Repta-A-Repta: Jak daleko to k Bobče máte?
2 hodiny autem?
Lán světa……👎
Ano. Uvažovala jsem i tom, ale co by jí to bylo platné, kdybych tam jednou přijela? Pokecat? To můžem i tady, po telefonu, ale Bobča o to očividně nestojí. Jasně uklidit a tak, ale pak napsala, že tam občas přijde dcera, tak jsem to zamítnula. No a zdravotně bohužel, to jí nikdo asi nepomůžem. Já navíc nejsem moc dobrá v mluvení s nemocnýma lidma, nevím, co jim říct, snažím se to zlehčovat, oni se urazí…viz.Bobča. Tak asi takhle.
eva: Ale vždyť Bobča nikam ven nechodí, psala, že chodí na psy, myšleno na diskuzi…kam by asi tak chudák došla..😲
Ježíš jsem blbá, já četla veselé okénko a představila si ten stánek, kam Bobča chodila na výpomoc. A hned mě napadlo, že se tam asi za nima občas dobelhá😊Tak to mě zase seřve😏
No jasně Bobi, omlouvám se, že mám starost, jestli jsi v pořádku. Nepsala jsi, že chodíš ven na splk, takže jo, bála jsem se, že jen sedíš doma a trápíš se. Já už jsem prostě taková, jiná nebudu. Já jsem okna umyla a rozhodně by jsi to na nich nepoznala. Na starém koupališti vedle se staví, soused přímo vedle orá, bránuje či co, práší se vesele.
Emilek…včera jsem odjížděla a Viktín se uspinkal v obyvču u krbu. Takže jsem nechala otevřené dveře mezi jídelnou a kuchyní, kuchyní a pracovnou a z pracovny ven. Říkám Viktěnovi: pupíne hlídej ne, že ti sem vleze Macek toulavej a pochodí nám půl baráku(a přeznačkuje)🙄Vrátím se za čtyři hodiny, v pracovně vylízané misky, rozházené boty, shrnutý kobereček a naškubané chlupy(Mackovi nejspíš)😏Tak jako jo, dá se říct, že hlídal😉
Dájo, má síť soukromých ZUŠ.
Bobi, nějak nechápu, co ti zase hnulo žlučí, od jara je daleko a ty je vůbec nevzpomínáš, taky jsi dlouho nebyla doma. No nic, já už se raděj nezapojuju😔
Dneska se mi pro změnu neukázaly nové příspěvky a zůstalo to na začátku stránky. Blbne to i vám? Bobi, tobě jsem už dva dny chtěla napsat, že když máš blbou náladu, máš právě přijít sem, pokecat o blbinách, třeba holubech na střeše, to je fuk o čem. Vlastně…máš jiřičky?!?😲 Vůbec si nevzpomínám, jestli jsi psala? Při té příležitosti….mám špatnou zprávu😢Včera, když jsem přišla z obchůzky jsem před dveřma do pracovny našla mrtvou žlunu😢Horní okno od ložnice. Tom říkal, že stál za ním, koukal na jezero, telefonoval a najednou rána. Nemohla jsem přestat bulet asi hodinu😢Ta žluna je u nás pořád(tedy jestli to byla ona) kdykoliv jdu někam zahradou, buď zobe v trávníku mravence, nebo přelétává po stromech. Nechápu, proč najednou trefí barák🙄
Nám začal festival, teda týden kempu - workshopů, nácviků, s vyvrcholením příští víkend, takže jsem v podstatě doma sama, Tom kolem oběda přejíždí tam. Dneska navečer zajedu za ním, nemáme oběd, dáme večeři😉
Jo Niki, jak píše Buggyra, pokud ti to nesežerou slimáci či něco odobného, melouny normálně budou👍Jen si teda kup už sazenice, ze semínka už je pozdě. Já jsem taky jednu musela koupit, protože mi ji právě slimák užral👎Vodní jsme vloni měli jen dva, ale cukrových žlutých hodně👍Já jsem včera totálně nestíhala, sklízeli jsme to seno (12 velkých nůší) po 6ks to Tom odvážel tchánům na vozíku. Do toho přijeli závlaháři, spíš jen na revizi, co je pořeba zrobit, něco pak udělal dnes(usečené trysky, nefunkční 1.sekce…) Nové molo nebude😟prý má čas až na podzim a udělá to i s nějakýma úpravama jezera. Mě z té ohyzdy, co tam máme klepne🙄(molo) Po chvíli, co tu byli ti závlaháři volala mamka, že Mandy ze zad slzí krev, že tam asi má kousanec. Onehdá ji napadl pes, chtěla jsem to sem napsat, ale vždycky jsem nějak zapomněla. Tak hlavně, že jsem jí říkala, že ji má pořádně pak prohlédnout. On ji koulel pod sebou, ale sousedka, co s ní šla říkala, že první ji drapnul do zubů, že zapištěla. Tak jsem chňapla betadinu, stříkačku na propláchnutí, kuchyňské utěrky, skočila do auta a valila tam. Naštěstí se mi při pokusu odtrhnout z toho strup, pod kterým to slzelo podařilo ho strhnout a zjistila jsem, že to není kouslé do hloubky, ale jen seklé, jako by zubem roztržené (škrábnuté) tak jsem to kolem vystříhala a vydesinfikovala, ale nic nehnisalo, vypadalo to čistě, žádný otok. Jen Mandy se mi nelíbí, je nějaká vychrtlá, co jsem ji asi měsíc pořádně neviděla😕Mamka jí dneska dala tabletu na odčervení, protože Mandy je myši-potkano lovec.
Niki supéééér👍😀 Ty jsi teda tajnosnubná, ani nepípnula😏Doufám, že nakonec tě to nestálo tolik, co si říkal ten tvůj ex🤔Ale ten happyend potěší😀
Bobeš, ty si teda ale taková kozena!🐐😜
Eli, většího šílence by tu pohledal😲Chudáčky pejsky honí jak zduté kozy😏 sama se málem umrtví na jakémsi šíleném běhu….😏 To bych snad nechtěla vidět ani jako divák😲😜Ne, prostě šílenec😎
Kdoví co ta Nikiška…🤔
Niki neděs mě, snad to je něco pozitivního, tak držím palce i na nohách😲
Odpoledne jsem si vymazala dlouhou zprávu, chtěla jsem to napsat večer znovu a nejelo mi to tu, pořád jen načítal a načítal🙄Jen jsem přečetla tu Nikču, napsat jí už nešlo.
Co jsem psala odpolko už ani nevím, no bylo tam i to, že nevím, jestli měla včera Bobča nějakého doktora, když se neozývá?!? Pak jsem si říkala, že i tak dobře, že se to smazalo, stejně by mě akorát seřvala zase, co se starám😏Jenže dnes tu zase není🤔Zavolala bych jí, ale právě nevím, jestli není někde u doktora, bo sem skleroza🤭Venku se to kaboní(máme sena, tak jak jinak😏) a na rozdíl od včera, je tam i poměrně chladno, 18st. Ráno na obchůzce jsem potkala jednoho souseda u oveček, že čeká na baču, bere od něj krmivo a stejně jako já se pozastavoval nad tím, že tam nemají od pondělí co žrát😠Staří sousedé na začátku ulice mě vyhlíželi, neviděli jsme se od brzkého jara. Paní říkala: už jsem říkala dědovi, že musíme jít čekat ven, jinak tě snad nikdy neuvidíme😏Vždycky jsme tě u snídaně viděli proběhnout po druhém břehu, ale jak se olistili stromy, tak už nevidíme nic. Mysleli sme, že jsi někde na dovolené. A do třetice jsem potkala kluka(o něco mladšího, teda odost😜) z mojí rodné ulice, kterého jsem neviděla snad 5 let, jel kolem na motorce, když jsem byla skoro u baráku, tak jsem stála ještě chvíli s ním a dom jsem přišla o půl hodiny pozděj🤫 Tom si klepal na čelo, že kde jsem?
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Verun z 10.06.2025, 12:40:00
Že se to jmenuje tak poeticky, pernatuška by mě nenapadlo a myslím, že si to ani nezapamatuju😏Uvidíme😉Ty bílé právě vídám často, často je mám i někde v baráku naletěné. Říkám jim taky ,,poeticky"😉 Ježíš😜
»
Cvrk z 08.06.2025, 23:04:33
Aha, děkuju❤️ Tesaříka jsem podle tykadel tak nějak tipnula, ale že je bukový? 🤔 Buky tu nemám, jenom habry a oni(bylo jich víc) běhali po kvetoucím japonském brslenu a vypadali, že je přilákaly květy🙂
Místo toho ležení tu, jsem mohla mát vypletý záhon…vím😊 Nechce si mi, proto se tu motám po NETu, protože po tom včerejším sečení(musela jsem křoviňákem obsékat stromy) se nemůžu moc hnout na záda, ranní cvičení bylo děs. Na koleni už mám mozol(doopravdy) a stejně budu muset zase lozit po kolenách, protože se prostě nesehnu. Spolehlivý brigádník tu už neexistuje🙄 Paní, co mi pomáhala a ta byla neocenitelná, bohužel má už i věk a svoji zahradu a ke všemu teď pečuje o vážně nemocného syna😟Sekání trávníků dejte pokoj, to si řeší muž a brigádníka na to má taky. Tohle byla sena a ta mi zaberou půl týdne, protože to musí někdo i obracet a hrabat.
Rajčata, přísady ten zbytek, co jsem nevysadila a nerozdala ještě leží ve skleníku, áno, už tam ubožádka jen tak pololeží. Zítra si koňačka ještě přijde pro poslední kusy a zbytek letí na kompost. Krásné melouny sousedce před týdnem přivezl taťka tady z nedalekého zahradnictví. Fakt by mě zajímalo, čím to hnojí, protože jsem si myslela, že mám ucházející, ale to se nedalo srovnat🤭No…tak mažu ven😏
Buggyro díkas za osvětlení Dáje, já na to samo zapomněla😊Nestíhám ani ň. Sprchlo, zahrada bují, včera to sečení, pak jsem ještě do tmy plela. Co, co stihnu za den vyplet, mi přijde jako boj s větrnými mlýny. Pak si v hlavě promítnu zahradu, co už mělo být vypleto, postříkáno, zastřiženo…a je mi šoufl. Si tak říkám, že zahrada má být radost a relax, u mě je to permanentí stres👎To asi není dobře🙄Budu to muset nějak přehodnotit a vymyslet🤔
»
Bobca z 09.06.2025, 09:36:26
Stejně. Nějak jsem to slyšela a brala, že to tak je, proto mě ležící koně překvapily. Bobi, já slepičky plánuju pořád, chtěla bych být připravená, kdyby mamka už nemohla, tak mét vše, jen koupit(nebo přestěhovat od mamky) ty pipky. Musím sehnat nějakého kutila, co se nudí😉Já taky nepochopila, proč ta rybářská bašta není dobrý nápad🤔Pro mě tedy proto, že rybářská, mě je lov čehokoliv silně proti srsti, ale jinak by to bylo hezké, když vidím, co umí Káťa stvořit👍Tak jsme dneska obvolali firmu na molo, co ho prý dělá a oni řekli, že už to nedělají🙄Shodou okolností je to tatáž firma, co nám dělala bránu a garážová vrata. Brána dva dny nejede, tak jsme prvotně volali kvůli ní. Jééé, my už Hermany taky neděláme. No ale dělali stem tak nám to přijeďte opravit. ,,No já se kolegů poptám…" Hmm, jsem zvědavá, jak toto dopadne🙄Dneska musíme posekat louky. Teda Tom. První musí od tchánů přivézt bubnovku. Svítí slunko, ale je celkem chladno, 16st. Po včerejším dešti je to navíc dost mokré a když to naseče na tu mokrou zem, tak brzo to neuschne🙄Jenže může jen do čtvrtka: posekat, usušit, shrabat a odvozit…pak už mu začíná kemp a festival, takže nebude týden doma.
Jé Káťo, tak to se omlouvám, jsem to nějak pitomě přečetla😊 Takže to bude nakonec ještě lepší, vzhledem k tomu, že chlapa jako nepotřebuju, toho mám. A můžu mít plečku s vedlejšákem ,,stavby". Jééé, já bych ti toho našlááá! Potřebuju: kurník u kompostéru a momentálně je v plánu molo, které musí být do poloviny července hotové. Už jsem třikrát změnila plány…nevím z čeho ho vyrobit(nechat vyrobit, aby bylo jasno😉) protože je částečně (zespod)zaplavené vodou a dřevo už třikrát shnilo(za těch 20let, co ho máme) První bylo modřínové, pak dvakrát dub. Řešení je snížit hladinu jezera, ale to se mi nechce, i tak voda chybí, když se intenzivně zavlažuje(když je ještě čím)
U nás pršelo! 😀Fakt, opravdicky pršelo, normálně velké kapky, bylo hlášeno 7mm, nikdo tomu nevěřil a nakonec napršelo 12mm!👍
»
Sardullah z 08.06.2025, 10:13:42
Tak zrovna minulý týden byla fotka, jak v Itálii na pastvině zabil blesk třicet koní😢A vypadalo to zrovinka takto jen…nespinkali😢
Coudas já vím, že jsi psala, že jsi všechno zrobila sama, že tu chlapskou práci vlastně uděláš ty. To, že jsi děsně, ale děsně šíííkovnááá👍víme, to je no coment. Já ale potřebuju toho odplevelovače a opečovávače záhonků😉Letos je mi zelenina ještě vidět, ale je to na úkor zbytku zahrady, kde už ty kytky vidět mnohdy nejsou🙄No a co po babě😏že je chlap ještě k tomu fešák…je bonus😜
Áno Bobi, i ponravy máme😉 jsou v hnoji a kompostu, tenhle škodič byl na rozpadlé vrbě(zřejmě na tom má i podíl👎) Tak ale je to hezký kus🙂Včera mělo pršet. No tak pršelo, jen ten milimetr nestál ani za řeč🤔Dneska má pršet až do odpoledne. Já jsem na obchůzce sice zmokla, ale už neprší a na srážkoměru jsou 2,4mm🙄
Ha, ha😀paní z rodiny myslivců s tím má společného to, že kdyby se tu zjevil mýval, myslivci se o tom dozví jako první, už jen proto, že sedí v hospodě😉Tady by ani neměl kde bydlet, my jsme nová zástavba, v podstatě něco jako satelit, takže staré stodoly a podobně tu nejsou.
Taky jednoho mám😉Káťo, krásná spolupráce, parádní výpěstky, všechno opečovávané, pošli muže k nám na to pletí plís😘👍Já jsem od tchýně dostala ještě sazenice dýní, že už to nemá kam strčit a přísadu salátu(taktéž) Tak jsem to do 21h sadila, protože hlásili déšť. Jasně lilo, 1,2mm🙄Ještě, že jsme to i zalila. Mezitím jsem si sbírala slimejše v bramborách, že salát můžu zalít i skoro potmě, slimejše bych potmě neviděla. A pak mi to došlo: mám na starosti to sousedky zvířectvo. Tak nechám slimejše slimejšema a letím tam, abych vůbec ještě viděla je. Slepičky v kurníku, čumím za všech úhlů a kurník se mi zdálo, že je ještě otevřený a to už bylo 21h. Přepočítala jsem ovečky, že má třeba to zavírání zpoždění. Za pár minut a dvířka pořád nic. Volám sousedce, že teda fakt nerada otravuju na dovče, ale nemůžu si vzpomenout, jestli nemám dvířka snad zavírat-otevírat? Protože jsou ještě otevřená, bylo zamračeno a už dost šero. Prý v klidu, zavírají až 40 minut po setmění😲Probůh proč? Že aby nějaká pipka nezůstala venku. Jsem jí teda vysvětlovala, že pipiny chodí spát jen zajde slunko, ale tak jejich věc. \já se jen bála, aby nezůstaly otevřené🙄
No já jsem taky zvonila u jedněch sousedů, že mají něco s koněm, protože tam v ohradě leží a nereaguje. Řekli, že on tak normálně polehává. Já to taky od koní neznala😊Přesně…na zkoušky jsem se chtěla, ale bála zeptat😇
»
Buggyra z 06.06.2025, 05:53:57
On je ten otisk dost blbě otisk, protože je to na umělém koberci zapískované, takže se to málo prošlapuje, je to blbě vidět. Ale ta stopa je prostě velká i na tu lišku. Tam tam obtiskovala roky, její stopy nás nijak nepřekvapily, ty známe. Tato překvapila velikostí, takže nic menšího než liška nepřipadá v úvahu.