krásná melodie-pustím si ji určitě ještě párkrát,ale hodně smutné😢..Bubenice,a kytarista v rukavicích…skupinu taky neznám...
krásná melodie-pustím si ji určitě ještě párkrát,ale hodně smutné😢..Bubenice,a kytarista v rukavicích…skupinu taky neznám...
Nevím,jestli jsem psala,že už mám nový tablet…takže-kdo je připraven-není zaskočen☝️..Lenovo 10 cosi…Synovec mi ho zprovoznil,takže by to mělo být pak vpořádku..Pořád doufám,že by mohl někdo vypadnout..I když jsem tam volala včera,nevypadá to zatím nijak nadějně..Dnes nepatrné zlepšení-nevzala jsem včera navečer prášek,zkusím umiňovat jen na 1 ráno..nemá se to vysadit naranu..a nemělo by se to brát dlouhodobě..Jsem si to přečetla..PL na smsku,že se chci objednat,že se mám dostavit 3 dny po propuštění(ať si můžu předem objednat taxíka) mi odepsala,že stačí zprávu hodit do schránky !!Takže jaké “poraďte se s ošetřujícím lékařem o braní léku”A taky-já si budu brát taxi na to,abych hodila zprávu do schránky!!za 40kč..Naštěstí se švagruše ozvala,tak jsem ji poprosila,jestli mi to tam hodí..Jdou se dnes s bráchou očkovat proti covidu a chřipce..
taky-zpěvačku neznám,ale nádherný hlas….🌺
Orionka:Po dětech, vnoučatech, nějakých těch psech a kočkách….může snad být ženská cimprlich? Jeden z nejhorších zážitků - když si fena odskočila za křovíčko, kam si před tím odskočil někdo s rychlým případem. A náležitě si to užila. V Lednickém parku. Že byl park plný lidí a my jsme tam byli autem, to už jen ta pověstná třešnička.
to je tak na zabalení do igelitového pytle,než ji dáte do auta🤔chudák..a nemohla za to.😟
rapotačka:Zelenina, Zelí, zelenskej?
ahááá…každý máme jiné oko..taky mám někdy takové vidiny,že je třeba herec Pešek podobný mému otci a holka mi řekne “kde ho vidíš”?..takže vpořádku,každý to máme jinak..při troše fantazie ho tam taky můžu vidět👍
Fikovnice:Bobčo, ještě jsem se chtěla zeptat. Ty víš, že jsem fakt neměla a nemám kapacitu vše pročítat zpětně… Ty máš problém se přemístit od sebe někam do špitálu na operaci? Nabízím Ti, když toho budu schopná, že Tě do špitálu odvezu. Bohužel nemůžu vždy. Takže možná je to nabídka na prd, no… Ale nejsme zas až tak daleko od sebe… Snad bych to zvládla. Myslím, že obzvlášť v nemoci bychom si měli pomáhat. Nikdo neví, jak na tom bude třeba za 5 minut.
Jani,děkuji za nabídku…Jsi hodná,ale v krátkosti..Olomouc nemá kapacity lůžek,bere prý z celé republiky..Prostě ta čekací doba je tam fakt až rok..Doktoři ví,jak to tam mám zmasakrované,je to prý na okamžitou operaci,ale…Jsem na listině akutních,kdyby někdo vypadl…v té Karviné bych byla už po,ale i pak bych tam musela jezdit,PRÝ by mě zpátky do Olmika pak nevzali,což nechápu..Sám doktor mi doporučil se poptat na jiných klinikách..ale páteř dělá jen Karviná,Zlín,Brno a Olomouc-myslím na Moravě..Takže holt..Vydržím..Mám právě domluvenou i tu následnou péči hned po operaci(doma bych nemohla být)a potom bych z té LDN jezdila výtahem dolů na rehabky..Takže pořítám od února do června bych asi strávila v tom sanatoriu..A tam rozchodí každého,tak aspoň nějaká pozitivní zpráva..
Bobca:Pro Doron-a nejen ji-na brzké uzdravení…💐
“Pepo já se spletla”🤭to mělo být pro Sarah..a mě tam vletělo Doron…ta sem asi nechodí…Co už..Sarah,jsem ráda,že je ti už líp..A jsem se vracela,přeskočila jsem debatu o Elánech..taky mám ráda Elány,i když si je momentálně cíleně nepouštím,Zdenka na cestách měla CD a to jsme poslouchaly celou cestu..Tublatanka hřměla u nás kdysi taky..
Debatu o “vodě nad vodou” jsem zaslechla jednou někde u vody..o čem že je “chcem sa z těba napiť,šaty odhoď preč”…takže o tom debatuje určitě víc lidí..ale je to moc hezká písnička..O čem si myslíte,že to je? Co myslí tou vodou? já myslím,obrazně láska.
rapotačka:Politika nebyl záměr, co mám dělat ?
Prostě jsem mrkla a…. vidím HO. Asi jsem se z toho …. ? Myslím, že ne, můj apolitickej chlap to viděl taky.
Rapoťačko…v klídku..nic se neděje🙏😀..Jen naznačte,kdo je to,a ostatní třeba poznají,hm?
i jsem psala,že DHC 60,pak 90,a pak 120,ale přestala jsem vylučovat..tak jsem to zrušila..a holý tramal?já nemůžu zkoušet,já musím brát,co mi doktoři napíšou…
nabíhaly mi písničky,a zaujaly mě od tohohle zpěváka…Má jich pár po sobě..a všechny s krásným textem….zaposlouchejte se,hm?
Sarah01:Jo takhle, tak to mě fakt nenapadlo. Já tu politiku asi primárně ze všeho vypouštím.
já taky…poznám snad 5,max 8 politiků….a nezajímají mě…
Repta-A-Repta:Jedna ze skladeb, co měl bratr na pohřbu….🌹
když jsem ji slyšela kdysi poprvé…nechápala jsem,že by se tohle mohlo zahrát v tomto provedení…husina a slzy..😢..tak jak ta “fuga”…hudebníci stále překvapují🤗Jsou to krásné věci..👍
Pro Doron-a nejen ji-na brzké uzdravení…💐
rapotačka:Připadá mi jako “Zelí”.
Já už ho vidím všude…..
jo,zelí nakládá…
Sarah,taky přeju brzké uzdravení.🌺.Jsem tu měsíc nebyla..Moře krásných foteček a příběhů z venčení…Díky za ně🌷
- mě bolí páteř, proto nemůžu spát (pro Bobču: Doreta by mi nezabrala, je tam méně tramadolu než když je samotný (Tramal, Tramabene, Mabron…); tím Tě ale v žádném případě nenutím do nějaké změny medikace…jen, že už mám vyzkoušeno fakt kde co…)
Jani..mě taky nezabírá,ani zkraje nezabírala,ani nic před ní..dali mi něco s codeinem,to mělo zas vedlejší účinky…a taky nic...vyčkávám ulidnění po rozbouření rehabkama..hlavně těma hloubkovýma proudama..Bolí to i když ležím…ale nechci se pořád opakovat..drž se…
Sardullah:Bobí nemůžu tě navštívit, podpořit osobně, podarovat tě květinou… tak alespoň takhle elektronicky pisílám kytičky z vlastní zahrádky…
úžasné👌..děkuji..jiřiny mám ráda,ty mívala máma na zahrádce celou řadu kolem silnice…asi 10 metrů..Přesně takové..i fialové,plné i prázdné..různé barvy….Vysoké,dělaly živý plot..
… pořád doufám, že přijde to zlepšení po tom rehabilitačním pobytu… že se ti alespoň trošinku uleví…
Děkuji moc..taky doufám..Budu psát tomu mému neurologovi,jestli náhodou není šance se na té hromádce akutních případů náhodou nedá posunout…To fakt není život..nic člověka nebaví...6 měsíců mám za sebou,tak ještě 4!!
ahoj děvčata…tak jsem se prokousala tím množstvím písniček…Na tabletu to už ani nešlo,tak jsem si to nechávala na doma..
No jednoznačně vede Sarah s “fugou”..Ta druhá je ještě lepší,jak ti (s prominutím) “staří fotři” to prožívají!🤗..Něco úžasného😇..měla jsem husinu po celém těle👍..Obě provedení jsou bomba! poslala jsem to bráchům..taky kdysi hrávali na kytary..
teď nevím,kdo tam dával to Bohemia rapsody(nemůžu to vrátit,by se mi to smazalo)..to samé!! a Tenkrát na západě !! Tublatanka..Jožo Ráž..i Hrůza..ty můžu..
Prostě jsem tu zase strávila hodinu,než jsem to všechno přehrála..Na tu fugu-věž na 40🤭…Děkuji!!🙏
lesnizinka:Bobeš, doufám, že jsi si taky všimnula, že jsem celou dobu mlčela😎Seřvat mě, to jo, ale pochvala žádná😏
achjo Raduš…Upřímně-neber to ve zlém,ale musí to ze mě ven🙏..Kdybys to zase napsala,to by bylo fakt už špatné-nezkoušej to radši🙏Ten Citalec by tu moji reakci nazabrzdil....Chválím tě..ale ty nevíš,že jsem psala každý příspěvek v sanatoriu nejmíň hodinu!!..Tablet je těsně před smrtí,ale zvládla jsem to,abys nerýpala..Denně na nabíječce-vypínání během psaní..spoluležnice taky chtěly pokecat,do toho procedůry..Po obědě za mnou na chvíli chodila známá uklizečka,když měla pauzu,pak jsem se snažila bucnout,ale nešlo usnout-provoz jak na Václaváku..pak chvilku na terasu-bylo pěkně,a navečer jsme se těšily aspoň na “doktora z hor”Nekonečné cesty do jídelny 3x za den..a doma-přijela Zdenka,skoro na 4 hodiny!!což nebývá zvykem 🙏..pak jsem byla 2x v okně na pokec..Byla jsem ráda,že vidím lidi v jiné věkové skupině jak 70-75+(a bez berlí) V jídelně 150 lidí s jakoukoli pomůckou na chození-chodítka,vozíky,berle..Ten štrůdl"lezců",když jsme se táhli do jídelny..čekání před, bych přirovnala ke fontě před Kauflandem ve čtvrtek🤭,jak se ten "trychtýř z chodby zužuje do průchodu k jídelně….děvčata s bolestma a berlema tady prominou prosím🥰….Ubližuje mě to-ty to pořád nechápeš..Jsem ti to vysvětlovala ústně..Můžeš kdykoli zavolat!!..taky si rýpnu..nestačím mazat zmeškané hovory od tebe😜Já jsem doma pořád-kromě doktorů a tak..Já sem chodím ráno,zavolala bych třeba v 8,ale ty chodíš na okruh-z něho můžeš zavolat,hm?..Nechci se tu zase v tom babrat..je to pořád dokola..ty 2 rýpance jsem ustála,zlehčila jsem to "Blaženou"ale díky tomu,že jsem se nechtěla rozhodit a brečet tam-mrzelo mě to dost...Držela jsem se,i když ze všech dětí jediná Jana a "vnouček"mi jezdili jednou za týden pro prádlo na vyprání..Od ostatních ani smska..Tak to prosím ber, že nemusím být až tak vpohodě,a přesto jsem sem psala..a nepiš mi,že kde jsem..Není to fakt vtipné..však já napíšu,neboj..Promiň,ale musela jsem to ze sebe dostat..Bolesti mám i v noci,jakoby blok v kříži-snažím se chodit (i když to střílí všude-sráží mě to až skoro do kolen)po pokoji bez berlí,aspoň na záchod a něco u linky...Na chvíli ven s berlema...Měla jsem jít odpolko na oslavy vedle,ale zašla jsem tam ráno,popřála jsem jen oslavenci,a vyslechla jsem si ZASE co bych měla a jak bych měla chodit a shazování všech mých potíží..že ON když ho to chytne,jde na kapačku a jezdí dál..je to 50 letý kamioňák..však ho to za 20 let může taky potkat..Nepřeju nikomu nic zlého..ale nejsou vůbec empatičtí..Nepotřebuju litovat,ale pořád rýpou,z čeho to můžu mít,a že se hrbím,že se mám narovnat..jó,kdyby to tak šlo..Tak jsem tam pak nešla..Taky mám toho plnou hlavu,že se ke mě tak otočili zády-už před rokem..nejlepší kámoška od vedle,zkrz kravinu..Sem si chodím odpočinout!!!tak to prosím vydrž,už jsem doma,zase sem budu chodit každý den..Vím,napsala jsem naposledy asi v pondělí 2x,a pak jsem měla jiné starosti…A beru pořád tu Doretu 75mg/650mg a nic moc efekt..když ji nevemu,je to hrůza největší..Zkouším teď vydržet a brát třeba v 9 a pak ve 4..
Ještě jednou se Raduš omlouvám,ale musela jsem to napsat..opravdu to nepiš!!PROSÍM
V pondělí mám v Datartu nachystaný odpoledne nový tablet.."Kdo je připraven,není zaskočen"..myslím,že pak tam budu aspon 4 měsíce..měsíc na LDN ležet a pak přejdu plynule k rehabkám,a ty můžou být prý až 3 měsíce..ale postaví tam na nohy snad každého..Mám to domluvené,jen musí pak PL napsat žádost..Potkala jsem tam moře personálu z mojí dědiny..je 2 km od tama..