Prosím, prosím nestrašte mě ještě větším horkem a suchem…už toto mě totálně uzemňuje, celé léto defakto jen přežívám s myšlenkou, že to nakonec přece skončí a bude podzim😏Ztráty na zahradě se asi projeví, až po ,,inventuře"😉na jaře, zatím řvát nebudu🙄V pondělí spadlo asi 5mm, což má za následek, že v jezeře chybí už asi jen 10mm a ještě voda dotéká z náhonu, kde už celý jeden den teče. Byli sme v Praze, tak déšť jsem u nás bohužel na vlastní voko jak coudas neviděla🙂Škoda, hned by mi bylo líp🥳
Dneska je zatím pod mrakem, takže z hlášených 30st, je 22,5st…díky bohu, jinak by bylo hned v čudu i těch napršených 5mm. Na zítra hlášeno 12mm, na pátek dokonce 22mm. Tomu nejspíš nevěří ani ti, co to tam naťukali🤭Můžu být jen příjemně překvapená😛
Tak my nezavřít (taky máme automatické) dvířka jednou, tak je po slepicích. Jestli ne liška, tak kuna. Mamka má nové slepice asi 2 měsíce a jedna začala kvokat, usídlila se v kukani a že bude matka😛Tak ji teď musí chodit každý večer sbalit a narvat do kurníku😏Druhou z těch mladých zase několikrát nemohla najít, jednu noc dokonce nenašla a pak zjistila, že to trdlo chodí chrápat za kadibudku na hnoji😎Tu už to odnaučila👍Kvočku dle rad i namočila, ale ta je umanutá🐣
Déšť hlásí, snad zítra, musíme doufat. Z jezera jsem v tyto kritické dny zalévala jen jednou papriky, cukety a skleník - snažím se dvakrát - třikrát denně dopouštět tam ze studny, minimálně hodinu v kuse(spíš dvě) přesto už v jezeře 30cm chybí, pobřežní vegetace už je na ,,suchu", ryby jezdí podezřele u hladiny, jak ve vodě chybí kyslík a odtok a ,,hnije". Tak se modlím, aby mi přežili ,,ploutvičky" jak říkám těm závojnatým karáskům(máme červeného a žlutého, jsou pořád spolu) a asi 5 červených obyč. A pak minimálně 9 - 12cm okounků - to jsou zase moji ,,proužkaťky"😉Těm slibuju žížaly jen co zaprší, takže minimálně měsíc🙄Nevím, co chudinky jinak jí🤔ale jak přijdu na molo, tak se shluknou a koukají, kde mám ty žížaly. Utrhlo by mi srdce, kdybych o ně přišla…Tak jako to bolí, když čtu Kouťáku, že nemáte Mourka😢Nemůžu na to ani pomyslet, já se s tímto smiřuju strašně špatně, vůbec si neumím říct, jak někteří, že takový je prostě život. Můj ne, já takový prostě nechci😟
Přijde mi, jako by kočička nějak tušila(věděla?) že Mourek už není a přivedla vám náhradu protože ví, že s váma mu bude dobře👍Zatím jsem měla zkušenost, že ti největší kočičí plašani, když jste získali jejich důvěru, byli pak ti největší mazlové. Někdy před 14dny jsem si na vás vzpomněla, když jsem na potoce vyplašila kvakoše a dlouho jsem přemýšlela, co s váma je, že se to třeba nikdy ani nedozvíme, když na vás nikdo nemáme kontakt. Že bych mohla zkusit napsat soukromou, mě ani nenapadlo😏
Sucho jak z hororu, 32st🙄Naštěstí ptáčci pijou z pozvolného břehu odtoku z jezírka. To je napaječka i koupelna. Takže pítka vyrábět nemusím. Mám pro motýlky. Ti mají nejraděj, když u studny pustím vodu na kostky a zůstane mezi nima ten vlhký štěrk…z toho sosají. Já jsem úplně zapomněla napsat, co se u nás páchá😎Dělají nám novou cestu, takřka po 20letech slibů. Už si tam nebudou lidi potmě lámat nohy😏Bude i osvětlení, ale to k nelibosti poloviny z nás. No…někdo ho chce😕Už se odkopání cesty blížilo včera k našemu vjezdu. Jdu se ráno zeptat bagristy: budete dnes už kopat před naším? Ne, dneska ne. Tak jsme odjeli do práce. Za dvě hodiny telefon od souseda: Rady, máte si vyjet s autama, bude se to odkopávat před vaším. ,,Jste se asi posr…, ne?!? Já jsem se ráno jasně ptala neřkuli, že na začátku akce bylo řečeno, že se každý upozorní dva dny předem, aby si vyjel, protože už se autem několik týdnů nedostane jak ven, tak domů." Jeden den, co jsme odjeli z baráku👎Ahááá, tak oni vám tam nechají nějaký nájezd🤔 Přijeli jsme k večeru domů, ještě i s nákupy. Nájezd žádný👎Naštěstí se dalo projet přes souseda pozemek, přes naši výsadbu mezi stromem a výkopem jsme těsně projeli leč - naše parkoviště po kterém jsme jeli i vjezd je částečně odkopaný, kostky na dvou hromadách. Nedalo se tam stočit do brány. Na 10x, já ve šteklích a nastrojená, uhazovala ty hromady kostek víc bokem. Tom vzteklý jak pes…nakonec se nám to povedlo, zajeli jsme. A přemýšleli jak za chvíli budem muset vyvézt i Tomovo auto, které je o metr delší🤔Já jsem následně vyjížděla mým a ač Tom radil, nenechala jsem se a vycouvala jsem tak, jak jsem si naplánovala. Tedy zadkem až na kraj výkopu a vytočit už dopředu kolem hromady kostek hezky zase přes parkoviště dopryč. On jel za mnou těsně předkem, ale na dvakrát to taky vytočil(protože jsem mu už předtím uházela ty kostky😉) Jeho auto jsme dali k tchánům, moje stojí ob dvoje sousedy, k němu se dokopou až v pondělí, tak ho zase přeposunu kousek dál, na pole dalších sousedů. Musíme to teď takhle řešit všichni. V pondělí jedem na otočku do Prahy, takže vzít všechny věci, odnést je 150m do auta, odjet k tchánům, přeložit to do Tomova auta a směr Praha, zpátky opačně s tím, že už budem parkovat někde dál na poli, takže věci ponesem domů z větší dálky🙄To bude pakárna🙄Teď je všude neskutečný prach, slibují pršet, tak to se budem pro změnu plácat v blacku, co rozjezdí všechna ta technika. Ani to nechci vidět👎
A ještě jsem si vzpomněla: ráno jsem narazila na sestřenku, co jela z našich stájí(stájí nad náma) že majitelka má dovolenou, tak tam jezdí ona z dolní farmy poklízet a dojit kozy. A že jim prasknul pant na bráně do stájí, tak to musel ráno přijet vedoucí zavařit. A že byli totálně připosratí, že jim to kolem blafne a shoří jak stáj, tak barák a všechno kolem😲pastvina, nad ní rozsáhlý les😲tak to hodinu všude kolem prolévali vodou, aby tam nezůstala nějaká jiskra🤔
Psala jsem to na mobilu, ,,hasiči" samozřejmě🤭Ve Strážnici. Bohužel, u nás jsou teploty nemlich to samé, ne-li vyšší, jenže u nás je nikdo neměří, nejsme ničím důležití☹️K večeru jdem kopat brambory, teda jeden soused (co nám je sadil strojem na jaře) nám je i vyorá. Když jsem o víkendu byla vyběhnutá za ním na poli říkal, že i oni je jdou už kopat a ukazoval mi měkké hlízy(a to měli ještě zelené natě) Takže jdou dnes ven a do sklepa, pokud už nebudou vařené, dnes je zase 35st😈Oni jsem viděla, že vyorávali dopoledne(jela jsem kolem na zubní hygienu)
Buggyro, jako by ste byla u nas🙄jeste pridejte zlute listi na stromech a vyschly potok🥲 Rano jsem potkala pred barakem souseda z ulice a ze jede na Obec, aby mu hadici privezli vodu do studny - jsou na suchu👎
Mám kočičí😀 Vždycky jsme viděli Viktorka s myší jen v případě, že se poblíž motala i Gucci. Nikdy jsem neviděla, že by myš lovil, ulovil, všem jsem říkala, že loví jen Gucci, Vikťa je trdlo. Onehdá jdu ze zahrady a u můstku zalehlý Viktín, vypadal, že něco bedlivě sleduje pod kytkama u jezera. Myslela jsem, že sleduje v rákosí sedící kačeny, které u nás už asi třetí týden bydlí. Šla jsem něco zanést do baráku, za minutku vyjdu zase ven a proti mě šlape Vikťa, něco nese v hubě. Šmarjá co to má, vážku určitě, nedejbože nějakého ptáčka. Pustí mi to před nosem na zem a to hraboš! A zakouslý! No to bylo chválení, oslavných tanečků, pusinkování, kokinko dostal(to je pro něj bezopasta🙂) Šíííkovněj chlapeček👍
Bože, kde chudák přišel k takovému klubku gumiček?!?😲Člověk doma hledá gumku všude možně stylem..tam určo bude"…a najde prd a ten chudák se tím málem zadusí. Lidi jsou hovada nevím, kam tohle kdo vyhodil👎
😲Káťo, to vůbec nevypadalo dobře, máte obrovdké díky za to, že jste se tak snažili, nevzdali to a čapáka zachránili. Onehdá jsem četla jak zahynuli dva čápi, otec se synem. Nenapsali přesně co se stalo, prý se utopili v mlýnském náhonu. Nechápu to, on se z vody neumí zvednout?🙄Brečela jsem půl dne…neměla jsem to číst😢Tak jsem strašně vděčná, že díky vám to má šťastný konec. Už si smůlu ta čapí rodina snad vybrala…
Barák máme celý pozavíraný, venku je 37,3, doma 30,8 - chládek, že?!?🤪👎
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Daja z 04.08.2026, 04:16:45
Akorát, že si večer lehneš na lehátko, je tam alespoň trochu příjemně oproti zbytku světa a do nosu tě praští ten smrad z kachního trusu, za chvíli se tam začnou za rákosím o něco dohadovat, hned je tam řev, pak klapání zobáků, pak nějaké mlácení křídlama do vody. Trochu mi to připomíná sousedy od Bobči😜
22 v baráku…zmítá se mnou závist, fuj😇
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Bobca z 03.08.2026, 20:12:33
Naprosto stejně Bobi, včetně těch teplot. My dnes byli ve Zlíně, pak mě v 17h Tom vyhodil na štěrkáč a jel ještě na 2h do práce. Dala jsem ho dvakrát a jela jsem spokojená v mokrých plavkách dom, nebylo mi alespoň vedro😀Doma otevřu dveře do baráku a to je jak brána do pekla👎Takže jsem teď vystěhovaná na mole s kačenama. To nevím, jestli jsem psala. Týden tu byl usídlený kačer, asi i o něco dýl to bylo. Pak přiletělo asi 6 kačen. Teď je stálé osazenstvo 4. Molo je celé posr..,ve vodě plave samé peří, věčně se o něco dohadujou, čurbes😏Ale vyhánět je nechci, na to nemám srdce❤️Zítra se jedem koupat s bráchou, děckama a mamkou. Tom nemůže, ale asi by stejně nejel, protožeeee….foukalo. 37st, jenže pomoooc, foukalo😜
Káťo, to tak dělá i moje mamka, nebo muž. Ten sice na slunku neleží, ale klidně v tom hraje tenis. Pro mě naprosto nepochopitelné a hlavně nemožné. Já vylézám v tomto počasí tedy ráno na obchůzku a to si říkám, že jsem kráva, že lepší by bylo jít v 6h, když je těch 22 a ne skoro v 9h, když je 27👎A večer jak upír, až se západem😏Onehdá jsem se potřebovala něco zeptat sousedů, slyšela jsem je za jedlema(malému tam vybudovali hřiště) a pořád jsem čekala, že za nima zajdu, až zaleze to slunko(a vyvezu rovnou větve) Přijdu k nim(ještě nemají plot zepředu) vlezu dozadu, tam ticho, už byli doma😏Tak jsem na ně zvonila a vysvětlovala, proč otravuju až jsou v klidu doma🤗
Ještě jsem si vzpomněla(ale foto nemám) že jsem včera ráno při cvičení sledovala otakárka(stačí vzpomenout a hned se objeví) jak poletuje na štětky (bodláky) Nevěděla jsem, že jde po nich ještě, že je tam nechávám🙂
U nás nepršelo, teplota moc neklesla, ráno 19 a nějaké drobné😟Momentálně 25st. Dájo fakt????😲Ráda vám přenechám výhru😜já ji nechci!!! Být 29, asi už nežiju. Včera po obchůzce ráno jsme myslela, že se mnou sekne a to jsem měla za to, že tyhle stavy už přešly. Musela jsem vletět do sprcháče a pouštět na sebe studenou vodu, abych začala normálně dýchat a ne jen lapat po dechu. Včera pršelo, už vedle ve vesnici pršelo z nedaleké bouřky🙄
Takže…kdo nás troufne?🙄Obávám se, že nikdo. Včera, vlastně už dneska 0.28h - 27,1st!😲Spala jsem s větrákem na sebe a petkou z lednice drženou mezi nohama. Je tohle ještě normální?? Ne, přemýšlím nad tím, jak rychle se blíží ten konec světa?! Slibovali, že umrzneme, já mám spíš obavu, že se tu upečeme👎Z topolů od vedle letí žluté listí - asi poslední šance, aby se zachránily. Potok se zastavil dnes a už bude jen vysychat a smrdět😢
Na nic z toho nekoukám. Už léta výhradně jen na komedie. Raděj nějaká úplně blbá komedie, než hnusné osudy. To žijem, všude kolem, nepotřebuju na další koukat, natož se v tom pitvat🙄Tím nechci říct, jste divné vy, co na to koukáte a zanechalo to ve vás nějaké poselství, viz. Monyová, Sbormistr a někdy nejspíš ten Cimický. Stačí otevřít noviny a vždycky tam něco podobného vyskočí. A vzhledem k našim zákonům, jsem pak akorát děsně vytočená, takže ne, díky😏
Koukla jsem na ofiko fotky a je to spíš ten perleťovec. Díky holky👍