Aktuálně: 2 741 inzerátů262 225 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 19.08.2025, 12:27:26 xxx.xxx.29.95
kometa:

už kvůli tomu pocení, bych to pití omezila.

Za hospodaření s vodou odpovídají ledviny, ne potní žlázy. Nepít, abych se nepotila, není dobrý nápad.

Nemyslím nepít úplně, ale nalívat se na silu na moc proto, že někdo někdy řekl, že je to dobrý nápad…bych prostě nedělala. Stejně se za pár let dozvíme, že vědci zjistili, že to špatně spočítali a stačí litr denně😏

lesnizinka
lesnizinka 19.08.2025, 11:26:39 xxx.xxx.29.95

Bobina sice už je v tahu, ale jsem chtěla napsat, že už kvůli tomu pocení, bych to pití omezila. 2,5litru bych brala jako max. i Pirk psal, že ta honba za pitím, co teď všude propagujou je blbost, že se má pít, když má člověk žízeň. A on žízeň nemá, někdy operuje 7hodin a nenapije se. To bych brala taky jako extrém, ale nějakou tu zlatou střední cestu prostě. Myslím, že většina normálních lidí, co je 8 hodin někde v kanclu, u linky a pod. rozhodně furt necicmá z té flašky, jak je teď módní, protože bych nedělala nic jiného jak hledala WC😏Já se tedy nepotím takřka vůbec, pokud není fakt vedro. A to mám třeba záda mokrá málokdy, jen když jdu svůj ranní okruh a už je nějakých 25st - to už se zpotím. Ale v klidu ne. Ano, snažím se nějak ty dva litry vypít, ale ne vždy se mi povede. Neřeším, připadám si i tak napitá jak žoch. Momentálně: ráno 2 deci džusu a dvě deci kafe ke snídani, pak půl litru odvaru kopřiva-přeslička během dopoledne. K obědu půl litru coly(někdy až třičtvrtě) odpoledne tak 3 deci Magnesky a večer půl litru vody s citronem a medem. 

Zácpa - když to beru jako u psa třeba - proti lenivému střevu je důležitý pohyb, jinak se ani ten Puňťa nevytento. Moje mamka pije celý život extrémně málo, se vším všudy, jestli dá ten litr denně, litr a půl možná, kdyby obědvala polívku. A na velkou chodí pravidelně, bez nějaké zácpy. Tu mívala jen, když jsme jezdili na dovolené, protože v cizím prostředí měla blok. 

lesnizinka
lesnizinka 19.08.2025, 11:07:12 xxx.xxx.29.95
hmn:

lesnížínko, taková mezera je/může být pro kočku normální výlez

Ta mezera má tři moje prsty, mám malou ruku. Vemte si svoje tři prsty…tudy neprostrčí hlavu ani půlroční kotě. O hlavě briťáka ani nemluvím😏 A o pupajzu Gucci už vůbec ne(náhodou, abych jí nekřivdila, teď v létě hodně zhubnula) Navíc je ta mezera ve 180cm. Výskok našich koček s těžkou bídou a velkou motivací😉je tak max jídelní stůl(většinou si to raděj rozmyslí)

lesnizinka
lesnizinka 18.08.2025, 21:39:36 xxx.xxx.22.54

Ještě dopísnu, že krom toho sena, bylo už před týdnem naplánováno, že zítra vyoráme brambory a vytaháme cibuli - to platí pořád, ta sena jsou právě navíc🙄

Mám stejné kočky jak Niki, vůbec by je nenapadlo, snažit se někde procpat oknem. A za druhé: naší ventilačkou by žádná kočka neprolezla, nejvíc ji otevřem v obyvču, tam na tři prsty, tak potkan ještě možná…dávám fotky. Takže těm zmínkám o kočce ve ventilačce se pořád divím🤔

Obrázek Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 18.08.2025, 21:24:02 xxx.xxx.22.54

Čau holčiny, jsem ráda, že je vás tu tolik, ne jak někdy, že se skoro nikdo neobjeví. Téééda čumím, jak si Bobča s Nikuš užívaly👍Buggyra..no spíš pracovně a já ani nemluvím, já už jsem včera padala na hubu. Jsem šťastná, že máme sedánek za sebou a zase rok pokoj. Teď jsem si říkala, že si dám pár dní voraz, no Tom s tchánama naplánovali sena. Byla jsem tak nasr…že tchýně jen koulela očima😏Jako krom toho, že mě po tom úklidu zahrady, baráku…děsně bolí ta záda, krom toho jsem spadnula na ten palec a tím, že jsem ho nemohla nějak šetřit, mě celkem dost bolí taky. 

Měla jsem co dělat, to tu všechno přelouskat, ale jsem ráda, že bylo od vás co👍Bodlince s Kometkou díky za návody, třeba se někdy budou hodit😉

Začínám být radar na průšvihy nebo nevim, děje se to každému, jen to sem pořád nevypisujete? 😜Z pátku na sobotu se v noci probudím, zapnu si telku, jdu na vécko a když lehnu, do telky najednou začne ťupat sršeň. Ježíši co tu děláš, běž ven! Nic, pořád mlátí do té telky jak blbá. Tak vstanu, odtáhnu záclonu…běž, vyleť! Už byla na odchodu, pak, že si to rozmyslela, tak jsem na ni hodila tričko, srazila ji na terasu a zabouchla balkonovky. Vylezla a začala se dobývat do okna. Šmarjá, ona sem vleze tou ventilačkou😲honem jsem zabouchla i tu. Noc už byla celkem chladná, takže pokoj vyvětraný, už byly asi 4h, to už do rána nějak dám i se zavřeným oknem. Ze soboty na neděli se to opakuje! Jakmile jsem se nad ránem probudila a zapla telku, sršeň okamžitě na ní. Jdu na WC, přijdu zpátky, ve dveřích jí nadávám, že tam ještě je, ani jsem to nedořekla a další. Bože, vy ste dvě??? No tak výborné, sbal si kámošku a vypadněte obě! A bzu, bzu, třetí, čtvrtá,…sedmá...jedna za druhou a na lustr. Na ten horní deklík, ani nevím, jak se to vlastně jmenuje - to co kryje připojení. Jenže v tom jsem si všimnula, že přiražené to právě není a za chvíli byly všechny nacpané vevnitř😲A co teď? Tak jsem si sbalila věci a šla jsem to dospat do obyvču na gauč, protože je tam telka. Tam pro změnu za mnou za chvíli přišel Viktík z venku, protože jsem otevřela  francouzské okno, abych se tam neupekla. Ráno jsem hledala na NETu, jak vypudit sršně. Tak prý vykouřit. Vzala jsem vonné tyčinky, které jsme si před čtvrt stoletím přivezli z Bali a nepoužívám je…tak jsem je 4 vrazila do vázičky a zapálila. Za půl hodiny se jdu kouknout, vůně po celém baráku i přes pozavírané dveře, popílek popadal na polici, na zem, akorát z toho bordel a se sršněma to nehnulo😏A nadávala jsem: kvůli vám všude bordel a nic, lapíte tam furt, vypadněte ven! Přijdu do ložnice a Tom vynervnutý: proboha, co se tam děje, od noci tam naháníš kočky, co tam jako děláte, co vyvedli?!? Jó hochu, zlaté kočky, já mám Houstone jiný problém! Jak jsem šlapala na obchůzku, dumala jsem, co dál. A vymyslela🤔Do starého hrnce jsem dala seno, na něj trochu skoro zelené trávy, pod hrnec plotýnku, postavila to doprostřed ložnice na parkety a zapálila…jako-že doutnák. Za chvíli dýmu plný pokoj, taky plný, do té doby vypulírovaný, navoněný barák, protože za pár hodin měla přijít návštěva🙄a sršně schované v lustru, že pohoda😎 Návštěvy se rozešly v 22h, v 23 jsme šli spát a já, že co teď. Tomáš(no jasně, chce se mě zbavit😏) no a co, však nejsou útočné, tak tam budete bydlet spolu. Kdyby ten lustr nebyl nad postelí, tak na to snad i kývnu, ale jak jsem viděla před tím, než tam všechny nalezly, jak se i válejí po zemi…nerada bych, aby mi spadla do postele a já při točení na ni lehla😲,, Vždyť tam chrápou či co, tak ten deklík přiraz ke stropu a zavři je prostě tam!" Z postele tam dosáhnu. Otevřené dveře pro jistotu k útěku, tak jsem ho pomalu přirazila a nic, ani se nehnuly(ty jejich siluety byly celou dobu přes něj vidět) Tak tedy jo, šla jsem tam spát. Ve dvě jsem se probudila, koukala, že se tam nehnou, tak jsem spala dál. Ráno jsem to chvíli zase hypnotizovala a žádný pohyb(nevím, jestli tam vlezly zdechnout?🤔) Raděj jsem jim ten deklík zase stáhnula, okno bez záclony dokořán, kdyby chtěly odletět. Teďka večer jsem šla kouknout…neodletěly, takže o půlnoci bude zase šou s natahování deklíku😏Snad se jednou nenas.rou a nebude po mě😏

lesnizinka
lesnizinka 15.08.2025, 22:53:48 xxx.xxx.22.54

Já jsem reagovala na to, že Bobča psala, že má ty apnoe. Ale ty měla, než na něj dostala chobot…doufám. 

Tak jako jasně, já nepiju vůbec, tak s tím problém nemám, ale vím, že Bobeš má pivo ráda a když mají akci, jednou za rok, či víc, tak tam by si asi ráda dala, když tam bude sedět, v horku…Tak třeba tam bude i to nealko pivko. 

lesnizinka
lesnizinka 15.08.2025, 18:30:57 xxx.xxx.22.54

Jinak áno, stačí říct. Kolik je to týden? Co jsme se bavili o tom, i s havarovanou sestřenkou teďka, že jsem nikdy neměla nic zlomené, ba ani v dlaze, ani vymknuté. Koupu se, dvakrát přeplavu jezero a volá Tom, že jede pro mě. Osuším se, sbalím, akorát to hezky vychází. Hodně se to kolem zaplnilo dekama. Hodím tašku přes rameno, pod paží k ní polstr na zahradní lehátko, který si brávám na pohodlné ležení. Udělám tři kroky a opatrně šlapu mezi něčí deku a invalidní vozík odstavený. Jasně, polstr mě odrazí od vozíku, já ztratím rovnováhu a padám někomu na tašku s věcma, tak se snažím ukročit raděj na deku a padám na ruku, respektive na palec. Celou vahou sebe i tašky. Au, au zabolelo to, v autě jsem zjistila, že ho nemůžu ohnout, ba se ho skoro chytit, než jsme dojeli domů, ta první velká bolest přešla, trochu to napuchlo, ale chytit jsem nemohla nic. Mázla jsem to octanovou mastí, po dvou hodinách co s tím nehýbu už to bolí mnohem míň…snad to bude dobré😏No už jen vzhledem k tomu, že musím jít pokračovat v úklidu, hodně úklidu ještě, třeba to rozhýbám😏

lesnizinka
lesnizinka 15.08.2025, 18:18:34 xxx.xxx.22.54

Reni, když to měla naposled v úterý a je tam účinnost 12h tuším, tak dnes už by to pivo mohla ne? Bobi, na apnoe máš přece chobota ne? S ním je snad nemáš? 

Ale teda jinak, jak to tak čtu, hmm, vůbec mě nepřekvapuje, že jsou doktoři schopní tě zabít…nebyla by jsi první, ani poslední🙄

Ještě se vrátím k té elektronické zdravotní kartě, kde by měly být veškeré vaše lékařské záznamy, zprávy, diagnozy, léky atd. Pokud si vzpomínám, nějak to ztrozkotalo na GDPR, protože se začalo rýpat do toho, že obvoďák by neměl vědět třeba to, že se léčíte u psychiatra. Znova se otevřelo třeba s vrahem z fakulty, protože nikdo něvěděl, že je to magor a více si ho nehlídali. To, že měl možnost se dostávat i do uzavřených prostor pražského letiště ani nemluvím. Ale nevím, už je kolem karty zase podezřelé ticho. 

lesnizinka
lesnizinka 15.08.2025, 18:01:23 xxx.xxx.22.54
jara.t:

Je to kokon martináče hrušňového nebo habrového. Hlavně ho nezničte,  nechte ho tam. Příští rok na podzim tam už určitě nic nebude, to ho můžete odstranit. 

Ne, ne nebojte, rozhodně by mě nenapadlo něco takového ničit, neničím ani hnízda vos. Dokonce bych ho nezničila, ani kdyby ste mi napsali, že je to hnízdo nějakého strašlivánského pavouka😜Kdysi mi na baráku seděl martináč hrušňový(fotka zůstala někde ve starém compu) to bych byla moc ráda, kdyby to byl některý z nich. Mám hrušně i habry😉👍

lesnizinka
lesnizinka 15.08.2025, 09:05:19 xxx.xxx.22.54

DHC - nemá se vysazovat náhle, může dojít k abstinenčním příznakům(pěkný dryák, ti povim🤔) Možná uvidíš bílé myšky. Pregabalin je myslím oblbovák na hlavu mnohem větší - to jen tak, co jsem koukla, co je vlastně co…

Jinak pochopitelně nestíhám, už se mi ani nechce a jelikož jede Tom něco vyřizovat, vyhodí mě alespoň zaplavat na jezero - stejně bych odpolko čučela schovaná na mole. Buggyro…ani představit si nechci dělat něco v tomto horku - venku😲

lesnizinka
lesnizinka 14.08.2025, 18:26:10 xxx.xxx.22.54
Dublinbarzoj:

Hele, když  mi ho ulovíte do sklopce,  tak jsem tam, pro něj, coby dup. Teda vím, že  se to nesmí, ale tady by se měl skvěle.  Potoky, spousta stromů a rozsáhlé pastviny. Tady by mohl řádit.  Na co se vůbec dá navnadit bobr?

Netuším, sklopec nemám a myslím si, že by do něj bobr ani nevlezl. 

lesnizinka
lesnizinka 14.08.2025, 18:21:05 xxx.xxx.22.54
lykosa:

Není to od pavouka?

Fááákt?!? Ty jo, tak toho vidět nechci😲Ale…nepřijde mi to jako umotané z pavučiny. Jako…nešahala jsem na to, ale vypadá to na pohled takové…tvrdé jako. Pak taky otázka, jak je to tam dlouho, třeba i pár let, jen jsem si toho nevšimnula?

lesnizinka
lesnizinka 14.08.2025, 17:00:12 xxx.xxx.22.54

Bych se nedivila, kdyby se nám ta Bobča někde upekla🙄Příšerné vedro👎Vezla jsem koberce vyčistit a málem na slunku zdechla a to jsem jen prošla ke garáži do auta a zpět. Pak ještě k domku pro kopr a málem jsem se tam nedoplazila🐍

Probůh přijeďte si pro toho bobra, nebo mě z něj trefí. Do konce týdne ještě nemám čas ho řešit, dala jsem minulý týden na strom cingrlata, taky tu solární plašičku, ale asi blbé místo, ale teď to nemám čas jít předělávat. Tenhle malý topol jsem ještě obětovala, jenže ho zdolal a bojím se, na čem bude pokračovat…než já se k němu přis.ru😠

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 14.08.2025, 16:51:25 xxx.xxx.22.54

Dneska jsem umývala okna na zahradním domku a koukám, že nad jedním z nich je toto podivné cosi, vypadá to jako nějaký kokon. Podobný, ale daleko menší a světlý má třeba kudlanka. Tohle má cca 7cm, je to jak z kokosového vlákna(ne, ten tu nikde nemám😉) Neví někdo, čí je to výtvor?😲

Obrázek
lesnizinka
lesnizinka 14.08.2025, 16:37:29 xxx.xxx.22.54

Ten s listerií v Penny neprodávají, měl být v Kaufu a Makru. V Penny mívají akce na Boni hermelín často. Bohužel taky jsem zrovna nebyla, když měli. Myslím, že naposled tam byl 120g za nějakých 26Kc - to byla super cena👍Kupuju ho a bývá dobrý. 

lesnizinka
lesnizinka 14.08.2025, 11:31:09 xxx.xxx.22.54

Aha, už to čtu, bože to jsou věci😲Tak já nemám o zácpě ani šajn, to spíš někdy Tom. Tramal je myslím pořád, ne holky? 

lesnizinka
lesnizinka 14.08.2025, 11:22:40 xxx.xxx.22.54
Bobca:

mě svítí přímo před oknama..včera teda extrémě,ale xvátí tak už nějakou dobu..Ale u já je vidím nad sebou,dolní úplně jak baterka,ta druhá menší..

Děvčata valím na tu urologii,pak písnu,bo jsem přišla na to,proč nečurám!

Ano Bobi, přesně jak jsi popsala, spíš nad sebou, spodní je větší👍Ale dneska jsem je zachrápala😏

Jak nečůráš?!?😲To přece musíš! Jsem zvědavá, s čím přijdeš🤔

lesnizinka
lesnizinka 13.08.2025, 17:26:28 xxx.xxx.22.54

Když jsi naťukla ty hvězdy…dvě noci po sobě jsem se vzbudila kolem 4 ráno a cestou na WC, jsem na východním obzoru viděla dvě, no zřejmě hvězdy? které zářily jak reflektory. Čuměla jsem na to jak puk, tedy poprvé jsem myslela, že tam snad letí proti nám nějaká dvě letadla nízko, vrtulníky, nebo nevimco…jenže jdu z WC a ono se to nehnulo. Vyfotila jsem to, ale přes okno, takže co je vidět? Prd, jen dva ,,reflektory" 😏Svítily tak protože na ně svítil měsíc nebo? Nevíte někdo? Nikde jsem se ani nedočetla něco jako: koukejte na východní obzor, nad ránem tam uvidíte jasné…něco. Tipovala jsem i UFO, ale druhý den😉(noc) už to nebylo pravděpodobné😜

Takže dvorek a okna máme👍 ještě zbytek oken na zemi. Připnula jsem se k žebříku alespoň gumycuky. Jen pro pocit kdyby něco, asi by to moc nepomohlo😉Jsem ráda(škodolibě😜) že alespoň někdo, že Buggyro?😉ví o čem mluvím😏Tom umí vypustit z huby něco jako: no tak to uklizené nebude, no a co…A pak až, tak: kámoš chtěl pujčit bundu, otevřu skříň a tam takový bordel!😲Ve smyslu: pořád uklízíš a tam jsi to neuklidila😠Nebo rady typu: nestihnete to uklidit, tak to nahažte do krabice a odneste na místo, kde to není vidět. Něco takového už jsem taky udělala a výsledek? Kámoška: Rady kde to máte, já pro to zajdu…a narazí na pytel s bordelem ,,nenápadně" odklizený🤫Tož tak😏

lesnizinka
lesnizinka 13.08.2025, 12:18:18 xxx.xxx.22.54

Tak ona nám Bobča už valí?!? Tak super, je akční👍

Já vůbec🙄Jsem zdechlá až hrůza. Paráda, kolik jsem si naplánovala práce, každý den co musím udělat, abych to do víkendu nějak zvládla usměrnit. Každý den ovšem udělám polovinu z toho plánu😏takže už malinko začínám panikařit😲Ráno jsem zaspala😲takže ani necvičila a stejně mě bolí celý člověk. Cestou z obchůzky jsem hodinu plkala se starýma sousedama v ulici, takže zase skluz. Teď tu čekám na Toma, aby jsme šli konečně vyčistit anglický dvorek a umýt halová okna z venku. K žebříku se tentokrát alespoň nějak přivážu, protože prásknout dole jak sestřenka, je namístě po mě. Už se mi párkrát za těch 20let stalo, že jsem ztratila rovnováhu, no zachytila jsem se, ale teďka se mi podlamují nohy i na zemi👎

lesnizinka
lesnizinka 13.08.2025, 11:05:12 xxx.xxx.22.54

Rosničky, kuňky, babočky…bože, co dělám špatně? 😲Mě tu maximálně blákají skokani. V neděli takové jako-by vrzání…chtěla jsem to porovnat, než jsem našla hlasy žab, tak to přestalo a pak už se mi zdálo, že to může být kterákoliv z nich😏se mi to slilo. Kopřivy jsem prohlédla a nikdo nikde. Na jednom pozemku mám tak 100m2 kopřiv a housenku🐛 jsem nenašla😕

Hlásím se, až budete rosničky rozdávat😜 taky o jednu👍