Já vůbec😏A vůbec jsem netušila, o čem to mluvíte Dájo, až jsem si to přečetla a prohlédnula sakum-prdum😜teprve jsem to zachytila. Reni a v čem to spočívá? Ne, že bych něco takového chtěla kdy dělat, jen tak mě to zajímá🙂 A Dájo, dneska jsem si na vás zpomněla, že nepíšete, jak pokračuje rehabilitace, jak chodíte…? A to mi připomnělo dalšího pacoše…Nikčo co ten kotník, už je OK?
A nereagovala jsem na ten tvůj potůček Niki. Všechno je jednou poprvé, naše poprvé bylo v roce 2012, kdy poprvé vyschnul ne potůček, ale celý potok. Naprostá ekologická katastrofa, která ovšem vůbec nikoho nezajímala. Někde zhebne pár ryb, štve to jen rybáře, co budou mít menší úlovky, ještě k tomu napíšou, že ten tok je přerybněný. Tu zdechnul veškerý život, ryby, raci…v CHKO a nic, slavná CHKO ani brvou nehnula, ne tak její zaměstnanci prdelí. Doteď ve mně vaří krev, jen si na to vzpomenu😈A letos poprvé, po mnoha letech prší normálně i u nás, začalo sice se zpožděním, ale nic mi neumřelo, zahrada zelená, ryby živé. Momentálně řeším opačný problém: jak jsem psala, že ve sklepě v domku exnulo čerpadlo a nakonec jsme tam těch 20cm vody nechali, kdyby přestalo pršet…tak ono naopak pršet začalo, já tam včera vlezu, tedy nevlezu, protože už od poloviny schodů jsem zjistila, že je tam vody do půl stehen. To bylo už večer, potmě. Takže ráno jsem zjistila stavy, hlavně možnosti připojení toho kterého čerpadla, vylosovala s tím nejjednodušším, ale jak ho v té ledové vodě vyměnit? Vymyslela jsem to tak, že jsem vzala hliníkový trojschodek, vylezla na něj, vytáhnula čerpadlo uza sebou nahoru, abych nestála v té vodě, odpojila, nasadila druhé…no áno, několikrát jsem do té ledové vody musela vlézt, ale lepší, jak stát v ní do půl stehen x minut, než jsem to s čelovkou spáchala. A jinak kalamita🙄Všechno uskladněné zaplavené: červená řepa, brambory…to je loňské, stejně by to šlo vyhodit. Zbytky materiálů ze stavby: obkladových kamenů, klinkerů a jako loďky tam plavou lodny, ve kterých byly původně plastové květináče z výsadeb…ty si plavou samostatně a nevím co ještě. No…alespoň nás to donutí to vyklidit. Čerpadlo tedy jede od rána, byla jsem tam po obědě a jsou vyčerpané tak 2cm🤔tak ještě týden a máme to😛
Nevím, jestli jsem to psala, ale aby toho nebylo málo, exnula mi nabíječka na polovinu AKU přístrojů, konkrétně plotostřih, který potřebuju ještě na jeden živý plot, vistárie…nevím, kdy to budu všechno dělat, tedy kdy seženu novou nabíječku🙄