My jsme zase cestovali - byli jsme na otočku na koncertu Bena Cristovaa se symfonickým orchestrem. Než jsme tam dojeli jsem uvažovala, pro jakou vlastně věkovou kategorii je tohle určeno. Ben má fanynky 10+😉 prostě hlavně náctileté slečny. Nemyslela jsem si, že je bude zajímat v kombinaci s orchestrem. Ale jim je zřejmě jedno, kdo tam kolem hraje, jde o Bena😛My jsme tam byli pracovně, protože tohle spojení je základní kámen našeho orchestru, tedy spojení s nějakou populární hvězdou. A překvapení😲jako sólistka mu tam vystoupila houslová virtuozka Martina Bačová, která letos začala u nás na pražské škole učit. My jsme to vůbec netušili😏a jsem celkem zvědavá, jestli to vůbec věděl ředitel, jestli se mu pochválila, protože on ji do školy vzal a je to jeho spolužačka z konzervatoře👍Byla s náma i na posledním soustředění před naším festivalem na jaře. Do té doby byla v Anglii, ale chtěla se vrátit do Čech, do Prahy.
Ale teda ne, že jen kultura, před odjezdem jsem očistila a uklidila polovinu cibule a česneku, co schla v bedničkách. Ještě mě půlka čeká, do té se pustím zítra. Dneska zase honem poprat oblečení, pozalévat kytky…mezi cestama jen řeším, respective spíš hasím. Zase selhalo kočičí krmítko👎😠U nás je to zřejmě spíš v připojení, nemáme pevné a Wifina není spolehlivá👎 ještě navíc, když krmítko je od ní poměrně daleko - ale to je neřešitelné, prostě v garáži, jinde, blíž, být nemůže.
A posbírala jsem houbičky, ty už vlastně minulý čtvrtek nevím, jestli jsem psala. Pár kapek u nás spadlo, doslova, po dnech poprskalo, celkem to hodilo možná 15mm, ale stačilo to na to, aby vyskočily klouzky. Měli jsme hovězí na houbách a dneska kulajdu🙂A pár dní tekla voda v náhonu, tak doteklo jezero. Zalila jsem skleník. A voda už zase neteče a podle předpovědi už jsem prostě nějak rezignovala, už si nedovedu představit, že ještě někdy normálně poteče jinak, než čůrkem uprostřed suchého potoka a náhon nic☹️
Jéé Káťo, to s pejskama znám, bohužel😔Chvíli to potrvá. Ale na to, že něco nemusím, se zvyká celkem dobře😉
My jsme měli kulturně-pracovní víkend. Od soboty do včera večera, jsme natáčeli se školníma dětma a Miss Universe Sophii Marií Osako její (a náš) propagační videoklip, na světové finále do Portorika. Bylo to náročné, padali jsme na hubu my i děti, jen miss je pořád happy a cool😛 Tak jasně, je jí 22 a má ambice, musí tedy v tomto směru něco vydržet, respective vydržet všechno, co si režisér vymyslí😉Já už jsem na to stará, několikahodinové čekání v zimě, druhý den zase na slunku, mi lezlo na nerva😉Taky jsem tam vyfotila měsíc - u Hustopečí👍😀
assil: Tohle není film o zvířatech, ani ten název na ně neodkazuje, i když jedno zvíře tam má taky roli.
Assil, je tam chobotnice, pro ty mám slabost❤️Chobotnice jsem měla na jídlo ráda, už léta letoucí bych si ji nedala.
Ariska: Mě by taky zajímalo, jestli jíte maso.
Já mám zvířata ráda, ve filmech se bojím víc o zvíře než o člověka. Ale taky se mi nelíbí zacházení s hospodářskýmu zvířaty, a proto maso nejím. Nerozlišuju kráva nebo pes.
Ano maso jím. Už jsem psala mnohokrát, že ve chvíli, kdybych si maso musela ,,vyrobit" sama, byla bych taky vegetarián. Vyrostla jsem na vesnici, kde se ,,maso" jen chovalo doma, asi jsme nikdy nekupovali. No, nějak jsem si nezvyknula, spíš to bylo jen horší a horší..když jsem dostávala rozum, bylo mě všech zvířat strašně líto. Teď už bych ty, co bych znala, viděla na dvorku, v žádném případě nejedla. Na to sedí to známé přísloví: co oči nevidí, to srdce nebolí👎 Když jsem chodila se psy pravidelně kolem pastviny s kravičkama, hovězí jsem nejedla.
Sarah a kdyby jste nacházela mrtvé lidi, taky by ste si jen řekla, že je to součást života? Já rozdíly dělat nějak nedokážu, ba spíš jsou pro mě zvířata více zranitelná a to, že si někdo pořídí zvíře a nestará se, mě sejří. Mrtvolka v potoce se otočila - je to bobr😲👎Jasně, taky bych mu nejraděj ,,vymlátila zuby" za to, co tam vyváděl, ale je mi ho líto😔
Hm, když já se ze zásady na filmy o zvířatech nedívám. Už druhý den chodím kolem mrtvé ovečky, v tom posledním úseku potoka, kde díky bobrově hrázi je voda, plave nějaké obrovsky nafouknuté zvíře bez hlavy - králík, kočka či menší pes. Otevřu NET a tam: samice keporkaka celý den oplakává mrtvé mládě😢Na cestě přejetá kudlanka. Takže tohle mi naprosto stačí, žádná další zvířecí dramata bych neunesla. Masochistka nejsem.
U nás už je minimálně 10let. Musela jsem zlikvidovat 3 nízké plůtky a asi 50 buxusových koulí. Náhrada…není to úplně ono, respective nedá se úplně adekvátně nahradit, i když v zahradnictví vám prodají za tímto účelem kde co🙄
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Anonymní z 16.09.2026, 07:25:17
Jo, to sedí😛jen ten kocour tam má ještě bílou😄
Tady to vidím na pokračování😜
Ha Bobi, já první myslela, že teď už 26. - a to až za měsíc😀 Ted 26.září máme právě 2 dny natáčení videoklipu s Miss Universe(děcka se budou točit) někde v Lednici a okolí asi. Co bude v říjnu ještě teda netuším😜Hlavně, že se máš dobře, je ti dobře, to mě moc těší👍❤️ Páááá😘
Evi, já jsem právě objevila rychlík, co jezdil v létě z Polska a teď už nevím, jestli Zadar nebo Rijeka(nebo obojí?) to jsem chtěla využít, protože autem 9h(a víc) to bych asi zdechnula, to už na nás není, nebaví mě to, jsem celá rozlámaná, unavená…Nejsem Coudas😜Nakonec to Tom vymyslel s tou mezizastávkou v maďarských termálech…a to bylo super, přesně takhle mi to stačilo, dýl jak ty tři dny bych se asi už u moře začala nudit, jen tak ležet mě taky nebaví, ale zase mě nebaví ani někde turistovat…chci si odpočinout. V mém případě to teda znamená plavat a plavat…protože doma to nemám😏
A ještě hlásím, že po skoro dvou měsících u nás prší! Bylo hlášených zanedbatelných 5mm, ale je 10! tak to pomůže alespoň trochu, něčemu, snad i těm mým ubohým rododendronům, třeba to zvládnou…
A to mi vlastně ještě hodilo oslí můstek k těm pejskům. Nemůžeme prostě teď mít psy ani omylem, i na ty naše kočice je to teď hrůza, protože když byli psi, neodjížděli jsme nikdy. Teď se snažíme kočky postupně po pár dnech zvykat, že sice i odjedem, ale určitě se zase vrátíme, jen někdy to bude trvat dýl. Teď v srpnu to bylo: každý týden Praha na dva dny, minulý týden jsme odjeli ve středu do Maďarska na dva dny, přejezd a tři dny Chorvatsko, zpátky jeden den Maďarsko - celkem 6 nocí nejvíc, co kdy měli😲 Domů jsme přijeli v úterý v 16h a ve středu jsme museli neplánovaně v poledne do Prahy, včera jsme se vrátili v 18h(takže jen jedna noc to byla) ale prostě kalamita, pro kočky, které měly celý život stejný, klidný režim, to dobré není, už se bojím, že mi z toho stresu ještě onemocní😟
Ještě k té dovolené naší, první opravdovější😉Nějak nám začalo blbnout kočičí krmítko😕 První před pár měsíci mělo tak slabý signál z Wifi, že přestalo fungovat. To jsme následně vyřešili, zjistili jsme, že jak jsme ke zdi baráku postavili velký květináč, že dokázal rušit signál až tak, že to nefachčenko👎Tak tam byla oprava snadná😛odtáhnuli jsme květináč jinam😉Teď už se nám ale podruhé stalo, že se pod vrtulkou šprajcnula granule a zaseknul se podavač jídla. Teď opět, v neděli v Chorvatsku koukám, Viktín bezradně hypnotizuje krmítko😏tak že mu tam dám dávku a hláška: výdej jídla se nezdařil. Bohužel, ta kamera je tam umístěná fakt blbě, na tu misku není vidět, takže nevidíte, jestli se to neucpalo třeba tím, že miska je plná, tak nemá už kam to padat. Ale podle Viktínova výrazu tam nebylo zhola nic😛A my se měli vracet až v úterý. Takže v záloze náš osobní bezdomovec, který to u nás už zná, tak jsem ho tam poslala, ať jim prostě dosype druhou misku ze zásobníku granulí, dva dny s tím vydrží😉Ale kdyby jsme jeli na víc dní, tak to takhle nejde, musím to nějak pořešit. Zkusím dát krmítko na větší podstavec a misku zvlášť pod něj, aby tam granule padaly z větší výšky. Druhá věc je ta, že ty jejich granule jsou dost velké a mají tendenci se tam šprajcovat. Nevím, jestli je snad ještě o malinko nezvětšili, nebo jestli se ta vrtulka už unavila, protože minimálně rok to vůbec nedělalo. Takže odjeď na dovču, když se to začne sukovat jen, co vytáhneš paty😏
Tak to holky fakt čumím jak vejr😲Psa teda neplánuju, minimálně v dalších x letech určitě ne, ale vůbec jsem netušila, že jsou ceny takhle nahoru🤔My jsme měli Beruška, který byl z renomované chovky s holandským psem co kryl po celé Evropě a Berry stál tehdy 20tisíc, protože jistý budoucí šampion(ano, sourozenci byli) Tahdy berňáci běžně stáli kolem 12tisíc. Woruška(samojed) byl jen za 8, protože to bylo před módní vlnou samojedí. Na ceny se nedívám, protože to bych viděla i ty psy a asi by mi to srdce utrhnulo😢
Eva: Jen Chorvstsko miluju😀 to jste jeli záměrně do hotelu se psy?
Evi, právě, že vůbec. Ani ve snu by mě nenapadlo, že tento hotel takhle funguje😀 Ale byla jsem ráda, alespoň jsem se kochala na pejsany pohledem😉Chorvatsko…s tím mám trošku problém😔Když nám bylo nějakých 25, Tom po vysoké nastoupil do první dobré práce a dostal slušný plat a luxusní služební auto. Udělali jsme s našima rodičema a s bráchou a jeho holkou - protože náš taťka si koupil novou Felicii…výlet do Chorvatska k moři. Objednali jsme hezký drahý hotel v Cirkvenici, všichni jsme si to užili, zážitek pro nás velký (jako děcka jsme u moře byli jen jednou v Bulharsku, rodiče ještě sami v Rumunsku) Jenže za necelý měsíc taťka dostal infarkt a umřel. Tcháni pak říkali, že i ta cesta, nervy z řízení až do Chorvatska už ho vyčerpala, že oni to na něm viděli, že není ve své kůži úplně…No prostě…pak jsem si to dávala za vinu, že jsme to vymysleli a na Chorvatsko zanevřeli…na dlouho. 😔
Coudas, ty jsi ještě mladá, ale na na nějakou kaskadérštinu už se fakt vybodni!😏kdo by to tam kurňa všechno dělal, kdyby jsi se dolámala?!?🤔😉Tak ještě, že tak a jste obě OK, jak psala i Sarah🐎