.Asi po týdnu už se nastavoval a čekal,až se načančá a půjde ven.Dnes už mu to je jedno kdy se češe.
Tak jsem to měla u Čendy..jak jsem šla do šuplíku pro kartáč a brala z kuchyně stoličku na sednutí,už stál poslušně na zápraží a těšil se-nechal se otočit-pózoval..Tak samo pro balonek na provaze..už běžel dopředu a nadbíhal,kam ho až hodím..Miloval venčení do lesa..Jak jsem se obouvala,už stál na rozcestí….Asi už dalšího mít nebudou,tak nebudu mít koho hlídat..Vzpomínám na něho ráda.
čidlo mám venku vystrčené z okna-kadí mi na něj Jiřičky..v 6 na něj právě už svítí..když pak přímo ,jak slunko vyleze nad obzor,tak bývá právě 42..Jsem v koutě baráku..teď je na něm třeba 23-už je slunko za rohem..a v pokoji 25,5
dnes u nás taky chladněji..prádlo na chodbě neschne už asi od pondělka,vtáhla jsem ho do pokoje,a jak naschvál je 29 zvenku na meteu-na slunku..včera bylo 42.pralo to sem(teda hlavně ráno)..tak jsem chtěla,že udělám průvan…Já si dám samozřejmě něco na záda🤗..
-no prostě mě to s tím náhubkem a naráz přišlo jednodušší-než-to dělat po kousíčkách…
tak jsemto holt udělala včera tak no..
akorát jsem neměla fajn náladu,to by to asi bylo jiný…
-ehmm-třeba vrčení když leží se u něj zmírnilo poté co zjistil,že se hodím jako zakrývač dekou🙂
a dnes jsem po vycházce ranní -doma-červen nečerven-zakrývala-Dafi do balíčku jak mumiu
Žeryka tenší dekou a spokojeně tak oba ležely…
doma chladno a oni po vycházce mokrý nožky,břicha,tak i když jsem osušila,tak se oba chtěly prohřát🙂
Dafi,vůbec se nemusíte omlouvat..nic špatného jste neudělala..Lupus vás prostě rozhodil..ať se stará o sebe a výchovu vašich psů ať nechá na vás…Buďte naprosto v klidu..Přeju i pohodu u koníků,to vám dělá hodně dobře-pěkné fotečky..Každý jsme nějaký,a nemůžete být pořád vpohodě,když děláte tam kde děláte..Tam jsou potřeba pevné nervy..a život v širší rodinné “komunitě” taky není peříčko,ale pořádné péro(myslím ze pštrosa)🤭
Zdravím, škoda že nestíhám fotit zvířectvo, ale máme pár přírůstků a veškerý volný čas trávím venku. Děláme sena, škoda že jsem sebou neměla mobil. Čuvačka miluje seno, v proschlém, válí sudy, zavrtá se do něj jako myš. A nebo chytne lítavku. A to už na ní kouká ohař s jezevčicí jestli se nepomátla. K tomu nám krásně rostou selská chocholatá kachňata, krůťata a perlíčata.
Ještě sedí na vejcích rousná zakrslá slepička. A dokonce má mateřské pudy i hybridka holokrčka, taky pěkně sedí. A letos doufám že je to konec, a s líhnutím končíme. Přeji krásné léto 🥰
jsem si vzpoměla na ten rodný dům…chlívy,stodola,hlavní dům..ještě půl výměnku-jak je ten suchý záchod v rohu,pak doleva..je tam sklep na brambory a řepu,v domě na jabka a konzervy,slivovici..Vzadu obrovská zahrada,moře stromů..nemám to celé..Poslední je podzimní..2 ořechy-moře listí..Mám to někde ten zbytek asi..
Dajo,tohle jsi mi doporučila…🌼🙏a psala jsem,že hornická u vás(kraj razovity)je NĚCO jak vojenskáu nás (tady je zase větší vojenská posádka-Bylo tu kdysi asi 4-5 kasáren,nedaleko Přáslavice,Kocourovec,Libavá-vojenské cvičiště)..Jako ta větší “odvětví” mají své nemocnice..tak jsem to myslela…vím,že nemůže být vojenská…
Odpověď na příspěvek uživatele Bobca z 14.06.2025, 20:24:42 Bobí prosím volej do Karviné 6- Nové Město, Hornická nemocnice. Tady u nás jsou ortopedi na hooodně vysoké úrovni. Já mám už nástup 2.7, tak snad bolestí pominou a bude dobře. Kdo tě tam odveze? Zkusila bych to sanitkou, v takovém stavů určitě máš nárok.
Ještě něco vkládám, středa - poslední běh😉, ale jak to dopadne, netuším…ptž skoro nemůžu chodit. No, asi to bude zajímavé…😉🙃
Jani-jsem laik..rozpis promocí…středa-poslední běh..co to znamená..vlastně jako celé??co to obnáší?
No a chalupa? tak tam muselo být super,když jsi ještě byla redy👍..ta zahrada celkově…vzadu “altán”..posezení…Vážně..ale já-můj pohled-ta investice do oprav by byla obrovská,tak bych si asi chvíli poplakala(říkáš-rozum velí jinak)..Já mohla bydlet na rodném domě.hospodářství jak blázen-vyštrachám fotky..ale nemohla bych..nezvládla bych to tam a chlapa už v žádném případě bych si do života nepřipustila,aby mi tam pomáhal..Vidíš sama,jak najednou člověk může být bezmocný a odkázaný na pomoc jiných..Drž se!! 🙏a rozhodni se správně👍
Bobík prosím o vysvětlení ( protože já sú tak natvrdlá až to praští 😉) . Já pochopila, že Hornická tě odkázala na tu nemocnici v Ráji neboli Karviná 4. Hornická je v Karviná 6 neboli Nové Město. No tak já vydedukoval, že půjdeš do Karviné 4. Jinak já byla dnes v Hornické u anesteziologa jestli mi schváli operaci, tak že jo a mám nástup 2.7.
teď jsem šla teprv nahoru a čtu tohle..Dájo,ty jsi mi dopručila sama tu tvoji,já jen pak psala,že existuje-což já nevěděla-až od sestry-že ta Rájová..Ty hornické jsou něco jak vojenské bych řekla…mají možná i lepší vybavení..u nás vojenská teda byla vždycky lepší…
Odpověď na příspěvek uživatele Daja z 18.06.2025, 15:09:32
to mi říkal i ten můj neurolog,a že tam má spády i ten jeho strýc Petr Bardoň,, a to je prý taky kapacita..Ordinuje v Olmiku jen v pondělí a stejně tam věčně není..jen ten Jan.
no a dnes mi volala PL(jsem jí to psala)..že co jako,proč tam jedu,když mám schválené rehabky v Pasece..což já nemůžu vědět přece-nic mi nepřišlo ještě..ale pak pochopila,že je to zatím konzultace,tak i kdyby začly-prý mi budou volat,tak operace určitě nebude okamžitě,tak by se to dalo skloubit..nechám tomu zatím průběh…
Všem děkuji za reakce…budu dnes napjatá jak struna čekat telefon(ale asi to nebude tak rychle,nemá jen mě na práci..je těch papírů hafol-samá čísla..A ptala se mě sestra,kde mi dělali MR a rentgen(oboje na fakultce naštěstí)…A to se rozjelo zrovna,když mám “rozjeté” rehabky..kontrolu v Olmiku 27.6…tu asi zruším..Psala jsem včera mejl mému neurologovi..tak byl taky rád..Ale vidíte tu absurditu? člověk aby si sám sháněl po republice doktory,kdo tě dřív zoperuje…Kocourkov..a to nejsem určitě sama…
Hlavně svoje potíže neumenšujte.
Doron-já mu popsala popravdě ty moje stavy i co se týče,kdy to začalo,kam jsem chodila na kapačky,PRTy.. Bolesti i vytlačování moči...nechození..vozík..beznaděj..No a pak ty všechny dokumenty..I doporučení od mého neurol.pro případnou jinou nemocnici..což bylo určitě klíčové..Ještě že jsem vytáhla tu tiskárnu ze skříně a zprovoznila,že to můžu oskenovat doma..
děvčata..nebyla jsem odpolko doma.byla jsem v okénku….volala mi sestra z té ortopedie,ptala se mě ještě na nějaké věci…Mám tam založenou už kartu!!četl to zběžně primář-ty moje řeči asi…a jak prostuduje ty dokumenty,tak mi zavolá!!!…jsem z toho úplně hotová!!! ani neusnu..😔
Jojo já to vím, ale i tam mají špičkovou neurochirurgii a nebo do Ostravy -Poruby na fakultku. Odvoz určitě sanitkou a nebo obrátit se na tvoje město a požádat o pomoc. Já bych to takhle určitě udělala a když jím vysvětlíš svojí situací tak určitě město něco pomůže, vyhledá. No já fakt bych telefonovala o sto šest.
Dajo…i ostatní!! dobrá zpráva!!skenuju ostošest dokumentaci..dovolala jsem se…Je tam prý ještě jedna nemocnice “Raj”..možná tam dělá ten strýc toho mého doktora..ale neva..Sestra byla velice ochotná..poptala se kolem-bo nevěděla nic..A tak to mám poslat všechno mejlem a ona to předá primářovi na konzultaci..na tu bych musela stejně osobně..zkusím Zdenku s Miloškem..Konzultace by prý mohla být i do prázdnin!!!!!! No a pak by se vidělo…🤗🙏