Aktuálně: 2 741 inzerátů262 225 diskuzních příspěvků19 175 uživatelů

Příspěvky uživatele

lesnizinka

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2025, 18:59:25 xxx.xxx.20.150
Sardullah:

Dodatečně poděkuju mojí mamince, že mě na tábory opravdu neposílala a nechala mě “flákat se” o prázdninách doma.

Jak u nás😉S tím rozdílem, že naši by si vůbec netroufnuli mě tam poslat…to by dopadlo😏To by bylo: Federální kriminální ústředna pátrá…😜

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2025, 16:47:52 xxx.xxx.20.150
Sarah01:

Jani, ten poslední byl úplně nejhorší . To mně bylo tuším 13 nebo 14 a už jsem viděla i to, co mladší děcka ne…naše vedoucí to táhla s vedoucím od kluků a aby se mohli muchlovat, tak nás poslali do lesa stavět mechový domečky nebo do hrachovýho pole sbírat hrách. 🤦

Si myslím, že většina vedoucích na ty tábory jezdila jen z tohoto důvodu😉z vyprávění kamarádů, co na tábory jezdili🙂

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2025, 15:52:49 xxx.xxx.20.150

Já vůbec😏A vůbec jsem netušila, o čem to mluvíte Dájo, až jsem si to přečetla a prohlédnula sakum-prdum😜teprve jsem to zachytila. Reni a v čem to spočívá? Ne, že bych něco takového chtěla kdy dělat, jen tak mě to zajímá🙂 A Dájo, dneska jsem si na vás zpomněla, že nepíšete, jak pokračuje rehabilitace, jak chodíte…? A to mi připomnělo dalšího pacoše…Nikčo co ten kotník, už je OK?

A nereagovala jsem na ten tvůj potůček Niki. Všechno je jednou poprvé, naše poprvé bylo v roce 2012, kdy poprvé vyschnul ne potůček, ale celý potok. Naprostá ekologická katastrofa, která ovšem vůbec nikoho nezajímala. Někde zhebne pár ryb, štve to jen rybáře, co budou mít menší úlovky, ještě k tomu napíšou, že ten tok je přerybněný. Tu zdechnul veškerý život, ryby, raci…v CHKO a nic, slavná CHKO ani brvou nehnula, ne tak její zaměstnanci prdelí. Doteď ve mně vaří krev, jen si na to vzpomenu😈A letos poprvé, po mnoha letech prší normálně i u nás, začalo sice se zpožděním, ale nic mi neumřelo, zahrada zelená, ryby živé. Momentálně řeším opačný problém: jak jsem psala, že ve sklepě v domku exnulo čerpadlo a nakonec jsme tam těch 20cm vody nechali, kdyby přestalo pršet…tak ono naopak pršet začalo, já tam včera vlezu, tedy nevlezu, protože už od poloviny schodů jsem zjistila, že je tam vody do půl stehen. To bylo už večer, potmě. Takže ráno jsem zjistila stavy, hlavně možnosti připojení toho kterého čerpadla, vylosovala s tím nejjednodušším, ale jak ho v té ledové vodě vyměnit? Vymyslela jsem to tak, že jsem vzala hliníkový trojschodek, vylezla na něj, vytáhnula čerpadlo uza sebou nahoru, abych nestála v té vodě, odpojila, nasadila druhé…no áno, několikrát jsem do té ledové vody musela vlézt, ale lepší, jak stát v ní do půl stehen x minut, než jsem to s čelovkou spáchala. A jinak kalamita🙄Všechno uskladněné zaplavené: červená řepa, brambory…to je loňské, stejně by to šlo vyhodit. Zbytky materiálů ze stavby: obkladových kamenů, klinkerů a jako loďky tam plavou lodny, ve kterých byly původně plastové květináče z výsadeb…ty si plavou samostatně a nevím co ještě. No…alespoň nás to donutí to vyklidit. Čerpadlo tedy jede od rána, byla jsem tam po obědě a jsou vyčerpané tak 2cm🤔tak ještě týden a máme to😛

Nevím, jestli jsem to psala, ale aby toho nebylo málo, exnula mi nabíječka na polovinu AKU přístrojů, konkrétně plotostřih, který potřebuju ještě na jeden živý plot, vistárie…nevím, kdy to budu všechno dělat, tedy kdy seženu novou nabíječku🙄

lesnizinka
lesnizinka 05.08.2025, 10:39:35 xxx.xxx.20.150

MR. Za jedno nesnáším hluk, za druhé jsem trochu klaustrofobik. Výtah dám, ale o tunelu dost pochybuju. O ,,topení" jsem doteď neslyšela, ale to si nějak představit, tedy jak moc atd neumím, takže nevím. 

Takže ty výrůstky do kanálu se ofiko jmenujou spondyloza? Ten název jsem slyšela mnohokrát, jen jsem si pod tím nevěděla co představit…no a nenašla jsem si to. Teď jsem vyhledala, ale Buggyro, první co tam píšou, že se léčí -pohybem. Samozřejmě ne zřejmě už pokročilá stadia, tam už operací. 

lesnizinka
lesnizinka 04.08.2025, 12:28:53 xxx.xxx.20.126

Nikdy jsem na ničem ani podobném táboru nebyla, nesnáším organizovanou zábavu a když něco musím. Nesnesla bych to ani jako dítě a rodiče zřejmě tušili problémy, tak mě do ničeho takového ani necpali. Myslím, nevzpomínám si, ale tuším, že ani brácha nebyl, přitom ten je šíleně společenský, nevynechá žádnou akci, co se kde šustne. Oni děti na tábory posílají, ať už školy v přírodě, nebo klasický tábor, byť jen na týden to je. Dcera má za měsíc 12 a jezdí už několik let, malý má 6 a byl poprvé na nějaké té škole v přírodě. Nestěžují si, tak asi dobré. Asi jsou po taťkovi(nebo švagrové, ta ani nevím jak to měla) 

Nikdy jsem ani nebyla na prázdninách u žádných příbuzných, u babči celoročně😉 starali se o nás (prarodiče bydleli naproti)

Takže k věcem jako tábory se vyjadřovat ani nemůžu, znám jen z doslechu a ježím se při představě, že by se mě to jakkoliv týkalo😜

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 21:55:02 xxx.xxx.20.126
Janae:

Já přástevníka tušila, ale zase jsem netušila, jak vypadá čičorka, celý život jí říkám “pantoflíček” .😀

A vím, že pantoflíček vypadá jinak, ale prostě čičorce říkala pantoflíček už moje babička, tak jsem to převzala. 

U nás se čičorka objevila až docela nedávno, tak před 5lety. Od té doby to tu slušně zamořila. Je to hezká kytka, což o to, ale mě ze zahrady vytlačuje původní druhy, co na našich bělokarpatských loukách rostly odjakživa😕

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 18:20:07 xxx.xxx.20.126

První jsem si jasně odkývala vřetenušku čičorkovou. Ale jak dala bambule přástevníka, tak hlasuju za něj, všechno souhlasí s přástevníkem. Já se v hmyzákách moc nevyznám, jen si tak říkám, jak jsou si někteří podobní👍

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 15:32:04 xxx.xxx.20.126

Koukla jsme na ,,brouky", odtud odkaz na ,,venčení" a překrásné Xerxové fotky…a to my připomnělo. Včera jsme se cestou od našich stavovali u kámošky, házela jsem jí větvičku pro housenky motýlů a cuketu, ať si něco uklohní. A mají nově pejska…dceři se v pražském bytě tak nějak už nehodil. Kavalírek. To je tak roztomilý ťunťa, ten obličejíček je k zulíbání. Olizovala jsem se tam s ním půl hodiny. Že: ten hned poznal psí matku, nechceš ho? My na psy nejsme zařízení, všechny naše kočky jsou už dva dny na střeše😏a on se u nás prostě nudí. Jo, brala bych ho z fleku, ale naše kočky by taky trefilo asi, to jim nemůžu udělat. Takže pejsulka dostal pozvání, že na návštěvu, poběhat po zahradě může přijít kdykoliv…když jsem ho takto muconila…chybí mi to, ta péče o něj prý: nechce se česat, musíme ho vzít ostříhat…Je rozmazlený, poslušnost 0, bych ho srovnala😉

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 15:22:35 xxx.xxx.20.126

Uff, tak ještě, že tak. My jsme párkrát projížděli Hodonínskem po tornádu a to byl děsivý pohled, co tam po něm…no…spíš nezůstalo🙄

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 15:14:55 xxx.xxx.20.126
»
Odpověď na příspěvek uživatele Canka z 03.08.2025, 14:54:46

Na co, něco známého, nebo nějaký místní ochotnický spolek? Mě to celkem baví, ale Toma bych na divadlo nedostala, byla jsem jen 3x s mamkou. A ta už taky nechce chodit, neslyší, tudíž nerozumí(a kdoví, jestli já bych ještě něco slyšela😏)

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 11:58:53 xxx.xxx.20.126

Buggyro, kýble jste vyřešila dobře, nakonec první myšlenka vždycky bývá ta správná👍Bobi vidíš, horší to není, bereš na to poctivě léky, tak výsledek dobrý👍

lesnizinka
lesnizinka 03.08.2025, 11:53:14 xxx.xxx.20.126

U nás byla hlášená kolem 23h bouřka. Kapat začalo už někdy v 21h, když jsem dostříhávala plotostřihem živý tisový plot. Ne, že by se mi chtělo, návrat do reality z dovči(i když jen krátké) je pomalý, líný, jsem jak mimoň. Ale jelikož hlásili na noc to pršení, dneska by se to mokré nedalo a stříhat mám ještě další dva, tak jsem se hecla a šla na to, někdy v půl osmé. Bouřka přišla možná i o něco dřív, nic hrozného, epicentrum u nás nebylo, tak nějak kolem, jen hezky pršelo, myslím nějakých 10mm to bylo, už jsem se pak nedívala. Ráno mělo přestat pršet do 8h, říkala jsem si, že to akorát hezky vychází na obchůzku. Začalo to nevalně tím, že jsem se probudila a nemohla hnout zády(to tady ani nemusím rozebírat, viď Bobi?😏) Bylo sotva 6h, tak jsem se převalovala, pak šla na WC, no nenapadlo mě zase mrknout, kolik je hodin. Po chvíli jsem si řekla, že už mě to fáákt neba, Guccina mě neotravuje, tak vstanu a hotovo. Kouknu na hodiny a děs běs😲myslela jsem, že se snad nějak posunoval čas či co…no očividně jsem mezitím zachrápala, protože bylo půl osmé pryč a já měla už dávno cvičit🙄To jsem rovnou zamítnula, nebyla šance stíhat, čekala jsem a taky, že za chvíli přišel Viktín, krájela jsem mu králíka, co byl vytažený z mrazáku k obědu. Už u krájení bylo jasné, že poputuje Mandy, smrděl, bůhví jak dlouho tam byl, mamka napsala popisek, ale ne datum. Se divím, že to ten Vikťajz papal. Vytáhnula jsem krůtí😏Místo na obchůzku ven, jsem šla na pás do sklepa, protože z mrholí se, než jsem se nachystala, stal regulerní déšť, už je tam za dnešek zase 6mm. Prostě všechno zase jinak, s takovou se do rytmu nedostanu😏Ploužím se jak invalida, všechno mě bolí. On ten plotostřih lehký není(i když mnohem lehčí, než mototový) a člověk to drží těma bedrama na páku…👎Jo a Gucci nevím kde zase je, večer v té bouřce seděla u komína a odmítnula jít spát domů, Viktěna, že on jde teda taky, kdy je tam Gučajz, tak zůstali venku. 

lesnizinka
lesnizinka 01.08.2025, 17:53:43 xxx.xxx.20.126

Vrůsty do páteře…nevím, co to má jako být, ale zřejmě jsou myšleny výrůstky na páteři. Mamce je našli, když ji před pár rokama začala zničehožnic strašně bolet ruka. I jí otekla, mysleli, že zánět žil pak, že zánět šlach, nic z toho se nepotvrdilo, nakonec jí řekli, že tam má na krční páteři výrůstky, ale že to mají i mladí lidi, ne tak stará baba a že se s tím musí naučit žít, když tak nějakou rehabilitaci. Někdo nám poradil skvělého fyzioteraupeuta, který sice má soukromou a ne levnou praxi, ale pár návštěv, kdy jednou měnil cvik, protože nezabíral, zkusil s ní nějaký pohyb, kde zjistil, že to je úplně špatně - u toho odpadnula, tak to už mu bylo jasné, o co jde a musela poctivě provádět cvik dvakrát denně, po 14dnech už jí stačilo jednou denně a po cca dvou měsících už necvičila  vůbec a nevrátilo se to. Onehdá si na něco stěžovala, už ani nevím na co, tak jsem jí řekla, že cvik zná, tak ať si ho alespoň občas zacvičí. 

Právě, že některé termály jsou na klouby a pohybové potíže(dle složení vody) zrovna tyhle, co jezdíme my, jsou radonové…ale vždyť to vy máte taky! Ani nemusíte až do Maďarska, máte blíž Jáchymov! 👍http://www.jachymovlazne.eu/o-laznich/lecba-radonem

Jo, blížíme se k domovu, doslova - do brány, mraky už jsme sledovali, že jsou u Brna, ale u nás pršet nemělo - a projíždíme bránou a kap, kap…málem jsme prorazili vrata, nechtěli sme, aby nám zmoklo auto a zase několik dní vytopená garáž z něho. Utvořila se u nás malá bouřka, jednou cca zahřmělo, spadlo hned 5mm👍Tím pádem ale kočice nikde, nevím, kde byli poschovávaní, přišli oba s mokrýma zádama, takže někde pod vegetací asi, ale první kdo přišel cca za půl hodiny, byl tulák Macek. Takže postupně jak chodili, dostali všichni do misek, ale Gučajza zase trucuje, nechtěla se nechat ani pohladit, ani utřít, snědla z misky jen granule a odkráčela nafučená zase dopryč😏 Za chvíli vyšlo zase slunko, je 23st. 

lesnizinka
lesnizinka 01.08.2025, 10:45:39 xxx.xxx.248.205
Bobca:

no bezva nápad👌…vypadá to jak drahé kýble z Baumaxu🤭..ale to byl účel-né?

Dnes u nás 20 stupňů,celkem zima…zamračeno,vypadá to na pršení..Raduš se ráchá v termálech..ta se má🙏

Raduš tu měla sice teplej, 25, ale včera i sprchlo a k mé radosti bylo i pod mrakem. Dnes obloha vymetená, předpovězeno 30, takže jsem i ráda, že odjíždíme domů😀Balím. 

lesnizinka
lesnizinka 31.07.2025, 17:40:36 xxx.xxx.248.205

Raduš je v Maďarsku, plave a nestíhá😉 Já už jsem to tipovala před tím, u Sarah popisu. Ano, vypadá to jak molice a taky jsem si to myslela, ale podle obrázku jsou i tak vypadající mšice. S molicema se bojuje jen lepovýma deskama a to ve skleníku či doma. Venku jsou to spíš ty mšice, takže Mospilan😏

lesnizinka
lesnizinka 30.07.2025, 13:19:38 xxx.xxx.248.205

Dneska už jsou asi i levnější elektroauta s vyšším dojezdem. Já mám drahé, s dojezdem 560km a to já ho ani nepotřebuju, takové trasy nejezdím. 

Včera jsem četla odkaz na nový elektromercedes, pro ty co elektroauta rádi kritizují, aniž by kolem nich byť jen prošli, tady test: https://fdrive.cz/clanky/test-je-mercedes-eqe-dalnicni-kriznik-vyzkouseli-jsme-to-v-nemecku-test-dalnicniho-dojezdu-s-videem-12944 - nejsem blbá vím, že je to placený test, ale ony si ty firmy nemůžou dovolit kecat, protože v dnešní době by mohla přijít hromadná žaloba. A taky nemám proč nevěřit, sama takovým autem jezdím. 

lesnizinka
lesnizinka 29.07.2025, 12:22:07 xxx.xxx.20.126

No s těma mikroplastama jsem taky zvědavá…ale výsledku(rozuzlení) se já asi nedožiju(taky dobře) a tak nějak doufám, že když se to nerozkládá v přírodě, i náma to tak nějak profrčí, proplave bez násedků. Vím, někde se to třeba usadí(obava je v mozku, že áno) ale když se nerozkládají, možná ani tam to nakonec nebude tak vadit. 

Tak ona si dá rande s Fíkovnicí a ani jedna nepípne, že se srazí😏To jste ale byla v blbém čase…ani třešně, ani ořechy, či co ještě nabízela?😉

U nás dneska chladno, pod mrakem 19,5st. A sousedé řežou klády, teda asi dědeček jim řeže, má u toho Otíkovy sluchátka, asi si taky budu muset dát špunty, nebo mi za chvilku praskne hlava😏

Momentálně jsem ráda, že auta máme celkem nová a nemusíme, krom těch prohlídek, co se na ně zase musí🙄řešit nějaké servisy. 

lesnizinka
lesnizinka 29.07.2025, 10:18:29 xxx.xxx.20.126

Kometko, přemýšlím, co ještě tehdy mohlo být karcinogenní. Když byli mladí asi ani nic, ale pak v době, kdy jsem se narodila já, to už byly hnusy jako DDT, azbest všude…

Já bych to tedy shrnula tak, že je jisté, že umřeme všichni😜

lesnizinka
lesnizinka 28.07.2025, 19:06:05 xxx.xxx.82.42
Tap:

Uzení je úprava přímo vedoucí ke karcinomu. 

Vím, že je to všeobecně známé, ale nevím, prarodiče jedli domácí uzené, neb na vesnici udil maso každý - celou zimu(jaro) a babča umřela v 90, děda 84 a ani jeden rakovinu neměl. 

Buggyro rybičky😉Dva dny vyjdu z pracovny a bací mě smrad. Prohlížím jezero a nic nevidím. Dneska vyplavala z rákosí obří nafouklá bělice. Bléé, tu by ste grilovat nechtěla, cestou na kompost, jsem ji v podběráku tak, aby byla po větru táhnula těch 150m, málem jsem se zeblila. Kravky blbé, furt jim to opakuju😉 ať nelezou pod to molo, asi se tam nějak vytírají či co, sedraná záda, asi pak na to chcípnou👎

Add sprcháč: řekla jsem mu, jestli si fakt myslí, že tohle mu projde. Prý: tak já to opravím. o, to bych ti taky doporučovala…Takže už je hotovo, i jsem to tam všechno vyšůrovala, včera ještě rovnou umyla i okna. 

Obrázek Obrázek