Aktuálně: 2 493 inzerátů238 795 diskuzních příspěvků18 690 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 01.04.2025, 07:40:44 xxx.xxx.91.207

Nevím, jak to myslela Niki, ale já si tedy myslím, že pokud někdo z páru řekne, že třetí dítě nechce, tak to má důvod. Buďto už má lítání kolem dětí plnou prd.l, nebo prostě něco nefunguje a dítě to ještě nikdy nespravilo. Nikdy. A vůbec nechápum že si toho některé stále neráčily všimnout😎A nestíhám, valím cvičit(nevím jak, jsem tak dorasovaná, že mě to v noci budilo…pokusy se otočit na posteli🙄)

lesnizinka
lesnizinka 31.03.2025, 17:37:36 xxx.xxx.84.126
»
Odpověď na příspěvek uživatele sharingan z 31.03.2025, 11:42:12

A co teprve skokani! Bych ty kola pulců nafotila(teda ještě vajíček teprve) ale jak se znám, by tam bylo houby vidět. To spíš bych obětovala ty(i když nerada🙄) jen ne ropušky…jestli letos vůbec nějaké budou🤔Hádám, že naši sousedi, sem možná ty kačeny poslali😜

lesnizinka
lesnizinka 31.03.2025, 10:55:32 xxx.xxx.84.126

Tak v jezeře jsme objevila dvě ropuchy. Jen doufám, že to nebyli dva kluci, protože se nepářili, jen seděli a blbě čuměli😜Ještě sem hodím dotaz: sežerou mi divoké kachny pulčata? Nejspíš jo, viďte?!? Dopr…👎Začal mi sem párek sedat. Jinak bych byla nadšená, ale bojím se o pulce právě🤔

lesnizinka
lesnizinka 31.03.2025, 10:50:44 xxx.xxx.84.126

Tak u nás bobr staví hráz nad splavem, po ten vykamenovaný přepad nahrne větve, větší, menší, ale prostě hodně. Jestli to ucpává i bahnem netuším, nějaké špalky tam nenosí. Vypadá to v podstatě, jako by to tam nahrnula velká voda. Tohleto od Anonyma je už vyšší dívčí, to musel vyrábět nějaký bobří architekt, koumák, možná to bude i na štok😜

lesnizinka
lesnizinka 31.03.2025, 10:43:59 xxx.xxx.84.126

Ještě jsem se nezeptala, ale koukám, že Sardullah už vyzjistila👍Ono je lepší, mít větší peníze na jednom účtu a pak druhý, takový ten na nákupy, i přes internet atd, kde nemáte uloženou velkou částku. Jak se ty účty jmenujou nemám tucha, to všechno obstarává Tom, já chodím jen max do banky podpisovat. Už se o to cca 30let nezajímám a vím prd, jsem typický příklad finančního negramoty😜

Buggyro, co se týče výsadby koukám, že na příští týden hlásí pěkné mrazy, takže mi opět pomrznou všechny magnolie, meruňky, broskve a nevím co ještě…všechno je momentálně přichystáno na kvetení😟Jako každoročně, ani nevím, proč se nad tím vůbec pozastavuju🙄

lesnizinka
lesnizinka 31.03.2025, 07:42:45 xxx.xxx.84.126

Jéé, taky jste čekala, i když teda nevim kdo?😉

Niki tak ty zase výletek? Paráda👍Já bych tedy asi zhebnula takto na otočky, potřebuju trochu klidu, no jo, jsem pomalá kráva(býk😉) Stačí na rychlo Praha😏Zeptám se Toma na to auto, jestli má tucha. Včera jsem letěla stříhnout mamce vlasy, pak honem přesadit rajčata do větších kelímků, uklidit koupelnu v ložnici…a jak jsem před obědem honem honem a nestíhala, hodila jsem tam vysavač-robota a zapomněla zvednout záclony, takže se hned do první zamotal. Nějak se bloknul, myslela jsem, že bude po něm, naštěstí pomohl reset😏K obědu čína, to není tak složité na vaření, zeleninu mraženou. A pak už konečně relativně klid(no zalévala jsem kytky po baráku, uklidila po sobě pracovnu…)

Bobi, já myslela na tom maškarním ještě. 

lesnizinka
lesnizinka 29.03.2025, 15:41:33 xxx.xxx.84.126

Taky mě zajímá, co to bude, až to bude, reportujte dál👍Takovéto kůly z vody jsem už někde viděla, jen netuším kde😎

lesnizinka
lesnizinka 29.03.2025, 15:33:31 xxx.xxx.84.126

Čau holky, já jsem včera myslela, že už vypustím v té zahradě duši😲 už jsem nemohla ani chodit. Byl jen brigádník, tak jsem mu musela sama čistit srpem a hrabat záhony, aby měl co odvážet, takže jsem si připadla, jak dostihový kůň. Udělali jsme toho fakt hodně(a přesto tam pořád ještě hodně práce i je👎) no povedlo se mu zničit combi násadu na to vyměňovací nářadí(gardena) 20let nám vydržela! Já blbec mu říkám: nechám ti tu tyhle hrábě, seber to z toho chodníku, vyměň si to za tuhle metlu a zameť to rovnou. Nenapadlo mě, že blb nepochopí, že stačí povolit šroub, vytáhnout, zastrčit nový kus a zpátky zatáhnout. Já fakt nevím, co s tím dělal👎Takže 500si vydělal a za druhou 500stovku musím objednat novou násadu🙄 No co už. Ale pracoval fakt dobře, nebyla tu ta jeho squaw, takže s ní nevysedával na cigaretku a pivo. Doma jsem se najedla a odpadnula, někdy před 18h. Vzbudila se 20.05. Ale zrovna se to hodilo, čuměla jsem od půlnoci, skoro do tří na tenis. Teda čuměly jsme s mamkou a volaly si postřehy. A náš vyhrál👍 tak se usínalo dobře😀 Mamka vyspaná nebyla, tak ráno vstávala pozdě a měla budíček - Mandy nevydržela a pokadila jí v hale koberec🤭

U nás Bobi byla nákaza zánětu spojivek a teď si nejsem jistá, ale tuším už předloni to bylo, šířila to děcka, takže to chytali i rodiče. Byla jsi na akci, mohl to tam někdo dovléct. 

lesnizinka
lesnizinka 29.03.2025, 15:13:41 xxx.xxx.84.126
»
Odpověď na příspěvek uživatele Sardullah z 29.03.2025, 14:33:01

To se divím, fakt. Náš Berušek, i kamarádky dokonce rovnou dva berňáci byli děsně chytří. Tak ona je učitelka a psi s ní chodili do školy, takže😜 Už jsem psala mockrát, že Berušek chápal lidskou řeč, nefungoval na nějaké povely, ale na mluvení prostě. A když jsme nechtěli, aby něco věděl(třeba, že musíme odjet na celý den pryč) tak jsme museli mluvit v šifrách.

Kámoška má teďka dalšího a to snad není ani troubelín, to je doslova a do písmene psí autista. Jakmile se někde něco změní, je to v pytli, není s ním řeč. Stačí, že někdo postaví před barák popelnici, na barák dá lešení, postaví auto jinam a on tudy prostě nepůjde ani za nic😏 

lesnizinka
lesnizinka 28.03.2025, 10:14:52 xxx.xxx.84.126

Čau Bobi, však to bylo Reňce, navíc na mobilu, tak jsem si ani nevšimnula, že vypadlo písmenko🙄Nikdy jsem to neměla a ani si to málem nedovedu představit, stačí smítečko, řasa v oku, nedej bože se škrábnu do oka…tak to půl dne taky cítíš, že tě tam pořád něco dře, i když to tam už dávno není. Ne tak, že je. To můžeš co, však ani na telku a do compu bys koukat neměla, spíš jen tak ležet se zavřenýma očima. Běž k sousedce, zavři si tam oči a jen si povídejte. 

My sme z Bratislavy přijeli v 23h, ještě jsem si pouštěla záznam tenisu, který jsme díky cestování nemohli vidět a usnula u toho stejně za pár minut. Tanečníci super, no…prostě jak tanečníci, to je podívaná, když se to umí profesionálně👍 Jen moderní tance, latina a tak, taková taneční šou prostě. 

Mají přijít brigádníci, tak valím ven.

lesnizinka
lesnizinka 27.03.2025, 18:07:37 xxx.xxx.158.82

Ne, ze bych Komeko mela, takze netusim, ale Bobes psala, ze se ji vraci dioptrie, tak jsem to psala na zaklade teto poznamky. Navic chodi na kontroly pravidelne, tak u ni nehrozi, ze by ji glakom zjistili, az by ji bolelo oko.

lesnizinka
lesnizinka 27.03.2025, 15:11:59 xxx.xxx.84.126

Mám jen minutku, volal Tomovi Kuba Mazuch(tanečník Stardance) že mají v Bratislavě nějakou premiéru, jestli přijedem, má pro nás lístky. Takže za chvíli vyrážíme, cestou ještě na Myjavě dáme oběd. Takřka doteď jsem lítala po zahradě, akorát jsem dala sprchu a jdu se chystat. Bobi…a to tě dřou ty ,,suché oči", nebo tam máš nějakový zánět??😲Slepé oči nebolí, to bych o tom musela něco vědět😜Doufám, že se s tou slintavkou😛taky dostanem domů😏

lesnizinka
lesnizinka 27.03.2025, 07:39:44 xxx.xxx.84.126

Ha, ha stovku na hodinu. I to je na ně kolikrát moc, když odečtu to, co u toho zmrší, je to tak šul nul, protože jim ty škody neodečítám. Vám by se to určitě nevyplatilo😉Zatím žiju, teď mi potvrdil 8.30 a prý bude pracovat do 12.30. Najednou zase může dýl😏Uvidíme, u něj je rozhodující, jestli se dostaví, pak už maká slušně, pokud nepřijde teda už v lihu. Onehdá jsem ho seřvala, že jestli přijde pod vlivem (nevím čeho) tak ho vyhodím rovnou. Zatím se držel, 2x teda. Akorát mi poslal zemědělec, že mi to konečně přijede dopoledne zrotavátorovat a já bych to potřebovala tomu paku pohrabávat. On se snaží, to ne, že ne, jenže většinou neví, tak toho půlku nevyhrabe. Tom brblá, ať už to probůh konečně dokončíme, ono to vypadá, že už jen něco a máme to…a pak si uvědomím, že polovinu skalky (ze severu) tu rokli před barákem která je velká takřka jako mamky celá zahrada…celou. A x drobností, co se vynechaly, že na pak, že ještě nespěchají🙄

lesnizinka
lesnizinka 26.03.2025, 22:25:27 xxx.xxx.84.126

Včera večer brigádník, jestli může ráno přijít. Ta jeho nádhera mi předevčírem říkala, že ve středu nemůžou, že někam jedou. Dobře, dojdi v 10.30. V 8h volá koňáková, jestli chci navozit ten hnůj? Doprd.le, ten kvíkvé tam navozil větve, i když jsem mu jasně ukázala, kam je má vozit😠 no co teď? Tak mu píšu, jestli může přijít hned na 8.30(odklidit ty větve) Bez reakce😠Takže jsem musela ukvokat koňákové muže, až pojede do stájí s maniťákem na ten hnůj, ať první sjede ke mně odhrnout bokem ty větve(byly toho dvě velké hromady, tak na vlečku) Jeho brácha mi pak vysypal dvě vlečky hnoje. A cestou zpátky na farmu, mi pak zase maniťákem ten hnůj uhrnul na jednu velkou hromadu. Takže se to nějak zvládnulo, já jsem při čekání na ně, vyčistila ,,předzahrádku", ostříhala keře, vyplela, vyhrabala, zametla chodník. A teď jsem si uvědomila, že jsem tam chtěla navézt kompostu, abych zasypala vyhrabanou textilku, je to hnusné🙄No čekala jsem s tím na blba brigádníka, až mi vyveze kolečko a co myslíte? Nepřišel ani v 10.30👎 tak hlavně, že si o tom blb hodinu dopisuje...Dneska večer ostatně zase: ,,mužu dojit na brygado?" Jo, přijď na 10.30. ,,Dojdo v 8, v 11musym bit doma". Dobře, v 8.30. ,,V 8 dojdo jo?" Ne v 8.30, dřív ti bránu neotevřu. To jsem zvědavá, i když výsledek předem tuším😏 Tomovi se povedlo spustit čerpadlo. A co mu teda bylo? ,,Neptej se mě, netuším😏To my spolu každé jaro musíme hrát tyhle hry, oblítat 10x zahradu, tam to pouštět, tam to vypínat a opačně a nakonec se normálně rozjede"😏Takže mi to konečně pustil do skleníku a na vysazené jahody, co jsem včera koupila honem v Kaufu, abych zaplnila mezery po vyzdechnutých(z podzimní výsadby se neujalo snad zhola nic - to to sucho v zimě😕) Za chvíli jdu kolem jezera a tam chybí 10cm vody. Doprčic pulci!😲Letím to vypnout, zkontroluju přítok, ten teče…ale nedoteče. Ale vždyť to místo, kde je prasklá folie jsem čistila a upravovala už minulý týden, aby to bylo nachystané. Jdu se podívat z druhé strany, až těsně u jezera a zjistím, že to úplně zaplnil orobinec, kořeny tam udělaly vrstvu 40cm a v délce skoro 3m, přes kterou to nemělo šanci protéct. Takže jsem v 17h vzala rýč, krumpáč a šla na to. U prvního půl metru jsem si říkala, že není šance, abych já to odkopala tím krumpáčem, každé kopnutí jsem myslela, že mi v těch bedrech rupne natrvalo a už se nenarovnám🙄Naštěstí po metru už tam nebyl kačírek a šlo to ,,mnohem"😏 líp, odkopávat po takových kusech, jako-by plsti z těch orobincových kořenů. +tuna bláta🙄Byla jsem jak ta svině, bláto snad i mezi zubama, hadry jsem musela rovnou hodit do pračky, protože mi dvakrát na svahu ujely nohy a já si do toho i sedla😏Po průzkumu zbytku pod vrbama jsem zjistila, že jsou velké ,,kmeny"(průměr tak 15cm) vodorovně přes potůček"a stejně dávno uschlé, akorát blokovaly abych se tam dostala vyhrabat z něj hlínu s větvičkama a listím, což zase bránilo přítoku. Takže jsem ještě letěla pro motorovku a do tmy to vyřezávala. Nadělala jsem opět hromadu bordelu…co umím jen já😛Doufám, že po té šílené dřině s krumpáčem, alespoň do jezera do rána doteče voda🙄Ještě v jednom místě, musím odsekat kořeny vrb, co to taky zaplnily. To už jsem nezvládla, byla tma. 

lesnizinka
lesnizinka 26.03.2025, 21:38:03 xxx.xxx.84.126

Buggyro, to je superstorry🤣Člověk raděj mlčí, nebudeme jiní🤫Včera jsme svezly s mamkou starého stopujícího pána. Ptal se kam jedem, pořád dokola a pořád dokola jsem mu vysvětlovala kam, že do Penny a on, jestli se tam dá někde zaparkovat😏Ptám se ho, kam jede on, kde mu mám zastavit a on, že někam do města. Hm a můžu vám zastavit třeba támhle? (na zastávce autobusu) Ano, děkuju a vy tu budete parkovat? Ne, my jedem do Penny😛No měl 84let a byl celkem čupr, jen ta hlava už horší🙂

lesnizinka
lesnizinka 25.03.2025, 11:35:52 xxx.xxx.84.126
»
Odpověď na příspěvek uživatele Kilian z 25.03.2025, 11:18:29

Ten hnědý mi připadá takový divný, jako vyrezlý od sluníčka😉ale jo, jinak vypadá o něco líp, pro mě😉 A černobílého jsem taky nikdy neviděla, vždycky to byl landseer. 

lesnizinka
lesnizinka 25.03.2025, 11:24:24 xxx.xxx.84.126

Konipas tu byl onehdá horský, včera poskakovala červenka, vrabčáci už mají hnízdo snad hotové(v kastlu na roletu, která tam není) v neděli ještě nosili peříčka, včera už ne. Nevím jestli jsem psala, že ledňáčka jsem nachytala minulý týden, jak mi uloupil rybku, asi nějakého hrouzka, nic jiného tak malého tam asi není. Dva dny zpátky jsme si o tom promluvili na potoce😉 seděl na větvi když jsem šla kolem, říkala jsem mu, že jsem ho viděla a krást se nemá😜 a vypadá to, že to byl ,,ten náš" zachráněný, protože neuletěl. Včera bylo zataženo, i spadlo pár kapek a já jsem při čištění kytek na srp nabrala čmeldu😲naštěstí bez úhony, tak jsem ho s velkou omluvou zanesla na vykvetlé vřesovce. Když bylo hezky, lítali jak diví, asi ty samičky, že? Veeeelkééé🐝

lesnizinka
lesnizinka 25.03.2025, 11:05:35 xxx.xxx.84.126

Měli jsme dvoje známé, jedny ve Zlíně, jedny tu u nás a oboji měli nezávisle na sobě fundlandy. Vlastně jsem to s nima nikdy neprobírala, protože jsem měla taky psy dva, ale obojí měli dva. Zlíňáci dva kluky, tady sousedé fenu a psa. Přišlo mi, že ti psi potřebují psího parťáka, aby byli šťastní. Všichni neskutečně milá, přátelská hovádka, která vás ze samé lásky povalí a ušlapou😍Cenu péče tu už zmiňovali, já přidám, že v létě hodně trpí horkem, u nás bydlí (bydleli, už nejsou) u potoka, takže ve vodě imrvere. Asi bych si ho bez možnosti přístupu k vodě nepořídila. Jinak bych si ho pořídila hned, kdyby nebyl černý, protože já psa s černou hubou nedávám, není mi milý prostě. Kámoška teď má ročního Landsera, zrovna před týdnem jsme řešily jeho problémové chování, zdrhá za zvěří a co hůř, i za cyklisty. Tam je problém, že se mu nevěnují…hlavně🙄

lesnizinka
lesnizinka 25.03.2025, 10:52:03 xxx.xxx.84.126

Nestíhám, včera Buggyro právě přišli ti brigádníci, tak jsem půl dne makala napřed sama, sadila jsem si zeleninu a pak s nima ještě, takže dneska jsem tak namohlá, že nemůžu ani lozit. První, že přijdou. V 10h nic, tak jsem šla na tu zeleninu a za půl hodiny mi volá Tom, že jim otevřel bránu a šlapou za mnou do zahrady. Prý nemohli dřív, protože jim uteklo prase😜🐖A to ještě musím odbíhat je kontrolovat a vysvětlovat práci. A  k večeru jsme se ještě zase rýpali s tou vodou…a nic, čerpadlo jsme zatím nerozjeli, ale to je celkem běžná praxe, že se s tím se.em, než ho rozjedem👎Dneska venku nic, volala mi ta laborantka, ať přivezu mamku do města, mrknout na tu její blbou protézu…co a jestli s tím. Stejně se nemůžu pohnout, cvičení a obchůzka děs🙄Pak ještě večer snad něco udělám.  

Větrníky Dájo. Když pominu, jak jste psaly holky, že nějaká habaďůra, tak sama jsem si chtěla pořídit, ale ta cenová nabídka byl děs. To teď rozebírat nebudu. Když jedem z dálnice u Jihlavy na Čáslav, tak tam mají jeden obří skoro u cesty. Toma to monstrum děsí(i mě to trochu připomíná mimozemské monstrum, něco jak Válka světů) ale svým způsobem mě to fascinuje. Když se jede dálnicí Bratislava - Maďarsko, tak než vůbec dorazíte na hranice, je tam Rakousko-Maďarsko na horizontu obří větrný park. Ten mě taky fascinuje. Já ty roviny pohledově nesnáším, takže ty větrníky jsou tam pro mě dobré využití ničeho hezkého😏 My máme na horizontu na kopci taky jeden, ne moc velký a vidím ho jen z hora zahrady, od kompostu. 

lesnizinka
lesnizinka 23.03.2025, 19:28:55 xxx.xxx.92.85

Zrovna jsem hlásila mamce, že to blýskání se nás netýká, že to jde celé kolem(jakové překvapení, že?)🙄Ale, že prší u vás jsem teda nějak neřešila. No…ani mi to nepiš sakra🙄😉Původně jsem odpoledne šla nainstalovat tu vodu do skleníku, protože Tom hlásil, že závlahu onehdá zprovoznil. Nakonec jsem cestou udělala x věcí a k vodě jsem se dostala skoro potmě. Zjistila, že neteče, ale už nebyla šance potmě řešit proč. Většinou bývá chyba v takové rozvodné krabičce k čerpadlu v jámě venku, stačí do toho ťuknout, tak doufejme😏Ale teda až zítra, za světla.