Ahoj děvčata ,tady v noci pršelo, nevím kolik, ještě využívám prášku na spaní,doma se spravím..A navíc! Máme na pokoji trandak..večer jsme poslouchali písničky na přání na rádiu Blaník..tam hrají i přes den hezký česky..od rána máme puštěno.. Paní od Klimkovic jde dnes domu,a zustanem zatím 2…..ale!! Přijela dcera s vnukem.tim 38letym.. vyprovokovala jsem je večer,ale prý se chystali..tak je mi celkem fajn,,o berlích,jak chodím,tak mi bolí svaly pod zadeli,ale hrozně.. překonávám to,musím rozcvičovat..chodítko jsem si půjčila jen do sprchy o berlích bych to nedala..tak zatím.ozvu se zas..papa
Devcata,já večer napsala litanii a ona mi neodešla,bo jsem měla jenom 17%baterku..jsem myslela že mě omejou..bolela mě záda,tak jsem šla lehnout.. Chodítko jsem přenechala potrebnejsim,a ze budu chodit o holích..jsem si dala.. bolí mě pod zaseli,stahna..včerejší opich mi trošku pomohl,že mi nevystreluje do noh..ale ceká na další.. Na nohy se ještě nepostaví m, dělá mi potíže si jednou rukou podržet berle a otevřít si dveře..Jani,fikovnice..konečně mi vysvětlil,kolik tam mám těch zúžení..proto nemůžou být PRTy, že by jich muselo být kolem hodně,takže to berou kostrči nahoru, roztáhnout to zúžení kolmo..u PRTu se míří na konkrétní nerv,proto mi posledně 8..takže uvidím další dny..už musím lehnout,měla jsem tu Jarus..tak jsem si vzala sebou tablet do jídelny..Paní boubelka je už pryč,převezli jí na internu..nebudu popisovat detaily,jen,že museli zavolat údržbáře,aby rozšrouboval vozík,aby jí vyprostili ven po sprchování..Radus,zápal plic neměla,jen prostě seděla v křesle doma,cucela na telku, obklopená sladkostmi..sestřička jí vybrala plný šuplík..ráno v 5 jedla zbytek trubiček,a chtěla po sestře,že mi kousek spadl,aby jí ho zvedla.mela možná poruchu nějakou, že vypila třeba 2 litry ala vyteklo z ní 3 deci rezavé tekutiny.porad se navalovala,ale cpala se dal...dožadovala se vehementně prášku na spaní po každém,nedala si říct,že sestra chodí za chvíli,ona si zazvonila,a že ho chce hned! Já si vyžádala špunty do uší a prášek na spaní.. teď tu mám 2 normální ženské, pobavíme se,zasmějeme..je mi i po psychické stránce líp,a to je důležité..radši to pošlu,než mi to zase zmizne…Promiňte zas tu litanií..papa
Ta silna pani má 180,kilo,jsem to odhadla chrchle neskutecnym zpusobem, polyka to, nebo plive do kapesníku, porad toho včerejšího, co jsem ji podavala. Dcera, že ji doveze ten lek.. Jeste tu nebyla. Nemuze se zvednout.. Porad křičí, ma silny hlas.. Dozaduje se porad pozornosti, kdyz je tam sestra. Jsme ji rikaly,, ze sestra jde postupne kolem pokoje, ze se k ni dostane.. Zitra mi odejdou ta s mrtvickou a ta babinka.. Ta tu nemela co delat Dnes jsme měly sedánek u moji postele.. Bylo to fajn.. I babinka pookrala..V telcema ta slepa pani ulici, ale bez obrazu, nekdo tammel Netflix a nevratil to zpatky.. Tak to jen posloucha.. Nepodarilo se mi to dat zpatky..
Teda nevíš, zda se u tebe nejedná o zákrok PRT? Ten se dělá pod CT kontrolou a je o něco málo složitější.
Jani, na PRTech jsem byla 3x po 3 seriich.. Uz pred lety, a pomohly mi.. Jenze to se dela ve vojenské Tohle ze se dela taky 3x po sobe.. Mam to na zitra, pondeli a stredu.. Když to zabere driv, tim lip..
To mě proslo i na pokoji, asi zachvev signálu.. Včera jsem napsala hodně, ale neodeslo mi to… děvčata děkuji, že se mnou sdilite ty me narky, musím mazat, mam obed na pokoji..
Jo, ale samozřejmě jsem jí ten mobil podala.. Omlouvala se, ale ja jsem jí slušně vysvětlila, ze se kazda z nas tady musi snažit.. Hrozne kricela u kapacky, ze uz to nevydrží, jak ji ty zada boli.. Zrovna me vysetrovala doktorka..Jsem ji pak slusne, ze at se zkusi otocit na bok.. Chapu, je silna, ale.. Ja jí posluhovat nehodlam. Ja se snazila pres bolest, musela jsem..
Kometko.. Doktorka to navrhla v pondeli, to uz jsem ho mela v sobe. Objednali me na středu, a v utery jsem si ho normalne vzala, mam leky u sebe, doplňují mi, které dochazi.. Mela jsem jen po platicku na 10 dni, nektere maji vic v platu.. A navic mi pichaji ještě vecer na redeni do břicha, kdyz se pry leží.. Takze ted nic.. Tady by se naslo much o jeee.. Ale radsi mlčet.. Lapiduch uz tak se na me dívá pres prsty, nevim proč, ale ja ho k nicemu nepotrebuju. Starala jsem se tu o ty 2,o Marysku nejvic, a kdyz jsem sla za sestrou, ze ta slepa pani nema stolek.. Tak jsem to nerekla primo, jen ze se ptala,…….. ale proste parkrat se me zeptala, na cem bude jist,tak jsem se te sestry j3n zeptala.. tak mi bylo receno, ze se zase seru do neceho, po cem je mi hovno.. Pritom ona ma jednu ruku mrtvou, vidi fakt na par cm, a ty oci pry zanedbala ocni uz v počátku, nejde to uz sprvit!! Ale snazi se… Ta nova, silná tak,, jestli bych se nesla podivat, jestli ji to jeste kape.. Jdu do koše,ona hned,, jestli bych ji taky nemohla vyhodit cosi.. Pak, ze bude zvracetze jstli bych ji nepodala kapesnik na stolku.. Mezi stolkem bylo choditko, jeji stolek, a ja se nemohla protáhnout . Nechtějte videt, jak ten kapesnik vypadal, aprede mnou ty chrchle doneho utrela.. Pak zasrubovat vrsek k pití co ji otevrela sestra.. Pak, jestli bychji podala mobil.. To už jsem nevydrzela a rekla ji, ze to nesmim delat, ze at se snaží otočit, stolek si prisunout, a ten mobil byl na konci toho stolečku, myslim ten na krmeni. Neumi si stahnout zvoneni, vedle pani ji to udelala, ale asi se to neulozilo. Zvoni to porad nahlas.. Slysim to az tady v jídelně, jsou otevřené dveře..ja vim, porad si jen stezuju, ale slibena rehabilitacni sestra tu ani jednou nebyla a za ostatnima chodi denně.. Na ten prasek taky zapomneli, a zkrz ne tu tvrdnu o kolik dni navic.. Ctu vsechno, ale na tom tabletu se mi blbe pise, a dlouho nevydrzim sedet.. Niki, je mi lito, ze ti ta mura liska ty slipky tak zlikvidovala.. Papa
Ahoj Děvčata.. Tak Maruska už v 7 hod odjela smer Cheb.. Me pred 8 vyzvedli, a jela jsem na centrum bolesti.. Zjistili, ze mi nevysadili Trombex, na ředění krve, takže půjdu na to až v pátek, pondělí a středu Takže…. DoufmDoufm, ze mi zabere hned ta prvni.. Uz jsem zvladla, nevim, jestli jsem psala, 3 schody nahoru a dolů s berlema, no bolesti stejné, vystreluje to do stehen, zadele.. Ale říkal mi sanitak, ze jeho teta na tom byla, azeni to pomohlo.. No, myslim, ze je to jakou má člověk diagnózu.. Musim doufat.. Ale to prodlužování!!!!!.. Tak jen cvicim na postali, chodim o berlich na chodbě.. Hned dnes nam tam dali 2 pani.. Jedna tu je s neuropatii uz po asi 5..ta je samostatná. Druhá má asi 250 kilo, prolezeniny, bercove vredy…Sama taky nedode, ma choditko, takove to, co se posunuje, bez kolecek, takna zachod dode, ale s doprovadem.. Sestricky se ted o ni tam straraji, mazou ji.. Sla jsem sem, cekalana obidek.. Byla hrachova polivka a brambor se studenym file.. Jdu boucnout.. Papa večer..
Tak jsem si ráno vyzadala u doktorky prasek na spaní, asi na neho zapomněla. Nic jsem v kyblicku nemela.. Slibila mi, ze se dnes vyspim. Potrebuju byt na zitra redy pred tim zákrokem.. Dnes jsem nebyla… Sice jde Maruška zitra domu, poveze ji sanitka rano do Chebu.. Ale uz asi hodinu učí, je hnusná, ta nová pani jen zírá.. Zvonil jí telefon a ona na ni útočila…. Jarus mi koupila v Pepcu ponožky, takové ty nízké šedé, ty se neztratí… donesla 2 ručníky..z domu. Čerstvé kaizerky.. Pití.. Tak dobrou
Ano Radus, presne tohle jsem našla a cetla.. Takze po zakroku dostanu plinecku, a budu ležet.. Ale nebojim se toho.. Niceho, co by me mohlo postavit na nohy.. Cokoli budu absolvovat.. Ze to nekomu nepomůže? No a co, me to treba pomůže.. Musim přemýšlet pozitivně.. Ta po mrtvicce pořád neco řeší proc to tak dlouho bude trvat.. Treba vysledky te lumbalky, ze budou asi za 7 týdnů. Rekli jí, ze tu nebude tak dlouho, ze pojede domu a pak prijede ambulantně.. Ale to je jak kolovrátek..a proc znovu na oční. Nevim, kterou mam driv uklidnovat.. Navic Maryska má zase amok, volá imaginarne policii, ze se tu deje zlocin, hulaka na cele kolo, pohadala se se sestrama, zase ji musely prikurtovat. Sla jsem radsi sem.. Jenze si to schytam, jak prijdu na pokoj.. Vcera jsem uz na ni zrvl, ze jsme tu spolu 14 dni, ať po me neřve ,ze jsme na jedne lodi a musime spolu nejak vycházet.. Ztichla, a rano jsem delala chvili otrcenou, opravdu to přehání s tím napadanim.. To, ze js3m ji ukradla manzela, nebo rybnik, aze uz nedostanu zadne prachy, at si nemyslimze ji okradu a tak.. Sotva vejdete do dveří, ten pohled… Už tusite.. Co tu delam, atd.. Neda se to ni popisovat.. No ještě 2 noci a jde.. Je to fakt vysilující.. Naštěstí mi tam nedali dalsi prijem…Nemohla jsem ani jít chodit po chodbe, bo prelezla hrazeni v nestrezenem okamziku a uz s natazenou hadickou s moči, byla u vedlejsi postele.. Jak lita san hulakala, ze setam dejezlocin, ze musi zasáhnout.. Nevim, co tam s ni Tak dlouho d3laji.. Sestřičky se muzou strhat, umyvaji posrany zadek, krmi ji a tutu nunu.. A ona pak.. A noci zas bylo coro.. Neberte to tak.,ze si porad stezuju, ale to se uz neda prejit na pokoj, kde jsou 3 zenske.. Jen jsem se vykecala.. Dobrou noc.. Jdu zpátky do jamy lvove.. Je brzo ale jit spát.. Pani vedle bratr donesl kure, jakesi naparene, ci co, je ji z toho zle, zvrací… tak dobrou noc..
Tak jdu ve středu na zakrok, jmenuje se to kaudalni blok.. Ten by me ještě mohl pomoct od bolesti, a možná zabranit operaci!!! Ta moje doktorka mi nic neřekne, byla s ni ještě asi nejaka vyšší.. Ta moje mi uz navrhovala geriatrii a buhvico ještě. Tam 14 dni, tam 14 dni.. Nebýt té druhé, už ram jedu.. Ja musím dokazat po tom zakroku, ať to bolí jak chce, že se na ty nohy MUSIM postavit!! Dnes, jak jsem lezla do sanitky, tak jsem dokonce vystoupla ten schodek.Ptala jsem se té moji, na výsledky zpravy od pana doktora.. A ona ze tam žádný vyklenek nemam, že mam zúženy kanálek. Pritom mi pan doktor rikal, ze jí to mam vechno rict.. Proc? Snad ji to mel napsat vsechno ve zprave, ne? Nedala mi sanci.. Ale já taky dost zapominam, to bylo v patek a do pondelka…. …
Bobi, to nebylo z opatrnosti. Byl to můj odhad/tip. Neznám celou historii vývoje Tvé nemoci. Tudíž hypoteticky se plotna “rozpustí” i zánětem. Já jen prolítla posledních pár stran a nenašla jsem tam zmínku, že bys psala, že by šlo o osteomyelitidu (= zánět kosti). Proto jsem tipla to, co se nabízelo…degenerat. změny.
Ať tak či tak, držím pěsti, ať je Ti líp!!!🍀
Stran té operace mě konkrétně dost zajímá, co Ti navrhli, ale třeba to pak ještě víc rozepíšeš…
Jani, navrhli? Sdelil mi, ze má pro me nejbližší termin operace v lednu napsala jsem úplně vsechno, co se tady řeší..Když tak posledni tyden zpatky, co jsem tu objevila WiFi v jídelně.. Opravdu vic nevim. Dnes půjdu na rentgen a konecne zas po 3 dnech uvidim svou doktorku. Dnes mi i trochu brnela prava noha, ale asi prelezena, pak to přešlo jak jsem se otocila.. Ale reknu to. Muim jit, ale jak to půjde prijdu za vama.. Papa
Tady nadstandard není.. Snažím se vydržet hlavně do zítra, kdy se doufam dovim vic. Chci pozadat na neurochirurgii.. A apelovat na tech 8 mesicu, když kdy, než teď je akutni propad. To mam pak nekde lezet počurana, pokadena a ani si nebudu moct tu zachranku zavolat? A ke me se stejne do schodů nevytoci.. Ale hlavne, kdyz se nepostavim sama od sebe na vlastni, jen s choditkem..? Ja se potrebuju dostat trosku do kondice.. A nevim, jestli mam říct, ze mam na slozce u obvodacky napsáno vysoce rizikovy pacient.. To ale asi se zadama nema co společného..
Fikovnice, proc tak opatrně? Můžeš to napsat primo.. Me to rekl, ze je to degenerativní.. Artoza k tomu.. Opotřebování materiálu.. Nemyslim si, že se to cvicenim vyléčí, aspoň vylézt do schodů, postrat se o sebe.. Takhle mi ochabnou svaly.. Jo, k tomu přeložení.. Je skoro plno, a tam, kde porouci 92letazenska,kdy se muze zavrit okno, nebo pustit potichoucku radio.. Ono si tady clovek nevybere..jsou tam vetsinou po 4, nekdy dost všelijaké povahy.. To ja mam ještě dobré.. Ta, co čeká na hospic spi.. Porad.. Maryska se za ty 2 dny trochu zklidnila, mam dojem, ze po tom, jak ji odvezli pryc, ji neco davaji navic.. A ta s mrtvickou? No coment.. Je mi ji lito, nevidí a některé sestry navic nevidí, zeje na pul tela ochrnuta, ze si nezajde do sprchy, nenakraji si maso.. Musím jim to připomínat.. Děvčata, ja to vydrzim, psala jsem, ze beru Citalec🤗
Dnes krátce a jdu lehnout.. Včera vece uz jsem mela zase fest bolesti, sestra mi dala jakysi cipek jeste od bolesti.. Prd a bobek.. Nezabral. Rano sestře, starší, jetu asi 36 let tak ji to rikam, ze nemuzu se zase otocit a ze vcera mi vyteklo samovolne trochu moči, tak at ať to reknu doktorovi, je tu na zaskok jakysi jak bin ladin. Já to rikala vcera sestře, v domneni, ze to tam nejak nekde píšou.. Zeptam se ho.,kdy jindy by měla být akutnejsi doba, nez teď.. To jabudu chodit tech 8 mesicu po LDNkach? Jako, prijet sem delat poradky, by bylo maximálně kontraproduktivní.. Beru co je. Ke mně se chovadi dobře a spolubydlící si holt nevyberem. Vedle pani, 92 trva na ton, ONA bude rozhodovat kdy bude otevřené okno, i když u neho spí paní se spatnyma zadama. Mají tam radio, potichu, byly tam napred 2,rozumnely si, a pak ji tam daly tuto… Nesmely si to poustet, ze ona to nechce Myslim, ze si nevyberete.. Jo, a ze je strasne upovidana.. Ta moje taky, a navic hlasitá, spatne vyslovuje a na vsechno se ptá… UvidimUvidim, co sedovim zítra, co se mnou plánují dal.. Dnes nevim, jestli jeste prijdu.. Navim, jestli muzu tak sedet.. Chodim i telefonovat na voziky u vytahu.. Služebního.. Papa.. Uvidim, jak se budu cítit, zjistim, jak se jmenuje to LSD, co mi dávají
Samozřejmě děkuji vsem, kdo na me myslí, jsem tomu moc rada a udrzuje me to, ze na me nekdo vzpomene I ta dcera vcera byla jaksi vstřícná, což cučím…
Termin nejbližší operace mam naplanovany na leden 2026
😲…až v lednu a do té doby …😴
Zrovínka fčéra jsem na tebe myslela, resp. obecně, že jsme tady docela parta a škoda, že nebydlíme tak nějak pospolu v nějaké rozumné blízkosti, věřím tomu, že bychom se o péči o tebe…resp. o nějakou pomoc třebas s nákupem, myčkou, pračkou…podělily, ale takhle 😕..
No holka drž se…🍀
Tohle mi teď naskočilo, jsem to asi přešla … No to teda cučím 🤭. Sardulah🙏to by bylo zuzo, Jako fajn zuzo.. Ale dobrá zpráva je pro me ta, ze by, kdybych mela jit do tech Pasek, tak moje holka si uz nechá udělat moje klíče, a pobalila by mě věci.. Což je pro me fakt nejvic.. Petra je pryc v Polsku a jde na noční, takže asi zase nepřijde.. Co uz.. Neva.. Jarus přijde zítra určitě..
Mam novinku.. Ucitelka pujde v pondělí domů!!!!!!! Nebo nekam, prostě pryč. Hurá. Od rana si mumla,celkem jakž takž.. až se člověk po o natahne, tak prostě zvýší kadenci a přidá na hlasitosti.. Člověk se ztratí, a a do toho Lidusko, Martine.. zase a zase znova a znova jména a příkazy To už je jak mučení přerušovaným spánkem.. Ale už jen 2 noci..
Doron.. Začnu rezonanci.. Byla.. Wifina je uprostred budovy a já jsem na kraji..
Vahine.. Samozřejmě, že to řeším.. Už jsem chtela poprosit, az bude chodit doktor, o glycerinovy čípek. Jsem rikala sestre, ona nesmí.. Ale hodne jsem rano ještě chodila, vypila jsem teplou vodu,coz na me vubec nepůsobí.. cvičila a tesne pred doktorem, asi v 10 se mi to povedlo.. No byla to drina, nebylo to všechno, ale bylo. Uf..
Vahine, to neni o tom, ze bych nechtela, ale mam vsechno co potřebuji. Mě fakt stačí, že jsem tu s vama ve spojení.. Nic by se nevyresilo, matrace jsou v celé budove stejné To, co me tlaci, je nějaký sroub na konstrukci.. Ale jen v jednom místě, coz se dá uhnout. A samostatný pokoj?? Kde žijete? Sesty mi tam chtely dat nekoho, na pokec.. Ale ženskou po mrtvicce, která si nepamatuje pul dne, jak se jmenuju, neni ji rozumět, křičí a chce porad resit tu s diagnozou nahouby.. Ptá se me, nechápavě a nahlas, já reknu, ať nemluví o ni, pred nia ať nereaguje.. Ať ji nechá v tom svem světě.. Onato nechape.. Nekdy bych na ni už i zařvala. Je to marny, je to marny, je to marný.. Nekdy je to na palici, ale tim, ze dojedete některá z vas, to k nicemu není.. Pomoct mi nijak nepomůžete..v pondělí prý ma dojít asi rehabilitacni sestra.. Zitra mi budou brat zase krev, že jsem mela malo bílých krvinek, ze jestli na me něco neleze, a bude i moc, neni tu háček, takže budu prostě čůrat do sklenicky.. I ta teplota.. A rikal, ze tu pár dni jeste budu.. Jdu si zas chvili lehnout.. Stve me ta wifina, jinde jsem ji mela.. Treba na ortopedii.. Piseholka, pujdu na chodbu, tady se divaji na telku.. Papapa a moc dekuji Vahine.. I Doron, vim, myslite to dobře…