, že jsem to tam viděla už na podzim, kdy jsem se píchla fakt moc. Oko mě přestalo bolet a já jsem na to zapomněla a našla to teď znova. No nezmiznulo to právě. A NET mi zrovna vyplivnul fotky melanomu(které tam vypadaly stejně, jako ten můj flíček) I když jsem si říkala, že je to přece blbost, aby se udělal zrovna pod víčkem - na místě, kam slunko prostě nesvítí?!? A sakra mě, co chodí třičtvrtě roku s kloboukem na hlavě?!? Tak mi Tom řekl, ať zkusím vlézt k očařovi, kam ho jeho mudr. doporučil na brýle, někdy před 5 rokama. Koukli jsme jak ordinuje a zrovna v ten čtvrtek měl prodloužený až do 18h. Tak jsem si tam v půl čtvrté sedla, klepala se jak ratlík a přemýšlela, jestli raděj nezdrhnout. Když vyšla někdy za půl hoďky sestra, tak jsem jí vysvětlila, o co jde, jestli by se mi na to očař nekouknul. Že se zeptá. Pak mě zavolala, něco poměřila, něco fouknula do očí, prd vím, nikdy jsem na očním nebyla. Takže bylo jasné, že mě veme. Sedělo tam cca 8 lidí, chodili pořád dovnitř- ven, někteří byli odbavení rychle, někteří tam zase byli hrozně dlouho a mezitím tam zase vešlo x lidí. Vzal mě po 17h. No a jak jsem v té čekárně seděla, jsem si najednou vzpomněla na tu ropuchu a napadlo mě, jestli ten flek nemohl nějak způsobit ten jed od ní. Jenže jsem si zaboha podle ničeho nemohla vzpomnět ani kdy to bylo, ani které oko🙄 Hledala jsem různě ve zprávách, co jsem komu psala, ale nic jsem nenašla, tak jsem psala i vám. Mudra kouknul a první mě ujistil, že pigmentace to je, ale melanom ne, ten je prý skoro černý. To vím, že po těle jo, ale na fotkách těch očí nebyl. A není to ani od píchnutí, ani od ropuchy. Mám to sledovat, kdyby to rostlo, nebo tmavlo tak hned přijít. Mezitím, co mi měřil dioptrie, jsme se bavili o tom, že k doktorům nechodím a že jsem se odhodlala, mě stálo hodně přemáhání(jelikož jsem měla zprvu vůbec problém mu říct, s čím tam jdu, začínala jsem hyperventilovat, takže chápal…prostě u doktora jsem já totál hysterka, nedávala jsem už tu sestru, co mě chystala. Na konci říkal: napíšu vám zprávu, ale vy ji k obvoďákovi stejně nezanesete, že? Ne, to určitě nezanesu. No nevadí, tak pro vás, aby jste si mohla jít vyřídit brýle, ale stejně asi zůstanete u těch z drogerky, že? Nevadí, to je v pořádku, stačí vám ty dvě dioptrie, co jste si teď naposled koupila. Dole pan doktor má taky z drogerky různé dioptrie+-, asi osmery a mění si je podle toho, v jakové kondici zrovna oči má😉
Takže já jsem na rozdíl od Bobi dopadla uf…dobře👍Už jsem se viděla bez oka👎Hluchoslepá, fakt super😏
No a dneska honem s mamkou na nákupy a odpoledne jsem vysazovala papriky do skleníku. Zítra, až z něj okape závlaha, kterou jsem tam nechala stříkat tři hodiny, tam vysadím okurku, která mi už doma vyrobila tři hadovky(dvě už jsme snědli) a nějak tam musím vyrobit ohrádečku a přestěhovat tam i rajčata, než půjdou ven. Chtěla jsem je ještě přesadit do větších květináčů, ale to asi nepůjde, jsou to děsně slabé, pokroucené chudinky…dolámaly by se.