Včera večer brigádník, jestli může ráno přijít. Ta jeho nádhera mi předevčírem říkala, že ve středu nemůžou, že někam jedou. Dobře, dojdi v 10.30. V 8h volá koňáková, jestli chci navozit ten hnůj? Doprd.le, ten kvíkvé tam navozil větve, i když jsem mu jasně ukázala, kam je má vozit😠 no co teď? Tak mu píšu, jestli může přijít hned na 8.30(odklidit ty větve) Bez reakce😠Takže jsem musela ukvokat koňákové muže, až pojede do stájí s maniťákem na ten hnůj, ať první sjede ke mně odhrnout bokem ty větve(byly toho dvě velké hromady, tak na vlečku) Jeho brácha mi pak vysypal dvě vlečky hnoje. A cestou zpátky na farmu, mi pak zase maniťákem ten hnůj uhrnul na jednu velkou hromadu. Takže se to nějak zvládnulo, já jsem při čekání na ně, vyčistila ,,předzahrádku", ostříhala keře, vyplela, vyhrabala, zametla chodník. A teď jsem si uvědomila, že jsem tam chtěla navézt kompostu, abych zasypala vyhrabanou textilku, je to hnusné🙄No čekala jsem s tím na blba brigádníka, až mi vyveze kolečko a co myslíte? Nepřišel ani v 10.30👎 tak hlavně, že si o tom blb hodinu dopisuje...Dneska večer ostatně zase: ,,mužu dojit na brygado?" Jo, přijď na 10.30. ,,Dojdo v 8, v 11musym bit doma". Dobře, v 8.30. ,,V 8 dojdo jo?" Ne v 8.30, dřív ti bránu neotevřu. To jsem zvědavá, i když výsledek předem tuším😏 Tomovi se povedlo spustit čerpadlo. A co mu teda bylo? ,,Neptej se mě, netuším😏To my spolu každé jaro musíme hrát tyhle hry, oblítat 10x zahradu, tam to pouštět, tam to vypínat a opačně a nakonec se normálně rozjede"😏Takže mi to konečně pustil do skleníku a na vysazené jahody, co jsem včera koupila honem v Kaufu, abych zaplnila mezery po vyzdechnutých(z podzimní výsadby se neujalo snad zhola nic - to to sucho v zimě😕) Za chvíli jdu kolem jezera a tam chybí 10cm vody. Doprčic pulci!😲Letím to vypnout, zkontroluju přítok, ten teče…ale nedoteče. Ale vždyť to místo, kde je prasklá folie jsem čistila a upravovala už minulý týden, aby to bylo nachystané. Jdu se podívat z druhé strany, až těsně u jezera a zjistím, že to úplně zaplnil orobinec, kořeny tam udělaly vrstvu 40cm a v délce skoro 3m, přes kterou to nemělo šanci protéct. Takže jsem v 17h vzala rýč, krumpáč a šla na to. U prvního půl metru jsem si říkala, že není šance, abych já to odkopala tím krumpáčem, každé kopnutí jsem myslela, že mi v těch bedrech rupne natrvalo a už se nenarovnám🙄Naštěstí po metru už tam nebyl kačírek a šlo to ,,mnohem"😏 líp, odkopávat po takových kusech, jako-by plsti z těch orobincových kořenů. +tuna bláta🙄Byla jsem jak ta svině, bláto snad i mezi zubama, hadry jsem musela rovnou hodit do pračky, protože mi dvakrát na svahu ujely nohy a já si do toho i sedla😏Po průzkumu zbytku pod vrbama jsem zjistila, že jsou velké ,,kmeny"(průměr tak 15cm) vodorovně přes potůček"a stejně dávno uschlé, akorát blokovaly abych se tam dostala vyhrabat z něj hlínu s větvičkama a listím, což zase bránilo přítoku. Takže jsem ještě letěla pro motorovku a do tmy to vyřezávala. Nadělala jsem opět hromadu bordelu…co umím jen já😛Doufám, že po té šílené dřině s krumpáčem, alespoň do jezera do rána doteče voda🙄Ještě v jednom místě, musím odsekat kořeny vrb, co to taky zaplnily. To už jsem nezvládla, byla tma.