Aktuálně: 2 298 inzerátů289 381 diskuzních příspěvků20 875 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 26.05.2026, 22:26:56 xxx.xxx.80.128

Žádné listí nehrabu, co nepotřebuju neobírám, nechám na stromech, buď to někdo sežere, nebo to shnije a spadne a rozpadne se. Tedy jediné listí co hrabu je platanové, to je obří a tvrdé a pod platanem jsou levandule, které v zimě sice listí ochrání před vlhkem, ježkovi poskytne úkryt, ale na jaře ho z nich musím vybrat, protože by naopak uhnily. To je normál na malou vlečku👎

lesnizinka
lesnizinka 26.05.2026, 17:31:24 xxx.xxx.80.128

Jak jsem tak včera pod muchovníkama šla, tak mi blesklo hlavou, co tak tam těm potvorám pověsit, aby nám nechaly alespoň na ochutnání😏Už jsem zkoušela kde co, je jim to putna, ,,naši" ptáci se nějak nebojí ničeho👎

Já u spaní nemusím mít ticho ani zatemnění, já bohužel mám problém spíš se vzbudit🙄V neděli mi soused říká: tak jsem si říkal, že jak ta chuděra Radka může s těma žábama spát. To je ale šílený řev, ti povim. A já mu říkám: mě je to naprosto jedno, mám otevřené balkonovky, venku řvou žáby, mě řve telka, svítí lampička a já lehnu a než se mi vůbec povede naladit nějaký program, tak chrápu. Neberu to jako plus, někdy si připadám jak zombie😏Chrápu u telky, přelezu do patra, vyčistím zuby a v momentě chrápu zase. 

lesnizinka
lesnizinka 24.05.2026, 17:20:57 xxx.xxx.89.124

No a? Měla jsem dva psy, teda nula dětí, ale tohle vůbec neřeším. Ještě se nikdo neotrávil, protože i toho, co je jedovaté, by to děcko muselo sežrat nůši a to určo nezvládne, chutné to není. Nejvíš se potento…😜

lesnizinka
lesnizinka 24.05.2026, 07:01:56 xxx.xxx.89.124

Sarah, všechno, co jsi napsala, by být mohlo. Většinou ty, co jsou krásné květem, jsou na vaše(i moje) stanoviště choulostivé, jinak bych ti řekla třeba pawlovnii, ta roste rychle, ale namrzá. Katalpa by snad jít mohla. Ale normální, ta s kulatou korunkou nekvete. Velký keř je ještě kolkvicie, ta je nenáročná a hezky kvete, taky střemcha, ale ta bohužel odnožuje, musela by jsi ji zasadit rovnou do nějakého kusu roury, aby se nerozrůstala. Klasická kalina - bílé koule. A líska…z té máš i užitek🙂

lesnizinka
lesnizinka 24.05.2026, 06:50:15 xxx.xxx.89.124
»
Odpověď na příspěvek uživatele Ronja s motejlem z 23.05.2026, 18:33:18

Nebo takhle. Bobule nevyfotím, nebo už je několik let po sobě sežrali kosi dřív, než stihnuly dozrát. Jak to trochu začne chytat barvu, do jednoho dne jsou pryč🙄

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 20.05.2026, 23:24:38 xxx.xxx.89.163

Nebyla, přemýšlím jak to, ale nebyla. On je odsvěcený, už to není ,,kostel", ale spíš kulturní stánek. Je pravda, že jsem pořád lítala do patra a zpět, takže jsem se zahřála, ale měla jsem je tenkou halenku a zima mi nebyla. 

lesnizinka
lesnizinka 20.05.2026, 10:35:25 xxx.xxx.89.163
Anonymní:

Tak jednou ráno koukám z okna a dva ledňáci na plotě, 🐑ML.

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

A kde bydlíte? U nás je taky často, jsme přítok Moravy🙂

lesnizinka
lesnizinka 20.05.2026, 10:33:11 xxx.xxx.89.163

Bobi, třeba to perou tímto způsobem: pověsí na déšť…a děj se vůle boží😛

Bobi, zážitek to byl asi zatím nej. Nejlepší akce, co jsme měli, asi ani Festy to nepřekonají, on i ten prostor to umocnil, pozvednul. Popsat se to ani nedá. Jen v neděli večer, kdy bylo ještě nahrávání celý den v rozhlase, už jsme všichni padali na hubu😏Kdo je na sítích, zadejte si ZUŠ Folklorika, jsou tam nějaké fotky, přibudou i videa, postupně, jak se bude zpracovávat🙂

A nakonec napršelo i u nás, jen musím z někoho vytáhnout kolik nakonec, tisícovka je z nuly plná👍

lesnizinka
lesnizinka 16.05.2026, 10:25:24 xxx.xxx.154.234

Samojed byl taky nekoupací, tedy neplavací. Vody se nebál, chodil do ní rád, ale ,,po kolínka"Běhal po potoce, proháněl ryby, děsně ho to bavilo, ale plaval jednou v životě, když už bylo fakt vedro a zatáhnula jsem ho do hlubší vody, ať se z chladí. On z toho stres neměl, bral to jako hru, ale s díky dál odmítal, že jednou stačilo😉Ono taky pak samojed vysychá hodiny, ne-li dny, takže možná je to u toho psa pud sebezáchovy. 

lesnizinka
lesnizinka 16.05.2026, 10:17:11 xxx.xxx.154.234

Něco napršelo i u nás. Asi jsem nepsala, ale u nás včera do rána konečně něco - 10mm, uf. A mamka teď psala, že u nás prší, tak snad ještě něco naprská, i když podle radaru je mrak od Prahy(áno, tady samozřejmě prší) až po nás. Zdůrazňuju to PO nás🙄Jsme v Praze, dnes tu máme velkou akci, asi už jsem taky psala(si nepamatuju, komu, kam jsem posílala😏) Jen pro zajímavost, je to jen pro pozvané hosty vzhledem k omezenému počtu míst😟Učitele, rodiče dětí…a hosté.

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 14.05.2026, 10:20:15 xxx.xxx.29.32
Bobca:

Raduš,ty jsi měla 1.máje narozky!!!!tak dodatečně vše nejlepší!!!🌺🌻🌼Já mám tu hlavu vymetenou🤭

Děkuju❤️To máš šumák, já zase narozky(svátky už vůbec ne) nijak neřeším, neprožívám. Když mamka hučela, že mám polokulatiny a měla bych vzít rodinu alespoň někam na oběd, tak jsem ji seřvala, ať mě neser. s nějakýma ,,polokulatinama"👎co to kuva je?!? Taková blbost🙄😏Jelikož máme všichni tři(mamka i brácha) tak jsme vzali tchány a jeli jsme všichni na večeři. O to mi nejde, jen o ten důvod, polokulatiny😏

lesnizinka
lesnizinka 14.05.2026, 10:15:11 xxx.xxx.29.32

Ty první: strnad, zvonek, čížek, možná pěnkava - ty nerozeznám. Krmítka mám dvě, ale krom možná červenky, se tam uprdelily jen sýkory(modřinka, koňadra, snad jsem viděla babku) a další ptáčci nic👎

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2026, 22:21:59 xxx.xxx.29.32

Alkohol nepiju žádný, krom piva, mi stejně jako Buggyře vůbec nechutná víno, šampus a podobně..je to jak zkysaná sodovka😉Energeťák vůbec netuším jak chutná, nikdy by mě nenapadlo si něco takového koupit, stačí ta cola😏To, jak jste většina z vás tedy přestaly sladit, jíst sladké…na to moje mamka říká, že to je prostě schopný udělat jen člověk, který nemá závislost na cukru🙄😛Ona má cukrovku, ale je vychrtlá, takže jí doktorka řekla, že se nemá nijak omezovat. Tak se neomezuje😉Snídá jen rohlík s nutelou, k obědu si klidně udělá sladké jídlo - není přeslazená🙂Po večeři si ještě dá nějakou mlsku, i kdyby to mělo být jen třeba pečené jablko, ale dobře oslazené samozřejmě. Takže já prosím za to nemůžu, mám to v genech😜Nemusím třeba až tak čokoládu, dokonce ani ty zákusky nijak často nekupuju. Ujíždím na Raffaelu vím, drahá sranda, ale nemám ho až tak často, ale pokud ho dostanu, mám ,,vánoce"😀Teď jsem se na něm pásla 14dní v kuse, dostala jsem k narozkám a taky bylo v akci, tak jsme si ho k těm narozkám i sama ještě nakoupila😜Ještě dvě krabičky mám😊ale tento týden jsem si dala utrum, musím o víkendu zapnout gatě😛Buchty…to je moje totální úchylka, byla bych schopná sežrat celý plech, kdyby ho někdo postavil přede mě…tam absolutně nemám brzdu, nejsem schopná si nevzít. Když přede mě tchýně o víkendu postaví talíř s ovocným vdolkem(velký talíř) jde ho přikrajovat tak 3x😏Toho půl plechu spucnu ani nemrknu. Pak se divím(no nedivím samozřejmě) že jsem jak prasátko furt😏

lesnizinka
lesnizinka 13.05.2026, 11:15:14 xxx.xxx.29.32

Stejně jako Buggyra pivo nemusím, nepiju, nechutná mi…aniž bych tušila, že jí taky ne😜Já jsem mlsná jak koza a to hořké fakt nemusím, místo toho se prolévám colou, což má nejspíš mnohem víc negativních důsledků, než to pivo, jenže si nemůžu pomoct prostě, alespoň toho půl litru coly denně mít musím🙄Kdyby mi chutnalo hořké, tak si budu třeba kupovat to nealko pivo, ale ani hořké, ani alkohol, takže pivo je u mě out👎Mám kamarády, kteří jsou vyloženě pivaři, fajnšmekři, kteří obráží pivovary a testujou. To já nejsem ani schopná pochopit😛

lesnizinka
lesnizinka 12.05.2026, 12:45:17 xxx.xxx.29.32

Tak si ráno přečtu, jak je východ Moravy zlitý. Tak možná slivkou, vodou to není. U nás za včerejšek a noc(kdy mělo mimochodem napršet 7mm a jsou tam dva😟) napršelo 6mm. Možná na lezoucí zeleninu to trochu postačí, brambory si o vodě můžou nechat zdát, k těm až se voda nedostane😕15km od nás čerpali sklepy…jako vždy ostatně. 

Taťka měl močové kameny, plzeň mu samo taky doporučovali, pil ji, nezachytila jsem, že by mu to nějak pomohlo. Operace, či rozbíjení se nedožil. 

Hřebíčkový čaj jsem si párkrát uvařila, už si nepamatuju, na co mi měl pomáhat, ale je to hrozně aromatické, to se nedá. Stejně tak skořice, tu jsem vařila dýl a nepomohla na nic. Na to sádlo nic jiného než pohyb stejně nepomůže🙄

Co se týče různých pranostik a rad…beru s rezervou. Třeba počasí. Ledoví muži přijdou o měsíc dřív a všechno nám pomrzne, takže tihle opravdoví už jsou jedno👎A tak je to s většinou - už z toho neplatí takřka nic, protože počasí je na chuja všeobecně. V zimě není zima, o sněhu ani nemluvě, v létě se tu pečem, nekapne, vyprahlá poušť. 

lesnizinka
lesnizinka 11.05.2026, 23:16:02 xxx.xxx.27.28

kopřivy piju už asi měsíc. Většinou vlastně celý půlrok, dokud rostou. Vím, že byliny se mají max 14dní v kuse a dát si pauzu, jenže k tomu se nějak  nemužu odhodlat, nechce se mi měnit, na co si zvyknu. jinak by to bylo, kdyby mi to nechutnalo, jenže pravě chutná😉

lesnizinka
lesnizinka 11.05.2026, 16:07:36 xxx.xxx.27.28

Já tady to běžné ptactvo nějak nedávám…nerozeznám. Možná proto, že u nás moc dříve nebývali(vprostřed dědiny, barák na baráku) A nějací zvonci, pěnkavy, zřejmě i ti strnadi mi splývají🤔nerozeznám je👎Dneska jsem sledovala párek žluv hajních, ty člověk nesplete😉ani nepřehlédne. Přelétali mi stále z dubu na vrbu a zpátky, možná hledali vhodné místo k hnízdění, ale než jsem vytáhnula mobil, něco mi je vyplašilo😕

lesnizinka
lesnizinka 11.05.2026, 12:11:18 xxx.xxx.27.28

Teď jsem si to byla se stužkou vyzkoušet na nečisto a myslím, že by to šlo🙂Jen musím někde sehnat stužku, co tomu bude slušet👍

lesnizinka
lesnizinka 11.05.2026, 10:07:15 xxx.xxx.27.28
»
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 11.05.2026, 08:13:36

Ježíš Buggyro, vy jste koumes na všechno😀 Super, díky❤️Koupím stuhu a vyzkouším, v nejhorším ji tam přišiju, aby vypadala fakt, že tam patří😉👍