Ráno jsem vyrazila na obchůzku - před tím zkouknula radar, spěchala jsem, abych vyšla co nejdřív, ve svém normáním čase(který už dva měsíce nestíhám😏) takže 8.35. Pršet mělo od cca 9.30. Po 100m kap, kap…a za chvíli slejvák jako prase😏Na té naší cestě, kde je ještě okraj vykácený kvůli vedení, takže žádný strom…za chvíli jsem byla mokrá jak myš, ale pořád ještě ne tak, že byh to měla na sobě nalepené, jen ramena. Druhý břeh cestou zpátky je z poloviny pod stromy, to bylo super a pak na naší straně jsem to vzala kolem potoka(ne po silničce) takže krásně pod stromy…a taky už tak nelilo. Domů jsem i tak přišla pěkně mokrá, Tom mi řekl hned ve dveřích, že jsem blbá jak ti naši důchodci, co se nekouknou na radar a lezou ven těsně před mrakem😜,,Hlavně, že chceš pořád pršet a já teď budu týden poslouchat tvoje chrchlání!"😏 No jako bych jindy nechrchlala, odkašlávám imrvere, ať je 35st, nebo 10🙄
Dájo, tetino koleno jsem měla někde vyfocené, teda poslala mi ho sestřenka. Dokonce jsem ho myslím dávala i sem (už je to pár let) ale fotku nejsem schopná najít. Proti vám, hnus fialovej. A takové nohy, jak máte vy, bych si nestvořila ani v retušovacím programu😛Bych nevěřila, že tohle je možné😲
Dájo, jsem se kouknula na fotky, protože ten polštářek a valím voka. Za prvé…nic hnusného na té noze nemáte(a to málo je schované) - teta měla stehy snad 30cm a noha jí hrála všema barvama, k tomu brutálně nateklá. Vy vypadáte, jako by jste se píchla v růžích…tedy koleno vypadá. A za druhé jsem malinko v šoku😲se popisujete jako ,,stará bába" přitom nožky máte sotva na 40! Já mám proti vám haksny…jak říkával taťka: ta má nohy jak háky do betonu(myšleno hrozné😜) A není to jen můj názor, jsem to teď s dovolením ukázala muži a ten říká: to bude nějaká fligna, paní vás tahá za nos. I s věkem i s operací😜
To asi neklapne, mám to úplně, ale úplně přes celou republiku😏
orionka-2: Přece ta miminka nevymetu 🙂)
Vás varuju😜Takhle jsem uvažovala dlouho, jenže pak ta miminka byla v každém rohu a následně ty stovky chtěly někde bydlet…😏To se nedá, musíme si prostě rozdělit prostor😎
Děckááá, nás včera štrajchla bouřka a dneska už pršelo dvakrát! Po třech týdnech bez jediné kapky vody(a ani předtím to nestálo za řeč) nám napršelo 20mm. A jak píše myslím Buggyra, máme hlášno nějaké prskání na týden. Tak snad ještě něco spadne, doufejme. Je necelých 17st. Nejvíc má pršet zítra a ve středu, další dny už je to jen po milimetru.
Ty voe Buggyro😜 proti vašemu odmyšování nádrže, je moje nošení konví ,,procházka růžovým sadem"😲Fujtajbl😛
Sardullah: Ad ten polštářek mezi kolena… to si vůbec neumím představit, jak bych to praktikovala, já se furt melu, převaluju.
Prostě lehnu na bok a mezi kolena si naučeným grifem strčím kus peřiny…
To jsem taky říkala, já bych to nedala. Ráno by byl polštářek bůhví kde, nebo bych hp měla vražený někde pod zádama apod. Mám postel 140cm, takže vedle sebe velký prostor. Mám tam košíček na různé krémíky a séra a kapesníky a mezizubní kartáček a nevim co ještě. Jenže dva krémy jsou ve velkých kelímkách a mobil zůstávají všichni ještě vedle košíčku. Jednou na zem letí košíček, podruhé některý z krémů. Telefon je placatý, ten to většinou ustojí. Koupila jsem si hedvábný povlak na polštář - prý kvůli pleti a vlasům. Takže mám klasický velký polštář a pak pod hlavu na spaní jen tenhle malý(je úzký a dlouhý a málo nacpaný) Ráno se vzbudím z 99% s hlavou jen na matraci, bez jakéhokoliv polštáře. Velký je natlačený(i s tím menším) na čele postele.
janaa: I když sama na některé věci homeo používám,tak s tímhle vám,podle mě,opravdu nepomůžou. Ale určitě nic nezkazí.
Souhlas. Na tohle si nějak neumím představit, jak by mohla homeopatika fungovat, i když je používám na sebe i na zvířata. To je, jako by jste je chtěla požívat na zlomenou nohu. Uleví od bolesti, uspíší hojení, ale kost vám k sobě nesrovná, to musí doktor a sádra.
Tak Dája zdárně pokračuje v rekonvalescenci👍snad tam nemáte takové vedro, jak u nás. I kdyyyyž…natáhnula se oblačnost, už je to mnohem lepší(o to víc za barákem ve stínu😉) Čtu meteorologové varují před velmi silnýma bouřkama na Moravě. Kouknu na mapu, ty jo, dokonce i u nás! Kouknu na hodinovou předpověď u nás a žádná bouřka tam není. Předpověď na příštích 10dní změnili během tří dnů snad 5x.
Včera večer jsem si vzpomněla, že je poslední večer, kdy mlůžu postříkat cesty a chodníky, pak hlásí právě nějaké smoklení(to by se ovšem rovnalo zázraku😏) Nachystám si svou velkou aku postřikovačku, narvu si těch 12litrů na záda, zapnu čudl a nic. Málem mě kleplo. Brácha nedobil půjčené baterie?!?😲Vzteky bez sebe jsem to zase sundala a vrazila baterku na nabíječku. Jenžeeee - ráno zase ani ťuk, porucha bude někde jinde, nejspíš v tom spínači…nebo nevím. Baksňa plná, jinak už bych s tím valila k strejdovi, ať to nějak proměří. Takže jsem dopr…nepostříkala nic. Mohla jsem to přelít i kdyby jen do malého ručního a chodit 50x, ale u nás dnes hodně fučí🙄nejde to, postříkala bych všechno kolem🙄
Bodlinka: návod na druhé straně toho archu říká, 15-20 cm od sebe, na kritických místech 10 cm. o tohle okno už se nějací kosové zabili, tak jsem to pochopila jako kritické místo.
No já vím. Ale když to s prominutím nase.u takhle nahusto…tak to už si tam můžu pověsit tu záclonu, kterou ale nechci, abych hezky viděla ven, protože pro krásný výhled jsem si ta velká okna pořídila. Kosové by mi až tak nevadili, u nás jsou to spíše drozdi, ale ťuk, ťuk ani ti už teď ne. Je to vždycky nějaké blbé období, myslela jsem, když umyju okna, no letos snad nejhnusnější v historii, protože je strašně sucho a prach…a zabije se dlask a žluna😢
rapotačka: Někdy v osmdesátým, jsem potkala stařenku ze sousedství, povídá : zázrak! Jsem po operaci očí, hrozně jsem se bála, byla jsem skoro slepá, rodina mě donutila na oper.. Babka byla v euforii, vidím mravence, koukejte, tady. Chci jen říct, že už tenkrát to uměli i tahle vzpomínka mě ovlivnila při rozhodování. No …. nebudu to dál rozebírat.
Jo, to měla určitě zákal. To je velký rozdíl vidět či nevidět. Když jsme u toho…chtěla jsem mamčině Mandy nechat udělat jedno oko, aby viděla alespoň tak. Jenže Mandynka začala dost hubnout. Mamka tvrdí, že hodně začala jezdit po zadku, tak jí dala odčervení a čekáme, jestli se zlepší. I kdyby měla být už jen dva roky by jí to pomohlo, když k tomu ani neslyší🙄
»
Odpověď na příspěvek uživatele
Bodlinka z 05.07.2025, 15:02:13
Tyhle mám taky. Já jich tam mám jen pár, protože mám veeelikánská okna…a to bohužel nepomáhá. Při téhle hustotě😉by mohlo. Nedávno mi přišly další, ale nalepím, až umyju okna, pak se uvidí.
Bobi to je prostě elektrika. Něco se na vedení přepálí, prdne a je vymalováno. Tohle bylo na vedení, co jde přes půl republiky. No na to, to opravili fakt dost rychle👍
Aha, já myslela, že si tu Karvinou ještě rozmyslíš.
Dájo, ani si to neotevírám, stačí mi popis a je mi dost šoufl🙄začínám polykat na prázdno. Ale hlavně, že vám je dobře, tzo je fakt super👍ste borka👍😎
Nám sice šla elektrika, ale nemáme vodu. Takže večer jsem zalévala co nutné v zelenině konvema. Několik k rajčatům, pak do skleníku a okurky, cukety, melouny, dýně…jsem to včera počítala, 35 konví a to jsem lítala vždycky s jednou, 10-30m - mezitím mi nacmrndala druhá. Zatím mám vodu v té 1000l nádrži, pak tedy nevím, déšť u nás v nedohlednu..😢
Já se před sluníčkem schovávám, jenže při práci v zahradě to moc nejde. Jsem hnědá jak indiánská squaw. Šortky a tričko, v parném létě pak většinou nějakou tuniku. Klobouk z hlavy nesundávám od jara do podzimu. Dneska zrovna jdou kluci z tenisu, už se šeří, já ještě motám prodlužku a kámoš: ha, ha teď už ten klobouk fakt nemusíš mít! ,,No to by jsi se divil. Teď lítají ty hnusné mušky, co koušou do hlavy a klobouk na to skvěle pomáhá"👍
rapotačka: Má. Dostal nějaké léky, pak testy, mizerné. Dr. nasadil 3 injekce (?!) cca 1.100,- za jednu už nevím v jakém intervalu, poslali ho do Brna na onko, tam, že by ho ozařovali, ale moment. to nejde, že působí (asi do září října?) ta injekce … Brno si moc chválil.
Vypadá to , že pořád řeším peníze, mám ale pocit, že je řeší někdo jiný. On by mu je dal i bez inj. jen, aby to frčelo … ale nerozumím tomu , třeba je nutné to řešit pomaličku …
Něco tom vím, má tchán. On tedy nemá pokročilý nádor, měl tam prekancerozu několik let, tak jen pozorování a pravidelné kontroly. Poslední kontrola už dobře nedopadla, byl tam posun, takže mu taky nasadili injekce, je to nějaká blokace testosteronu, i mu řekl, že bude mít potíže jako ženská v přechodu. Asi to budou stejné, taky byly tři. Ozařování mu nadhodili na začátku, ale prý víc problémů než benefitů. Rakovina prostaty, zvlášť v pozdním věku roste pomalu, proto ho dlouho jen pozorovali, že se nádoru možná ani nedožije. Teď má bezmála 81.
Je to jedno vysokonapěťové vedení, ale kde všude ,,vede" nevím. Prahu asi taky celou ne. Nás se to tu netýká…asi jako vše.
S tím spálením Nikče jsem chtěla taky moralizovat, protože má bílou pleť - o to hůř. Včera jsem u vody viděla takových ,,růžových prasátek" (promiň Niki😜) hafl. Ale rděj držet hubu, protože u sprchování jsem zjistila, že jsem taky chytnutá na zadku a na zádech…pravděpodobně u plavání, protože na břichu jsem nikde neležela. Dneska už to splynulo. Vloni jsem zjistila, že mám naprosto hnusná záda, samou nějakou pihu a keratozu. Přitom záda jsem si opalovala někdy před 30lety, od té doby nosím na práci haleny a už asi 5let mám jednodílné plavky, takže i u plavání to mám kryté. Ale byla jsem i jako mimino několikrát zapomenutá na slunci, takže co se divím😏
Bobi, nic už nespekuluj a vem tu Karvinou. A ty rehabky!
rapotačka: Můj známý s prostatou, čeká, čeká … copak hoří? Jak že to bylo se slavným ministrem? V pátek zjistili, v pondělí kudlali? Jsme v ….
A má tam nádor? To asi ne, že?
Dájo, asi nějaký dobrý matroš🤪Tak ať to ,,nebolí" vydrží až do konce👍Jééé, tak je to za váma, už to jen rozchodit a budete běhat jak srnka.
Bobííí vím, že už jsi někde na trase, ale ty to tam taky domluv, ať to máš taky brzy za sebou.
U nás včera hic jak prase, no byly jsme s mamkou na Štěrku, takže pohodička, vyplavané(dnes ráno jsem u cvičení dostávala křeč do ruky) Měly jsme jet i dnes, ale jak píše Bobča zchladilo se, včera tom pak večer i prošla bouřka, takže dnes to na koupání není🙄
Asi zbytečné psát, že u nás nekaplo😢
»
Odpověď na příspěvek uživatele
acher z 03.07.2025, 11:25:59
Jsem u vody…abych se nemusela divat na tu nasi saharu. Takze rozhlas neposloucham, ale zapomnela jsem napsat, ze jsem na zkousku(a potrebovala jsem) vytahnula v nedeli nas cesnek, nate uz zlute, palice postavena, ale cesnek moc nenerostl(a uz teda nenaroste, ale je jeste i strasne syrovy, takovy jeste nezraly proste. Nas na kopani fakt neni.