Je tam datum začátku přenosu 18. ledna takže předpokládám že to začala samice snášet.
Příspěvky uživatele
Alex66
Já jsem kupoval moučné červy alexandrům. Podával jsem je když krmili mladé. Ale ne sušené. Koupil jsem vždy 2 litry živých červů, dal je do mrazáku a postupně zkrmoval. Brali je dobře, vždy vysáli vnitřek a obal odhodili.
Bohužel já to tak mám i u alexandrů vousatých. Nemám celoroční voliéry a když jsem s chovem začínal tak jsem to plánoval tak, že na jaře po přestěhování do venkovních voliér dostanou budky a budou hnízdit. Ale ptáci byli jiného názoru. V ten moment tok přestal a nedočkal jsem se ani snůšky ne tak mladých. Další rok už jsem jim dal budky do zimoviště a od té doby každý rok odchovy už víc jak 15 let. Mrzí mě to ale nic s tím nenadělám, nebudu to lámat přes koleno. Má to ale jednu výhodu, že mám sezonu skoro celý rok, přes léto mi hnízdí kogny.
Alexandr rudohlavý 5 mladých.
Něco mi to připomíná. Psi by mohli vyprávět.
Na burzy vůbec nejezdím.
A to má p. Straka za doručení 181 kč, to už vůbec nevím kde k tomu přišel.
Dnes jsem si pro zajímavost cvičně objednal kroužky na stránkách našich dvou největších výrobců a výsledek mě trochu šokoval. U jednoho cena 225 kč a u druhého za to samé 481 kč. Více než 100% rozdíl jsem tedy nečekal.
Bylo by škoda kdyby něco takového zkrachovalo. Vypadá to, že pan Škrhák byl nucen odejít protože už nefiguruje ve vedení. Já si myslím, že hlavně on měl největší podíl na vybudování této ZOO. Být v jeho kůži tak by mě to hodně mrzelo. Ale hlavně že je vše při starém a snad se bude ZOO rozvíjet tak jako doposud.
Hlava je penant, to ostatní těžko říct. Ale že by tohle nebyla upravená fotka se mi nechce věřit. Všechny ty rosely jsou si podobné jako vejce vejci. Kříženci by byli každý trochu jiný.
Tohle není špatné řešení, ale já nemám možnost krmit 2x denně. Možná v důchodu.
Tak to čumím jako blázen. 😂Možná to někdo koupí, ale masová záležitost to asi nebude. Já mám ale takovou malou zkušenost. Loni tady měla inzerát nějaká paní že koupí peří od papoušků. Tak jsem se jí ozval a od těch druhů co chovám ještě neměla tak jsme se nakonec domluvili. Myslím že toho bylo tehdy za cenu něco přes dvě stovky.
Pšenici bych tak úplně neodsuzoval. Já jsem ji kdysi přidával do směsi hlavně kvůli pestrosti. Musí být ale namočená, suchá je moc tvrdá. Schválně jsem se podíval do knihy Výživa papoušků od R. Low a co se týče pšenice je tam jen odstavec o skrmování pšeničné trávy, jinak nic. Takže je určitě postradatelná.
Zajímalo by mě které zrniny jsou u vašich chovanců nejméně oblíbené. Já se samozřejmě snažím dávat do misek takové množství aby do dalšího krmení nic nezbylo ale ne vždy to člověk odhadne. Všiml jsem si, že v miskách zůstává poslední nespotřebované zrní pohanka a proso. Přitom o pohance jsem se kdysi dočetl, že je to snad to nejlepší ze zrní co můžeme ptákům dát co se týče výživových hodnot. Celý rok krmím máčeným, suché skoro nedávám. Chovám alexandry vousaté, rudohlavé a kogny jižní.
Tak omluva, na ararauna.cz je krátký článek. Jen je víc jak 10 let starý.
Některé z těchto odkazů jsem našel, ale když jsou tam jen fotky a kde se vyskytuje tak to je k ničemu. Je pravda, že jsem dotaz špatně formuloval. Zajímaly by mě zkušenosti s chovem, jeho dostupnost a cena. To na google nebo wikipedii nenajdu.
Dnes jsem narazil tady na webu na inzerát těchto alexandrů. Nemůžu ale najít žádné podrobnější informace o tomto druhu ani žádný článek o chovu. 😔
Také mám dvojité pletivo všude, ale na stropě mi přijde zbytečné. Ptáci přece nespí zavěšení na stropě. A když by je něco vyplašilo tak přinejhorším si sednou na boční stěnu, na strop určitě ne. A navíc když nocují v záletu nebo pod střechou tak je riziko minimální.
A jak je se řeší, když dáte do budky mřížku zahřívání mladých. Škubání probíhá většinou hned jak peří mladým začne vyrůstat.