Aktuálně: 2 582 inzerátů234 052 diskuzních příspěvků18 616 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 17.03.2025, 16:33:19 xxx.xxx.88.196
»
Odpověď na příspěvek uživatele lupus4 z 17.03.2025, 16:12:40

Znám, viděla jsem několikrát. A to rozhodně nejsem žádný filmový fanda, čumím jen na blbiny, většinou cokoliv, čemu se dá zasmát, nemám ráda jakékoliv filmy, co mají v popisce drama, psychologické drama atd. Takovéhle filmy jsem sledovala ještě v dobách, kdy v té telce nic jiného nešlo😉Teď x programů, člověk si trochu může vybírat🙂A dramat je všude kolem…

lesnizinka
lesnizinka 17.03.2025, 16:28:18 xxx.xxx.88.196

Díky👍 A to jako fakt? To samo, tedy že to nikdo nekříží? Muž mi říkal, že je to asi nějaká hrdlička…a já si klepala na čelo, že ta je přece šedá😏 No tak budu za blba, co už😊😜

lesnizinka
lesnizinka 17.03.2025, 16:24:38 xxx.xxx.88.196

Odjakživa jsme mívali u babči vlašky, děda jim taky ze sklapovací pasti vždycky vyklepal myš…a bylo po myši🙄Ne, že bych to chodila sledovat, viděla jsem to jen jednou a díky…nikdy víc👎

Byla jsem na pojížďkách, koupila jsem si substrát na přesazení rajčat do větších kelímků, když se stejně ani nedá nic jiného dělat. Rovnou i další na vylepšení zeminy ve skleníku, takže celkem 4/70l. Tom to neví, ječel by, že máme horu kompostu, hnoje a já kupuju zeminu🙄 No jo, jenže pak vleze k mamce do skleníku(tchýni) a: a proč my nemáme takovou parádní zeminu ve skleníku, ona tam má všechno krásné, obří…Protože tam má nasypaný jen substrát, ne tu hnusnou jílovici ze zahrady, jak já👎Už jsem tam za těch pár let navozila i kompost, i hnůj, ale není to totéž🙄 Těžké (a zmrzlé) to bylo jak sviňa, zaprasila jsem si kufr, protože i když tam mám rozprostřenou pro tento případ folii, zasahovala do zavírání, čidlo nechtělo zavřít kufr. Když jsem ji trochu odsunula, jak na sviň mi rupnul pytel a usypalo se mi ven…teda do kufru🙄Doma jsem to nemohla vyvézt až do domku, protože na cestě jsou hromady suchého nevyvezeného z kytek, takže jsem na rudlu ty 3 pytle(mám ten, co se sklopí a je z něj vozík) tlačila těch 150m do kopečka do zahradního domku. Čtvrtý v pracovně rozmrzá. A já jsem taky byla zmrzlá jak cibule, jen v mikině a vestě. Tam by dneska fakt psa nevyhnal👎

lesnizinka
lesnizinka 17.03.2025, 16:02:19 xxx.xxx.88.196

Mě to přijde spíš jako kříženec ragdola, než siamky. Ale na kočky nejsem žádný odborník🙂

lesnizinka
lesnizinka 17.03.2025, 15:57:35 xxx.xxx.88.196

Přistálo mi to tu u jezera, je zima, chuďato nadrchané, trochu chodilo a zobkalo. Už jsem přemýšlela, jestli mu nasypat alespoň vločky někam…ale už odletělo. Jestli jen dál po zahradě nebo úplně dopryč, ale nevím. 

Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 17.03.2025, 11:39:17 xxx.xxx.88.196

Většinu z těch cviků je taky protahovacích, zpevňovacích, trochu posilovacích, ale žádná divočina - takhle po ránu. Tak jasně, já nejdu do práce, tak na to mám čas. Vstanu, obstarám kočky, nachystám zeleninu ke snídani, mrknu sem a jdu cvičit. Pak vyčistím zuby, čísnu, nahodím make up a jdu na obchůzku rychlým tempem. Snídaně a resty na compu, objednávky kde čeho a podobně. Pak už podle počasí, většinou zahrada. 

lesnizinka
lesnizinka 17.03.2025, 11:30:27 xxx.xxx.88.196

Přemýšlím a vlastně vždycky jsem o tom přemýšlela stejně. Jenže: když se nad tím zamyslím, naši Mandy obskočil sousedovic vořech při prvním hárání. A fyzická či psychická dospělost na to co? No asi byla, když zabřezla. Stejně jako děcka v Asii či Africe. Neděje se to jen u zvířat…bohužel. U zvířat to bude to nejmenší zlo, dívaje se na to touto optikou🙄

lesnizinka
lesnizinka 17.03.2025, 11:23:25 xxx.xxx.88.196

Jsem se právě chtěla zeptat, jak je u vás. Tak Buggyry už nemusím😉 čtu. Já sem teda pilná nijak nebyla😏U nás nakonec včera ještě odpoledne i hezky, i když zima. Stejně jsem ale měla ten domácí úklid, venku jsem vůbec, krom ranní obchůzky nebyla. Dneska ráno vstanu a posněhává. Než jsem sešla dolů tak přestalo, no než jsem pocvičila, tak začaly takové spíš krupky. -1,5st. Vyšla jsem na obchůzku, nefučelo, říkala jsem si, že to v té vestě dám, bylo celkem příjemně(bundu jsem vyprala a uklidila na příští rok do skříně) Bylo to dobré, než jsem se otočila v polovině do protisměru🙄 Pofukoval severák, ty krupky sněhové mi metly do ksichtu, ruce jsem stáhnula do rukávů(ještě, že mám krátké ručičky a na všem dlouhé rukávy😜) Ale dala jsem to, i bez kapuce, posledních 300m už jdu zase s větrem do zad. Takže dneska zase venkovní práce zrušené, je mokro a nevlídno. Už i vyčuhnulo slunko, ale si to rozmyslelo. Ráno chodil po zahradě sousedovic Kvído, koukala jsem na něj z ložnice u čištění zubů. Soused má sundaný ten plot, jak dělá fasádu, tak toho asi využil. Když jsem se vrátila z obchůzky, tak jsem ho nikde už neviděla. Vikťa šel pak ven a vrátil se s nějakým krvavým flekem ve fouskách, tak nevím, jestli se někde dorvali, nebo se tak sám poškrábal😏

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 16.03.2025, 11:58:58 xxx.xxx.88.196

Briťáci🙂 Zrovna včera jsem měla řeč o kočkách s bratránkem. Přestěhovali se z bytu se 14letou kočkou do baráku a ona začala chodit na zahradu. A prý je tak nadšená, že už i spává v garáži, do baráku se jde za nima jen pomazlit, když přijdou z práce a chce pustit zase ven. Nikdy asi neviděla myš, teď nosí myši jak divá😀 Je to taková nějaká polochlupatá kříženka, něco jako ta norská lesní či takového něco. Podle fotek není mourovatá, spíš taková dohněda, s bílýma znakama. 

lesnizinka
lesnizinka 16.03.2025, 11:27:52 xxx.xxx.88.196
Sarah01:

Kočkám vůbec nerozumím, nikdy jsem je neměla, tak by mě zajímalo, proč musejí být dvě? Znám spoustu lidí, kteří mají jen jednu. A z pořadu Kočka není pes si pamatuju i případy, kdy se jim ty kočky rvaly do krve. 🤔 Psa jsme měli naposled jednoho v paneláku, jinak jich taky vždycky máme víc, ale kočka není pes, ne?

Vzhledem k tomu, že naši dva se taky nijak zvlášť nemusí(jak kdy, někdy jsou spolu v pohodě, noci běžně, ale někdy se servou) takže si taky myslím, že je to dvousečné. Když si nesednou vůbec, bude to pro změnu starost navíc řešit, co s tím, aby se nepozabíjeli🙄(i když asi jednodušej, jak nesnášející se psi, protože kočka si prostě zaleze) Dle mého názoru kočka smečkové zvíře není, zvládne se tolerovat, ale většinou je spokojená sama. Jinak je to u koťat, ty se jako každá mláďata potřebují vyblbnout, natrénovat na parťácích lov(ti jim vlastně nahrazujou sourozence, se kterýma by přirozeně vyrůstali)

Kočka v bytě…to je taková samostatná kategorie. Nemá žádnou možnost setkat se s jedincem svého druhu, ať už v dobrém či zlém. Nemá žádné podněty z venku, těžce se nudí. Proto si myslím, že veme za vděk i druhou kočkou, možná raděj zvířetem jiného druhu, které nebude přirozený konkurent. 

lesnizinka
lesnizinka 16.03.2025, 11:12:35 xxx.xxx.88.196
Kilian:

…no vzhledem k tomu, jak ho tam Canka označila, tak předpokládám, že je to ten samý…

Přesně. Než jsem se Nikči optala taky, už to vlastně ,,vysvětlila" sama. A tedy mě zaráží, že když má ségra takovýhle průšvih, nepodpoří, nepomůže, nezachraňuje partner, ale volá ségře. Jako ano, když jsou si velice blízké, v případě, že partner je někdo mimo, neuvolní ho z práce nebo nevím co ještě…v pořádku. Ale prostě v prvé řadě mě zachraňuje muž. 

Ahoooj holky, už jsem konečně na příjmu, tak nějak normálně. Vrátili jsme se v pátek před půlnocí, Vikťa na značkách, no Gucci pořád nikde, vlastně celou noc a celý den nebyla v garáži, ani na jídlo😲 To už jsem začínala být nervozní i když vím, že je schopná ,,zašít" se v domku. Takže jsem nahodila bundu(byla zima hrozná, po těch teplých dnech) a letěla svítit mobilem po zahradě a do domku. Ne, že bych si myslela, že bude někde v zahradě v té kose, ale hulákala jsem celou cestu. Domek jsem prohlídla, pelechy, zákoutí, kde bývá zašitá a Gucci nikde. Letěla jsem před barák svítit kolem cesty do křoví, ale určitě jsem vůbec nepočítala s tím, že by Gucci šla ven a vlezla pod auto. Když jsem se vracela(s nepořízenou, vlastně naštěstí) volal Tom, že už ji má. Dostala jsem vylágoš😉protože jsem si sice zavřela ventilačku v ložnici, ale zapomněla jsem ji zavřít na balkoně na chodbě. A Guccina ji asi objevila, tak si myslela, že se za oknem na nás dořve😏 Nevím, jak dlouho trdlo na tom balkoně čučela. Musela si asi k jídlu chytit myš, protože měla dvě klíšťata a ona teda chodí poslední dobou ven minimálně…bojí se nových sousedů a taky toulavého Macka. Včera jsme pro změnu byli půl dne na oslavě u bratránka, takže taky vlastně celý den v čudu. U nás 3st, táhne severák, kosa a slunko před hodinou trochu vysvitlo, ale už zase není a dneska to ani moc nevypadá. Ale mě to nijak nevadí, ven jsem se ani nechystala jít pracovat, mokro, zima, ale musím uklidit konečně ložnice, popřevlékat postele, takže i povysávat, setřít podlahy, vydrhnout koupelny samozřejmě. K obědu jen křidýlka s kaší, nic složitého. Byl problém něco vymyslet, protože včera na oslavě bylo všechno😏

Kometko, překlepů mám x, houby to vidím, z mobilu úplná trága, takže pokud možno, ani nepoužívám. S automatickou opravou bych asi zbláznila. Teď na nové klávesnici na noťasu mám posunuté písmenka na klávesnici malinko jinak a šílím, než něco napíšu, opravuju to snad 100x. A i tak si hromady překlepů vůbec nevšimnu.

lesnizinka
lesnizinka 15.03.2025, 10:40:40 xxx.xxx.88.196

Určitě, starší mírná kočička, zvyklá být jedináček, by byla super👍Nechtěla jsem to nějak rozebírat, když uvažují o koťátku…

lesnizinka
lesnizinka 15.03.2025, 10:33:00 xxx.xxx.88.196

Děkuju moc, jen mě to zarazilo, překvapilo, že stránky chybí. Většinou dotyční o sobě napíšou základní info při prvních kontaktech a to se právě ,,vypařilo". Marně jsem dumala, kde je chyba a kde to teď najdu. Super, ještě jednou dík👍

lesnizinka
lesnizinka 15.03.2025, 07:44:18 xxx.xxx.88.196

Ježíš Niki, tak tohle jsem fakt číst nechtěla, to je hrůza!😢A ještě se špatným koncem. Ségra si bude ten záchod vyčítat dlouho, jenže prostě se to stává, člověk pořád spěchá, nekontroluje a nedomýšlí důsledky. Koťátka budou asi až tak za dva měsíce, myslím, kočky teprve mrouskaly😕

Ach jo…🙄

lesnizinka
lesnizinka 14.03.2025, 14:51:12 xxx:xxx.9d6a:3f03

Pisu z mobilu, tak tam budou blbiny, ale Buggyro koukam, ze vam vsechno krasne  vychazi, asi mate dle kondiciogramu stastny den😛 U me je to dneska tak nejak sumak, ale jo vlastne, mamka volala, ze u nas prsi👍 Tom je na jednani na ministerstvu, tak ten by taky stastny den potreboval😉 Rano jeste psal soused, ze jde z nasi strany delat fasadu(ja ho varovala, ze je tam dest)) A z dovolenim nam rozebere plot, aby se k ni dostal. Tak dostal instrukce, at hlida Viktenu, aby nezdrhnul.Ale myslim, ze ani on takovy hrdina neni, Gucajza  at je kde je, ale ta nevyleze.

lesnizinka
lesnizinka 14.03.2025, 10:21:23 xxx.xxx.154.234

A teď se nudím, válím se tu v posteli, než vyrazím na ten Chodov. A vzpomněla jsem si, že jsem o víkendu potkala kámošku, viděla mě šlapat ráno kolem potoka, jak venčila psa, tak na mě čekala, chtěla s něčím poradit. A říká: ty jsi měla vždycky psy tak hodné, vychované. Naše holky vás znaly od mala a vždycky říkaly: a potkaly jsme Radku s tím úžasným velkým bílým psem🙂 To zahřeje u srdíčka❤️

lesnizinka
lesnizinka 14.03.2025, 10:14:22 xxx.xxx.154.234
lesnizinka:

Dobrý den, narazila jsem na problém: netuším, kde najdu starší zprávy od člověka, se kterým jsem si toho napsala mnoho v SZ? Není tam třeba stránkování, jako na forech, takže to znamená co? Že se jich uloží třeba jen 10? A zbytek už není? Nebo ví tu někdo z diskutujících?

Cituju sama sebe, můj dotaz tu visí celkem dlouho, bez reakce. Může mi prosím někdo z adminů odpovědět, poradit?

lesnizinka
lesnizinka 14.03.2025, 08:59:42 xxx.xxx.154.234

Včera celý den v Říčanech na nácviku dětského orchestru. Za měsíc se bude nahrávat ve studiu, tak je potřeba ještě hodně potrénovat. Děcka jsou skvělá, na to, že se sjedou z různých koutů republiky, se sehráli rychle👍Bylo to náročné, naštěstí byla pauza na oběd. Když jsme tam přijížděli, hustě sněžilo,,vločky" jak vata. Mamka hlásila, že u nás tak trochu prská, ale kolik, to ona nezměří. Tu v Praze doslova lilo, celou noc. Na krmítku jsem sledovala kočky, jak nažívají v garáži…a Gucci tam nebyla celou noc🤔Myslím si, že se uklidila do zahradního domku, dělá to, když nejsme doma. Snad se přijde alespoň najíst😕

lesnizinka
lesnizinka 13.03.2025, 14:06:40 xxx:xxx.9d6a:3f03

Majky jsem vcera potkala v zahrade dve. Jednu jsem musela evakuovat z kamene, ze ktereho nabiram vodu, abych ji nechtene nezaslapnula.