Nahatý.. Dnes mi tam nalila panáka vosku, tak jsem měla po těle emulzi, jsem se neměla hned sprchovat. Na oběd rajská, flak hovězího, 4 karlovarske knedlíky jak kola od vozu… Takhle se já nemůžu cpát přece.. To není dieta pro diabetika… Ještě teď funim, je mi těžko.. A zbytky já nejsem zvyklá nechávat večer hovězí na pepri se speclema.. Ty UHA jsou úplně bombovy.. Ten kuchař to umí ochutit..
Spolubydlící má 84!!!.a já myslela že je v mém věku.. Vitální, štíhlá, chodí odpol do parku, je fakt krásný a obrovský.. Dnes jsem byla kousek s ní, seděly jsme na lavičce a plkaly, zítra jde odpol domů Sedly jsme si, má sportovní rodinu, sleduje sport, málo slyší, musím víc k ní, a telku taky, večer to řvalo teda fest , tak jsem si dala do uší sluchátka s relaxační hudbou na MP3.. Nasadila chobota, já chodím celkem brzo spát, bere mě to už po 8,odpolko se mi nedaří usnout.. Rano tu celkem brzo začíná provoz.. Potkala jsem tu spoustu známých z mojí dědiny.. Jako co tu pracují..
Ano fučí jako kráva, ale teplý vichr, mlátí to tu stromama.. Radus. Elektro mi dávají na kříže, fyzio mi tlačí na ta bolavá mista,na zadeli, na bolavé body. No a těch 300 litrů, ve kterých ležím 20 minut včera v levanduli, dneska v heřmánkove soli… ToJe asi na uvolnění svalů, pak zábal do prostěradla a zakrytí dekou 20 minut. To je vše co se mnou dělají. Chodim hodně, překonávám bolest.. Jídlo dobré a hodně.. Flák sekané s kaší dnes nešel ani sníst, večeře bude teplá, gnoci s cimsi.. Včera plátek kuřecích prs s rýží, zítra rajská s hovězím a knedlikama, no hubnutí se nekoná. Nějaké rozlisovani diet jsem si nevsimla. Na snídaně 2ks buď dalamanku, nebo graham rohliky, pomazánka, nebo sunka, jogurt..
Mám chvilku.. Mě se například vyzehlilo prádlo za zamčenýma dverma.. Jo, někdo by mohl říct že jsem nevdecna, ale když jsem měla vyzehlene vlněné rolaky do trychtyre, totálně zničené svetry, které se nezehli, a chlap tilka do sukynky dole roztazene, i je tak vesela…. Brečela jsem potají.. Už musim bezet… mam vanu teplé vodicky se soli.. Pak pisnu
Ano, pamatuji si to zdraveni i v lese i na vodě.. Jinak, fotky ještě nemám, byla jsem v 8 na elektriku,klasika 15 minut, pak fyzio,dnes mě jen prohlížela a mačkala bolavá místa a o půl 11 vana.. Ne perličky, jen sul, každý den prý jiná, pak zabalení do deky.. Z tama na oběd a ve 12 zalehnuti.. V 1 chodí zalívat kávu.. Budu mít ty procedury takhle 10 dní… jako, když jsem hlásila že ujdu tak 200 metrů, tak jsem netusila, že je pujdu asi 10krat.tady je všechno tak strašně daleko.. Za včera a dnes melu z posledního.. Pak vyfotím chodbu atd.
Jak vše? A ta rehabka(procedury) dobrý? Vyfoť pokoj, třeba až tam paní nebude. A paní jak, dobrá? Jak stará?
Jako, cetlas, že to mam az od rána? Paní asi v mém veku.. V pátek jde dom.. Nemohla jsem se pořád pripojit.. Byla jsem i venku na terase.. Vydrž prtka.
Ahoj holky. Tak jsem na pokoji s jednou pani. Na 8 rano už mám elektro, pak pulhodku cvičení a v10, 30 vanu..jinak máme balkonek, je podel pokojů, jsou tam i susaky.. Jinak oblouková terasa větší, nemám to daleko.. Kousek od pokoje.. jídelna o patro výš, velká.. Na oběd bylo zapečené filé s brkasi.. A cizrnova polivka.. Pod nama je vířivka, hučí to tu chvilema.. Tak to je vše.. Papa
Jednou jsem cosi sadila, a tchyně jako vzdy přišla s větou “co nám to tady poroste”, na což jsem já odpověděla “Vám nic”.
Já myslím,že ona chtěla s tebou jen komunikovat..lezla ti do zadele,tak použila ten slovní obrat..Tak jak,když někdo přijde,a vidí,co děláš a řekne"co děláš"? taky to nabízí odpověď “ho..o”-nevidíš?..ale já musela konverzovat o čemkoli pořád,protože jsem s ní byla pořád-měla jsem práci,z ranní jsem byla doma o půl 10 a na odpolední jsem šla v 6..co chcete řešit s o 40let starší tchýní..ale za těch 26 let jsem ji pak měla ráda,jak byla jak věchýtek,jsem ji koupala..atd…Já zase mám blbou povahu v tom,že neumím napřímo slovně ubližovat..pořád se hlídat,co člověk řekne..taky to není dobré…
Takže jdu proletět sprchou,sbaleno mám,najím se a tradá🤭..jak se ubytuju a napojím na wifinu,tak se pak ozvu…papa
mě jen uklidňuje,že i když se mnou některé děti nemluví,mají práci,střechu nad hlavou,a nikdo jim aspoň do ničeho nekecá-nedělám všudypřítomnou tchýni…..Já si zažila tchýni(jak jsem psala o 40let starší-ze staré školy) v jedné kuchyni20let+ pak nevl,dceru,když se vdala a staraly jsme se o vnuka,kterému ve 3 týdnech zdělali vývod,a až v roku a půl,mu střívko dávali zpátky dovnitř..Tak tam byly třenice v názorech.Kluk nekadil,i když měl Sunar-dcera sama nasadila,bo Feminar byl přece nahouby babička"no a co,však to vyčurá"..nedala si poradit,že Sunar dělá zbytky..než byste ho pochovaly,když plače..Kluk měl břicho už jak černoušek v Africe,já do toho nesměla kecat..Pak se jelo rychlou do Olomouce a za 5 minut 12 klukovi udělali vývod…Kdo to viděl,dokáže si představit,jak se o “tu věc” stará..gáza na čtverečky,v jedné otvor,ten se nasune na ty střívka nahoře na břiše překryje se druhým..namaže se bříško dermazulénem(toho jsme sháněly po kyblíkách)aby se neodpařoval,kakal n abříško-tenkrát nebyly navlékací pytlíky.. plínka přes to kolem břicha,další dolů na čurání a trojúhelník přec to..Někdy byly i 3 pračky za den-po35 plínkách,zkraje jsme vyvařovaly na kotli denně asi 2-3 měsíce.....pak měla babi zvlášť v domě “byteček”ale až v 80..kdy si ještě něco zvládla udělat sama,ale já jsem tam stejně běhala do jejích 90..některé tu víte…Prostě jsem tam byla to 5.dítě…žádné slovo,nebo práva jsem neměla..Dělat a držet hubu..Je to pryč..a ta “dcera” se mnou už 4 roky nemluví.celý otec..všechno se zapomene..A vl.syn? ten je pod pantoflem snachy..dřív jsem se s ní normálně bavila,než jsem poprosila o půjčku asi 2000,když jsem byla na dně-jak jsem se stěhovala a měla platit nájem v novém,a ještě jsem měla ve starém bytě....Barák jsem jim nechala přepsat,když byl na tom manžel už špatně,a já tam měla ½ jednoho bytu..aby odpadly případné tahanice.chtěla jsem se vrátit,ale nikdo se mě neptal,tak jsem to pustila-nelituju,budovali jsme to stejně pro ně..Bydlí tam teď trojí-2 vlastní a nevl. vnuk..…a já pendluju po těch pronájmech od 2009…Stejně tam nejsou dobré vztahy-nechtěla bych tam bydlet s nima ani za nic..ano,umřu sama..nečekám pomoc..podám si znova žádost někam,ať mi běží doba..I po té operaci chci jít na LDNku-si to tam chci domluvit v tom sanatoriu.
Já se vdala “na grunt”..3 sourozenci na jednom dvoře-o 20let starší☝️+ tchýně u nás..taky vím o tom své🤗…až po 15 letech se to přepsalo na nás a výčitky ostatních sourozenců v dědině,že nedosatli nic!…přitom to můj chlap tam vrážel peníze…je to pryč..16 let pendluju po pronájmech,vrážím prachy do cizích lidí,ale dělám si co chci,kdy chci a jak chci…to je ta výhoda...Nevýhoda je,že jsem měla dvojí děti,pro které jsem žila,chtěla jsem pokračovat v tradici-neděle u babičky na oběd…osud chtěl jinak…ale nestěžuju si..někdy mi v noci šrotuje..obviňuju se,co by,kdyby…ale to jsem celá já..
Dnes a včera na výstavě a zbylí dva lenošení doma. Je dobrý jak ti psi umí 300 z místa, Kejný na foto to právě dokazuje. I s kotoulem přes hrb. Jen já pomalu fotím
tak podle fotek to musela být pěkná divočina🤭😀Krásní pesani…ta poslední zblízka …nikdy jsem neviděla tyhle pesany takhle zblízka,jak jsou krásní-uhlazená lesklá srst🤗…kudrny na uších..
Kamarádky máma tohle dělala,když si postavili barák,ona bydlela dole a mladí nahoře..Vodila jim tam návštěvy se podívat-když mladí nebyli doma,pochlubit se taky,jaké to tam mají..Ráno,bez klepání jim tam chodila,když ještě třeba spali-mívali otevřené dveře do ložnice,aby slyšeli děcka-dvojčátka….ale jednou manžela (jejího zeťáka)napadlo,když jí zaslechli jít po schodech,se vyslíknout do naha a rozvalit se na posteli..teda zadkem nahoru..A měli klid.Pochopila..
Já se nastěhovala k mámě,se o ni postarat na stáří,zařídila si jeden pokoj,a nechala jsem jí,ať si tam klidně chodí,posedí v křesle..pokochá se obrázkama(šňupala mi ve všem-jsem jí vyzkoušela🙂)..ale jednou tam pustila cizího chlapa-vykupoval starožitnosti..Dala mu velký měděný kotel za 100,prolezl stodolu,dílnu(ale co,byly tu její věci..Máma-150cm věchýtek,šourající se..A pak mi právě řekla,že by mi ten chlap dal za starožitnou vázu 500..A já,že jak jí viděl?no přes okno…V rohu na stolku..nemohl v žádném případě vidět!! Tak jsem si začala pokoj zamykat..no to bylo pozdvižení!!ve svém baráku,že si může dělat co chce!!..Já na to,že jestli by bráchovi taky chodila do bytu automaticky?že může,ale vodit sem cizí lidi až ke mě do pokoje nemůže.Prostě 6 let projevené nenávisti vlastní matky..pokud jsem u ní nebydlela,to člověk tak přímo nevnímal..se ale nebudu už rozepisovat
Dnes ráno u nás v 6 hodin 5 stupňů…☀️teď sluníčko a 27 na čidle