Tak polovinu koníka jsem našla včera před dveřma, když jsme se vrátili z cest. Doufám, že to byl alespoň ten blbec, co mi před týdnem přistál v noci na ksichtě🙄
Co se týče nákladů, na kočkách já šetřím maximálně, ani ne tak, že bych chtěla, ale oni nemají o nic zájem. Vybijí se venku, takže hračky doma: jeden míček původně do pračky na žmolky. Pelíšek jsem zkusila koupit jeden, šel o dům dál, kočky v něm nikdy neležely. Abych pořád kupovala a zkoušela nové, mě ani nenapadne, však mají k dispozici celý obr barák, tak si místo vždycky najdou. Nejoblíběnější jsou rohy po zemi…na parketách. Asi, že máme doma horko celý rok. Nelezou vůbec na výšky, nejvyšší škrabadlo za 1000Kč má 80cm. Přijdou domů, hodí na něj drápkama značku a stačí (nikdy neškrábou žádný nábytek) Žerou jeden druh granulí, jeden druh kapsiček. Granule dražší, kapsičky šunt. Nechtějí nic jiné, už ani nezkouším. Občas zobnou maso, bohužel mi přijde, že čím dál tím míň👎 Jeden hřeben, jeden drátkový, za průměrnou cenu, nevidím důvod kupovat nějaké značkové, když to účel splní, oblečení ani obojky nenosí (včera jsme se v Praze sešli se známýma, hoši mají pejsanu z útulku, ale má obojek Prada😛 tak to my tady v zapadákově nepotřebujem😛) Největší výdej je samozřejmě veterina, u nás zatím hlavně antiparazitika. Bravecto na dvě kočky cca 1500Kč, odčervovačky, očkování atd…je to zatím jednou za čas, než přijdou nemoce, tak se to dá. Dá se říct, že pokud nepotřebuju vymýšlet blbiny, pracující člověk kočku uživí s tím, že si musí odkládat peníze na veterinu, kdyby se něco posr…