Aktuálně: 2 298 inzerátů289 381 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 30.03.2026, 21:53:09 xxx.xxx.31.57

My jsme většinu buxusů(buxusových koulí) likvidovali pár let zpátky (kvůli zavíječi) a brigádník nehlásil žádný problém(a pochybuju, že měl pořád rukavice - jestli vůbec) Ale tak jasně, každý může být citlivý (vnímavější) na něco jiného. Taky se u mě už projevují alergie na kde co a jako děcko jsem neměla alergii na nic🙄

lesnizinka
lesnizinka 30.03.2026, 21:47:24 xxx.xxx.31.57
»
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 30.03.2026, 10:12:08

A stejné ořímsování? jako máme na baráku my😉

No fakt, na překlepy prď, já když to po sobě nepřečtu 5x, tak by to byl totální blábol. Pořád se překlepávám, mám novou klávesnici a je trochu jinak uspořádaná, než ta původní a píšu mimo, někdy musím hodně přemýšlet, co jsem to původně psala, abych to mohla opravit😜

lesnizinka
lesnizinka 29.03.2026, 14:11:34 xxx.xxx.31.57

Bobi, nemáš tam taky nějakou automatickou opravu? 

Já mám alergii na takové ty klasické náplasti, co se používali, když jsme byli děcka. Nevím, jestli takové náplasti ještě vůbec jsou a už vůbec netuším, co za látka v těch náplastích mi to dělala. Úplně jsem na to už zapomněla😲ještě, že jsi mi to připomněla!👍

Rapotacko nechápu, co jste si vyrobila na rukách buxusem? Jako, že alergickou reakci? To jsem nějak ještě neslyšela…na buxus🤔

lesnizinka
lesnizinka 26.03.2026, 22:02:33 xxx.xxx.31.57

Jééé, úplné zjevení😲valím voka, Bobeš je tady👍❤️Tak to se budu už taky muset pochlapit a chodit častěj😛

lesnizinka
lesnizinka 25.03.2026, 22:41:26 xxx.xxx.31.57

Ahoj holky, jen v rychlosti…letos jsem poprvé taky sázela česnek až na jaře👎ale nemyslím si, že by to byl až takový problém, on v zimě stejně neroste, jenom zakoření jen, že začne pak růst dříve zjara v době, kdy ten můj v zemi ještě ani není😉

lesnizinka
lesnizinka 18.03.2026, 21:05:55 xxx.xxx.80.113

Niki, když jsi to auto otevřela…neřádila ti v motoru kuna? Trochu to tak podle popisu vypadá. 

Ještě pořád nestíhám ani ho.no👎Dneska jsem měla brigádníky, jeden je trochu ,,na baterky", takže za toho spíš pracuju já😏ale to je na dlouhé povídání. Takže jsem musela čistit(srpem) a vyhrabávat záhony kytek rychlostí závodníka F1, 5 hodin v kuse, aby měl ten druhý co odvážet a neplatila jsem ho za lelkování. Když jsem se připlazila domů, měla jsem co dělat vůbec ze sebe sundat ty špinavé hadry. Ruce si necítím a myslím, že zítra budu mít problém se i najíst…což je tedy spíš pozitivní😜Snad zahradu tak nějak do konce týdne dočistím, pak už mi bude zbývat ,,jen" stříhání růží a komulí. Příští týden musím zvládnout okna a zrobit Velikonoce😏Nestíhám řešit věci na katastru - nějaké nesrovnalosti po digitálním přeměření vesnice, nestíhám volat Bobči, nestíhám zajít za pejskem ke kámošce - ta už mi volala, kde probůh jsem, že pejsovi je smutno😔Poslala mi i jeho fotku, aby mě nalákala😛Asi to zabere, jen fakt nevím kdy. A v sobotu máme zase školní akci...

lesnizinka
lesnizinka 12.03.2026, 20:38:23 xxx.xxx.80.207

Ahoj holky, já už jsem několikrát měla přečteno, že písnu pár řádků…a vždycky mi do toho něco vlezlo. Krom práce na zahradě, momentálně už dvoufázově, protože už je dýl světlo, takže do nějakých 14h, pak honem uklohnit nějaký rychlý oběd(no…z toho mám teď popáleninu na zápěstí, protože znáte to: práce kvapná, málo platná😏) a po obědě ještě do tmy. Mám nového pomocníka, je to na dlouhé vyprávění, to až někdy příště, ale je pomalý, takže musím občas pomáhat i jemu to, co bych jindy dělat nemusela. Živé ploty, ty vysoké jsme spolu nějak zvládnuli, teď musím honem očistit kytky, co už pučí a pak ještě jeden nižší plot, který dosáhnu zesmýkat ze země. Naháním zemědělce, ať mi zrotavátoruje pole, musíme dát na místo skleník, navozit do něj kompost a hnůj - přísady mám nachystané, už by tam mohly jít. Založit nový záhon jahod - čekají v květináčkách na záhon a vysazení - ve skleníku, který je tedy odložený bokem. No a mezitím finišujem ve škole s dořešením nového oblečení pro orchestr a sbor - komunikaci s návrhářkou a dodavateli mi Tom hodil na hrb, vůbec nestíhá🙄protože nám ke všemu vážně onemocněla zástupkyně, tak řešíme, kdo ji v tom či onom může nějak nahradit🤔nového učitele co ji zastoupí na kytary atd😔 A po těch plotech, kdy jsem jela 7dní nonstop, zrasovaná, usínala jsem jak jsem si sednula…jsme ano - jeli na tři noci do termálů - trochu se zregenerovat…dneska jsme přijeli a jede se dál, honem jsem přesazovala a zalévala přísady😉Já to říkala…jaro…to nebudu mít už čas na nic🙄Aby toho nebylo málo - při zapnutém krmítku, když jsme nebyli doma jsme viděli, že nám tam začal chodit další dvě kočky - dvířkama do garáže!😲Paradoxně ne Macek, kterého jsme tam právě čekali už nějakou dobu, ani ne sousedů Kvído, který je alespoň už kastrovaný, ale jeden mourek a jeden mourek podivný, chlupatý…no ten vypadá😏Ke všemu chodili potvoři jen v noci, když jsem měla vypnutou signalizaci…jinak bych na ně houknula a už by snad nedošli😎Co na to naše kočky netuším…nikdy nebyly v záběru, možná ani v garáži zrovna. Ale toho chlupatého Viktín naháněl minulý týden po zahradě, naštěstí se do kontaktu nijak nedostali, takže zatím bez úrazu, narozdíl od Bertíka🙄Jsem moc ráda, že Bobča už je takřka fík, snad už tu brzo bude zase s náma. A Boženka kozenka, že je taky lepší. Mamce dorval dravec slepičku, už je zakopaná😔Do toho jí brutálně začala kulhat Mendynka, snad si jen něco píchnula do nohy, po dvou dnech už dobré, ale je vidět, že stejně jak Božku ji bolí nohy, nasadíme chondra(a snad to na rozdíl od Boženky bude normálně žrát🤔) zůstali mi nějaké po klukách. Ještě co? No…u nás nekapnulo od přelomu roku snad…a ani nekapne, není nic hlášeno. Vlastně nevím, jestli se s tou zeleninou mám vůbec snažit👎

lesnizinka
lesnizinka 04.03.2026, 19:46:13 xxx.xxx.22.12

Hlásím žiju, ale nestíhám. Ještě se mi přidaly nějaké trable, teda já jsem si přidala, jak jsem blbec dobrotivý😏Hlavně, že je Bobča OK, přiznávám, že jsem svině, už týden jí ,,volám"🙄jenže já od rána lítám jak blbec(teda spíš šplhám s plotostřihem po žebříku) mám naplánováno, že do víkendu ty ploty musím zvládnout. Jestli je zvládne i tělo nevím, jak říkám: zatím žiju😎(a cpu se tím kreatinem) Skončím, poobědvám a padnu za vlast. Když se mi povede probrat, uklidím, nebo upeču na další den, nebo venku něco málo ještě pošolíchám(dneska jsem chystala čmelín, protože jsem ze žebříku viděla samičku jak už hledá hnízdo😲) A večer usínám tak kolem 22h🙄

lesnizinka
lesnizinka 25.02.2026, 21:19:50 xxx.xxx.30.56

Jsem sem vlezla až dneska a je možná, že kočky ,,svoji" lasičku nezakousnou, protože rodina, stejně jako moji psi nezakousli lišku a liška nezakousnula moje kočky. Ala lasička u nás nebydlela a kočka ji bohužel vyřešila po svém🙄Možná to nebyly naše kočky, ale třeba tulák Macek.

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 25.02.2026, 21:12:33 xxx.xxx.30.56

Na Fíkovnici myslím často, už jsem se několikrát chtěla zeptat, jestli jste někdo na sítích a víte, jak na tom s kočinama jsou. Přemýšlela jsem, proč už sem nechodí, ale jestli je jí někde líp, je tam spokojená, tak to je asi důležitější👍

lesnizinka
lesnizinka 25.02.2026, 21:08:54 xxx.xxx.30.56
Daja:

Já fakt nepochopím proč u nás vše tak trvá, jasně každý to umí vysvětlit, ale i tak to trvá🙏. 

Raduš ty výš, že já jsem zahradník na prd a mám dotaz můžu ostřihat ovocné stromy příští týden? Potřebují to a dost urgentně a kanadské borůvky mi strašně se vytáhly a samo, že na horu nedosáhnu, je  takový neforemní keř, když je ostřihám neublížím? 

Dáji, to se ptáš té pravé, mě všechny borůvky postupně mřely, nevydrží tu ani jedna. Umře, dosadím, umře další👎Takže řez…ten jsem fááákt nikdy nepotřebovala, tedy ani vědět, kdy a jak😏

lesnizinka
lesnizinka 25.02.2026, 21:04:33 xxx.xxx.30.56

Obecně: peckoviny se řežou v době květu, jádroviny začátkem zimy, zimě a časně zjara. Na jádroviny, tedy jabloně, už je skoro pozdě. 

lesnizinka
lesnizinka 25.02.2026, 20:58:06 xxx.xxx.30.56
Sarah01:

A nevíte prosím někdo, jestli vůbec a jak se prořezává švestka? Já jim mám už hrozně vysokou, že do horních větší už nedosáhnu ani na žebříku, tak kdyby to šlo trochu prořezat a nic se jí nestalo, byla bych ráda.

Jinak včera jsem narazila na výprodej u nás v supermarketu s rostlinami a zahradními potřebami, budou bohužel zavírat, jsou v insolvenci, tak jsem nakoupila všechno nářadí nové, už všechno tak nějak dosluhovalo. Tak mám docela radost, i když kdovíjaká zahradnice nejsem. 😊

Začnu tady🙂 švestka se prořezává v době, kdy kvete a těsně po. 

lesnizinka
lesnizinka 24.02.2026, 22:10:07 xxx.xxx.30.56

Nemám😛já jsem na tom jak Bobiš, trvá to, ale taky se nakonec dočkám…v dubnu, tuším 9.ho.

Dneska už jsem vyrazila na jarní práce, omydlila jsem čemeřice. Vlastně včera jsem konečně vysadila česnek, co měl být už tři měsíce v zemi, ale on tam stejně tak akorát  celou zimu čučí😉Zpět k čemeřicím, holky nepsala vy jste některá, že pěstujete čemeřice?(nebo to bylo ještě na psech, nebo ještě na zahradnickém🙄) Každé jaro musím omydlit staré listy, protože úplně zčernají. A myslím, že normálně se to nedělá, že ty moje jistě mají nějakou houbovou chorobu🤔

lesnizinka
lesnizinka 23.02.2026, 12:57:15 xxx.xxx.87.168

Vrátili jsme se z cest, koukám, Buggyře to nestačilo, jelikož je jak Fík tak to nevzdá a jde se mučit nanovo. Já se musím donutit mučit v zahradě a to urgentně, po deštivém ránu je tady 10st a jaro! Ještě jsem musela vyřizovat resty a jdu to omrknout. Taky musím sehnat brigádníka🙄Mluvil za tu dobu někdo s Bobi? Já jsem neměla vůbec čas, se omlouvám😔

lesnizinka
lesnizinka 20.02.2026, 18:17:41 xxx.xxx.150.25

Mít zdravého psa není maličkost a oteplení…jo, jo, nechtějte vidět, přes co ráno musím skákat kolem ovcí🙄Jezdí po té cestě, jak jim naváží krmení tím velkým traktorem, co má zadní kola snad větší než jsem já, to je tak rozjeté, že by to snad ani tankem nedokázal líp. Jak to povolí, tak do toho zahučím po kotníky. A rozjel to tak důkladně, že to není ani kudy obejít, až těsně do keřů👎

Buggyro bych se hecnula a kvůli vám ochutnala, ale bohužel jsme na cestách, teď to nevyjde. Ale věřila bych Ronje, když tvrdí, že dobré. Cca 2 roky zpátky jsem měla rybí kolagen a to byl teda fujtajbl smradlavej…ono to dalo čekat…rybí😏

lesnizinka
lesnizinka 20.02.2026, 11:20:53 xxx.xxx.154.234

Aha, než jsem to sesmolila koukám, že Ronja už mě předběhnula😜

lesnizinka
lesnizinka 20.02.2026, 11:19:53 xxx.xxx.154.234

Holky, hlavně tedy v první řadě Buggyro, pobavily jste mě jak nikdy, i muži jsem musela přečíst, ať se taky zasměje👍Chci být taky lasice, alespoň ta kuna no nevím, jestli to do léta nějak zvládnu(zatím to vzhledem k tempu nevypadá😏) ale u nás žádné takové cvičení není, tak si cvičím samo-domo(já bych se mezi lidi stejně nedonutila🙄) Kreatin mám doma někdy od předvánoc, ještě jsem ho ani neotevřela, pořád se ,,jen" chystém. Mám prášek, takže míchat v něčem a čekám, že to bude zase nějakej hnus, co mi nepoleze krkem. Tak to pořád odkládám🤫

Doufám, že tu Bobi, až bude moct číst, hezky zvednem náladu, teda dnešek určitě😛

lesnizinka
lesnizinka 19.02.2026, 13:43:15 xxx.xxx.87.168

Tak jakové u vás počasí? U nás ve dne plusové, ale včera k večeru přestalo sněhánkovat a vyjasnilo se, rázem zase -2ráno. Dnes od rána sněhánkuje zase, teď je +1st a v noci má být -10, takže nevím, asi se zase vyjasní. Oteplení má přijít až v tu neděli. A pak už to asi pofrčí, že se z toho potento😲😜