Aktuálně: 2 743 inzerátů262 260 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 06.08.2023, 07:54:12 xxx.xxx.49.63

Jenom kratičce…u nás o půlnoci bouřka a nějak od té doby zřejmě prší, protože je napršeno 33mm! Normálně jsem myslela, že mě šálí zrak😲 Konečně se dostane vláha i ke stromům poprvé od jara… Čekám, že půjdu, začíná se to odvalovat, než se nachystám je pravděpodobné, že to přestane. Koukám, že Bobči tam prší taky, ta z toho takovou radost mít nebude😟

Kočice byly večer třikrát venku a doma, nakonec před půlnocí vypluly ven, lehly ke komínu a přesto, že už byla bouřka, nechtěly jít domů. Asi se chtěly dívat stejně, jak se to líbí mně😉 Ráno jsem je tam zase našla tak doufám, že mezitím i byly v suchu a teple garáže. 

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2023, 19:27:22 xxx.xxx.49.63
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 05.08.2023, 15:02:36

Já vím😉 jen si nedovedu představit, protože jsem se s tím nikdy nesetkala analgetikum, které právě v tomto případě funguje. Všichni příbuzní u nějakých vyšetření či menších zákrocích dostávali do žíly. 

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2023, 10:53:48 xxx.xxx.49.63

Bobi nemyslím si, že jen chodíš a přemýšlíš, kdy bude úplněk😉ale vzhledem k tomu, že jsi na sítích, se to prostě všude dočteš….jako já, aniž bby mě to nějak zjímalo😏

Mě nebudil úplněk, ani poúplněk, ale deb.ilní komáři. Ve dvě jsem se probudila, drhla si malíkovou hranu a rameno…a šla na lov. Rozpácala jsem po zdi tři. nevím, na co já chystám to malování, když to dopadne pak takto👎 Ložnice asi bude na červeno😛

No jo, kdy ty jsi naposled byla v Kamenné, psávala jsi často, skoro ob týden, teď si ani nevzpomenu, kdy naposled, na podzim ještě??😲 Tak jsem zvědavá, co budeš mít za novinky😉 Tam asi budou i houby čéče. U nás, jak jsi psala, že u vás zase prší, tak u nás nic, až dneska do rána 4mm. Mělo pršet celou noc a  den, ale jak koukám, zase se to stočilo na Prahu, jak jinak😕

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2023, 10:48:25 xxx.xxx.49.63

Niki, ten Nikoušek tam vypadá jak vycpanej😄😄😄Tenhle půst držím od začátku roku, vzhledem k tomu, kolik toho sežeru myslím, že dobrý. Akorát bych měla zmenšit porce, protože mám zase špekaté břicho a někdy jím ještě v 18h, takže ten čas je +-10-12h nejezení. Na to, že večer nejím jsem si celkem v pohodě zvykla, protože mám oběd mezi 14-16h, takže  nejsem nějak hladová, měla bych jen omezit ty hromady sladkého ještě po obědě právě, to jsem schopna v kaloriích sníst porci navíc👎

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2023, 10:42:54 xxx.xxx.49.63

S tím zdražováním, když to rozebíráme mám dojem, že na ostatní položky, pro lidi, už je tak nějak víc vidět, lidi už si mezi sebou říkají: tam a tam nechoď, tam mají pořád smetanu drahou, kup si ji raděj v ……. Takže se tak nějak obchodníci zaměřili na věci pro zvířata, protože prostě páníčci to pro své miláčky udělají, nakoupí, ať to stojí, co to stojí👎 

Když jsem si našla tabulku, kolik zemědělci a výrobci potravin vloni vydělali…málem jsem vzteky z kůže vyletěla😠 Napadají mě ty nejhorší výrazy, tak to raděj ani nerozvádím. Jen by si ji mohli nastudovat i ti ,,lidumilovi" tleskači, ale pochybuju, že těm se rozsvítí, těm nějak není pomoci😏

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2023, 23:20:07 xxx.xxx.49.63
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 04.08.2023, 23:01:34

Uf…to mi snad raděj ani nepiš😢 já poslední dobou špatné zprávy nějak nedávám hlavně, pokud se jedná o zvířátka😟

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2023, 19:23:50 xxx.xxx.49.63
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 04.08.2023, 19:04:27

Bohužel ne, nevím závěr. Nevím, jestli se dotyčná cítila tou holkou, kterou jí přiřknuli, nebo klukem. 

Pominu-li dnešní dobu, kde jsou tik tokové děti tak zblblé, že se snaží u sebe hledat, jestli jsou vlastně holka nebo kluk (jsem si jistá, že normálně to neovlivněný člověk o sobě prostě ví, cítí se nějak) a hned jsou holka, hned zase kluk, nechají se pod tímto vlivem předělat, pak toho litují, protože je konečně doběhne i mozek a najednou ví…tak jsem viděla kdysi tuším belgický dokument, že trans dítě už je jasně vyhraněné v 6.letech - už ví, co má v hlavě a to na něj ještě žádné pohlavní hormony v dospívání nepůsobí.

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2023, 18:24:58 xxx.xxx.49.63

Jen tak přemýšlím, ale k čemu je dobrá kočka, co je povahou jako pes? Když taková opravdu je, není to kočka v tom smyslu, že bude ležet doma , zavřená v bytě a čekat, až se uráčím si vzpomenout, že tam je. Bude stejně vyžadovat pozornost jako pes. Tím, že se nemusí pravidelně venčit jako pes, je to pro majitele jednodušší, ale neznamená to, že kočka nebude jeho nepřítomností trpět. Já mám britky, které jsou takoví celkem samorosti a tím, že jsou domovenkovní na baráku, ještě víc. To mi vyhovuje😉

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2023, 18:13:23 xxx.xxx.49.63

U nás se narodil(a) holka, která měla zvenku mužské pohlavní orgány, vevnitř asi ženské, protože ji přeoperovali na holku, je to nejmíň 40let, že to bylo jednodušší. Pak se odstěhovali, asi jim bylo nepříjemné, že lidi tu ví, na vesnici zná každý každého. Neznala jsem je, byla jsem dítě, jen se o tom šeptalo. Proto jsem se toho dotkla. 

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2023, 15:57:12 xxx.xxx.49.63
Odpověď na příspěvek uživatele Fikovnice z 04.08.2023, 12:30:30

Čau Jani, kde jsi se zase toulala, už tady byla po tobě sháňka😀

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2023, 15:54:49 xxx.xxx.49.63
Odpověď na příspěvek uživatele Bodlinka z 04.08.2023, 15:41:07

Bodlinko nevím, kolik jste takových viděla, já se přiznám, že žádnou, žádného, přesto je neuctivé takto mluvit o lidech, kteří se například narodili s obojím pohlavím a rodiče byli nuceni si vybrat…

Při dnešních možnostech si myslím, že už není takový problém ,,vymodelovat"cokoliv. Pokud to není nějaký matlal doktor. A hlavně…nikdo to tam dole jaksi nemáme úplně stejné, odchylky jsou tam poměrně velké, dále se mění u rodících, že áno. 

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2023, 10:33:11 xxx.xxx.49.63
Odpověď na příspěvek uživatele biaca z 04.08.2023, 10:05:20

Takhle jsem to zkoušela, jen s jinýma druhama granulí…ne, nevyšlo to, nakonec Viktěna odmítnul do té své misky s granulema chodit úplně, prý jestli mu to budu takhle piz.it, tak ať si to žeru sama😄

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2023, 10:25:54 xxx.xxx.49.63

Bobi, že měsíc(ne úplněk) řídí naši planetu vím, příliv a odliv je nejjednodušší příklad, se učí už děcka ve škole, takže to zrovna vím. Na dokument mrknu, zrovna dneska čas  nemám, naplánovala jsem si toho hafl a sama si nemyslím, že toho stihnu…kdyby polovinu😊

Ale když úplněk tak všechno ovlivňuje mi vysvětli, proč já se budila poslední cca 2 týdny 2-3x za noc a teď, dny kolem úplňku spím jak zabitá, dokonce jsem v úterý? zaspala? Není to spíš tím, že to ignoruju, absolutně neřeším jestli není nebo je, pokud jo, tak jen pozitivně, protože se mi moc líbí, jak se kouknu o půlnoci ven a vidím zahradu jako za dne. Nebo koukám nadšeně na ten ,,pomeranč"….moc se mi líbí👍

Ha, ha, u nás to pokračuje😀 Přijde v 5h Gučajz, vyskočí na postel, velké mazlení, pošlape mi břicho takže jasně…musím na WC, jinak bych těžko ještě usnula😇 Jdu, říkám jí: lež, já hned dojdu, jdu jen čůrat. Vrátím se zpátky, kočka na posteli není, ale koukám, že stojí na terase a k něčemu čichá. Gucci co tam máš? Poodejde: hele co jsem ti dneska přinesla!🥰 Na terase velký mrtvý hraboš. Naštěstí mrtvý a ne v ložnici😉No teda Gučinko, ty jsi tak šííííkovná holčička, chytila jsi takovou velkou myšůůůůů! A nechala venku, jsi moc šikovná slečka. A nemusíš ji tahat až nahoru, já bych ji viděla i před vchodem😉Tam jsem ráno našla žlučník z další, měla nějaký úspěšný den, teda noc nevím, kam na to chodí, u nás jsem neviděla myš, ani nepamatuju. Vlastně že by!??? Včera jak jsem stříhala další živý plot, tak jsem pod ním našla nahrabanou hromadu a když jsem to rozhrnula zjistila jsem, že je pod chodník díra od nějaké velké myši. Udělám pár kroků a tam Gucci, asi mě pozorovala. Říkám jí: hele Gučajz, pod plotem je díra od velké myše, nechtěla by jsi ji jít ulovit? Zavrtěla se na patě a s výrazem: trhni si nohou, ráno jsi pohrdnula tou, co jsem ti přinesla do ložnice a vyhodila jsi mi ji, tak si nas.r😛 A odkráčela někam dopředu. Že by šla v noci lovit?😉

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2023, 22:44:56 xxx.xxx.49.63
Odpověď na příspěvek uživatele Vahine z 03.08.2023, 22:18:25

Ty jo😲 díky👍 Vyhodím si odkaz, kdyby bylo zle. Ale řeknu vám, jak jsem to tak studovala….to bych snad zkoušela jen v případě, že bych umírala. Na mě moc složité, respective omezující, nedovedu si představit takhle nejíst…na co mám zrovna chuť. I když takový pořádný hovězí či vepřový vývar s chrupkama mňam🤪 ten bych si teď klidně dala👍

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2023, 20:00:39 xxx.xxx.49.63
Odpověď na příspěvek uživatele kometa z 03.08.2023, 19:46:32

No tím líp, ten nepoškozuje střevo, takže vlastně můžu být v klidu😉👍

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2023, 18:18:32 xxx.xxx.49.63
Odpověď na příspěvek uživatele hmn z 03.08.2023, 17:34:02

No, to byla první diagnoza, co jsem dostala, někdy v 16letech. Ale nebude to asi. Teď si nemůžu vzpomenout, proč jsem ho vyloučila….Aha tak už jsem si to našla: střídání zácpy a průjmu. Nikdy v životě jsem neměla zácpu. Ani by to nešlo, protože jdu na velkou minimálně 2x denně.  Jíst hodně ovoce a zeleniny, vlákniny. Tak to mi vyloženě vadí, to už jsem vysledovala. 

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2023, 17:15:00 xxx.xxx.49.63
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.08.2023, 14:51:35

Ne, ne, já to neřeším, proto jsem psala, že to ani nemám moc vysledováno, u toho většího množství zeleniny, nebo selské, to už jo, přesto se nějak neomezuju. Když vím, že někam pojedu, nebo půjdu, tak prostě pro jistotu nejím vůbec. No a když to vypukne, že po jídle dostanu bolení, tak holt letím po obědě 3-4x na WC. Ono už to nikoho u nás nepřekvapí, někdy nestihnu ani dojíst🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2023, 17:09:28 xxx.xxx.49.63

Netuším, ale nemyslím si. A to chcete mít kocoura chovného? Protože v opačném případě, je to naprosto jedno, když by ste ho stejně kastrovala…

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2023, 14:49:25 xxx.xxx.49.63
Odpověď na příspěvek uživatele Buggyra z 03.08.2023, 11:51:30

Správný přístup👍 Nikdy slepě nevěřit, že doktor ví, co dělá a dělá pro vás to nejlepší. Ověřovat si, domáhat se, kontrolovat. Ostatně to, co momentálně vypadává ze škol…pánbů s náma a jsem tůze ráda, že nemám děti👎

Když je doktor mimo, protože v 25 letech neví nic…to bych pochopila, jen k němu dozajista nepůjdu. Ale být blbec a ještě k tomu arogantní…tak to je síla. 

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2023, 14:43:54 xxx.xxx.49.63
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 03.08.2023, 11:53:42

Jenže ono to Bobi nejde vyléčit, ani když ti to diagnostikujou. Zmírňují se dopady na střevo lékama, ale doktor ti řekne, že je to na tobě, musíš dodržovat dietu, nedráždivé potraviny, ne zelovoc, prostě podobně jako třeba u žlučníku. A to zvládnu i sama, na to nemusím lítat po doktorech. Zbožňuju selskou oneletu, jsem na ní závislá od děcka, kdy nám ji často dělávala mamka. Na pánvi osmažit brambory na kolečka, cibuli taktéž, na to vyplknout vajíčka s kmínem, nechat vysrazit. Bohužel, to je na jistotu, že strávím zbytek dne na WC. Vím to, přesto si to nedokážu odepřít. Dnes Tom není doma a co já? Už dumám, že bych si uklohnila selskou, protože on ji zase až tak nemusí. Pořád se snažím přesvědčit na jiné jídlo, ale prostě tohle je silnější, to je jako když Niki má u nosu mekáče a taky ho neobjede😉 (ani já bych🤪)

Náhodou Bobi, když jsi si vařila a popisovala co, vždycky jsi tam měla nějakou zeleninu. Počítám i dušené zelí samozřejmě😀