Aktuálně: 2 748 inzerátů262 224 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 29.08.2025, 11:00:17 xxx.xxx.22.240
Sarah01:

Tady je teď večer 23 stupňů. 🙄 Tak jsem zvědavá, jak to s tím deštěm bude.

Taktéž, noc šílená🙄Déšť tu nikdo nehlásí☹️Šli jsme spát, bylo 23,7st. Sice fučelo jako kráva, ale nešlo to vyvětrat(barák je akorát plný listí a hmyzu, co sem nafoukalo) Vejdu k sobě do ložnice, tam je celé odpoledne rožhavená terasa, takže tam bylo jak v pekle. Tak to ani omylem. Sbalila jsem duchnu a vrátila se pokorně do přehřátého obýváku. Jako jo, šla bych na molo, jenže tam není telka😉a já chtěla dokoukat tenis. Takže jsem opět otevřela francouzská okna dokořán a lehla na gauč. Na duchnu. A nadávala. Probudila jsem se někdy v půl druhé, nadávala pořád, prošla se na WC, zapla zpátky telku a usnula. probudilo mě nějaké škrábání pod duchnou na boku. Vyletěla jsem s hrůzou, že kočky přinesly nějakou myš, strhla ze sebe duchnu, posvítila mobilem a pod ní na mě čumí vyplašený Viktor, že co blbnu. Viděl s gauče viset duchnu, tak vlezl pod ní a snažil se ještě dál, co tam tak asi je😜Třetí kolo, pustím telku, usnu a vzbudila jsem se za pět minut 7. Super👍Venku zataženo, 21st, přece jen trochu příjemnějc. Rozhlédnu se a tomu neuvěříte: na zácloně kousek vedle mě sedí sršeň!😲Tak já jim uteču z ložnice a ona mě najde zase v obyvču😏To už není normální toto😲Vzala jsem zavařovačku, sklepla ji do ní(nějak pohyblivá nebyla, jen trochu po té zácloně nahoru dolů, než jsem ji odlovila) a vyhodila ze dveří ven. Viktína leží nad schody v jídelně. Jdu chystat zeleninu ke snídani a jak jdu jídelnou vidím, že šoupačky jsou otevřené😲Gucci je umí otevírat. Sakra, co v té hale kočky vyváděly, když jsem spala?!? Letím tam, prohlížím sedačku, jestli není podrápaná, ale nenašla jsem nic, Gucci spala na židli u bazénu - to je její oblíbené místo. Za chvíli jsem tam šla cvičit. Vikťa seděl už venku před dveřma a že chce jít za náma. Tak jsme ho pustila, chvíli se mi tam šolíchal u cvičení a pak najednou stojí zase u dveří do toho ,,atria" před barákem a čumí kamsi nahoru, jak je sklo. Chceš jít zase ven? Tak jsem šla, kouknu na co čumí a v rohu po cihličkách horolezčí nějaká myšice. Buďto mu ji tam přinesla Gucci a jemu jako vždy zdrhnula, nebo ji přinesl teda on…a mu zdrhnula😏Vylezla až úplně nahoru k římse, pod ni se vrazila a čučela tam. Viktor ležel pod ní a čekal…až uzraje😛Teď tam není už myš ani Viktína - nevím kde jsou😎Je 25st, proti včerejším 30 je to paráda, ale má to jít nahoru. Na příští tyden bylo hlášeno kolem 20-22st, říkala jsem si hurá! konečně trochu normální teploty, no už to změnili, na 25+😠

lesnizinka
lesnizinka 28.08.2025, 11:31:32 xxx.xxx.22.240

Bobi, do teplé vodičky by mě dneska teda nikdo nedostal ani párem volů😜 No ty si to užij. A víš vlastně, na co je která procedura? Všechny jako mají pomáhat na ty záda? Dneska jsem vděčná i za ten vichr, protože jinak bych se ráno na obchůzce asi upekla. 

Že: pozor, dneska bude fakt vichr, bude fučet jako kráva. Áno, přesně tak fučí, jen s tím rozdílem, že nikde není hlášený větší, než u nás. U nás 25km/h, všude jinde max 22km/h. 

lesnizinka
lesnizinka 28.08.2025, 11:21:34 xxx.xxx.22.240
Sarah01:

No jo no,  já měla úplný 💩 loni, to nebylo fakt vůbec nic, zmrzlo všechno. Tak si to letos užívám. Myslím, že švestky ani nestačíme sníst. A zavařovat je nebudu, to by nikdo nejedl.

My už právě minimálně 4 roky po sobě..nic😟Ani nevím, proč se tu o něco snažím. 

Jo, jen tak pro představu, v potoce dochází voda, splavy už se zastavily, nepřetékají, jen něco ještě prosakuje spodem. Déšť v nedohlednu. Jo, zahlášený nějaký je, ale víme, že nebude🙄

lesnizinka
lesnizinka 28.08.2025, 11:17:12 xxx.xxx.22.240
Sarah01:

Tak u nás v Bruntálu už se netěží jenom bahno. 😁

Obrázek

Sarah, jsem si uvědomila😲pocházíte z Bruntálu, nebo teď jste v Bruntále? Jen jsem si uvědomila, že kámoška tam má sestru a zrovna před týdnem vzpomínala, že tam jedou na nějaké slavnosti a bude vypomáhat ve stánku🙂

lesnizinka
lesnizinka 28.08.2025, 11:14:17 xxx.xxx.22.240
Sardullah:

Já bych ještě k té upřímnosti…"syrovou" upřímnost očekávám od svých kamarádek a ony ode mne a můžeme si říct cokoliv, protože to vnímáme jako takovou zpětnou vazbu k mému všemu. Ale to jsou velmi speciální až bych řekla intimní vztahy a nemyslím fyzično.

No a pak jsou ostatní lidi, od kteří si svojí upřímnost můžou strčit někam, protože já na ní nejsem zvědavá…jsou snad jen dvě vyjímky a to jsou kolegové v práci a pokud by se mě někdo snažil upozornit, že moje chování a jednání někoho obtěžuje nebo pohoršuje.

To, že společensky zakonverzuju a teď si vezmu jako příklad citaci:

Jednou jsem cosi sadila, a tchyně jako vzdy přišla s větou “co nám to tady poroste”, na což jsem já odpověděla “Vám nic”.

Hele nevim, jak kdo z toho má nějakej pocit, ale třeba tohle mi nepřijde jako upřímnost…jako sorry, k tomu mě napadá jediná odpověď “tak si to strč do zadele ty bú” (jako tu informaci)

Pokud budu chtít být já upřímná mimo moje nejbližší, tak bohužel pořád jsem především empatik a nechci nikomu ublížit, tak se snažím ty upřímné hroty otupit…prostě být upřímná, ale nějak kulantně to zaobalit….

No a pak jsou další lidi, kteří mi absolutně nestojí za to, abych k nim byla upřímná. 

Nevím, jsem introvert, ale moje vydřené sociální dovednosti mi říkají, že někdy je upřímnost zbytečná a nevyžádaná. 

Souhlasím, do slova a do písmene. Kamarádky nemaje, ale já to samé očekávám od příbuzných. 

lesnizinka
lesnizinka 27.08.2025, 10:18:35 xxx.xxx.22.240
Anonymní:

a vy chovate doma cvrcky nebo je to venkovni?

😀My doma chováme jen kočky, ostatní havěť se k nám stěhuje hlavně večer, když je rozsvíceno, protože máme v horku všechny dveře, okna dokořán a kvůli kočkám nemáme sítě. Takže je to u nás občas jak někde v zoologické🤭

lesnizinka
lesnizinka 26.08.2025, 18:50:38 xxx.xxx.22.240
Sarah01:

Tak u nás v Bruntálu už se netěží jenom bahno. 😁

Obrázek

No jasně…to sem dá, když nám všechno pomrzlo a máme ho.no😏 Ale třeba jen o 500m dál, mají úplně obsypané jabloně a durancie, takže se jim to minulý týden totálně polámalo, protože to nepodepřeli. Všechny stromy mají jak ,,smutné vrby"😲

lesnizinka
lesnizinka 26.08.2025, 18:47:29 xxx.xxx.22.240
orionka-2:

Alpaka je božíí. 

Že jo😜Já vím, že ony nejsou zrovna moc mazlové, ale ty brďo, já bych nevydržela tohle nepomuchlovat, to je tak miloučký ksichtík🥰

lesnizinka
lesnizinka 26.08.2025, 18:30:40 xxx.xxx.22.240
Bobca:

Jako, cetlas, že to mam az od rána? Paní asi v mém veku.. V pátek jde dom.. Nemohla jsem se pořád pripojit.. Byla jsem i venku na terase.. Vydrž prtka. 

Četla, ale nezamyslela se nad tím, že jsi tam dneska teprva jela. Mě zrovna napadlo, že už jsi na tom byla😛

lesnizinka
lesnizinka 26.08.2025, 18:20:06 xxx.xxx.22.240

Jak vše? A ta rehabka(procedury) dobrý? Vyfoť pokoj, třeba až tam paní nebude. A paní jak, dobrá? Jak stará?

lesnizinka
lesnizinka 26.08.2025, 12:54:46 xxx.xxx.22.240

Já sama jsem si taky říkala, že to vypadá jako cvrček, jen ten je takový… jako trochu do bronzova háže. Na tomto mě překvapily ty dva bílé pruhy, co má na těle a to, jak byl drobounký.

lesnizinka
lesnizinka 26.08.2025, 11:34:52 xxx.xxx.22.240

Dneska jsem v obyvču našla mrtvého tohohle, snad cvrčka nějakého? Než jsem ho vyhodila, tak jsem ho blejskla(kupodivu mě to napadlo😉) Velikost, tak k porovnání mě nenapadlo tam něco dát, ale malinký, něco kolem 1,5cm jen. Byl už ztuhlý v takovém ,,převáženém" stavu, blbě se to fotilo😏

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 26.08.2025, 11:24:09 xxx.xxx.22.240

Čau holky, tak já spala dobře, to jsem prostě já, spím jak medvěd, jen nemoci zvířat a lidí mě rozhodí tak, že spát nemůžu. Horší když nespím, zatím na to nedokážu přestat myslet, pořád mi to vyskakuje. Toma se neptám, neptala jsem se, jestli spal, nechci mu to připomínat. Má tolik práce, že to doufám vytěsní…Jinak děkuju všem, speciálně Bobči, která mi hned volala❤️ i vám ostatním, co se vás to taky dotklo. Byla jsem a jsem pořád vyděšená, protože se vlastně zhmotnila má černá můra🙄

Niki vidíš to..tak nekecám, jen ti nelichotím, je to pravda, rozkvetla jsi👍

Coudas…ano, Švýcarsko a Rakousko jsou hodně podobné, takřka stejné. Nevýletovala jsem tam, mám jen projeto, se zastávkou ve Vídni a Salcburku.  Obešla bych se bez těch zasněžených hor😉sníh až tolik nemusím😏

Řekla bych vám holky, že stačí přijet na Moravu, tady jsou ještě taky lidé vlídní…i když jsem se zamyslela a asi už také míň🤔 Ale řeknu to asi takhle: každý by měl začít u sebe. Pozdravit a usmát se, není zase takový problém. Já to dělám všude. I v Praze. Někdo divně kouká, někdo vypadá potěšeně. Samozřejmě tam nezdravím ty tisíce lidí co potkávám😛ale třeba v obchodě ano. Tady u nás všechny, i ty co vůbec neznám, i ty, co tu jen očividně projíždí, třeba na kolech. Popeláře. Zdravívali i kecali jsme spolu, když byl ještě Worka, není už on, posádka je jiná, ale pozdravím (vyvážejí, když jdu okruh, většinou se právě v ulici potkáme)

lesnizinka
lesnizinka 25.08.2025, 22:17:49 xxx.xxx.29.95

Musím se ,,pochválit"🙄Dneska jsme měli hodně zvláštní den. Mě se celou noc zdálo o sršních. Dokonce jsme spolu mluvili(už mi z nich hrabe😏) byla jsem vzhůru asi 4x👎Pak jsem v zahradě udělala celkem dost práce, posekala většinu v zelenině křoviňákem, protože všude obří plevel. Bohužel, když zasadíte dýně a melouny, nejde pak mezi nima plet a takto to dopadne. Ale byl už fakt všude, i v cibuli, zelenině…Ta se plela, nepomohlo. Tak jsem to tak jako ,,vyplela" křoviňákem alespoň kolem a tam, kde už sklizeno. S pocitem dobře vykonané práce jsem přišla v 17.30 domů na tenis. Sednu si a něco mi šmrdolí kolem ucha, myslela jsem, že klasicky mravenec. Chtěla jsem ho smést dolů, ale nepovedlo se mi to a šup mi do ucha😲Doprčic, snad za chvilku vyleze. A v tu chvíli mi došlo, že to, jak nešel shodit a před tím mě něco kouslo do týlu - doprdele klošák určitě😠 No tak musím vydržet, nakonec vyleze. Pět minut, furt tam šmejdí, lechtá to jak kráva, to se nedá. Jdu se kouknout nějak do zrcadla, třeba uvidím, co to teda je. Vidím houby, sakra, že bych ho vyšťourla uchošťourem? Ale nemá se to, ještě ho tam umáčknu a pak ho nevytáhnu vůbec. Další minuty, vezmu zvětšovací zrcadlo, tyčinku a opatrně ho jako že vymetnu. A už ho vidím, rychtyk, je to pitomý klošák. Lapla jsem ho a šup s ním do WC. Uf, jdu na ten tenis. Tom byl v práci, měl porady a měl jet něco i do Přerova, měl se hlásit, samozřejmě ticho po pěšině, tak jsem mu SMSkou vybrblala. Tak napsal, že ještě nakoupí a už jede domů. Přijel, choval se divně. Pak, že mi jde něco říct, ať si k němu sednu na gauč. Rozplakal se, že se mu stalo něco hrozného, že už tu nemusel být😲Bojím se vždycky, když jede po dálnici sám, třeba do Prahy. Proto teď, když už můžu z domu, raděj jezdím s ním. Nějak mě nenapadlo, že do Přerova je dálnice a měla bych se bát taky🙄Jel v levém pruhu, no jasně, nějak kolem 150. Před ním auto, najednou uhnulo doprava. Bylo to trochu za horizontem, nebylo před to auto vidět. Jak uhnulo, najednou před nám stojí octávka, nechaná v tom levém pruhu a u svoditel vyděšená matka s dítětem v náručí. Vpravo kamion. Brzdy, bylo jasné, že ubrzdit se to nedá, tak to raděj namířil do kamionu. Prý netuší co a jak se stalo, snad nějaká černá díra, ale protáhnul se mezi stojícím autem a kamionem, kde nebylo žádné místo, jen bacil zrcátkem někde do kamionu. Najednou byl za a neví vůbec jak. Je pořád v šoku ještě a myslím si, že nebude minimálně pár dní spávat, protože mu pořád vyskakuje ta ,,Sofiina volba" - matka s dítětem/kamion - kam to narvat. Nebudu zřejmě spát ani já, protože mi teď pořád šrotuje v hlavě, že jsem si tak mohla sekat, spokojená, že mi to tak jde a Tom už nemusel být😔

lesnizinka
lesnizinka 25.08.2025, 20:16:33 xxx.xxx.29.95

Ha, ha, ha, vyšpionila to😛 A to se rosnička snažila být děsně nenápadná😜A jak se tam drží těma pacinkama…😘

lesnizinka
lesnizinka 25.08.2025, 20:14:02 xxx.xxx.29.95
Coudas:

Já se s tímto dojmem vracela ze Švýcarska 🙂

Tam to asi bude podobné, ale nebyla jsem. 

Niki, nepotkala jsi tam někde moji sestřenku?😜Taky tam tento víkend byli s rodinou. Ale přiznám se, že kam míří jsem se nezeptala, něčím jsme to zakecaly😏Krásné fotky až na tu na krajíčku(kecám, ta je úpně super nádherná👍)ale Uďo si nomání? Víš kolik lidí se zabije kvůli blbému selfíčku?!?🤔Dobře víš, tak to nedělej, nechcem tě mít placatou😲

Budu se opakovat, ale zdá se mi, že jsi čím dál tím hezčí. Nevím, čím to je, jestli jsi něco zhubnula, nebo jsi tak spokojená a odráží se ti to v obličeji, ale moc ti to sluší, že jo holky, všimnuly jste si taky?

lesnizinka
lesnizinka 25.08.2025, 19:45:45 xxx.xxx.29.95
Anonymní:

Naše fenka měla před 5 dny na kůži dvě malé červené čárky. Při hlazení citelné. A dnes ráno toto. Co to je a co s tím? Byl tam zaschlý žlutý hnis.

Obrázek

Toto vzniklo z těch dvou čárek? Nemůže to být zapařenina? Nebo nečárnul ji zubem jiný pes?